УИПЕТ малка английска хрътка
Публикувано: 14 July 2011 - 06:54 PM
Собственика на Рита пишеше в друг форум, кучето му няма родословие, съответно не е от развъдник. Сега гледам мненията му и там той е написал, че кучето му е взето от Унгария. Ето линк http://www.dcforum.i...=3359&start=105 , а ето го и самия цитат.
"Рита се казва. На 2 години и 8 месеца е. Взехме я от Унгария, когато беше на 3-4 месеца. Всъщност си поръчахме италианска хрътка, но хората се объраха и ни пратиха уипет. Но съдбата си знае работата, така и се радваме още повече. От Бургас сме и тук тя е единствената. Има още един мъжки уипет от Поморие, който пък е купен от Пловдив. Бяхме ги сгодили и тази пролет искахме да я заплождаме но за съжаление тя изкара много тежка бъбречна криза тази зима и едвам я спасихме. Та най-вероятно няма да е заплождаме изобщо, защото е много рисковано, но важното е, че сега е здрава. ...
"
"lavina, Рита няма родословие ама да ти кажа за мен пък изобщо не е важно. Ти я виждаш, че е красива . Даже както казах я донесоха като италианска хрътка . А поморийския уипет, който е взет от Поморие се казва Дон, и е с родословие. Там до колкото знам има нещо като развъдник, поне така бях гледал преди в нета и той е взет от там. Ти сигурно знаеш повече Иначе нп за скайп, ще пиша тук. Все пак някой ако ползва да ме намери де."
Вашата Реджина е сладка. По снимките съдя и, че е много обичано куче. Не искам да приемете постовете ми като заяждане, ще се радвам да продължите да пускате снимки на вашата госпожица и да си говорим за тази невероятна порода, но не мога да преглъгна междусъседското развъждане.
Публикувано: 14 July 2011 - 09:20 PM
Публикувано: 14 July 2011 - 09:40 PM
За да се развъжда едно куче то трябва да има родословие, да е отличен представител на породата и трябва да са спазени всички правила за развъждане. Дори не е задължително щом кучето ти е с родословие да му се търси женска/мъжки.
Например освен уипетките аз имам голдън ретривър и нюфаундленд. И двамата от легитимни развъдници, и двамата са били на изложби, а нюфаундлендът е шампион на 3 държави и интершампион, и въпреки това и двамата са кастрирани.
Публикувано: 14 July 2011 - 09:55 PM
Публикувано: 14 July 2011 - 10:39 PM

А спущите снимки на твоята Реджина са ми много познати. Обичат си уипетите да спят на меко и на топло и по възможност завити!

Цитат
Не разбрах точно какво имате предвид, но ако става дума за изложбите, то на първо място трябва кучето ви да има родословие.
Публикувано: 15 July 2011 - 10:04 PM
Постигнала е невероятни успехи по изложбените рингове:
47 All Breed Best In Shows
200 Hound Group 1st's
11 Specialty Best In Shows
7 Hound Best In Shows
11 Supported Entries
Тя става и първа в групата си на 2010 Westminster Kennel Club 2010 и така става първият уипет грабнал първо място в групата от 29 години насам.

Публикувано: 16 July 2011 - 11:27 PM

Втората снимка на втория ред показва положението на краката - това са правилни движения. Въпреки, че това положение на краката е много важно, също толкова важно е какви движения прави уипетът преди да достигне до него. Двата десни крака се доближават достатъчно, но никога не трябва да се "застъпват". Горната линия е права в движение. На втори ред, четвъртото изображение показва "конска походка", която също е неправилно движение.
Според мен изображението на уипета в стойка изобщо не е коректно и не е пример за правилната стойка на един уипет. Кучето има прекалено късо тяло и прекалено изразена извивка за такава къса горна линия. Твърде къс и широк врат.
Не веднъж съм изразявала мнението си за изгърбените уипети (никой уипет не трябва да е изгърбен) и съм давала примери за това как според мен би трябвало да изглежда един уипет.
Ето още няколко примера за правилна горна линия:
Ch. Epistula of Gentle Mind - собственост на развъдник Gentle Mind, Германия

SBIS Fin & S Ch V-03 Softouch Sweet Medicine - собственост на развъдник Softouch, Финландия

Ето и някои добри примери за хубава глава (никакви прави уши)
Am. Can. CH. Festiva's Been There Done That, собственост на р-ик Festiva, САЩ, а в момента гостува на развъдник Sobresalto, Италия. Той взе rCACIB на световното в Париж.

Ch.Atlantis BackNBlack At NiteSky, собственост на р-ик NiteSky, САЩ

Публикувано: 17 July 2011 - 07:28 PM
Публикувано: 17 July 2011 - 08:02 PM
Ето това куче, например, по мое мнение има крайно неправилна горна линия.
Това също. Гърбът му наподобява повече този на левретка.

А ето една женска - отлична горна линия, отлично поставени крайници, отлична дължина на врата и т.н. Балансиран уипет!
Sportingfields Primrose at Sobers

Като спомена кучето на последната снимка от предишния ми пост - Ейс. Ето го и в стойка
Тялото му не е толкова издължено, като това на останалите кучета които съм дала за пример. Но има перфектен баланс между дължината и извивката на горната линия.

Що се отнася до бързото тичане, малката извивка не пречи на кучетата да са добри бегачи и състезатели.
Има развъдници, най-често в Германия, където хората селекционират не изложбен тип кучета, а кучета повече за състезания.
При състезателните кучета структурата на тялото определено е много по-различна. Но при повечето кучета извивката отново не е "неправилна"
Crazy Runner’s Dynamite Lady

Culann's Inferno
Отново ще покажа и илюстрациите за неправилна горна линия

Публикувано: 17 July 2011 - 08:29 PM