От около седмица съм горд собственик на един мъник. Първо да кажа никога не съм гледал кученца и много четох из форума, но не видях никъде инфо (ако има някъде моля темата да бъде изтрита като спам) колко трябва да е нормалното тегло на кученцата. Малкия се казва Хектор на 59 дни е и тежи около 4кг. това нормално ли е? Знам, че трябва да се хранят по около 4-5 пъти на ден (поне от това което съм чел.), но работя и го храня по 2-3 тъй като по цял ден ме няма (вечер наваксваме с грижите). Много е послушен и много се привързах, много бързо учи. Не съм гледал куче но четох от темите Ви, че обучението е много важно за тази порода. Та въпроса ми е нормално ли е да тежи толкова в втория месец или трябва да измисля нещо да го храня по- разделно и по книга? Другият ми въпрос е, сутрин му правя попарка, а през останалото време гледам да го науча да яде гранули и предимно това му давам, но днес като се изходи накрая имаше 2-3 бледи капчици кръв ( не ярко червена, но все пак кръв) нормално ли е? Мъника е обезпаразитяван и е на първа ваксина
Благодаря Ви предварително за отговорите!!!