Много зависи къде е това "ТАМ", много зависи КОЙ е твоят "УЧИТЕЛ", но при равни други нашенски условия и аз бих се притеснявал...а ако търсиш съвет тук: не, не води кучето си на училище, а се научи ти самата да го дресираш и контролираш!
ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 19 March 2010 - 01:06 PM
Много зависи къде е това "ТАМ", много зависи КОЙ е твоят "УЧИТЕЛ", но при равни други нашенски условия и аз бих се притеснявал...а ако търсиш съвет тук: не, не води кучето си на училище, а се научи ти самата да го дресираш и контролираш!
Публикувано: 19 March 2010 - 05:56 PM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 19 March 2010 - 06:07 PM
Публикувано: 19 March 2010 - 06:54 PM
А дали не иска да работите заедно в тези дни?Ако е така и след това продължи да работи с Вас и кучето може да се получат нещата.
Публикувано: 24 March 2010 - 09:30 PM
Публикувано: 27 March 2010 - 10:03 PM

Повече инфо можеш да намериш в тема - Поведение и обучение, но един съвет от мен - яко наградки, а ако губи интерес, просто преди да тренирате не го храни, тогава интереса ще е голям към наградките :-)
Публикувано: 28 March 2010 - 10:25 PM

Вземи му карта за фитнес, карта за плуване и няколко въжета за катерене, започнете разделна програма по дни:
1 ден - фитнес - задни лапи
2 ден - фитнес - предни лапи и гърди
3 ден - фитнес - гръб
4 ден - плуване - крол - развива предни лапи - 2х50м за 0.70мин - общо 8км
5 ден - плуване - бътърфлай - за тазобедрената кост и задните лапи
6 ден - плуване - гръб - ще стане като гребец
7 ден - тичане - 1000 метра спринт - да изчезне за 60 секунди до финала
8 ден - катерене по маршрут - Алеко - Черни връх по морените
9 ден - лека разпускаща тренировка - пътека и тичане след велоаргуметър(или както там се пише)
хахахахахха

Това в кръга на майтапа разбира се
сериозно - до 18-тият месец забрави за тежки натоварвания, че може да си изкривиш кучето в желанието си да го направиш здраво и силно!!! До колко съм прав за 18-те месеца - не знам, но на доста места в нета пише, че развитието на ротвайлерите продължава до 18 месец - ръст, маса и костна система (основно). До тогава може по-дълги разходки, но с чести почивки, без кросове по 2км и 2ч игри на "донеси ми топката" - това е Ротвайлер, не е Поденко Ибиценко да лови нископрелитащи гълъби още във въздуха

С други думи - Чакай да израсте малко, а до тогава умерено в комбинация с "леко лежерничко"

Публикувано: 26 April 2010 - 10:41 AM
"...На 21.04.2010г. около11.30ч.,излязох с малката си дъщеря Мина,която е на 10 месеца,пред блока да се разходим на прекрасното слънчево време.Тя тъкмо прохожда и се опитва да го прави,държейки мама за пръстите.От ъгъла на блока се появи огромно куче-ротвайлер,пуснато свободно-без каишка и без намордник.Само за няколко секунди,кучето се приближи до нас и в момента,в който стигна до детето ми, се нахвърли върху него.Мина е висока 73,5см...Цяло чудо е,че не я разкъса на парчета.Изпаднах в истерия,започнах да викам и да плача.Видях че на главата на детето ми ,отзад в косичката, има огромна дупка.Не пожелавам на никоя майка да види как това се случва на бебето и... Стопанинът на кучето разтърва кучето то дъщеря ми,върза го за въженцето,което носеше,обърна се и си тръгна.Без да ми каже нито дума.Без да попита живо ли е детето?Здраво ли е?Имаме ли нужда от помощ?Да ни закара до болница....НИЩО!!!Обърна се и си тръгна.
Кучето му е доказано агресивно.Подавани са редица жалби към същия за нападение на кучето над хора и други кучета.Имат последно предупреждение да водят кучето с каишка и намордник.Този обаче продължава да разхожда кучето си,два пъти на ден,без каишка и без намордник.Няма закон за това,и той се чуства недосегаем.Щом на медицинското от съдебния лекар пише "БЕЗ ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА" ,той плаща глоба от 200 лв и забравя за случката.
Ами ако кучето беше смазалло главата на дъщеря ми?Ами ако и беше прегризало гърлото?.... Питам.Трябва ли да умре някой, за да се създаде закон?...Всички знаем за десетки случаи на нахапани и убити хора и деца,от агресивни кучета,пуснати на свобода.
КУЧЕТАТА НЕ СА ВИНОВНИ!!!Евтаназията на кучето няма да промени нещата.Трябва стопаните да бъдат наказвани сурово,за да не се чустват недосегаеми,и да не дават възможност на агресивните си кучетата да хапят и убиват хора по улиците,като просто ги разхождат на къс повод и с намордник.
Нека се организираме и да накараме управляващите да разберат..."
ТУК ВИДЕОТО!
Публикувано: 17 May 2010 - 04:54 PM
Публикувано: 17 May 2010 - 05:07 PM
Публикувано: 16 July 2010 - 08:04 PM
Поздрави!
Публикувано: 18 September 2010 - 03:24 PM
gogdelb, в 26 April 2005 - 10:32 PM, написа:
авейте приятели ,за първи път влизам в този сайт и прочетох много интересни неща . Аз също имам ротвайлер на 1год.7м. и е голям глезльо от малък свикна с малки деца и много обича да си играе с тях ,не е агресивен към големи те хора ,но от едно известно време го наблюдавам примерно му дам някаква храна ипосегна да го погаля то ме ръмжи страшно Здрнормално ли е това и ако ли не как даго преодолея. Благодаря предварително.
Публикувано: 18 September 2010 - 03:37 PM
#719 Guest_RАMIREZ_*
Публикувано: 21 September 2010 - 10:47 PM
didorot, в 22 July 2008 - 01:36 AM, написа:
понякога се получава с остър шип или с шум от гърмеж при стрелба с пистолет. но в никакъв случай не използвай бомбички тип пиратка. взривът на техния тип барут по скоро ги дразни , отколкото да ги стресне и притесни. ако не ти се получава с рязко пробождане на носната гъба , опитай с прегъване до болка на предната става . и винаги придружавай действието с неистов крясък или рязък шум. нека свиква с интонацията , кучето е звяр и се съобразява само с чудовищни прийоми. а що се отнася до подчинението, дори лъв, тигър, мечка и магаре се поддават, а са най доминантните животни.
#720 Guest_navar_*
Публикувано: 22 September 2010 - 01:09 PM
добре че не използвам тези методи при обучение,иначе освен стресирано и страхливо куче ,хапещо от паника,и криещо се от всяко повишаване на тон,или гърмеж друго няма да получа..
да не говорим че ротвайлера не трябва да отразява никакви гърмежи,камо ли да го е страх-пише го на едни места ,които явно не си прочел..
ако моите се плашеха от гърмежи при всеки излет на ловната дружинка,стадото щеше да е без пазачи...даже не ми се мисли какво щеше да стане ако ми бодях носа,или кълчех предните стави,забравил си и пречупването на опашката....
но така е -всеки който някога е имал куче обяснява как се обучават кучета..а някои дет с тва си вадят хляба,да не се обаждат-те не ги разбират тия работи..
п.п. боже,колко мъка има по този свят боже