Пудел
Публикувано: 05 November 2006 - 12:56 PM
Аз съм нов в Dog.bg и желая предварително да поясня,че се включвам не с намерения активно да развъждам и участувам в състезания,а да си потърся подходящо за мен и моя начин на живот куче.Разбира се и евентуално да намеря съмишленици с които да обменям опит и срещи при взаимно желание за опознаване на питомците.Спрял съм се първоначално на класически пудел,защото не се стремя да отглеждам куче за състезания и размножаване,а възприемчиво на възпитание и дресировка куче,което да ме придружава в моето хоби.Аз съм на 58 години и сам планинар,природолюбител и турист.Търся малко породисто пуделче до 45 дни възраст,без оглед на пол и цвят,което да е наследило с породата си склонност към обучение.Ама ще речете как ще познаеш?Ами като се уверя че е от порода пудел/имам данните от нета/ и продавачът ми докаже и гарантира това.И на второ място като го възпитам от малко на всички необходими навици,подчинение и желание да ме следва в планината и гората,да търси по мое възпитание каквото му кажа, да не влиза в конфликти с други кучета и да не се губи безогледно като безбройните полувъзпитани ловдийки в България.След като прочетох малко насам натам достигнах до заключението,че най-подходяща е породата която в момента хич ама хич не се котира у нас-пудел.Ако не е така,моля да ме разубедите.Не съм от паралиите и доколкото разбрахте няма да ви бъда конкурент.Затова моля ако има предложения да се внимава със "европейските" цени - горе долу имам някаква информация за котировките.Благодаря!v111h@abv.bg
Веселин
Публикувано: 06 November 2006 - 05:38 PM
Ако се чудиш за дъждобран - аз съм виждала в Pet Edge да се продава. Но на Градун веднъж само му пробвахме един гащеризон, той отказа да мърда, седеше като цвете в целофан и като го съблякохме подскачаше все едно е бил наказван и измъчван по най-чудовищен начин l) b)
Spartan, успех в търсенето на подходящото за теб куче.
Публикувано: 06 November 2006 - 05:53 PM
Цитат
Какъв е тоя "класически" пудел? Изглежда "класическия" пудел го противопоставяш на размножаването и ходенето по изложби, от което пък излиза, че ние имаме некласически или модерни пудели. А пък класическия ходи в планината и апортира от вода.
Не искам да си мислиш, че звуча недобронамерено, но както е написано в предишните страници на тази тема има само един вид пудел. Той се нарича пудел. От там нататък няколко размера и няколко цвята.
Казваш, че цветът и полът не са от значение, а размерът на пудела (4) има ли значение?
Цитат
Пуделът разбира се e изключително умно куче, но в никакъв случай не е служебна порода. Не че не може да върши работа, но просто не е служебна порода. Още по-малко ловна порода. Така, че ако искаш куче, което съвсем самоцелно да обучаваш (а може би като ловно), по-добре си вземи немска овчарка, голдън и т.н. Пуделът може да ти е добър приятел с чувство за хумор, за него ролята на подчинен не е особено подходяща.
Явно искаш да имаш пудел за домашен любимец. В такъв случай готов ли си да го кастрираш?
Виждал ли си пудел на живо?
Знаеш ли, че макар като домашен любимец и късо постриган, пуделът все пак трябва да се реши и къпе доста по-често от другите породи?
Ние не сме продавачи на пудели и не гледаме на новопоявилите се почитатели на породата като конкуренция. А напротив радваме се, че все повече почитали на породата се пръкват.
Не можеш да си представиш колко много хора, които нямат достатъчно пари успяват да се сдобият с желаната порода, стига да са доказали, че ще бъдат добри стопани и наистина искат да имат кучето пред развъдчиците.
И все пак ако питаш за цената на пуделите така заволалирано и с такива уговорки, отговорът, който ще получиш няма да е малка сума.
В България пуделите не са популярни и почти не можеш да ги видиш.
А внасянето на куче не е евтино, най-малкото трябва да се плаща за транспорт. Естествено говорим за пудели, а не някой шнудел (малко къдраво кученце) рожба на квартално развъждане.
Пак казвам не съм злонамерен, просто ми се струва, че има още няколко отговора, на които не си си дал отговор, искайки такова куче.

.
Публикувано: 06 November 2006 - 06:21 PM
Представям си Градо с гащеризон.Сигурно е бил голяма смешка.Аз на Макс един път му облякох една моя жилетка.Голям смях падна, а той милия беше толкова радостен и горд, че всички членове на семейството му обръщат едновременно внимание, че само въртеше опашка и ходеше напред-назад.Много е добър и наивен милиа ми.Толкова си го обичам.
Публикувано: 06 November 2006 - 06:50 PM
За зимните условия е важно друго - грижата за лапите. Цялото това пръскане на луга и сол навсякъде скапва кожата на възглавничките. Някои хора мажат с тоалетно мляко преди излизане, други с вазелин... Аз само мия след разходка, но задължително - всеки път. Нали си виждала какви бели петна остават по обувките - а какво остава за кожата по кучешките крачка.
Ще взема да направя снимки на Градо и Скъли със шапки и шалове, идеята е страхотна, ама и ти снимай Макс - да си направим смешна галерия l) l) l) !
Публикувано: 06 November 2006 - 08:09 PM
напомнете на своите стопане че има състезание за ВАС!
в 2 класса:
"Любители" може на каишка и с наградки
и 1 класс (без каишка и лакомства в ринга)
Всеки може да покаже какво може неговото куче! Стига да е под музика! Родословие не трябва! 1super
Участие в конкурса е безплатно, а има и награди! w)

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 06 November 2006 - 10:50 PM
Още утре ще го снимам.Ще изровя и други дрехи за по-голям ефект.Той поне всичко разрешава, може и на главата му да се кача (шегувам се, разбира се).
Публикувано: 07 November 2006 - 01:22 PM
Прикачени файлове
-
_______.JPG (13.13K)
Брой сваляния: 247
Публикувано: 07 November 2006 - 03:10 PM
Написах го "класически" защото не искам да се разбере че търся нещо свръхекзотично-"кралски,мини,той и т.н."Разбира се че не съм специалист като вас,но за моите цели не е и нужно,защото действително търся КУЧЕ а не играчка,обект на приклонение или търговси обект.Колкото до служебно,такова не само че не ми е необходимо,а и даже малко ме отвръщава като гледам наперените мутра-породи пръкнали се навсякъде у нас,дето знаят май само да хапят невинни хора а не да служат.За тях аз имам "Pepper" шпрей,действа безотказно даже на бултериер,повярвай!Ловно също не ми трябва-не съм и не възнамерявам да бъда ловец,макар да съм чел че пудела май е бил създаден иманно като такова куче.Просто избрах за сега тази порода поради това че навсякъде пише че лесно възприема.Можех разбира се за фукне и печалба да се спра на хъски,акита,немска овчарка...но не!Трябва ми куче дето да го обуча и направя приятел и придружител, търсач на гъби и неуморен ходач.А колкото до подсричването,едва ли ще дочака модерни прически,просто през лятото ще бъде по-късо,а през зимата по-дълго подсригано.И няма да му се влачи по мръсната улица козината а ще бъде максимално скъсена за да не се пълни с тръни,кърлежи и изплюти дъвки.Сега разбра ли ме какво ми трябва!Колкото до парите,оставям на предложителите,но пак казвам че няма да допусна изнудване-по-добре без куче отколкото плячка на самозабравили се търгаши.Извинявай за твърдите думи!Привет!
Публикувано: 07 November 2006 - 05:50 PM
АКО както казвате, сте проучвали породата, значи сте наясно с два момента:
1. В България "пудел" е всичко неясно какво, но къдраво и космато - това няма общо с истинския пудел. Това къдраво и космато нещо, което не е известно какво ще израстне от него и на размер, и на характер, у нас струва около 80-150 лв., зависи от кой го продава. Това НЕ Е пудел в нито един от случаите.
2. В България истински пудели има... хайде, нека са 10 заедно с онези от по-старото поколение "известни на публиката" (старозагорските) и... нека са 20 или 30 като броим и всякакви нормални, наистина-пуделски, но неизвестни на публиката (например моя любим кайсийчо Лъки от Чехия). Спокойно може да се каже, че пудели в България не се развъждат и съответно не се раждат и не могат да бъдат купени ОТ България по тази причина - е, Малинов имаше 1-2 кучила... Пламен имаше 1 и сега планира второ... и това е - не "общо-взето", а изобщо.
Следователно, господине, в искането и търсенето ви има противоречие:
ПЪРВО вие не искате екзотика (но явно нямате представа тогава какво искате - среден? голям?), след това го искате и на "разумна" цена (която е... колко - 100 лв.? 500 лв.?) Трето очевидно смятате всичко живо, поне от тук пишещите, за търгаши и фукняри...
Не ви разбирам, признавам си.
Разбирам СТРЕМЕЖА ви да имате възможно най-доброто като порода куче, което да си обичате и да обича вас - за тези ЦЕЛИ, за които го търсите, пуделът наистина е почти идеалното куче... макар че явно не си представяте съвсем добре какви точно грижи за козината ви чакат ПРИ ВСЕ идеята да е съвсем късичко подстриган отвсякъде.
Но, пак ще се повторя от по-горе:
- къдравото неизвестно какво нещо, което в Бг минава за "пудел масово потребление" няма да се окаже това, което търсите като характер - но то е евтино.
- истинският пудел, било то среден или голям, зависи от предпочитанията ви, ще бъде и това, което търсите, че и отгоре, но не е евтин.
Не става въпрос за "изхвърляне", "супер-родословна екзотика" или нещо от този род в случая: става въпрос за порода. Не знам - не ми е трябвало да знам - за колко може да се купи средна класа домашен любимец пудел в съседна държава, но със сигурност не е особено евтин.
Не е проблем да се потърси и провери, ако действително се интересувате от ПУДЕЛ. 1super Но този тон го забравете:
Цитат
Още повече, че никой нищо обидно не ви е казал, та да фуквате така и да започвате да обиждате точно пишещите в тази тема на "търгаши" и "изнудвачи".

