Dog.bg Форуми : Турска ангора

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Турска ангора

#181 Потребителят е офлайн   kamsi777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 January 2007 - 11:32 AM

Арес (шест килограма говедо l) ) благодари на ПАПИ за милите думи и обещава още снимки 1super . Само че в момента спи l) - винаги съм се чудила на c) -те как могат да спят по 18 (!) часа в денонощието - не им ли писва??? b) .
Добре дошла на Жужу. Жужу е бижу - много е сладка, да ви е жива и здрава и много да ви радва bravoS .
Големи са сладури цялата компания. marina_tz, страхотна комбинация от черно и бяло angelpik ...

#182 Потребителят е офлайн   juddy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 02:05 PM

Здравейте мачочета и техните любящи стопани!
Наистина едноцветните мацета /мама Мира, Чери и Арес/ могат да си опитат късмета на изложба. Вероятно ще получат статут и ще започнат да се развиват според изискванията занапред. За многоцветните не знам, трябва за се проучи. Но те и така са си нашите шампиони! Мъничето Жужи е разкошно маценце, ще видите каква пухкава и сладка котка ще стане! Мао си го взехме от улицата /по-точно от едно котило от мазето на съседен блок!/. Беше точно колкото Жужи. Майка му беше едноцветна жълта маца. Имаше котенца и като Жужи.
Нали знаете, че мъжките са винаги чифт цвята /най-често 2/ или едноцветни, а женските - тек цв. или едноцветни/ но рядко/ - мама Мира е рядкост!

Прикачени файлове

#183 Потребителят е офлайн   juddy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2007 - 02:08 PM

А нашият Маочо не вярвам да го допуснат на изложба дори да беше едноцветен и млад, защото е кастриран. И не само кастриран - всичко му е отрязано и под коремчето е гладък като плюшена играчка. Не се плашете, но котетата, особено мъжките, към 5-6-та си година в болшинството си страдат от проблеми на отделителната система. Получават запушване на доста тесните си пикочни каналчета с кристалчета от урината. Обикновено на улицата умират за2-3 дни, но домашните могат да се спасят при навременна реакция от страна на стопаните. Просто завеждате котето на лекар, който прави операции и всичко ще се уреди. Маочо го мъчихме 2 дни докато попаднем на точния доктор - във Ветеринарния институт зад Министерството на външните работи преди Плиска. Самият декан и неговият син го оперираха в частния си кабинет и Маочо от пътник беше спасен и си е жив и здрав до ден днешен. Операцията не беше скъпа, хората бяха грижовни и отзивчиви. Цял месец след операцията го водихме ежедневно да го катетеризират и правят промивки с антибиотици, защото по-предните доктори му бяха накълцали вътрешностите с катетри, без да му помогнат. 2-3 години след това имаше кръв в урината си. НО! Нали знаете - котетата имат 9 живота! Оживя, оцеля и си е суперсега!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  _____.JPG (110.17K)
    Брой сваляния: 120

#184 Потребителят е офлайн   Varna^AmStaff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 04:18 PM

ei ko stana rodiha li se kotencata ? ama ne pomna koi kaza 4e 6te se rajdat taka 4e na koito i da sa se rodili stiga da sa beli da pi6e

#185 Потребителят е офлайн   kamsi777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2007 - 05:42 PM

Признавам си без бой - аз бях l) . Арес е виновен l) . Опитвам да установя контакт с майката Маца (по-скоро със стопаните й). Нещо не ми се получава. При първи новини ще пиша. Явно стопаните на Маца са мъъъничко суеверни - и предното котило беше така, казаха ни чак три дена след раждането на котетата w) . А котетата изглеждаха така (като едното бяло явно беше много срамежливо, защото постоянно се криеше b) ):

Прикачени файлове

#186 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 29 January 2007 - 08:35 AM

Абе хора какво правите? Докато бях в болница сте изписали рааазни работи....
Много е красиво женското котенце, то е калико 3 цветна хубавица. Рядкост са и аз много ги харесвам. За Мао има си раздел кастрати и също за домашни котки мисля, че ще хване окото на съдиите защото е много хубав, добре гледан и кротък. Елате на пролетната изложба и ще се видим и ще си поприказваме. Моите са извънмерно тлъстички и прекомерно сънливи, също са кастрати. Ядат на провала суха храна - на мене приличат. Винаги им са пълни купичките с храна ( и не я меря сипвам като се свърши, за седмица изяждат около кило и 200-300 грама смес гр премиум и супер премиум храни? и една тавичка с вода. За сухата храна на ден за 2-3 месечно коте 35-50 грама Юкануба джуниър, с това изхранвах Томи, той единствен беше при нас бебе, всички останали дойдоха по-късно. Полудългокосместите искат повече храна заради козината каза моят внук почти ветеринар. Храната за персийки се смесвала с храна за късокосмести, но аз за моят полудългокосмест не съм го правила досега. Или сега го е научил или го е пропуснал или щото той, котаракът княз Игор, дойде при нас на 6 години.
Марина кажи сега какво ще ги правиш мама и син, кого ще кастрираш или искаш инбрийдинг потомство? И малкия и Мира изглеждат в отлична форма.
Къде са обещаните ми снимки на Арес чакам ги с нетърпението на болно бабе...Само да ми падне ще го нагушкам и нацелувам по пухестото шкембенце.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#187 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2007 - 01:37 PM

r) Имам въпрос..защо Жужу не Мърка bl) гальовна е...мн ни се радва на всичките..но не мърка...на какво се дължи това ??
User's Signature

Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2007 - 08:39 PM

mysi_charly може би още не свикнала с вас.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#189 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2007 - 09:13 PM

аха..ясно...реших да питам,защото постоянно ни се радва...гали се в нас...гушка се..задължително някой като си легне..и тя първа станция до него l) няма значение,явно с времето ще мине r)
User's Signature

Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 30 January 2007 - 07:21 AM

mysi_charly Малкитекотенца не мъркат колкото големите. Всъщност как я топлите? Ние нашия котанчо го топлехме под анцуга и жилетката до сърцето, защото като чува моето сърце се успокоява, че мама е до него и е спокоен и щастлив.Дори сега е под безръкавката ми мърка и ме топли и ми яде копчетата на пижамата. И другите котараци ги свикнахме така. Томи при мене, Бил при моят мъж, а Игарьок при батко и там при него спи. Ще замърка, не се бой.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#191 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 07:33 AM

super best тя си е избрала едно място да радиатора върху една възглавница...докато ни няма така се топли. ИнАче, мерси за изчерпателните отговори bravoS

Прикачени файлове

• Прикачен файл  __.jpg (113.6K)
    Брой сваляния: 118

User's Signature

Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 07:12 PM

papyy и малките котета мъркат. Аз знам, че само първите дни се гушкат до сърцето, за да не им е мъчно. На мен ми се завират под косата, може би си мислят, че е козината на мама.
User's Signature

При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

#193 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 10:30 PM

Вижте го как е заспал, как да го вдигна

Прикачени файлове

User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   juddy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 05:07 PM

Благодаря, мила Papyy, за интересната информация за кастратите и изложбите. Дори и не подозирах, че кастрат и обикновена домашна маца имат място на изложба.
Желая ти здраве, на теб, на цялата ти фамилия и на всички тук хора с добри сърца - любители на прекрасното животинче КОТЕ.
А това са Мао и най-големият му домашен любимец - синът ми Мони.

Прикачени файлове

#195 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 05:22 PM

Ама Мао наистина е сладък и хич не му личат годините!!! Да ви е жив и здрав!:-)
User's Signature

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com

#196 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 05:47 PM

Цитат

А нашият Маочо не вярвам да го допуснат на изложба дори да беше едноцветен и млад, защото е кастриран. И не само кастриран - всичко му е отрязано и под коремчето е гладък като плюшена играчка. Не се плашете, но котетата, особено мъжките, към 5-6-та си година в болшинството си страдат от проблеми на отделителната система. Получават запушване на доста тесните си пикочни каналчета с кристалчета от урината. Обикновено на улицата умират за2-3 дни, но домашните могат да се спасят при навременна реакция от страна на стопаните. Просто завеждате котето на лекар, който прави операции и всичко ще се уреди. Маочо го мъчихме 2 дни докато попаднем на точния доктор - във Ветеринарния институт зад Министерството на външните работи преди Плиска. Самият декан и неговият син го оперираха в частния си кабинет и Маочо от пътник беше спасен и си е жив и здрав до ден днешен. Операцията не беше скъпа, хората бяха грижовни и отзивчиви. Цял месец след операцията го водихме ежедневно да го катетеризират и правят промивки с антибиотици, защото по-предните доктори му бяха накълцали вътрешностите с катетри, без да му помогнат. 2-3 години след това имаше кръв в урината си. НО! Нали знаете - котетата имат 9 живота! Оживя, оцеля и си е суперсега!

Много красиво коте и е голям късметлия че Ви има, w) w) и че го обичате толкова много. w) w)
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#197 Потребителят е офлайн   kamsi777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 12:01 AM

Искам да попитам по-сведущите защо след като в България нямало котка турска ангора в сайта на фелиноложкото дружество - Пловдив фигурират като официално регистрирани два развъдника в Габрово bl) . Моля, отговорете ми на този прелюбопитен въпрос - за мошеничество ли става дума s)

#198 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 12:14 AM

Защото тези развъдници са регистрирани във ФФЕ, а не към ФИФе! В доста теми казваха, че това са две съвсем отделни фелиноложки организации!

#199 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 09:28 AM

Да - разликата идва от това, че НФФе и ФДП са две различни фелиноложки организации в България, съответно членуващи - първата във ФИФе, а втората - във ФФЕ. И тъй като правилата и стандартите за породите на ФИФе и ФФЕ са различни, оттам - различните мнения има ли или не турска ангора в България.

бтв няма затворени врати пред мошеничеството! s)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#200 Потребителят е офлайн   kamsi777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 08:11 PM

Бихте ли ми обяснили каква е разликата между ФФЕ и ФИФ-е? И има ли разлики в стандартите според двете организации. Знам, че това е оффтопик, но наистина искам да знам. Благодаря предварително на онзи, който ще ми отговори.

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни