Dog.bg Форуми : Температура, тежко дишане - помогнете

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Температура, тежко дишане - помогнете

#1 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2009 - 06:53 PM

Кучето ми е видимо зле. Тя е НОК, 1 година с всичките ваксини, кастрирана. От началото на миналата седмица отказа храната. При температура 40 гр й назначиха лечение с антибиотик - 5 дни. Започна да диша тежко и шумно. Вчера беше последния ден от това лечение, но подобрение няма, напротив. Последните дни поддържа температура 39 гр, но става все по-зле. Дишане е не само тежко, но и видимо затруднено, нещо повече - 24 часа не е лягала, стои права и понякога сяда, като замижава с очи. Спи й се, но всякаш нещо й пречи да легне. Не иска да излиза на разходки, унила е, гледа тъжно и уплашено. Всичко това много ме притеснява и не знам какво да мисля. Какво да правя?
User's Signature

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2009 - 08:22 PM

ще ни препоръчам новет звънкай и бятай така както е описваш не е на хубаво 0884104354 др Костадинов

#3 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 June 2009 - 08:23 PM

Показване на мнениетоjulianas, в Jun 29 2009, 09:22 PM, написа:

ще ни препоръчам новет звънкай и бятай така както е описваш не е на хубаво 0884104354 др Костадинов

Момичето е от Благоевград!
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2009 - 10:49 PM

Да, в Благоевград сме. Кучето не е спало все още. Опита да легне няколко пъти, но дишането стана по-тежко и някак рязко, затруднено. Сега ходи, сяда или просто стои на едно място. Всяко мнение или насока би било от полза.
User's Signature

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 June 2009 - 10:57 PM

Не знам какви лекари има в града, но не звучи добре хич. Бих ви посъветвала утре да дойдете в София и то спешно.

Дано някой лекар тук даде насока.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 June 2009 - 11:23 PM

Показване на мнениетоFi_Re, в Jun 29 2009, 09:49 PM, написа:

Кучето не е спало все още. Опита да легне няколко пъти, но дишането стана по-тежко и някак рязко, затруднено. Сега ходи, сяда или просто стои на едно място. Всяко мнение или насока би било от полза.

Явно, че се опитва да си предпази дробовете от притискане и затова не ляга, но ще дойде един момент когато няма да има сили и ще легне. Поискай мнение от няколко лекаря, но го направи бързо, защото животното ти е младо и силно, но все пак ще се умори.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#7 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 08:55 AM

Едно приятелче на скоро се оплакваше след игра на мач от затруднено дишане. Изписаха му антибиотик. На следващата неделя при опит да легне се задушаваше. Отиде по спешност в Пирогов. Операция по спешност и 40 дена болничен - диагнозата му се оказа не настинка, а плевмоторъкс.
Адски много ви приличат симптомите. Намерете достатъчно кадърен лекар, който изследва преди да предписва лечение.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 09:09 AM

Бушката, нямам физическата възможност да я заведа до София защото не разполагам с кола, а в това състояние не бих я качила на влак.
Благодаря за всички мнения.
Днес ще изследваме кръвта. Да, знам, че отдавна трябваше да се направи, но ни уверяваха, че няма нужда от такова. Дано само не е късно. Ужасно се притеснявам за нея.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 30 June 2009 - 09:12 AM

Има ли конюнктивит, гноен ? (лепкави, гъсти, жълти гурели)
А ухапвания от кърлежи последните 30-40 дни?
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#10 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 09:16 AM

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в Jun 30 2009, 08:12 AM, написа:

Има ли конюнктивит, гноен ? (лепкави, гъсти, жълти гурели)
А ухапвания от кърлежи последните 30-40 дни?

Не няма, но има изтечения от носа - прозрачни, като капки вода. Очите са чисти, но погледа е разсеян и сякаш блуждаещ. Кърлежи не са я нападали, тъй като е обезпаразитявана редовно с пипета virbac.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 June 2009 - 12:43 PM

Кучето е със сърдечен проблем. Направете необходимите изследвания. СПЕШНО!
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#12 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 01:16 PM

Резултати от изследване на кръвта:

Хемоглобин 149
Еритроцити 6,35
Левкоцити 28,3
Хематокрит 0,42
Тромбоцити 340
MCV 66
MCH 24
MCHC 358
Креатинин 81
ACAT 31
ALAT 40
АЛКАЛНА ФОСФАТАЗА 393
Урея 4,4
Ca 2,5
P 1,8
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Розинка Икона

• *Dog whisperer*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs
Публикувано: 30 June 2009 - 01:48 PM

Тъй като нямате възможност да пътувате до София, може да изпратите по ел поща на Бест-вет - д-р Димов изследванията за мнение. виждала съм като ходя там да процедират така понякога. Телефон : 02 / 958 81 30.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 June 2009 - 02:14 PM

Рентгенография на сърце и бял дроб, ЕКГ.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 June 2009 - 03:54 PM

ДКК?
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#16 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2009 - 03:06 PM

Само тези кръвни изследвания са й направени. Пак назначиха лечение с антибиотик.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 July 2009 - 03:19 PM

Изискайте горните изследвания! Рентген, ДКК, ЕКГ!!!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 03:34 PM

Искам да благодаря на всички, които писаха в тази тема. Съмнението, което остана в мен от тези коментари, а и наблюдението на кучето, ме накара да сменя клиниката. След като направиха пълна кръвна картина и рентгенова снимка, се установи, че има плеврит (воден). Искам също да благодаря и на ветовете, които правят всичко за лечението на кучето ми. Не ми се мисли какво ни чакаше, ако бях изчакала още.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Розинка Икона

• *Dog whisperer*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs
Публикувано: 03 July 2009 - 04:06 PM

Пожелаваме бързо оздравяване :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2009 - 06:58 PM

Възстановяваме се, бавно, но има положителна промяна. Левкоцитите паднаха от 32 на 20. Дишането на моменти е тежко, но вече лягаме, проявяваме характер - това си е пак моето куче.
Искам да напиша един съвет наблюдавайте кучетата си. Вие сте тези, които ги познавате най-добре като поведение, не докторите. Когато ви казват, че са добре и нищо им няма, ако сте убедени, че не е така, сменяйте специалиста и клиниката. Щом виждате необичайна промяна в поведението на кучето си, значи има нещо, а всичко останало е измиване на ръце. И никога не лекувайте любимеца си без диагноза, това може да е не само опасно, но и фатално за него загубата на време в неадекватно лечение, може да ви струва живота на вашето куче. Не знам за вас, но за мен той е безценен. Пак благодаря за адекватната намеса в клиниката, в която сега се лекуваме и на д-р Бобадова, за личните съобщения, в които показа не само професионалните си качества, но и загрижеността си за едно куче, което не познава.
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни