ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 17 July 2012 - 09:14 PM
Публикувано: 22 August 2012 - 05:11 PM
Публикувано: 22 August 2012 - 06:35 PM
ще свикне.
моя и той се дърпаше и лягаше ... просто по бавни разходки правете, и непрекалявай с моленето :)
даже с мълчане и инат /от твоя страна/ ще има по голям ефект
за купичката не е добре.
моя от малък не ръмжи и спокойно може да му пипаме храната, просто трябва да я свикнете ту от ръка, ту от купичка.. да не мисли че си заплаха за яденето.
Публикувано: 12 September 2012 - 10:47 PM
Публикувано: 13 September 2012 - 06:34 AM
Публикувано: 13 September 2012 - 01:55 PM
KOKO_ko, в 13 September 2012 - 06:34 AM, написа:
Botevgrad.
Публикувано: 13 September 2012 - 02:35 PM
squad1017, в 13 September 2012 - 01:55 PM, написа:
KOKO_ko, в 13 September 2012 - 06:34 AM, написа:
Botevgrad.
Още по-сериозен проблем ...
Публикувано: 30 September 2012 - 09:02 PM
А има и още един проблем който не съм сигурна от какво е -никога не го прави вкъщи а само по време на разходка-ЗАПОЧВА ДА СКАЧА ПО МЕН,ДА ЛАЕ И ДА МЕ ХАПЕ ЗА КРАКАТА .НАЙ-ЧЕСО ЗАПОЧВА КАТО ИДЕ ЗАД МЕН И МИ ЗАХАПВА ДЖАПАНКАТА А АЗ Я ДЪРПАМ И СЛЕ ТОВА ТЯ ГО ПРАВИ ТОВА СЪС СКАЧАНЕТО.

И НЕЗНАМ КАК СЕ ОЗОВАХ В ТЕМАТА ЗА РОТ НО СЕ ИЗВИНЯВАМ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Публикувано: 01 October 2012 - 09:17 PM
- Кога реално може да се започне с дресура? До колкото знам е след третия месец?
- Когато ме види и започва да се хвърля върху краката ми, започва да ми хапе обувките, да ми хапе глезените ако съм бос, обича да разнася обувки, чехли и т.н. Аз го бутам казвам му НЕ но то още повече се надъхва и продължава докато не му писне. Знам че е малко и му се играе но много хора ми казват че ще продължи да прави така и когато порасне.
- Яде сериозно по 4-5 пъти на ден, гледам по малко да му давам но си облизва купата до последно, гледа ме в очите и иска още, не знам да му давам ли или не.
Ами това е за сега да не ви се натрапвам с първото мнение.

Публикувано: 01 October 2012 - 09:24 PM
За хапането когато започне да те хапе строго Не и го игнорирай.Като види,че не се дърпаш и не му обръщащ внимание ще спре.Или подавай му играчки в момент когато започне да те хапе,като го разиграваш с тях.Купи му някакви кучешки кокали/солети от пресована кожа да си чеше зъбките в зоомагазините продават различни размери,форми,вскусове

Публикувано: 01 October 2012 - 09:40 PM
ShiBumi_GirL, в 01 October 2012 - 09:24 PM, написа:
За хапането когато започне да те хапе строго Не и го игнорирай.Като види,че не се дърпаш и не му обръщащ внимание ще спре.Или подавай му играчки в момент когато започне да те хапе,като го разиграваш с тях.Купи му някакви кучешки кокали/солети от пресована кожа да си чеше зъбките в зоомагазините продават различни размери,форми,вскусове

Благодаря за отговора, имаше солети но нещо не го кефят игра си точно 1 минута с тях и ги разкара някъде. Отностно храненето гранулки му давам 1 до 2 пъти на ден през останалото време хапва попарки с мляко, макарони с обезсолено сирене и супички без мазнина и гранулите вече не им се кефи много, само сутрин когато е много гладен ги хапва. Иначе ще пробвам с играчка да му давам когато започне да ме хапе, че с тея острите зъбки взе да боли вече.
Публикувано: 01 October 2012 - 09:49 PM
Ако ще храниш готвено задължително месо-свинко,телешко.Може да даваш ориз,сварено яйце,зеленчуци,извара.
Какво мляко даваш надявам се не прясно?
Публикувано: 02 October 2012 - 04:26 PM
ShiBumi_GirL, в 01 October 2012 - 09:49 PM, написа:
Ако ще храниш готвено задължително месо-свинко,телешко.Може да даваш ориз,сварено яйце,зеленчуци,извара.
Какво мляко даваш надявам се не прясно?
Кисело по принцип, но тея дни нещо имаше проблеми със стомаха и не можеше да се изхожда, ветеринаря ми каза да му давам известно време прясно.
Отделно му давам калции по мярка, поради начални стадии на рахит. Отностно тея висок клас храни са доста стъпички, 800 грама 12 лв, и излиза доста особено за куче ротвайлерче което обича да си похапва.
ПП: Абе вашите когато бяха мънички така ли се опитваха да хапят, че моито когато си играя и посяга да ме хапе за пръстите, ръцете и т.н. когато ходя из краката ми се разхожда и някои път ми хапе маратонките. Уж родителите не са такива възпитани са но това малкото чешит ще излезе и иска на неговата да стане.
Публикувано: 03 October 2012 - 12:12 AM
което ме радва, щото малки деца като накачат отгоре му , няма никакъв проблем, само гледа де има играчки, но самите хора не са му интересни.
за храната - пиши на хора тук има дето продават или поне да ти намерят по евтино по интернет /с отстъпки/ .
аз отдавна така поръчвам .
Публикувано: 03 October 2012 - 09:42 PM