Чихигалерия
Публикувано: 30 November 2010 - 10:55 PM
Публикувано: 30 November 2010 - 11:23 PM
Kupyr, в 30 November 2010 - 10:00 PM, написа:
Хехееее, това вече е смешно и то много. След време сама ще се убедите в това.
Илизате ли вън вече или още сте само вътре? Лошото е, че е зима и ще са малко разходките чак пролетта ...
Публикувано: 30 November 2010 - 11:48 PM
Да предположа,че съм съгласна с Вашето мнение, но имам един въпрос: Защо смятате,че не е такова кучето,защото не съм го взела от развъдник ли? Само се интересувам. Разбира се, че не излизаме.
Публикувано: 01 December 2010 - 12:09 AM
Kupyr, в 30 November 2010 - 10:53 PM, написа:
Да предположа,че съм съгласна с Вашето мнение, но имам един въпрос: Защо смятате,че не е такова кучето,защото не съм го взела от развъдник ли? Само се интересувам. Разбира се, че не излизаме.
Извинявам се, че се намесвам така в темата .
Проблемът не е, че кучето може да остане прекалено малко, а точно обратното.Повечето зооборси имат практиката да лъжат за възраста на дадено чихуахуа за да го продадат за МИНИ(такова понятие изобщо няма) , каквото търси българина.
Евентуално, ако не успеят да продадат кучето навреме и стане по-голямо обявяват кучето като пинчер за 50% от предната му цена...
Без родословие, няма как да докажете, че кучето ви е от дадена порода (все едно да претендираш, че си гражданин на България, без акт за раждане лична карта или какъвто и да е бил документ).
Кучето е сладко обичайте си го много дано само ви радва и да бъде здраво, което е най-важното.
П.П Това, че ветеринарите лекуват животни, не ги прави експерти кинолози, които могат да отличат белезите на дадена порода.
Има такива, които разбират, но в 90 % от случайте е обратното, но това е нормално все пак не им влиза в работата :)
Публикувано: 01 December 2010 - 12:31 AM
Kupyr-- Тук не става въпрос , колко голямо ще порастне кученцето . Ако попрочетете , и останалите теми тук ще видите , че Породата Чихуахуа не се характеризира само с МИНИ РАЗМЕР .Това , че е мини няма да го направи Чихуахуа. Умишлено качих снимки на бебета чихуахуа . Не открихте ли някаква разлика ?
Относно въпроса . "Защо смятате,че не е такова кучето,защото не съм го взела от развъдник ли? "Смятам сами вече сте си отговорили. Остава само да си го признаете и пред себе си.
Доказателството за породна принадлежност е Родословието
Кой какво казал и колко прилича на дадена порода няма никакво значение
Публикувано: 01 December 2010 - 12:32 AM
Kupyr, в 30 November 2010 - 10:53 PM, написа:
Аааа, нямах предвид, че ще стане едро. Напротив според мен ще е миньонче, даже ще е тъничък. Малкия, ще е много сладък и симпатичен и не съм казвала обратното. Това, че не е чихуахуа в никакъв случай неозначава, че ще е грозно
Публикувано: 01 December 2010 - 03:04 PM
Публикувано: 02 December 2010 - 04:20 AM
Ancheto, в 01 December 2010 - 02:09 PM, написа:
Анче в този смисъл на какво се дължи честото треперене. Според мен не е от студ (само). Ама хората като я видят и ауу колко му е студено на кученцето, да ожалиш го направо
Публикувано: 02 December 2010 - 10:49 AM
А това с лягането по гръб на Тайра от страх сигурно е много смешно отстрани, все едно се предава.. А то досега не е било студено и трепереше представям си на минус 30 как ще се зарадва..
Публикувано: 02 December 2010 - 11:01 AM
blaze, в 02 December 2010 - 09:54 AM, написа:
Да ,точно така изглежда-все едно се предава
blaze, в 02 December 2010 - 09:54 AM, написа:
Когато са бебета са много чувствителни към студа
Публикувано: 02 December 2010 - 01:00 PM
Изводите са ви правилни! Треперенето си е предимно от страх,който обикновено минава с отрастването на кучето и неговото социализиране.Има кучета, които обаче завинаги остават треперещи,което мен лично ме подлудява.Много неприятно явление!Това по често се среща при мини породите,проява на слаб характер.Редно е тук да вмъкна без да искам да досаждам,че такива кучета не бива да създават поколение,защото тази черта се предава в поколениета.А що се отнася до залягането,то това си е съвсем нормално в тази възраст,просто по- младото куче показва уважение към по старото и се осъществява изясняване на йерархията.Или по точно по-слабото показва подчинение на по-силното,дали куче или човек.
А за дрешките бих казала да се опитвате колкото може по-рядко да обличате любимците си!НЕ ги изнежвайте без нужда.Тренирайте ги на издържливост но с разум.Все пак са кучета,не кукли,колкото и сладки да са във вашите очи!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 02 December 2010 - 06:11 PM
Публикувано: 02 December 2010 - 10:53 PM
blaze, в 02 December 2010 - 03:25 AM, написа:
blaze, треперенето е предимно от нервно напрежение или даже радостна възбуда.
Да си призная аз треперя преди да влезем в ринга,а на миналата изложба когато гледах Иван с Билли и по едно време се усетих , че съм се разтреперила все едно аз ще влизам
Когато излизах на състезание като малка и винаги са ми треперили краката в края, не знам дали си личи отстрани ама ако се виждало ще е падало яко смях от публиката.
Публикувано: 09 December 2010 - 01:17 AM
Публикувано: 09 December 2010 - 01:36 AM
Сладка дрямка
Публикувано: 09 December 2010 - 10:21 AM
Иначе е същия,див и щастлив
Публикувано: 09 December 2010 - 01:48 PM

Вход

Горе
Цитиране +