Dog.bg Форуми : Пудел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пудел

#141 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 June 2006 - 03:56 PM

Ах, боже l) Какъв поглед!
Не са много редки сребърните пудели. Има ги. Голяма хубост.
Те са от т.нар. "модерни" цветове. Класически цветове са черният, белият и кафявият. А модерните са сивият и прасковеният.
На мен сребърните най-ми харесват, когато са малки. Козината им отгоре е почти черна, а отдолу сребърна. И като им обръснат муцунките стават черни кученца с бели лица...
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 June 2006 - 02:44 PM

Ето още една - тук по-добре се вижда цвета:
Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#143 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 June 2006 - 03:20 PM

А може ли една снимчица с прасковка-пудел b)
Много са красиви w)
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#144 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2006 - 07:55 PM

HERZ, ето така изглеждат прасковените пудели:
Качена снимка

А ето я и моята малка бандитка и разбойничка Скъли, снимана днес!!!
(тя е това черното петно на снимката)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2006 - 08:01 PM

Maле, ама тя много е порастнала! Пу-пу! b)

#146 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2006 - 08:22 PM

Как иначе! Тя е вече на 5 месеца, кажи-речи голям човек l) b)
Голяма, голяма е... И едни голеееми пикни пикае в хола... a)
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 17 June 2006 - 08:41 PM

Цитат

Как иначе! Тя е вече на 5 месеца, кажи-речи голям човек l) b)
Голяма, голяма е... И едни голеееми пикни пикае в хола... a)

хаха сладурка 1super w) Обаче следващата снимка на бял чаршав b) по за фон
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#148 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 12:05 AM

Цитат

Голяма, голяма е... И едни голеееми пикни пикае в хола... 

Да ме прощавате, не искам да засегна никого, но един ПУДЕЛ на 5 МЕСЕЦА би трябвало вече да знае къде да пикае.... Пуделът е животно със смазваща интелигентност и ми е малко чудно това, което казвате... Наслушал съм се и за 9-10 месечни кучета, които не са наясно с хигиената, но все от други (по-тъпи, да ме прощавате) породи. Аз с Бари престанах да работя с парцала на около 3-месечна възраст и наистина се учудвам на горните факти.
User's Signature

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 09:48 AM

Цитат

Аз с Бари престанах да работя с парцала на около 3-месечна възраст и наистина се учудвам на горните факти.

Стана ми интерено bl)
На 45 дни ли започна да го изкарваш и учиш да пишка вън???
Или след тртета ваксина - за един ден схвана за какво го изкарваш bravoS

#150 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 12:31 PM

Трудно ми е да ти отговоря точно, все пак става въпрос за 1992 година, а пък и Бари наскоро се пресели в един по-добър свят и не мога да го попитам s)
Но сега разлиствам паспорта му и виждам, че последната ваксина е поставена на 06.10.1992 г., а той е роден на 30.06.1992 г. Спомням си само, че се научи много бързо и през октомври не правеше вече бели. Имам смътен спомен, че бяха три ваксини - бебешка, втора и последна (06.10.1992) и после всяка година през октомври. За първите две няма отбелязвания в паспорта. Може би д-р Иван Попов ни е казал, че след втората може да бъде извеждан. Наистина не си спомням добре (почти 14 години минаха), но имам ясен спомен за разходки с Бари в слънчеви и топли дни по поляните между Младост 3 и Камбаните, което е възможно само през септември и октомври 1992, защото през януари се преместихме да живеем другаде.

Помня също, че в началото го извеждахме по-често, което не беше проблем, защото жена ми беше бременна и си стоеше в къщи. Оженихме се на 19.09.1992 и бяхме оставили Бари сам в къщи заедно с котката от 10 до около 17 часа. Като се върнахме от ресторанта не беше се напикал, но с котката бяха устроили екшън с бельото и дамските превръзки на жена ми - котката беше отворила гардероба! Не ме питай как чистихме на пожар преди да дойдат гостите за вечерното парти :)

Това е - за спомени от преди 14 години - толкоз. Само спомените ми останаха .... (:
User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2006 - 02:17 PM

Цитат

Да ме прощавате, не искам да засегна никого, но един ПУДЕЛ на 5 МЕСЕЦА би трябвало вече да знае къде да пикае.... Пуделът е животно със смазваща интелигентност и ми е малко чудно това, което казвате... Наслушал съм се и за 9-10 месечни кучета, които не са наясно с хигиената, но все от други (по-тъпи, да ме прощавате) породи.

Ей, netware5, да му се не види, добре, че си ти! Абе, викам си аз, каква е тая работа, не е нормална... А пък то кучето ми било ТЪПО! Или другия вариант - не е истински ПУДЕЛ. Мда, едно от двете ще да е.
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   папа Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 02:45 PM

Цитат

А пък то кучето ми било ТЪПО! Или другия вариант - не е истински ПУДЕЛ. Мда, едно от двете ще да е.

Това, което казват за пуделите е, че са различни. Не е лесно да използваш изречения започващи с "пуделът е..."
Не мисля, че netware5 е искал да обиди някого с:

Цитат

Да ме прощавате, не искам да засегна никого, но един ПУДЕЛ на 5 МЕСЕЦА би трябвало вече да знае къде да пикае

Пуделът може да е смазващо интелигентен, но едва ли интелигентността му се изразява в умението да пикае само навън и по точно скоростта му да научи това. По тази логика хрътките нямаше да имат "хигиенни навици" - ако се вярва на класациите за умност на кучетата, де.

netware5 - има голяма разлика дали кучето е мъжко или женско. При женското липсва мотива за маркиране. С мъжките винаги е по-бързо и по-лесно.
User's Signature

.

#153 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 03:04 PM

И това ако не е маркиране! Пишка в хола, Insult чисти и тя пак маркира.. от къде пък накъде някой ще маркира след нея! l)
Ще се усети, че трябва навън.. пък тя си е и бебе. Всяко куче е различно. Кфо им мерите интелекта в бебешка възраст l)

#154 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 03:05 PM

Ех, знаех си че така ще стане. Много докачливи сте се извъдили бре! Разбира се, че не съм искал да обидя никого и да се заяждам. Между другото досега не съм срещал ТЪП ПУДЕЛ, съответно нямам основания да смятам, че пуделът на insult е такъв. Ако съм имал някакви недоизказани мисли по въпроса, те са в посоката какви усилия сте положили да го научите. И insult, моля те да не се обиждаш пак, че ще взема да си помисля, че с теб въобще не може да се говори...

Цитат

netware5 - има голяма разлика дали кучето е мъжко или женско. При женското липсва мотива за маркиране. С мъжките винаги е по-бързо и по-лесно.

papa barba, благодаря за разбирането. Между другото не се бях замислял за разликите между мъжките и женските в тази област. Може би си прав.
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 03:44 PM

Цитат

papa barba, благодаря за разбирането. Между другото не се бях замислял за разликите между мъжките и женските в тази област. Може би си прав.

извън конкретния случай винаги съм смятала, че женските се научават много по бързо от мъжките да пишкат само навън, да не говорим, че те "маркират" само когато са разгонени.

insult,
а дали не трябва да се консултирате с ветеринар, не дай боже нещо с бъбреците да има малката. По добре да се попита напразно, отколкото да се изчака повече от необходимото.
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 04:09 PM

Нямам наблюдения за мъжкото или женското - мисля, че е индивидуално за всяко куче.
Имала съм такава лудетина - научи се да пишка вън чак в шестия месец - от много играене, от много любопитстване...
А и, ако питате нея - ми тя си имаше изградени навици, само в кородора 1super Даже като я държахме по дълго на вън - не чакаше асансьора, тичаше по стъпалата и претропваше пред вратата - сакън да не се изтърве вън oleeee

#157 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2006 - 06:26 PM

Елен, малкото прасе е толкова щуро, толкова диво, толкова игриво и толкова шантаво, когато е на разходка, че и през ум не и минава да пикае или ака, докато е навън. Сеща се да се изпикае отвреме-навреме докато си ходи кротко из къщата и блее. Тъй като не пикае в спалнята, прекарва времето си основно там преди разходка. Пие много, пикае много. Няма и нищо на бъбреците, здрава е като бик. Ще се научи детето.

RozaLiq, по въпроса за интелигентността на кутретата - в нета има бая тестове за пробване на характера и "ума" на малките кучета, които могат да се пробват. Аз пробвах теста с играчката (кучето се извежда от стаята, на пода се оставя непозната играчка, пуска се - според реакцията се слага рейтинг на характера) защото ми хареса най-много като идея. ТУК

А за женските кучета нямам какво да кажа освен, че: това е истината. Момчетата пасти да ядат - женско му е майката l)

ЕДИТ: Пропуснах да кажа, че едната ми женска маркира и още как! Вдига крак, рие с лапи - изобщо, цялата процедура се извъшва като по учебник.
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 10:13 PM

Ооо, мерси, ще разгледам! b)

#159 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2006 - 10:26 PM

insult,

Прочетох последното ти мнение преди да бъде редактирано. Нарочно си замълчах, защото вярвам, че е по-добре да премисли човек преди да отговаря. Убеден съм, че постинга си го редактирала самата ти, а не администратора. Просто вярвам в доброто в човека.... cheers
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2006 - 09:54 AM

След победата на Brighton Keepsake на Eurodog, дойде ред на най-голямата специалка за пудели в света PCA да се изяви едно момиче от този развъдник.

BIS - Poodle Club of America
BRIGHTON MINIMOTO

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10