Публикувано: 07 November 2006 - 09:14 PM
НО!!! Успях да постигна следните резултати:
СПАСИТЕЛИ НА ПЛАЖА

ГОСПОДИН И ГОСПОЖА СМИТ

ЧЕРВЕНА ШАПЧИЦЕ, КЪДЕ ОТИВАШ?

Публикувано: 07 November 2006 - 09:32 PM
много яко ревю, ама и те тия вашите много им отива предрешването! Можете, ако са им достатъчно големи косите и малко прически да покажете! 1super

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 November 2006 - 09:34 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 November 2006 - 09:38 PM
Публикувано: 07 November 2006 - 09:48 PM
Иначе по-назад във темата има и телефона на Верчето, също много готина фризьорка, но не е голям фен на изложбеното постригване.
bushkata, аз толкова време навивам Ангел да боядисаме Градун син, той ми вика, че искам да се гавря и съм зла. А аз не искам да се гавря - и на него ще му е весело, той е такъв палячо... r)
Vabank, Vabank... Както винаги - железни нерви, аргументация... Нямам думи... worthy
Публикувано: 07 November 2006 - 09:50 PM
Снимките на Макс бяха нарочно направени след дълга разходка и лудо тичане с един сетер.След което имах чувството, че Макс и в булченска рокля да го бях облякла пак щеше да кротува и да гледа умно.
Публикувано: 07 November 2006 - 09:57 PM
Ето тук за родителите на Скъли и тук за самото и пристигане! А само 5-6 страници по-назад има снимки на Скъли, която спечели на първата си изложба в Пловдив - BIS Puppy, после в Стара Загора пак BIS Puppy, а на първата си изложба в клас млади - това миналия уикенд в Сърбия, взе ВОВ и беше 3-та в групата! l) l) l) Направо не бяхме на себе си с Ангел от думите на съдиите... Слушай, я по-бързо се стягайте с Макс да се увеличава пуделската група! r)