Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#721 Guest_RАMIREZ_*

• Група: Гости

Публикувано: 23 September 2010 - 04:36 PM

аа.. ама той за куче ли говорел.. аз такова, за жената :dh_188:

#722 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 24 September 2010 - 09:31 AM

RАMIREZ и по-забавни от теб сме виждали. Защо не си намериш друг форум, в който да си изливаш пумията? Тук хората говорят за ротвайлери и "свежите" ти съвети могат да доведат до лоши последствия.
User's Signature

Качена снимка

#723 Guest_RАMIREZ_*

Публикувано: 24 September 2010 - 03:02 PM

ти специално
най- забавното което си виждала
са ути и иван звездев по телевизията
и то в миговете им на безмесни откровения..

и ако главата ти се отдели по някакъв начин от тялото
със сигурност ще забележиш Grave Monument-ите на нея :) :) :)

хората сами избират кого да слушат
така, че ако имаш документ за вип дресьор
използвай го в твоя полза
и нека аз остана без клиенти..

последователите на луй пастьор едва след 300 години разбраха,
че да си тъп не е нагон
а карма :)

#724 Guest_RАMIREZ_*

Публикувано: 24 September 2010 - 03:07 PM

Показване на мнениетоZviariK, в 24 September 2010 - 09:36 AM, написа:

RАMIREZ и по-забавни от теб сме виждали. Защо не си намериш друг форум, в който да си изливаш пумията? Тук хората говорят за ротвайлери и "свежите" ти съвети могат да доведат до лоши последствия.

пумия идва от пума ли , във вашия край..
;)
щото при нас от помийна яма
като етимологията на думата е дълбоко неприкосновена материя
за нефелни мозъци , промити с ябълков оцет и пресен сок от дюля :)))

#725 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 24 September 2010 - 03:54 PM

Аз не знам от кой край съм, пък ти вече си решил... Относно пУмията, извинявам се, не съобразих къде пиша.
Забавленията ми не те касаят по никакъв начин, освен информацията, че и по-забавни от теб са се появявали във форума, та не е нужно да се правиш на маймуна.
Има си правила във форума и е редно да ги спазваш, както всички останали.
User's Signature

Качена снимка

#726 Guest_RАMIREZ_*

Публикувано: 24 September 2010 - 04:15 PM

добре

#727 Потребителят е офлайн   bgvan Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 13 October 2010 - 05:47 PM

Здравейте !Писах и в друга тема,затова ще си копирам поста и тук.....Имам следният проблем .Кучето ми е ротвайлерче на 8 месеца-момиче.Преди два дена го изписаха от клиниката ,изкара паравироза.След прибирането вкъщи настъпи промяна в поведението и.Станала е доста агресивна.Като се разхождаме навън ,лае и дори се спуска по всичко дето мърда.Преди нямаше проблем с нея-разрешаваше ми да и взема храната ,а сега ми ръмжи.Като поискам да я погаля /не всеки път/ се опитва да ме ухапе.Моля за помощ и съвет какво да правя

#728 Guest_navar_*

Публикувано: 13 October 2010 - 11:02 PM

попрочети малко из форума,обсъждано е много пъти..жокер-доминантно поведение

#729 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 13 October 2010 - 11:11 PM

Още един жокер,агресия от страх...
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#730 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 11:32 AM

На 8 месеца не е вече ротвайлерче.Стягай и опинците и и покажи,че ти командваш ,а не тя.Пробва те и ако не стане ще се кротне.Ако пък стане-ще те команди тя. :ab_041: :ab_041:

#731 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2010 - 12:35 PM

Интересен и сравнително лесен за разрешаване казус, затова ще си позволя да коментирам.

bgvan - Преди да използваш методи и техники за показване на кой е шефа, остави кучето да се успокои след прекараното заболяване, за няколко дни. Когато куче го боли нещо, обикновено проявява агресия, когато някой го пипа там където боли и това не е доминантно поведение. Вашия случай, може да е подобен... Разхождай на повод и не избягвай нормалния ритъм на живот, както и контролираните разходки с познати и непознати, подчертавам ДРУЖЕЛЮБНО настроени хора и дълги разходки с други кучета НА ПОВОД. БЪДИ ПОЗИТИВНО НАСТРОЕН ! В бъдеще предпочитайте местата с много хора и кучета, водени на повод (киноложките изложби, например). Може да преминете към временно хранене от ръка, в точно определени часове на деня, докато кучето се успокои и си възвърне доверието. После държейки купата за храна в ръка и т.н... Във вашия случай никога не оставяйте купата с храна да стои по цял ден и кучето да се храни когато си поиска.... 5 мин. и храненето приключва. И търпение, методичност, без паника! Спокойното и хладнокръвно поведение на стопанина е ключов фактор!
Ако ви е трудно да се справите сами, потърсете инструктор, който знае какво прави, за да отстраните вместо да задълбочите проблемите!

#732 Потребителят е офлайн   bgvan Икона

Публикувано: 14 October 2010 - 05:46 PM

Ветринарите ми казаха,че е нормално да е изнервена-въпреки голямата си възраст изкара много тежко това заболяване/10 дена беше на системи/ и все още продължаваме лечението вкъщи.Още е слаба и с дълги разходки неможем да се справим.Правим малки ,но по на често.Захранваме се .Хапва малко през 3 часа.Дано скоро си влезем в ритъм.

#733 Потребителят е офлайн   nadia990109 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2010 - 06:32 PM

pisanka_01
Здравейте всички!!!Относно проблемът на pisanka_01:при мен е обратното-от малък моят ротт е доста лошичък и доста често когато го извеждаме на разходка-той се "нахвърля" или в повечето случаи лае всеки човек,който се приближи на повече от метър...доста е ревнив-не позволява на никого да се доближи до семейството...Вече е на 7 мес и дори и да му казваме команд-когато види друг човек..сякаш ще го разкъса..Моля Ви..Дайте ми съвет!! :dog:

#734 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 06:48 PM

Показване на мнениетоnadia990109, в 04 November 2010 - 05:37 PM, написа:

когато види друг човек..сякаш ще го разкъса..Моля Ви..Дайте ми съвет!! Качена снимка

Моят съвет към теб е да прочетеш внимателно цялата тема тук, както и умните неща, изписани във форума на тема агресия.

Пожелавам приятна вечер!Качена снимка

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#735 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 09:39 PM

Показване на мнениетоRАMIREZ, в 21 September 2010 - 07:52 PM, написа:

Показване на мнениетоdidorot, в 22 July 2008 - 01:36 AM, написа:

Ще използвам темата,да ви попитам и аз...Значи,имам ротвайлерка на 54 дни...Проблемът е,че е много зла!При мен го има същото ръмжене,при вдигане,но де да беше само това!Кучето буквално не дава да му се порадваш!Като се опитам да я погаля,веднага започва да хапе.Първоначално си мислех,че си играе и е нормално,но напоследък започна да ми ръмжи и да ме лае и взех да се притеснявам,да не си остане такава,че като порасне,не ми се мисли :o...Понякога ме ядосва и като се развикам,се кротва за момент,но след малко-пак.При извикване идва рядко,най-често трябва да пляскам с ръце или да шумкам с нещо,за да дойде.Постоянно ръфа всякакви неща,а зъбетата й вече взеха да стават остри,та вече имам доста драскотини по ръцете :(.Кажете какво да правя!Нормално ли е такова поведение,за двумесечно (няма и толкова) бебе ?На мен ми се струва,че не е...Все по-често започва да ми ръмжи.Какво да предприема,за да спра тази агресия :(?

понякога се получава с остър шип или с шум от гърмеж при стрелба с пистолет. но в никакъв случай не използвай бомбички тип пиратка. взривът на техния тип барут по скоро ги дразни , отколкото да ги стресне и притесни. ако не ти се получава с рязко пробождане на носната гъба , опитай с прегъване до болка на предната става . и винаги придружавай действието с неистов крясък или рязък шум. нека свиква с интонацията , кучето е звяр и се съобразява само с чудовищни прийоми. а що се отнася до подчинението, дори лъв, тигър, мечка и магаре се поддават, а са най доминантните животни.

Ти ако си треньор на кучета,трябва със закон да те забранят. То и сводник си толкова сигурно и жена нямаш и джакузи нямаш.Остана гъз,май само. :dry:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#736 Потребителят е офлайн   Peci Dimov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 November 2010 - 06:13 PM

Приятели преди 4дена собственото ми куче РОТВАЙЛЕР ме ухапа доста лошо по ръката той е на 1г 10м.До сега никога нее посягал просто му посегнах към храната и той ме ухапа за дланта.Моляви дайте ми съвет какво да правя с него много си го обичаме .

#737 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 November 2010 - 06:24 PM

просто прочете няколко теми по надолу за дресурата.Всичко е вече е писано много пъти.Сядате,зареждате се с търпение и изчитате темата от край до край. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#738 Guest_navar_*

Публикувано: 01 December 2010 - 04:57 PM

..и ако не се справите сам,обърнете се към специалист..

#739 Потребителят е офлайн   MuJIuHka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 December 2010 - 10:18 PM

Здравейте,
от 10на дена имам една малка дундичка, която още от сега /на 50 дена е/ проявява характер. На тази възраст възприемат ли какво са направили? Искам да я науча да пиша и ака на точно определено място. Опитах с вестници, но едва 1-2 пъти е акала върху тях. През деня съм на работа, а тя е сама. Прибирам се за обедната почивка за да й почистя и нахраня. Докато беше топло я държах на терасата, но от снощи много застудя /духаше силен вятър/ и не мога да я оставя навън. През деня я оставям в коридора, като оставям банята отворене, но тя пиша и ака на терекота /постилам го с вестници. Мислех да пробвам с панер с пясък.
И аз имам проблем с мотане из краката, дърпане на крачоли, ръкави и ръмжене. Хващам я за врата и я разтърсвам, но сякаш нищо не и е влязло в малката кратунка. Може би трябва да изчакам до третия месец.

#740 Потребителят е офлайн   kari__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 02:23 PM

В ПОЧТИ СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ КАТО ТЕБ СЪМ САМО ЧЕ МОЙТА Е НА 1 ГОДИНА.И АЗ ПО ЦЯЛ ДЕН СЪМ НА РАБОТА И КАТО СЕ ПРИБЕРА Е НЕЩО СТРАШНО.ТРЯБВА ДА ИМАШ ДОСТА ВРЕМЕ ЗА НЕЯ ЗА ДА СЕ НАУЧИ.ИНАЧЕ ЗА ХАРАКТЕРА И МОЙТА БЕШЕ ПО ЧЕПАТА А СЕГА Е НАИ ДОБРАТА ПРОСТО :md_064:

Моля не пишете с главни букви. В интернет пространството това се смята за крещене. Мод

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни