Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#881 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 July 2012 - 09:14 PM

Щом ти е такова несигурно кучето, каквото казваш, навънка трябва да ти е на здрав повод със сигурен душач. Че и с намордник. И трябва да се научиш да го предвиждаш. Усетиш ли го, че ще тръгне - не и яка корекция, ако е нужно. На хора трябва да му избиеш от главата да посяга. На други кучета, особено мъжки, знам ли...Знам само, че твоето си куче, каквото и да прави, винаги трябва да те следи тебе за реакция, дали одобряваш или не. Успех.

#882 Потребителят е офлайн   jelevv Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 July 2012 - 02:29 PM

Еми ще го следя какво прави и благодаря за съветите.

#883 Потребителят е офлайн   bobi1964 Икона

Публикувано: 22 August 2012 - 05:11 PM

Здравейте,мисля че имаме проблем с нашата ротвайлерка Хера.Първо да кажа че ни е първо куче и че нямаме опит с кучетата.Хера на около 6 месеца,развива се мисля добре,игрива е,изпълнява някои команди вече,но ръмжи ако искам да и взема храната или купичката,но като я плесна по задницата решаваме проблема за момента,но на следващото хранене пак се опитва да ръмжи и незнам дали ще свикне за пстоянно да не ръмжи.Появи се обаче и друг проблем,като тръгнем за разходка почва да се дърпа,понякога се просва на пътя и не иска да върви,пада голямо дърпане и молене,но накрая пак тръгва.Притеснява ме и че се страхува като я лаят други ку4ета от дворовете покрай които минаваме,мн е плаха и боязлива а вече е почти на 6 месеца.Мн рядко ръмжи на някое куче.Незнам дали е нормално да е толкова страхлива и плаха на улицата,иначе от хора и от коли не се страхува.Пишете ми ако някой е запознат с такова поведение.Прикачвам и снимка на Хера.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#884 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2012 - 06:35 PM

води я при други кучета из парковете.
ще свикне.
моя и той се дърпаше и лягаше ... просто по бавни разходки правете, и непрекалявай с моленето :)
даже с мълчане и инат /от твоя страна/ ще има по голям ефект

за купичката не е добре.
моя от малък не ръмжи и спокойно може да му пипаме храната, просто трябва да я свикнете ту от ръка, ту от купичка.. да не мисли че си заплаха за яденето.

#885 Потребителят е офлайн   bobi1964 Икона

Публикувано: 22 August 2012 - 07:23 PM

Благодаря за съветите,ще гледам да я срещаме с повече кучета за да свиква.Надявам се и с храненето да се справим:)

#886 Потребителят е офлайн   Tanya Bacheva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 01:21 PM

Здравейте, бих искала да попитам често срещано ли е кучта от един пол да не се харесват особено ?
User's Signature

T. B.

#887 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 01:30 PM

Показване на мнениетоTanya Bacheva, в 04 September 2012 - 01:21 PM, написа:

Здравейте, бих искала да попитам често срещано ли е кучта от един пол да не се харесват особено ?

Здравейте! Абсолютно често срещано явление е.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#888 Потребителят е офлайн   squad1017 Икона

Публикувано: 12 September 2012 - 10:47 PM

Zdraveite na vsi4ki , nov sum v saita i mnogo se izivnqvam , che pisha taka , no ne sum na moq kompiutar.Imam mnogo seriozen problem sus rotvailerut koito vzeh predi okolo edin mesec.Ku4eto e golqmo , na okolo dve godini e.V produljenie na mesec dokuto otivah na rabota , zabelqzah edin rotvailer pri nqkakuv garaj.Za tova kuche ochevidno ne bqha polagani nikakvi griji , po cql den laeshe i sigurno ne beshe izvejdano nikoga.Kato otivah i se vrushtah ot rabota vinagi mu noseh neshto i mu hvurlqh prez ogradata zashtoto rebrata mu se chetqha :(.Pogovorih sus sobstvenicite mu i te se suglasiha da go vzema i da go gledam.Sled 3 dni sobstvenicite mu mi se obadiha da otida da go vzema sreshtu 50 leva.Kogato otidoh i go vzeh na povod se opitah da go ka4a v kolata , no qvno beshe mnogo uplashen i zapo4na da se durpa i da lae po kolata.Ostavih granuli po sedalkite i sled polovin chas chudene izvednuj sko4i vutre.Zavedoh go u doma.Kogato vlezna prez vratata korenno se promeni , zapo4na da ska4a , da se durpa dori se opita da zahape brat mi.Izvedoh go i go ostavih na terasata.Razhodkite sa pulen koshmar , kogato vidi deca , koito ti4at i si igraqt , zapo4va da izdava mnogo stranni dumi i da se penqvi i ska4a sreshtu tqh.Opitvam se da go drupna i da go korigiram no zapo4va da ska4a i rumji po men , ne izpitvam mnogo strah zashtoto kogato ne e navun se razbirame chudesno , no dnes kogato otidoh da go nahranq i otvorih vratata , sko4i i se opita da me uhape , uspq da hvane samo rukava na sui4era s koito bqh i uspqh da go svalq i da zatvorq vratata.Otidoh na rabota i reshih che kato se vurna shte se e uspokoil i shte moje da izleznem na razhodka.No kogato se vurnah neshtata bqha stanali osthe po zle.Kato me vidq zapo4na da se penqvi i da ska4a po vratata i da lae...V momenta e spokoen no kogato vidi hora v kushti zapo4va da ska4a i da lae...Mislq , che shte trqbva da se razdelim i to skoro , zashtoto susedite mnogo se uplakvat ot laeneto i ot strah da ne zahape nqkoi ot tqh :( Mnogo se privurzah kum nego i neznam kak shte se razdelim , zashtoto edva li shte ima nqkoi koito shte iska da go vzeme , dori starite sobstvenici.Mina pri prez glavata da go prispq , no mi e jal za jivotnoto...Molq da ne me napadate , che iskam da umorq gorkoto jivotno , no iskah da mu pomogna da ne stoi vurzano cql jivot...

#889 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 06:34 AM

Късно е да съдиш кое е добро и кое лошо за кучето. Да решаваш дали да живее пък съвсем нямаш работа. Емоциите са те вкарали в много сериозна каша, а рехабилитирането на подобни кучета е много трудоемко и става задължително под ръководството на опитен треньор. В кое населено място се случва цялата драма?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#890 Потребителят е офлайн   squad1017 Икона

Публикувано: 13 September 2012 - 01:55 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 13 September 2012 - 06:34 AM, написа:

Късно е да съдиш кое е добро и кое лошо за кучето. Да решаваш дали да живее пък съвсем нямаш работа. Емоциите са те вкарали в много сериозна каша, а рехабилитирането на подобни кучета е много трудоемко и става задължително под ръководството на опитен треньор. В кое населено място се случва цялата драма?

Botevgrad.

#891 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2012 - 02:35 PM

Показване на мнениетоsquad1017, в 13 September 2012 - 01:55 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 13 September 2012 - 06:34 AM, написа:

Botevgrad.

Още по-сериозен проблем ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#892 Потребителят е офлайн   rocioroci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2012 - 09:02 PM

здравейте имам немска овчарка на 4 месеца и половина и вчера гледах по телевизията как сизър милан се наложи да има случай с лаеща немска овчарка и тъй като имам малка просто информативно исках да попитам дали има някакъв начин да я въспитавам да не лае защото сме в апартамент и ще е желатилно да бъде по-кротича.иначе сме много горди с нея вече има навици,изпълнява команди и тн.
А има и още един проблем който не съм сигурна от какво е -никога не го прави вкъщи а само по време на разходка-ЗАПОЧВА ДА СКАЧА ПО МЕН,ДА ЛАЕ И ДА МЕ ХАПЕ ЗА КРАКАТА .НАЙ-ЧЕСО ЗАПОЧВА КАТО ИДЕ ЗАД МЕН И МИ ЗАХАПВА ДЖАПАНКАТА А АЗ Я ДЪРПАМ И СЛЕ ТОВА ТЯ ГО ПРАВИ ТОВА СЪС СКАЧАНЕТО. :excl: :excl: :excl:
И НЕЗНАМ КАК СЕ ОЗОВАХ В ТЕМАТА ЗА РОТ НО СЕ ИЗВИНЯВАМ ПРЕДВАРИТЕЛНО

#893 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 06:18 AM

Кучето е на 4м какво очакваш да прави, да сервира масата ли ? :smile: За него всичко е игра в момента, така се учи. Зависи от вас до каква степен и какво ще му позволявате за в бъдеще, защото придобитите навици по трудно се променят по късно.
User's Signature

Качена снимка

#894 Потребителят е офлайн   amigo_boy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 09:17 PM

Здравейте, взех си ротвайлерче което вече е на 2 месеца имам няколко въпроса отностно гледането и дресурата.

- Кога реално може да се започне с дресура? До колкото знам е след третия месец?

- Когато ме види и започва да се хвърля върху краката ми, започва да ми хапе обувките, да ми хапе глезените ако съм бос, обича да разнася обувки, чехли и т.н. Аз го бутам казвам му НЕ но то още повече се надъхва и продължава докато не му писне. Знам че е малко и му се играе но много хора ми казват че ще продължи да прави така и когато порасне.

- Яде сериозно по 4-5 пъти на ден, гледам по малко да му давам но си облизва купата до последно, гледа ме в очите и иска още, не знам да му давам ли или не.

Ами това е за сега да не ви се натрапвам с първото мнение. :smile:

#895 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 October 2012 - 09:24 PM

За храненето спазвай таблицата на чувала.Ако кучето ти се вижда прекалено слабо или пък прекалено пълно се посъветвай с вет съответно дали да увеличиш или намалиш дажбата.По правило е добре да израстат по-слаби за да не натоварват ставите.
За хапането когато започне да те хапе строго Не и го игнорирай.Като види,че не се дърпаш и не му обръщащ внимание ще спре.Или подавай му играчки в момент когато започне да те хапе,като го разиграваш с тях.Купи му някакви кучешки кокали/солети от пресована кожа да си чеше зъбките в зоомагазините продават различни размери,форми,вскусове :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#896 Потребителят е офлайн   amigo_boy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 09:40 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 01 October 2012 - 09:24 PM, написа:

За храненето спазвай таблицата на чувала.Ако кучето ти се вижда прекалено слабо или пък прекалено пълно се посъветвай с вет съответно дали да увеличиш или намалиш дажбата.По правило е добре да израстат по-слаби за да не натоварват ставите.
За хапането когато започне да те хапе строго Не и го игнорирай.Като види,че не се дърпаш и не му обръщащ внимание ще спре.Или подавай му играчки в момент когато започне да те хапе,като го разиграваш с тях.Купи му някакви кучешки кокали/солети от пресована кожа да си чеше зъбките в зоомагазините продават различни размери,форми,вскусове :ba_025:

Благодаря за отговора, имаше солети но нещо не го кефят игра си точно 1 минута с тях и ги разкара някъде. Отностно храненето гранулки му давам 1 до 2 пъти на ден през останалото време хапва попарки с мляко, макарони с обезсолено сирене и супички без мазнина и гранулите вече не им се кефи много, само сутрин когато е много гладен ги хапва. Иначе ще пробвам с играчка да му давам когато започне да ме хапе, че с тея острите зъбки взе да боли вече.

#897 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2012 - 09:49 PM

Лично за мен е добре докато израсте да е на висок клас гранули.Лично мнение не задължавам никого.
Ако ще храниш готвено задължително месо-свинко,телешко.Може да даваш ориз,сварено яйце,зеленчуци,извара.
Какво мляко даваш надявам се не прясно?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#898 Потребителят е офлайн   amigo_boy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 October 2012 - 04:26 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 01 October 2012 - 09:49 PM, написа:

Лично за мен е добре докато израсте да е на висок клас гранули.Лично мнение не задължавам никого.
Ако ще храниш готвено задължително месо-свинко,телешко.Може да даваш ориз,сварено яйце,зеленчуци,извара.
Какво мляко даваш надявам се не прясно?

Кисело по принцип, но тея дни нещо имаше проблеми със стомаха и не можеше да се изхожда, ветеринаря ми каза да му давам известно време прясно.
Отделно му давам калции по мярка, поради начални стадии на рахит. Отностно тея висок клас храни са доста стъпички, 800 грама 12 лв, и излиза доста особено за куче ротвайлерче което обича да си похапва.

ПП: Абе вашите когато бяха мънички така ли се опитваха да хапят, че моито когато си играя и посяга да ме хапе за пръстите, ръцете и т.н. когато ходя из краката ми се разхожда и някои път ми хапе маратонките. Уж родителите не са такива възпитани са но това малкото чешит ще излезе и иска на неговата да стане.

#899 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 12:12 AM

ми скарай му се бе :) аз моя юнак никога не съм му посягал, но със строг тон , разбира от половин око вече кое е добре, кое не.. сега си играе с други неща, различни от обувки , а на ръка също се отучи да посяга да хапе при игра /поне за сега/ :)
което ме радва, щото малки деца като накачат отгоре му , няма никакъв проблем, само гледа де има играчки, но самите хора не са му интересни.

за храната - пиши на хора тук има дето продават или поне да ти намерят по евтино по интернет /с отстъпки/ .
аз отдавна така поръчвам .

#900 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2012 - 09:42 PM

Ако купуваш храна насипно ще ти излезе по скъпо разбира се.Купи му цял чувал и ще карате с него повече от месец. :ba_025: Ще дадеш примерно едни 70-100лв но ще знаещ,че храниш добре кутрето :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема