Хранене и грижи за ротвайлера!

Публикувано: 17 October 2012 - 07:02 PM
Пускам тази тема и първия пост в нея, с която искам да отворя дискусия относно хранителните добавки за кучета и ползата оттях. Няма значение това, дали става въпрос за мултивитаминни и минералникомплекси, добавки за стави и козина, или протеини, гейнери, фат бърнери и добавки за повишаване на работните качества и спортните постижения.
Всяка една порода има характерни, нека гинаречем особености, които се появяват в следствие на неправилно хранене,несъобразена гранулирана храна и/или недостатъчен или прекален хранителенприем. В следствие на тях се отключват или засилват различни нарушения в тялото на кучето- проблеми с тегло /повишено или недостатъчно/, недостатъчна активност и липса на енергия, костни изкривявания или прекалцирания, водещи до спиране нарастежа на кучето, кожни и космени проблеми.
За развъдчиците и стопаните на шоу и/или работещи кучета, предполагам, доста често е стоял въпроса, как да се подобри общата физическа и психическа форма на кучето, за да може то да разгърне и покаже целия си потенциал във изложбите/състезанията, в които то участва. Както при хората, така и при животните е ясно, че върхова физическа и спортна форма не може да се постигне само със стандартно хранене и тичане след топка по 30 минути на ден. Както се казва: „НЕ СТАВА САМО С ЯДЕНЕ“! Нужни са много повечефизически усилия и много, както здраво, така и съобразено хранене, коeто дапозволи на кучето да направи тези упражнения и да изгради едно здраво и хармонично тяло, в което да се побере един „Здрав дух“.
Предвид, че този тип продукти не са много познати на българския пазар, не очаквам на първо време да има достатъчно коментари и впечатления, но се надявам за в бъдеще те да се увеличават. От известно време на сам, на българския пазар се предлагат хранителни добавки на американската компания MVP K9 Supplement.Информация относно нея и предлаганите продукти можете да получите на facebookстраницата: http://www.facebook.com/MVPK9BG или на сайта: http://mvpk9.bg/ . Ако някой вече е ползвал споменатите продукти или има опит със сходни натях, призовавам да сподели впечатленията си. Какво го е подтикнало да ги пробва?Как те са се отразили на кучето му? Имало ли е ефект и какъв? Само преди състезание или изложба ли трябва да се дават, или е добре да се поддържа с тях една постоянна добра форма на най-добрия приятел на кучето?
Надявам се, че в една обща дискусия ще успеем да се доближим до истината: „Как да отглеждаме и храним най-добрия си приятел така, че да му осигурим един по-дълъг, здравословен и изпълнен с енергия начин на живот?“
П.П. Ако някой има информация от чуждестранни развъдници и треньори, какви режими на хранене и добавки прилагат, за да направят своите кучета шампиони, също мисля че ще са от голяма полза да бъдат споделени в тази тема.
МОД,
Постоянното пускане на едни и същи теми с рекламна цел се счита за нарушение на правилата на форума. Също така и постоянните ви опити да създадете отделна тема с предлаганите от вас продукти.
ВТОРО официално предупреждение.

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!

Публикувано: 18 October 2012 - 06:47 AM
Извинявма се за неудобството!

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!

Публикувано: 18 October 2012 - 08:23 AM

Публикувано: 18 October 2012 - 05:28 PM
Който се интересува ще прочете.

Публикувано: 03 November 2012 - 12:29 PM
 бихме и третата ваксина и вече сме на 3 месеца, но малко се отчаях защото има големи признаци на рахит, даваме му допълнително калции но доста бързо расте и от това маи се получава рахит-а. На 3 месеца е и е 13 килограма и ме отчаяха че ако не се оправи ще се поизкриви като порасне, при вас имало ли е такива проблеми ?
  бихме и третата ваксина и вече сме на 3 месеца, но малко се отчаях защото има големи признаци на рахит, даваме му допълнително калции но доста бързо расте и от това маи се получава рахит-а. На 3 месеца е и е 13 килограма и ме отчаяха че ако не се оправи ще се поизкриви като порасне, при вас имало ли е такива проблеми ?

Публикувано: 03 November 2012 - 12:32 PM

Публикувано: 28 December 2012 - 08:03 PM
С какво бих могла да разнообразявам храната и необходимо ли е?

Публикувано: 28 December 2012 - 11:57 PM

Ако имаш желание да готвиш можеш да вземеш свинско,телешко,ориз,макарони,зеленчуци,яйце,извара кис.мляко и др.

Публикувано: 29 December 2012 - 12:15 AM
 ShiBumi_GirL, в 28 December 2012 - 11:57 PM, написа:
ShiBumi_GirL, в 28 December 2012 - 11:57 PM, написа:

Ако имаш желание да готвиш можеш да вземеш свинско,телешко,ориз,макарони,зеленчуци,яйце,извара кис.мляко и др.
Благодаря! За съжаление храната няма как да я сменим към момента.Готвено може да и се дава два-три пъти в седмицата.На някои кучета смесването на гранула с готвена храна не се отразява добре, чудех се дали би било добре за нея...

Публикувано: 29 December 2012 - 12:22 AM
Има много мнения по въпроса за смесването.Единия е,че на кучето му се налага да се пренастройва всеки път или,че не обработва еднакво готвената и гранулираната храна,тъй като различни ензими уастват в разграждането на храната.
Имам 3 кучета хранещи се смесено и 1 само на гранули.Не мога да се ангажирам да кажа кое е правилно,може би само гранула във вашия случай.Посъветвайте се и със вет

Може да и вземете и някакви добавки за козина и за укрепване

Публикувано: 29 December 2012 - 12:45 AM
http://forum.dog.bg/...b8/page__st__20
http://forum.dog.bg/...8/page__st__360

Публикувано: 09 January 2013 - 10:49 PM
 след няколко дена ще си взимам Ротвайлерче
  след няколко дена ще си взимам Ротвайлерче    искам да разбера до каква базръст е добре да му се дават калций и каква е системата ? Преди три месеца ми почина
  искам да разбера до каква базръст е добре да му се дават калций и каква е системата ? Преди три месеца ми почина   предният Ротвайлер Арес беше на 3,4г. почина от прегряване, на него му давах калций до 1г.(10 дена калций 10 дена почива) Всеки доктор ми казва различно един до 6 месеца, друг до 8м. трети 1г. четвърти до 1,5г. НЕ ЗНАМ КОЙ ДА СЛУШАМ!!! помагаите ?
  предният Ротвайлер Арес беше на 3,4г. почина от прегряване, на него му давах калций до 1г.(10 дена калций 10 дена почива) Всеки доктор ми казва различно един до 6 месеца, друг до 8м. трети 1г. четвърти до 1,5г. НЕ ЗНАМ КОЙ ДА СЛУШАМ!!! помагаите ?  

Публикувано: 10 January 2013 - 07:48 PM
 ICETO85, в 10 January 2013 - 06:58 PM, написа:
ICETO85, в 10 January 2013 - 06:58 PM, написа:
Имам информация само за втората храна. И не, не трябва да даваш добавки. Само ще навредиш на кучето.

Публикувано: 10 January 2013 - 08:30 PM

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +