Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#701 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 March 2010 - 01:06 PM

Цитат(kari__ @ Mar 19 2010, 10:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...препоръчаха ми да заведа моя рот на училище,но още незнам какво да правя...учителя ми каза че трябва кучето да седи 1 месец там а аз да ходя само събота и неделя и това доста ме притеснява...

Много зависи къде е това "ТАМ", много зависи КОЙ е твоят "УЧИТЕЛ", но при равни други нашенски условия и аз бих се притеснявал...а ако търсиш съвет тук: не, не води кучето си на училище, а се научи ти самата да го дресираш и контролираш!

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#702 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 March 2010 - 05:56 PM

Аз също не бих си завела кучето на такова училище, където да го оставя да ми го обучат... защото искам кучето да слуша мен, да извървим заедно пътя за едно добро приятелство, да изградим тясна връзка, да разпознавам настроенията и предотвратявам нежелани действия, да изпитам още много други неща - аз и моето куче заедно. А за да постигна това ще търся добър инструктор, който да ме научи МЕН как да подходя в дадена ситуация и какво да правя за да имам успех в това. В училище, в което го оставяш за месец и си го взимаш обучено НЕ ... колкото и да е удобно ... за някои.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#703 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 19 March 2010 - 06:07 PM

Присъединявам се към горните 2 поста по добре намери инструктор ,който да работи с теб и кучето и да ти покаже къде бъркаш.Аз лично правех около 20 -тина грешки докато го виках и се чудех защо не идва.По лесно е да се научи кучето от колкото човека как да разчита кучето да подава правилни команди които не го объркват.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#704 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 19 March 2010 - 06:54 PM

Цитат(kari__ @ Mar 19 2010, 08:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
имам въпрос за тези от вас които знаят нещо по въпроса за кучешките училища.препоръчаха ми да заведа моя рот на училище,но още незнам какво да правя,учителя ми каза че трябва кучето да седи 1 месец там а аз да ходя само събота и неделя и това доста ме притеснява

А дали не иска да работите заедно в тези дни?Ако е така и след това продължи да работи с Вас и кучето може да се получат нещата.

User's Signature

Качена снимка

#705 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 24 March 2010 - 09:30 PM

Цитат(Galiadogs @ Mar 19 2010, 05:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...и след това продължи да работи с Вас и кучето може да се получат нещата...

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#706 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 07:11 PM

Да,вече ми е ясна цялата процедура по членството,и 6те подам молба.Сега тренираме ходене и тичкане в ринг и стойка също wa_048.gif ,на малкия обаче много бързо му омръзва всичко и само гледа да се измъкне някакси wf_039.gif ea_103.gif

#707 Потребителят е офлайн   Di-Do Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2010 - 10:03 PM

Цитат(Krasi i Bart @ Mar 27 2010, 06:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да,вече ми е ясна цялата процедура по членството,и 6те подам молба.Сега тренираме ходене и тичкане в ринг и стойка също wa_048.gif ,на малкия обаче много бързо му омръзва всичко и само гледа да се измъкне някакси wf_039.gif ea_103.gif

Повече инфо можеш да намериш в тема - Поведение и обучение, но един съвет от мен - яко наградки, а ако губи интерес, просто преди да тренирате не го храни, тогава интереса ще е голям към наградките :-)
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#708 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 01:05 PM

Ами да,когато загуби интерес и към наградите във вид на хапване минаваме на играчките...и така докато си играем научаваме по нещо. Малкия се казва Барт и е на 3 месеца и половина.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#709 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 03:09 PM

Да ви попитам...какви тренировки са подходящи за ротвайлера и от каква възраст може да започне...имам в предвид,нещо с което могат да се развият гърдите,гърба и прочие... te_138.gif ,да е якичък

#710 Потребителят е офлайн   Di-Do Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 10:25 PM

Цитат(Krasi i Bart @ Mar 28 2010, 03:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да ви попитам...какви тренировки са подходящи за ротвайлера и от каква възраст може да започне...имам в предвид,нещо с което могат да се развият гърдите,гърба и прочие... te_138.gif ,да е якичък

Вземи му карта за фитнес, карта за плуване и няколко въжета за катерене, започнете разделна програма по дни:
1 ден - фитнес - задни лапи
2 ден - фитнес - предни лапи и гърди
3 ден - фитнес - гръб
4 ден - плуване - крол - развива предни лапи - 2х50м за 0.70мин - общо 8км
5 ден - плуване - бътърфлай - за тазобедрената кост и задните лапи
6 ден - плуване - гръб - ще стане като гребец
7 ден - тичане - 1000 метра спринт - да изчезне за 60 секунди до финала
8 ден - катерене по маршрут - Алеко - Черни връх по морените
9 ден - лека разпускаща тренировка - пътека и тичане след велоаргуметър(или както там се пише)
хахахахахха ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
Това в кръга на майтапа разбира се

сериозно - до 18-тият месец забрави за тежки натоварвания, че може да си изкривиш кучето в желанието си да го направиш здраво и силно!!! До колко съм прав за 18-те месеца - не знам, но на доста места в нета пише, че развитието на ротвайлерите продължава до 18 месец - ръст, маса и костна система (основно). До тогава може по-дълги разходки, но с чести почивки, без кросове по 2км и 2ч игри на "донеси ми топката" - това е Ротвайлер, не е Поденко Ибиценко да лови нископрелитащи гълъби още във въздуха db_046.gif ab_041.gif af_089.gif или Бигъл на който "батерията" държи доживотно и дори и след 8часова разходка пак е в състояние да обърне апартамента нагоре с краката за норматив !!! ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

С други думи - Чакай да израсте малко, а до тогава умерено в комбинация с "леко лежерничко" ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#711 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 04:29 PM

Оки,ясно...първо да порасне както трябва и тогава вече ще мислим за тренировки.Иначе за програмата за фитнес-яка е...малко може и В12 и креатин да му давам а-у te_138.gif майтап естествено

#712 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 13 April 2010 - 09:26 PM

http://www.sirius-bg.net/
Интересно и полезно. ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#713 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 10:41 AM

Ето до какво се стига, когато собственик на кучето е безотговорен и самозабравил се човек...цитирам разказа на пострадалата страна, с незначителни корекции на емоционалните бръщолевения "ДЕТЕТО или КУЧЕТО - изберете сами!:

"...На 21.04.2010г. около11.30ч.,излязох с малката си дъщеря Мина,която е на 10 месеца,пред блока да се разходим на прекрасното слънчево време.Тя тъкмо прохожда и се опитва да го прави,държейки мама за пръстите.От ъгъла на блока се появи огромно куче-ротвайлер,пуснато свободно-без каишка и без намордник.Само за няколко секунди,кучето се приближи до нас и в момента,в който стигна до детето ми, се нахвърли върху него.Мина е висока 73,5см...Цяло чудо е,че не я разкъса на парчета.Изпаднах в истерия,започнах да викам и да плача.Видях че на главата на детето ми ,отзад в косичката, има огромна дупка.Не пожелавам на никоя майка да види как това се случва на бебето и... Стопанинът на кучето разтърва кучето то дъщеря ми,върза го за въженцето,което носеше,обърна се и си тръгна.Без да ми каже нито дума.Без да попита живо ли е детето?Здраво ли е?Имаме ли нужда от помощ?Да ни закара до болница....НИЩО!!!Обърна се и си тръгна.
Кучето му е доказано агресивно.Подавани са редица жалби към същия за нападение на кучето над хора и други кучета.Имат последно предупреждение да водят кучето с каишка и намордник.Този обаче продължава да разхожда кучето си,два пъти на ден,без каишка и без намордник.Няма закон за това,и той се чуства недосегаем.Щом на медицинското от съдебния лекар пише "БЕЗ ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА" ,той плаща глоба от 200 лв и забравя за случката.
Ами ако кучето беше смазалло главата на дъщеря ми?Ами ако и беше прегризало гърлото?.... Питам.Трябва ли да умре някой, за да се създаде закон?...Всички знаем за десетки случаи на нахапани и убити хора и деца,от агресивни кучета,пуснати на свобода.
КУЧЕТАТА НЕ СА ВИНОВНИ!!!Евтаназията на кучето няма да промени нещата.Трябва стопаните да бъдат наказвани сурово,за да не се чустват недосегаеми,и да не дават възможност на агресивните си кучетата да хапят и убиват хора по улиците,като просто ги разхождат на къс повод и с намордник.
Нека се организираме и да накараме управляващите да разберат..."

ТУК ВИДЕОТО!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#714 Потребителят е офлайн   PogeH B MpaKa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 04:54 PM

Това е наистина ужасно! Моя дрисльо също прояваваше агресия към хора, но успях да го пречупя без да го смазвам психически и да убивам ротвайлера в него.... просто спрях хищника, а това става с много работа и постоянство, но не трябва да се прекалява.

#715 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 May 2010 - 05:07 PM

Някой знае ли как да го накараме да влиза в морето.То е едно дърпане,един лай гони хапе водата със злоба.Не го тикаме на сила да не го свързва с негативни емоции.Влизаме вътре викаме го,подаваме му награда прави 2 крачки и пак започва да лае.Взехме и другото ни куче,което обожава водата тя го заиграва влиза във водата той се затичва стига до водата и пак същото?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#716 Потребителят е офлайн   Vlado & Amber Икона

Публикувано: 16 July 2010 - 08:04 PM

Днес ме озадачи нещо,та реших да се допитам до по-опитните(напоследък май ми се случва често).Какво мислите за ротче с двама собственици-по-точно с двама, които поддържат редовни контакти с него.Ситуацията е следната-кученцето си е мое,НО сестра ми също е много ентусиазирана и често се занимава с него-играят си,опитва се да го учи на някой неща.Дали това няма да одърка кученцето и в крайна сметка да провали тренировъчната методика(доколкото има такава),или няма място за притеснения?
Поздрави!

#717 Потребителят е офлайн   Peci Dimov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 September 2010 - 03:24 PM

Показване на мнениетоgogdelb, в 26 April 2005 - 10:32 PM, написа:

Едно куче пазач трябва да бъде агресивно, но не когато му скимни ,а когато е подадена команда за това.В никакъв случай не казвам, че трябва да се хвърля на всеки които мине покраи него ,защото такова поведение говори за обсолютна безотговорност от страна на стопанина.Говоря за агресивност по команда и понеже тя се усвоява много трудно са решили да превърнат ротвайлера в ангелче.Определено има част от характера му ,която е такава ,но това далеч не е основното при него.Днес развъждането на ротвайлера има за цел да създаде уравновесено и общително куче и е много далеч от стремежа за куче пазач и защитник какъвто е той по природа.

авейте приятели ,за първи път влизам в този сайт и прочетох много интересни неща . Аз също имам ротвайлер на 1год.7м. и е голям глезльо от малък свикна с малки деца и много обича да си играе с тях ,не е агресивен към големи те хора ,но от едно известно време го наблюдавам примерно му дам някаква храна ипосегна да го погаля то ме ръмжи страшно Здрнормално ли е това и ако ли не как даго преодолея. Благодаря предварително.

#718 Потребителят е офлайн   Peci Dimov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 September 2010 - 03:37 PM

Здравейте ,приятели собственик съм на ротвайлер на1год.7м.Голям красавец е ,но не ме слуша мисля ,че съм го изтървал в дресурата .Иначе нее агресивен напротив става приятел бързо с непознати хора ,но не понася други кучета и като види някое става непоносим ,лае го ръмжи го .Имали начин да го преодолее това или вече е късно.

#719 Guest_RАMIREZ_*

• Група: Гости

Публикувано: 21 September 2010 - 10:47 PM

Показване на мнениетоdidorot, в 22 July 2008 - 01:36 AM, написа:

Ще използвам темата,да ви попитам и аз...Значи,имам ротвайлерка на 54 дни...Проблемът е,че е много зла!

понякога се получава с остър шип или с шум от гърмеж при стрелба с пистолет. но в никакъв случай не използвай бомбички тип пиратка. взривът на техния тип барут по скоро ги дразни , отколкото да ги стресне и притесни. ако не ти се получава с рязко пробождане на носната гъба , опитай с прегъване до болка на предната става . и винаги придружавай действието с неистов крясък или рязък шум. нека свиква с интонацията , кучето е звяр и се съобразява само с чудовищни прийоми. а що се отнася до подчинението, дори лъв, тигър, мечка и магаре се поддават, а са най доминантните животни.

#720 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 22 September 2010 - 01:09 PM

оле мале- пробвайте с тесла,менгеме,арматура фи 16, електрошокова палка,крика от колата всъщност всичко тежко и твърдо...виж откога е поста който си цитирал..кучето отдавна е порастнало...но тия убождания,изклълчвания на стави и гърмежи...май си объркал форума,темите за садо-мазо са на друг адрес...
добре че не използвам тези методи при обучение,иначе освен стресирано и страхливо куче ,хапещо от паника,и криещо се от всяко повишаване на тон,или гърмеж друго няма да получа..
да не говорим че ротвайлера не трябва да отразява никакви гърмежи,камо ли да го е страх-пише го на едни места ,които явно не си прочел..
ако моите се плашеха от гърмежи при всеки излет на ловната дружинка,стадото щеше да е без пазачи...даже не ми се мисли какво щеше да стане ако ми бодях носа,или кълчех предните стави,забравил си и пречупването на опашката....
но така е -всеки който някога е имал куче обяснява как се обучават кучета..а някои дет с тва си вадят хляба,да не се обаждат-те не ги разбират тия работи..
п.п. боже,колко мъка има по този свят боже

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема