Цитат
Здравейте ,хора! :)
Извинявам се на потребителя ,чиято тема е това ,но ще я използвам да задам въпрос свързан с проблем и с моето бебе рот ,за да не запълвам форума с излишни теми.
Бебенцето е на 2 месеца ,супер енергично и игриво както всяко ротвайлерче ...Обаче имаме малък проблем със съня.Не знам дали е нормално ,но не иска да спи никъде другаде освен на леглото до мен. Когато я сваля на пода и я заведа на местенцето направено за нея ,тя притичва до леглото почва да скимти и да се мъчи да скочи на него.През деня спи абсолютно навсякъде ,където се чувства удобно ,но през нощта не иска.Сигурно въпросът ми е леко тъп и наивен ,но...
Как ще се чувства ротвайлер в кучешка клетка? Винаги ми е звучала жестока думата "клетка" и затова не и се доверявам много ...Компетентни и не чак толкова компетентни хора ми повтарят да и взема такава ,но на мен ми е жал за животинчето. Добър вариант ли е или как да я науча да спи където трябва?
Благодаря предварително. :)
Не се притеснявай, всички малки бебенца искат да не са сами.Сигурно, защото е малка и иска да се гушне при теб, отколкото да стои в "тъмното самотно легълце".Поне моята писана така правеше, когато беше на 2 мес.В клетката няма нищо лошо, даже доста форумци така са обучава кучетата им да слушат, стига да направиш кледката "добра"(т.е.да влиза с желание и тма да има играчки, лакомства и т.н.).Но, понеже то е малко няма ли да е по-добре когато идва при теб да гослагаш в легълцето му-така няколко дена,докато се научи.Знам че ти е жал за това малко сладурче, но то трябва да си знае мястото, освен ако му даваш да спи при теб.