Dog.bg Форуми : УИПЕТ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

УИПЕТ малка английска хрътка

#601 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 06 January 2013 - 09:45 PM

Много е сладка! А на последната снимка показва типична уипетска черта - подпиране с "клюнчица" (така ние наричаме уипетската муцунка :ab_041: )

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#602 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2013 - 10:27 PM

Че това подпиране уипетско ли било? И спането надолу с главата го забелязва все при уипети, може и него да патентовате.:ab_041:Страхотни кучета имате, завиждам ви благородно.:wub:Знаете ли в България горе-долу колко уипета има и коя е най-близката изложба, на която ще можем да видим някои от тях?
User's Signature

Качена снимка

#603 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2013 - 11:07 PM

:ab_041: Имат много характерни черти, които ги правят изключително забавни. Сигурно по-назад в темата съм обяснявала как ако на едно място има 2 дюшека един върху друг, а на друго място - 3, то автоматично за спане и почивка ще бъде избрана по-голямата купчинка.
Друга смешна черта, която ни кара да се смеем изключително много е заравянето на излишна храна с "клюнчица" - когато нещо не им харесва или смятат да си го складират за по-късно, започват да го заравят с нос (в случая не ровят с крака) и след всеки 3-4 бутания следва забождане на храната отново с нос. Много забавна картинка е, все се каня да я снимам, но изпускам момента.
А когато играят издават най-забавните звуци. Не е ръмжене, а по-скоро мъркане и мърморене. Понякога имат голямо желание да бърборят - "пеят" и си кривят устата, сякаш всеки момент ще кажат някоя думичка. И това си е за заснемане, ще се заема със задачата да направя видео :ab_041: Има и други неща, но тези са първите, за които се сетих.

В България има поне 30 уипета. На тукашни изложби обикновено има повече представители от други държави, от колкото български. Виждала съм кучета от Франция, Италия, Унгария, Германия и др. Нямам представа какви изложби са планирали останалите собственици на уипети в България. Ние тази година започваме да водим бебе Бейли по-интензивно, но още нямаме план на изложбите, които ще посетим.
User's Signature

Качена снимка

#604 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2013 - 11:53 PM

Супер, ще се радвам на видео. Мисля, че преди време в един друг форум бях чела ваше мнение, в което споменавахте, че имате и други кучета, освен уипетите(мисля че бяха голдън ретривър и бернско пастирско). Не съм сигурна, но мисля че бяхте вие това. Как са с другите кучета? Обръщат ли им внимание и лудуват ли заедно? Това ще е забавна гледка.:smile:
Напоследък се интересувам от тази порода много повече от преди. Преди бях се вманиачила по голдъните, а сега по уипети .:ab_041:Може би доста спомогна факта, че понякога моя запъртък ми прилича на тези сладури. Не мога да не покажа това: http://www.youtube.c...h?v=pRc4GC9nvB4 Изумява ме приликата между това куче и моя Бари. Знам, че не бива да му приписвам някоя порода, но понякога забелязвам у него качества, характерни за някои породи(най-често на уипети). Сигурно никой няма да повярва, че нещата, които описвате съм ги виждала вече, въпреки че нямам уипет. Подпирането на муцуната, спането надолу с главата, заравянето на храна с муцуна. Дори понякога през нощта идва при мен на леглото, отвива ме, скупчва всички завивки и ляга най-отгоре(винаги е на най-голямата купчина). Куче е и сигурно и други кучета правят тези неща, но все пак.
Даже вече мисля за второ куче, но след години, първо искам да натрупам още опит. Това куче, за което мисля, ще е уипет. Няма съмнение, това ще е. Просто са невероятни. Най-често по изложби съм виждала, но имах възможността, докато бяхме на почивка веднъж, точно до нас да има хора с уипет. Гледах го постоянно, разговарях с хората, дори отидох с тях на разходка няколко пъти. Най-харесвам черно-белите. За сега ми е само мечта, но се надявам да се сбъдне.
Не знам дали да си позволя публикуването на снимка, на моя злодей, тук. По-скоро не, няма да се натрапвам чак толкова. И все пак, ако някой е опуснал мъжкия или женския си уипет, и така се е появил моя изтърсак, това не се ли наказва по някакъв начин, ако и приемем, че са членували към някакъв клуб или нещо такова? Никак не знам правилата на тези клубове, но и досега не съм имала породисто куче.
User's Signature

Качена снимка

#605 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 January 2013 - 12:30 AM

Освен уипетите имаме голдън и нюфаундленд - две мързеливи дебеланчета. Всички мноооого обичат да играят заедно, а голдънът се размазва по гръб и се оставя на госпожиците да го дърпат и да му се качват на главата. Ще пусна няколко снимки, които съм пускала и преди, за да дам пример.

Глутницата малки диваненца, която преследва "мама гъска" :ab_041:

Качена снимка

Типичното борене, което описах

Качена снимка

Тъй като снимките ги копирам от профила си във фейсбук, а там имам доста албуми, в момента не мога да намеря снимките с Ечелсо (нашият нюфаундленд), но на предишните страници на темата със сигурност ще откриете такива.

Клипчето определено ме разсмя, защото те наистина са майстори на тъжните и виновни физиономии, и на драмата, такива невероятни актьори са и гледат само как да ни накарат да се чувстваме гузни, ако случайно им се скараме за нещо. :ab_041:

Мисля, че е съвсем нормално вашият Бари да носи някои типични уипетски черти, ако някой негов родител/прародител е уипет. Май ще се повторя, ако кажа, че няколко пъти съм се заглеждала по аватара ви, защото Бари ми е приличал на уипет. Така че според мен няма да има никакъв проблем да споделите с нас някоя негова снимка, дори напротив.

Ако един ден решите второто ви куче да бъде уипет, то в никакъв случай няма да сгрешите. Аз понякога се питам как е възможно да съществуват такива невероятни кучета. Все още няма черно-бели уипети в България, но и на мен ми е мечта един ден да имам такъв. Най-много черно-бели уипети изложбен тип има в САЩ, а в Европа развъдчиците, които поддържат този цвят са много малко. Докато при състезателния тип преобладават черните, такива кучета има най-вече в Германия, в Холандия, Великобритания. Аз май ще си остана вечна почитателка на изложбените глезльовци :ab_041:

Възможно е някой недобросъвестен собственик да е направил опит да "изкара" кучило "уипети". Няма как да се накаже такава постъпка. За съжаление така нареченото междусъседско развъждане е голям проблем.
User's Signature

Качена снимка

#606 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2013 - 08:54 PM

Най-накрая прочетох цялата тема, преди все нямах време или забравях да го направя. Видях снимки с Ечелсо. За съжаление вече някои снимки не се виждат. Много ми харесва вашата глутница, ако мога да ги нарека така. Щастливка сте с такива хубави кучета, все от невероятни породи.:smile:
Не един ден, а вече съм решила, че ще имам уипет. В момента разглеждам сайтове на различни развъдници в Европа и в Америка. За сега само си изграждам мнение за всеки един и за кучетата им. Но както споменах, скоро няма да си взема второ куче. За сега ще си гледам само този мъник.
Да, знам за проблема с междусъседското развъждане.
Към всички собственици: пускайте по-често снимки на уипетите си. Винаги се радвам, като виждам хубавите ви кучета. Да кажа, че Кая също е прекрасна, пропуснах да го спомена в предишното си мнение.:smile:
User's Signature

Качена снимка

#607 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 January 2013 - 09:54 PM

Блаодаря ти за прекрасните думи! Не мога да опиша колко много всички вкъщи обичаме тези невероятни същества.
Можете да споделите впечатления от развъдниците, които сте разгледали.

Един мой любимец - C.I.B/SBIS/Multi Ch. Twyborn Big Ben "Кензо"

Качена снимка
Качена снимка

И малко снежни снимки от нас

Брейди

Качена снимка

Купър

Качена снимка

Бейли с типичните смешни бебешки уши, които обаче не могат да променят красивото и изражение и вечната й гордост.

Качена снимка

Мама Дайра с 3-те деца :ab_041:

Качена снимка

Мама не позволява на децата си да "летят" прекалено високо :ea_103: :ab_041: :dog:

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#608 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2013 - 12:38 AM

Супер са.:wub:
Ами, какво ще кажете за този развъдник - http://www.shannondownwhippets.com/
Разгледах кучетата им и повечето ми харесаха. Имат правилна стойка, хубави цветове, а както се вижда и със спорт се занимават доста. Приятна изненада за мен беше, че имат и бели кучета. Даже наскоро са имали малки от един бял мъжкар, който много ми допадна. Нямат много от моите любимци, черно-белите, но ми хареса Shannon Down I'm No Angel V Lifelong - Dido. Това е моето скромно мнение, като непрофесионалист и като човек, който сега тепърва започва да се интересува от породата. Вашето мнение за кучетата какво е? И като цяло какъв съвет може да дадете за това какво точно се гледа в един уипет, за да се разбере, че е добър? Аз например гледам как стоят. Защото има някои доста изкривени. Да имат хубави, гладки очертания и добре развита мускулатура. Цвета също им гледам. Има оцветявания, които не ми допадат толкова.
User's Signature

Качена снимка

#609 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 January 2013 - 10:44 PM

Shannon Down определено е много интересен развъдник. Първите няколко години от работата му са посветени на изложбения тип уипети, а след това (и в момента) Шанън започва да развъжда състезателни кучета. Харесвам развъдника като цяло. Харесват ми изложбените му уипети (хубаво е, че Шанън не е загърбила напълно този тип) не толкова на състезателните.
На въпроса "какво точно се гледа в един уипет, за да се разбере, че е добър", бих казала, че зависи за какви кучета говорим - състезателни или изложбени. Мога да кажа за изложбените, тъй като с такива уипети се занимавам (за това малко по-горе казах, че ще си остана вечна любителка на изложбените лигльовци). Важна е всяка частичка - от върха на носа, до върха на опашката, а също така и движенията - те са изключително важни, при положение, че наистина хубавите движения при един уипет не са толкова често срещани. Що се отнася до оценяване на едно куче, цветът е последното нещо, което играе роля (така и така при нашата порода всички цветове са позволени). Ако си избираш кученце - да, това е важно, но ако има две кучета в изложбения ринг и съдията трябва да избира - не, цвета не трябва да играе никаква роля в избора.

Разликата между изложбен и състезателен уипет (нарочно пускам снимки на две кучета от Shannon Down)

Shannon Down Scarlet Blaze "Скарлет"

Качена снимка
Качена снимка

Ch. Lifelong's About Face "Рупърт"

Качена снимка
Качена снимка

И състезателите

SDW Kismet Beat Street At Wheatland "Джаз"

Качена снимка

Shannon Down Fire It Up "Вулкан"

Качена снимка

Ако трябва да опиша с няколко думи как според мен би трябвало да изглежда един уипет, най-добре бих го направила със снимки. Разбира се има твърде много детайли, някои от които трудно могат да се видят по снимка, за това няма да се впускам в подробности. А и искам само да покажа главната идея. Когато погледна едно куче, било то на снимка или на живо има няколко основни неща, които първо ми се набиват на очи, а след това започвам да обръщам внимание на по-малките детайли.

Глава. Цялостното изражение за мен е много важно, обожавам уипети с тъмни очи и пигментация. В Европа светлите очи са позволини, докато в Америка са сериозен недостатък. Ушите трябва да са розовидни, типично уипетски, правите уши са сериозен недостатък. А тъй като на снимката, която съм публикувала се вижда и лебедовата шия на Стивън, шията трябва да е дълга, но не прекалено, с елегантна извивка)

Festiva's Been There Done That "Стивън"

Качена снимка

Тяло. Има много детайли, но това, което на мен първо ми се набива на очи са горната линия - достатътчно дълга, права с лека извивка, но кучето не трябва да е изгърбено (изгърбеният уипет изглежда като инвалид) и крайници - достатъчно дълги (в Белгия се е появила "тенденцията" на късокраките уипети) с добро предно и задно заъгляване.

Adagio Captured Sunshine "Тери"

Качена снимка

А що се отнася до движенията, най-добрият пример е видеото на таткото на нашето А-кучило JCh. Sobers Millionaire At Strip Poker "Spencer"

User's Signature

Качена снимка

#610 Потребителят е офлайн   PHILIPOPOLIS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:irish wolfhounds
Публикувано: 10 January 2013 - 01:38 AM

МНОГО СТАНАХТЕ И ВСЕ ХУБАВИ ,ЧЕСНО КАЗАНО НЕ МОГА ДА СХВАНА КОЙ КОЙ Е ВЕЧЕ ПРИ УИПИТЕТЕ,,,БРАВО И УСПЕХИ !
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS -IRISHWOLFHOUND KENNEL /BG

#611 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2013 - 01:39 AM

Вече е късно пре нощта, а аз до сега се бях заплеснала да гледам тези красиви кучета. Открих невероятно красиви и пропорционални уипети. Този развъдник ме плени - http://petrezselyemprojekt.com/ Особено ми допаднаха две от кучетата им. Обаче този ме спечели напълно - http://petrezselyemp...tfall-lunatica/ Мисля, че представите ми за уипета, който бих искала да имам, съвпадат почти напълно с този Вега. Не мога да откъсна очи от снимките му.
User's Signature

Качена снимка

#612 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 January 2013 - 07:43 PM

Кучетата на PetrezselyemProjekt са невероятни, виждала съм някои от тях не веднъж и знам колко усилия полага собственичката на развъдника. Това е един от малкото развъдници в Европа, които поддържат черния цвят.

Вега е красавица.

Качена снимка

Тя е майка на моята любима черно-бяла уипетка НяфНяф - EJW’12, SBIS, SJBIS, JBIS, Multi JCh. PetrezselyemProjekt Nightflight
Тази красива принцеса взе BOB, JBISS и BISS на специализираната изложба в страната ни миналата година.

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Тя е собственост на собственичката на развъдника Мая и моят добър приятел Даниел Новак.

А това са Вега и брат й Сити

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#613 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2013 - 09:05 PM

Именно Вега и Сити ми харесаха най-много.
Други кучета от представителите на черно-белите, които ми харесаха са http://www.niteskywh...s.com/joker.htm и http://www.niteskywh...com/phoenix.htm
Простете ми, обърках Вега с мъжко куче.:bm_008:Не бях чела информацията, която е дадена за нея.
User's Signature

Качена снимка

#614 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 January 2013 - 10:05 PM

Красота! :wub:
И, оххх, Sporting Fields - само като прочета това име и се разтапям!

Преди време, преди да вземем нашата Лейси, водихме "преговори" за дъщеря на ето този красавец http://www.niteskywhippets.com/ace.htm
Ch. Atlantis BlackNBlack at Nitesky "Ейс"

Качена снимка
Качена снимка

Това е тя - Atlantis Diamonds Are Forever "Евър" (по-късно прекръстена на Atlantis Day Of Reckoning)

Качена снимка

Но тъй като винаги успявам да се залепя за Keeper-ите, в крайна сметка развъдчичката реши да си я остави.
User's Signature

Качена снимка

#615 Потребителят е офлайн   beti_1004 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2013 - 10:28 AM

От доста време не съм писала и много се радвам че темата се раздвижи.Кая е все така прекрасна ,пускайте и по-често снимки да и се радваме.Симона аз също съм се заглеждала в профилната ти снимка дали това е уипет. Радвам се че по-често хората се интересуват от тази прекрасна порода и съм напълно съгласна с Ади за нещтата които казва за тях.Няма да продължавам с подробности защото съм ги казвала многократно.Ето една снимка с не много добро качество как един уипет прекарва студените дни Качена снимка

#616 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 February 2013 - 07:45 PM

Имаме прекрасни новини от САЩ!
Едно от момиченцата от нашето А-кучило, което живее в Щатите - Iberia’s Pride A Nice Tan For Me “София”, собственост на Harold and Denise Tatro (р-к Redglen), е постигнало голям успех на първата си изложба. В Сан Маркос, Тексас, е станала Best Puppy! Много сме горди с тази малка принцеса!
Скоро чакаме и резултатите от първите изложби и на другите ни 2 кученца, които живеят в САЩ - Iberia’s Pride A Day On The Beach “Рина” (и двете със София са от JCh. Sobers Millionaire at Strip Poker “Спенсър” и Multi Ch. StripPoker’s Look Ma No Hands “Лейси”), собственост на Liz и Alan Arthur (р-к Stargazer) и Iberia’s Pride Because I Said So “Кийтън” (USA/Dutch Ch. Woodbrook’s Askme Howifeel “Джеймс” x Int/Multi Ch. Daira Netiketa Laime “Дайра”), собственост на Sharon Pawlak.
Тези 3 кученца са първите уипети родени в България, които живеят в САЩ.

Също така очакваме първите изложбени успехи и на останалите ни кученца:

Iberia's Pride A Dive Into The Ocean "Кейли" - собственост на Christina Steffen (р-к Dark Angles) и Iris Johann, Германия
Iberia's Pride Because I'm A Star "Стар" - собственост на Rona Harris, Англия
Iberia's Pride Because I'm Awesome "Декстър" - собственост на Carina Svemo Stokland, Норвегия
Iberia's Pride Box Of Moonlight "ДжейДжей" - собственост на Debs Ormond (р-к Denimonde), Англия

И малко снимки от нас, че от доста време не сме пускали

Бейли и една от многобройните й любими пози за спане

Качена снимка

И още една любима поза, даже и с усмивка :ab_041:

Качена снимка

И прави можем да спим :sg_071:

Качена снимка

Лейси, която определено знае как да оползотворява мързеливите следобеди.

Качена снимка

Уипетите са най-добри в заемането на две различни места едновременно.

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#617 Потребителят е офлайн   Бандит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2013 - 01:36 PM

Здравейте, искам да питам дали уипет може да живее на двора?

#618 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 February 2013 - 02:48 PM

Здравейте!
Бих казала, че уипет канегорично не може да живее на двора! Можете да разгледате малко от предишните страници на темата и ще видите колко много сме писали за характера и навиците на тези кучета. Те обичат постоянно да се гушкат по диваните и леглата заедно със своите собственици, спят под завивките, не обичат студа, не обичат да са сами. Един уипет определено би страдал, ако живее на двора!
User's Signature

Качена снимка

#619 Потребителят е офлайн   Бандит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2013 - 02:54 PM

Няма да живее сам на двора, а с други кучета. Въпроса е зимата дали ще издържи. Защото и за пинчери и пекинези казват, че не могат да живеят навън, но мои приятели имат пинчер, който живее навън и никога не е боледувал.

#620 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 February 2013 - 03:10 PM

Определено им е неприятно да са на студа. През зимата, когато има сняг, излизат да се наиграят за 20-30 минути и след това бързо се прибират и застават пред камината. А ако вали и дума не може да стане да ги накара човек да излязат навън. Казвам Ви го като собственик, развъдчик и най-вече човек, който отлично познава породата. Например няма развъдчик, който да гледа уипетите си на двора, колкото и много да са те. Не понасят лошо време, трябва да са заобиколени от завивки и възглавници и не могат без компанията на хора.
Все пак уипетът е куче и предполагам има разни индивиди, които биха го гледали на двора, но за мен това е безумие!
User's Signature

Качена снимка

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема