Dog.bg Форуми : Пудел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пудел

#481 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 September 2007 - 11:06 AM

Прелесть! r) Неслучайно когда о белых карликов идет речь, все думают о твоих собак.
Послушай, а можеш сказать кто будет судить пудулей на Росии-2007? Я смотрела на сайте РКФ, но там они не разпределенны. Мы хотим ехать к вам в конце месяца.
User's Signature

Качена снимка

#482 Потребителят е офлайн   Mozaika Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 September 2007 - 12:59 PM

insult, приставку Airi Arabeska у меня имеют только белые собаки, потому что Мозаика была продана мне питомником Айри Арабеска и мы договорились о сотрудничестве, что ее белые дети будут получать эту приставку. Так у меня в доме появилось два поколения Айри Арабесок. Сама владелица питомника - Виктория Денисова, живет в России, в Москве и ей действительно принадлежат просто великолепные белые карлики и тои и она преуспевает на этом поприще. Я живу в Киеве, на Украине и больше ориентирована на малую разновидность. Карлики выщепляються иногда, но все-таки больше получаеться у меня малых. Очень жаль, что они сейчас так непопулярны s) Для двух, полученных у меня в доме от разных пометов карликовых сук от Мозаики я купила в питомнике Айри Арабеска еще и кобеля, который не кровный Мозаике, но кровный одной из ее дочерей.
Еще у меня есть черные малые и карлики.
Вот моя карликовая Айри Арабеска Цунами, дочь моей малой Таис из моей мечты и Миламартен Бонапарте, инбредная на Бонапарте - 1:3

Прикачени файлове

• Прикачен файл  myha2.jpg (74.65K)
    Брой сваляния: 123

#483 Потребителят е офлайн   Mozaika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 September 2007 - 01:00 PM

А это ее "лицо"

Прикачени файлове

• Прикачен файл  myhgol2.jpg (50.59K)
    Брой сваляния: 124

#484 Потребителят е офлайн   Mozaika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 September 2007 - 01:02 PM

А это ее карликовый сын от коричневого Kudos Fantomen

#485 Потребителят е офлайн   Mozaika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 September 2007 - 01:06 PM

Упс, фото не прикрепила
вот

Прикачени файлове

• Прикачен файл  asz.jpg (101.76K)
    Брой сваляния: 118

#486 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2007 - 01:07 PM

А-а, ну теперь все понятно l) b) Как-никак, но хоть у меня когда о белых карликов кто-то что-то я ассоциираю с Арабеской. А правда - почему они такие непопулярные белые малые и карлики, понять не могу?
Скинь еще фотографий черных карликов, красивые собаки у тебя. А Таис Из Моей Мечты она карлик, человек подумал-бы с таким близким инбридингом на Бонапарта Цунами была бы средней? Но надо признать что я в размерах никак не разбираюсь, только могу на фотках разсматривать и цыкать зубом. Большие у меня на сердце... r)
User's Signature

Качена снимка

#487 Потребителят е офлайн   Mozaika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 September 2007 - 01:07 PM

Ой! А можно как-то фото уменьшить? Такое громадное почему-то получилось bl)

#488 Потребителят е офлайн   Mozaika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 September 2007 - 01:10 PM

Цитат

Ой! А можно как-то фото уменьшить? Такое громадное почему-то получилось bl)

Нет, Таис - малая, 39 см. А вот доча от Мартина получилась карликовой, 33 см. И рожает мне карликов только. Такой вот генетический казус. За Бонапартом стоят английские собаки по матери, возможно, это из-за этого.

#489 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2007 - 01:11 PM

Не разбирам нищи4ко от пудели , но знам 4е са големи сладури и са наистина много красиви 1super 1super 1super
User's Signature

Качена снимка

#490 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2007 - 11:50 PM

Имам 2 въпроса първо.В форума четох,че имало разлики в характера на пудела в зависимост от цвета това отнася ли се и за стандартния пудел и ако е така ще ми кажете ли какви са разликите? 2.Кои цвят при стандартните пудели е най-рядък?
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#491 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2007 - 11:59 PM

На първия ти въпрос: да, има разлики в характера по цветове, макар и не толкова ясно изразени при големия/стандартен пудел. Но трябва да имаш предвид, че при пудела, така както при някои хрътки темпераментът трудно може да се обобщи за цялата порода или за кучетата от конкретния размер. Има общи точки
- любознателен, жив интелект;
- лоялност;
- любопитство и игривост;
Но от тук нататък всеки пудел е различен - някои са меланхолични, други сангвиници; някои обичат да играят много - други да наблюдават отстрани; някои са ящни - други злояди; могат да бъдат нежни или калпазани, да не направят нито една беля или само да се чудят какво да измислят; да се побъркват от самотата или да обичат да си имат своето си място и т.н.

На втория въпрос - "най-рядък" ще да е червеният пудел, тъй като този цвят е признат от МФК отскоро. Досега те бяха при прасковените пудели. Това важи не само за стандартните, но и за всички други размери пудел.
User's Signature

Качена снимка

#492 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2007 - 12:46 AM

Много благодаря за отговорите аз пък мислех,че кафявите са най-редки може ли да ми покажеш снимка на стандартен червен пудел. r)
User's Signature

Качена снимка

#493 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2007 - 01:01 AM

buch, не са редки кафявите. Просто цветът е труден за изложби, тъй като постоянно се мени и избледнява.
Ето ти червен:
Качена снимка
други

Mozaika, а вот и моя девочка, котороя сегодня в Пловдиве группу выиграла:
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#494 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2007 - 01:15 AM

insult МОже вече да ставам досаден но ми е страшно интересно и искам да знам тази красавица какъв цвят е тъмен appricot и той води ли се червен защото в сайта пишеше при малките кутрета,че са априкот а не червени.Но аз мисля че женската е кафява но ще пусна снимка на малките са да ви покажа

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#495 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2007 - 01:19 AM

Ето малките а са виждам че пише dark red това е най тъмното кутре то като тази женска ли ще стане.

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#496 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2007 - 01:22 AM

хехе това по средата какво е дебело w)
User's Signature

В приятелството няма породи!

#497 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2007 - 01:29 AM

buch, малко е тъмна тази снимка, но кучето на нея изглежда кафяво. Кафявият цвят е много плътен през първата, а понякога и през втората година на пудела, рядко след това. Някъде по-назад в темата съм писала повече за цветовете.
User's Signature

Качена снимка

#498 Потребителят е офлайн   Mozaika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 September 2007 - 01:19 PM

Цитат

Mozaika, а вот и моя девочка, котороя сегодня в Пловдиве группу выиграла:
Качена снимка

Красивая дама!!! bravoS bravoS bravoS
А от кого она? Кто папа, мама?
В нашей разновидности (средний или малый пудель), вот, кстати, наиболее малочисленные - серебристые собаки и белые собаки. Сереблистых средних пуделей и белых средних можно пересчитать по пальцам в Европе. Очень жаль! Я очень люблю малых белых, но, к сожалению, всерьез подумываю о том, чтобы отказаться от их дальнейшего разведения, хотя наработки есть и очень хорошие s) . Сидеть со щенками до года мне просто не по силам s)

#499 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2007 - 12:24 AM

Мне приходилось только один раз общятся с малым белым кобелем - надо было его в ринг вести, небыло кому, дали мне, он взвизгнул и оторвался, а потом мне пришлось бежать за ним в доль 700 метров, у меня чуть сердце не остоновилось от ужаса что собаку потеряю... Так вот его хозяйка сказала что ето такое типичное поведение у белых малых и поетому они такие непопулярные. Мне тогда никак не поверилось, показалось ета конкретная собака - псих. Я права? Иначе я думаю малые в белом очень еффектные собаки и очень зря что непопулярные... bl)
(А вот я сейчас вспомнила одну суку очень красивую от Бонапарта, она 1:2 инбридная на него, так она маленькая малая и еще не очень крупных рожает. Может правда английская кровь.)

Моя девка - Samarcanda Something Special, ЗДЕСЬ на моем сайте больше информации о ней. Она на Загребе взела ВОВ в Молодых. Хороший дружок.
User's Signature

Качена снимка

#500 Потребителят е офлайн   Mozaika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 02:48 PM

Цитат

Мне приходилось только один раз общятся с малым белым кобелем - надо было его в ринг вести, небыло кому, дали мне, он взвизгнул и оторвался, а потом мне пришлось бежать за ним в доль 700 метров, у меня чуть сердце не остоновилось от ужаса что собаку потеряю... Так вот его хозяйка сказала что ето такое типичное поведение у белых малых и поетому они такие непопулярные. Мне тогда никак не поверилось, показалось ета конкретная собака - псих. Я права? Иначе я думаю малые в белом очень еффектные собаки и очень зря что непопулярные... bl)
(А вот я сейчас вспомнила одну суку очень красивую от Бонапарта, она 1:2 инбридная на него, так она маленькая малая и еще не очень крупных рожает. Может правда английская кровь.)

Моя девка - Samarcanda Something Special, ЗДЕСЬ на моем сайте больше информации о ней. Она на Загребе взела ВОВ в Молодых. Хороший дружок.

А, это которая живет у Драганы? Знаю эту суку. Она некрупная.
А относительно белых малых - ерунда это все! Думаю, это чисто индивидуальные проблемы были. И очень зависит от конкретных линий. Мои собаки очень вменяемые и как раз больше выставляються с чужими хендлерами, чем со мной. Абсолютно без всяких проблем. И на выставке я их могу спокойно оставить на столе и уйти - они просто спать ложаться. Как раз у них, на мой взгляд, более стабильная нервная система, чем у черных или коричневых. Думаю, непопулярность белых связана с тем, что им трудно конкурировать с более динамичными черными и на них из-за белого окраса больше видны недостатки, чем на черных.

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни