Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#81 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 November 2007 - 04:10 PM

Бебето ти навън ли е?  :(
User's Signature

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 November 2007 - 08:26 PM

Цитат

Цитат

Качена снимка

И аз храня в такива:)не се обръщат,не се пързалят (много) и не вдигат шум! ;)

Благодаря за комантарите на всички. Аз точно такива купи намерих в един зоомагазин и се каня да купя и се чудих все още. Само един въпрос. Колко литрови приблизително трябва са купите за храна и вода на пораснал ротвайлер. Поне купичката за вода да си я купя с правилния размер от сега и да не ми се налага да я сменям още 3 пъти докато порастне...

#83 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 27 November 2007 - 08:35 PM

Аз ползвам една 2 литрова за водата и й е предостатъчна.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#84 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 08:37 PM

Цитат

Аз ползвам една 2 литрова за водата и й е предостатъчна.

Благодаря ти за отговора. А тази за храната колко ти е голяма. Питам от чисто любопитство.

#85 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 08:39 PM

Цитат

Зависи от силата на вандализма, която бъде приложена  ;D

;D ;D ;D

#86 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 27 November 2007 - 08:43 PM

Пеше 3л. Не я пълня догоре с храна, но е много удобна.
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 08:46 PM

Цитат

Пеше 3л. Не я пълня догоре с храна, но е много удобна.

Мерси! Защото последно гледах аз едни купи по 4 литра (тези бяха най-големите, които съм виждала досега) и се чудих дали след време ще са достатъчно големи ......

#88 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 10:11 AM

Относно калция. Днес попаднах на следната статия

Калций и фосфор

Това са много важни минерали за здравето на вашия любимец. Потребностите от тях варират през различните фази на растеж. Недостигът им, както и излишъкът, могат да  водят до тежки метаболитни нарушения.

От всички минерали, Ca е нужен в най-големи количества. Той се използва в тялото като основен елемент при изграждането на неорганичната съставка на костите. Освен това, той участва в структурата на много ензими, катализиращи реакции, свързани с мускулната съкратимост, кръвосъсирването и пренасянето на нервни импулси. Съдържанието му в различните храни варира в значителни граници. Костите, млечните продукти и бобовите растения съдържат високи нива на Ca, докато повечето зърнени храни и месни продукти са доста бедни на този елемент.

Фосфорът е другият химичен елемент, който се съдържа в големи количества в храната на кучето. Нивата му трябва да са малко по ниски от тези на калция. Около 80 % от P се среща под формата на соли, отложени в костите, а останалите 20 % участват в различни метаболитни процеси (разграждане и синтез на въглехидрати, синтез на мазнини и белтъци, транспорт през клетъчните мембрани и т.н.). Той участва в строежа на множество биологичноактивни молекули като ДНК, РНК, НАДФ (никотинамид адениндинуклеотид фосфат), АТФ (аденозинтрифосфат),  креатинфосфат и т.н. Месните продукти са богати на P и относително бедни на Са. Недостигът на Р е много чест проблем при тревопасните и като цяло е най-честият елемент, който липсва в храната на животните в световен мащаб. При кучетата и котките този проблем е много рядко срещан. Дори наличието на бъбречна недостатъчност, породена от високите нива на Р в дажбите, е много по-често заболяване.

Трябва да знаете, че не е необходимо просто да следите нивата на тези два минерала, но и съотношението между тях. Често точно поради неправилното им съотношение се появяват различни заболявания като рахит, хиперпартиреоидизъм и т.н. Много храни, които са бедни на Са, са богати на Р. Тези, богати на Са, от друга страна са също така богати и на Р. Това създава проблеми при достигането на правилното съотношение между двата елемента без използването на минерални добавки. Много е важно в дажбите Са и Р да са в правилното съотношение от 1,2 части Са и 1 част Р.
Тези стойности са на база сухото вещество в дажбата.

Недостиг на калций: В миналото това беше доста често срещано заболяване. Най-често се получава при хранене на животни с храни, богати на месо и месни субпродукти, които са бедни на Са и богати на Р. Ако в диетите на тези животни не се включат калциеви суплементи, те развиват скелетни заболявания, известни под общото название рахит. Костите стават тънки, меки и лесно чупливи. Едно от предимствата на съвременните готови храни е това, че са балансирани по отношение на Са и Р и освен недостигът на Са по време на бременността и лактацията (еклампсия) недостиг на калций се появява рядко. Добавянето на адекватни нива на Са при недостиг на Р води до неправилно усвояване и резорбция на калция, така че отношението на Са и Р е много важно за организма на кучето.

Излишък на калций: За изхранването с високи нива на Са се смята, че допринася за костни заболявания при младите бързорастящи кучета. Изглежда, че има връзка между случаите на хипертрофична остеодистрофия, osteochondritis disecans, дисплазия на тазобедрената става и излишъкът на Са в храната. Този извод е подкрепен и от клинични изследвания. Използвайки тези изследвания, много хора препоръчват понижаване на нивата на Са спрямо препоръчителните нива, за да се намали рискът от дисплазия на тазобедрената става. Въпреки това, все още няма данни, които да подкрепят тази теория. Заедно с това, все още не е доказано, че формулата за растящи кучета от гигантските породи са биологично по-пълноценни от универсалните балансирани храни за растящи кучета (те се използват за изхранване на кучета от всички породи).

Извод: най-важното за израстването на здраво куче е спазването на правилното съотношение между Са и Р. Проблеми с недостиг на Са и Р се срещат все по-рядко поради навлизането на балансирани готови храни на пазара. Проблеми се появяват когато собствениците използват домашно приготвени храни или когато използват добавки във високи количества при бързо растящите малки кученца. Няма изследвания, които показват, че специалните диети за подрастващи кучета от гигантските породи са по-добри от  универсалните храни за подрастващи кучета по отношение предпазването от костни заболявания, но изглежда че те имат по-добра хранителна стойност, на базата на която в дългосрочен план биха дали по-добри резултати за гигантските породи.

Източник: http://www.hironbg.o...77&subarticle=1

#89 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 10:16 AM

Днес попаднах на следната статия, която мисля, че си струва да се прочете.

Опасни субстанции

Някои храни широко разпространени в човешкия бит са опасни за кучето. Това са храни като шоколада(теоброминово отравяне), лук, грозде, стафиди, някои видове дъвка и т.н. Сега когато се смята че единствената опасна субстанция в шоколада е какаото белият шоколад маже да се използва, но само като лакумство, но не постоянно. Теобромина е химически стимулант заедно с теофилина и кофеина спадат към групата на метилксантиновите алкалоиди. Кучетата не могат да го метаболизират ефективно и той се натрупва в кръвта им като може да остане там до 20 часа. Тези животни могат да покажат симптоми като тахикардия, халюцинации, остра диария, епилептични припадъци, сърдечен удар, вътрешни кръвоизливи и накрая смърт. Дозата шоколад опасна за кучета е около 30g/kg жива маса. Опасността идваща от гроздето и стафидите беше открита едва през 2000г. Самия механизъм на този процес все още не е открит но някои учени смятат че се касае за провокиран от вирус автоимунен отговор или за неизвестен нефротоксин , наличие на охратоксин(токсин продуциран от гъбички), или просто за високи нива на витаминD. Каквато и да е причината поради това че само малко количесво е нужно за да се развие остра бъбречна недостатъчност(описани са случаи на отравяния само след 7 зърна) кучетата не трябва да се хранят с грозде или стафиди.

Лукът и в доста по-малка степен чесънът съдържат тиосулфат който предизвиква хемолитична анемия при кучетата и котките. Нивата на тиосулфат не се повлияват от обработката която търпи лукът. Еднократното приемане на малки количества лук особено при възрастните животни не е опасно, но продължителното приемане е сериозна заплаха за животните. Чесъна е известен с това че води до диария и повръщане.

Кости минали термична обработка не трябва да се дават на кучетата защото се изменят техните свойства, стават трошливи, образуват остри парчета които причиняват травми, перфорация на червата и са трудно смилаеми. Това се отнася и за птичите кости били те и сурови.
Лекарства предназначени за хора не бива да се дават на животните без надзора на ветеринарен лекар. Това до голяма степен се отнася до нестероидните противовъзпалителни средства като парацетамола.

Кучетата биват привличани от някои отрови вкючително от антифриза, отровите за плъхове, за насекоми и т.н. Отравянето с антифриз е едно от най-коварните защото той е сладък на вкус и защото кучето може да лежи в локва от разлян антифриз и после да се оближе. Кучетата трябва да се пазят далече от помещенията в които се държи антифриза . той се резорбира много лесно в стомашно-чревния тракт и се метаболизира до много токсични вещества. Самия антифриз е вид алкохол така че в началото животното може да проявява симптоми напомнящи на пиян човек. Той силно дразни стомаха и води до повръщане. Освен това животните започват да куцат, появява се тремор на главата, намалена уриниране, повишена жажда, хипотермия, учестено дишане и смърт. Ако се усъмните че вашето куче е поело антифриз веднага го заведете при ветеринарния ви лекар при това отравяне всяка минута е решаваща за оцеляването на любимеца ви. Антифриза е много токсично вещество и минимални количества като четири милилитра са достатъчни да доведат до смърт.

Растения като каладиума, дифенбахията и филодендрона могат да бъдат живото-застрашаващи защото атакуват сърдечно-съдовата система. Хмелът (humulus lupulus) е изключително опасен защото може да доведе до силна възбудимос, неспокойствие, безсъние и липса на апетит. Някои породи като грейхаундът са особено чувствителни. Амарилиса нарциса лалето (особено луковицата) водят до дразнене на стомашната лигавица и до повишаване възбудимостта на ЦНС последвано от кома и при по-тежките случаи и смърт.

Всички растения, съдържащи сърдечни гликозиди, каквито са зокумът, червеният и вълнистият напръстник, грицветът, момината сълза и т.н. Те предизвикват кървави ентерити, повръщане, диария и освен това те водят до брадикардия и накрая сърцето спира.

Тисът макар да не спада към растенията съдържащи сърдечни гликозиди също предизвиква брадикардия и спиране на сърцето.

Много от домашните почистващи препарати като белина, дезинфектанти, сода каустик, сапуни и детергенти, нафталин, козметични продукти са опасни за кучетата.

източник: http://www.hironbg.o...m...&article=58

#90 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 05:35 PM

И към този полезен материал да добавим на челно място-"КОКАЛИ"  (с рядко изключение от едър рогат добитък) :blink:

#91 Потребителят е офлайн   s_i_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 06:35 PM

Кво да правя с тоя пес незнам, 5 ветеринаря смених и никой нищо не може да направи.Накратко проблема - яде си лапата ,ама до кръв, отдолу му става адска рана и после не може да ходи.Понякога и нагоре по крачето същата работа.Нещо като голям екзема.Минава му след време ,всичко зараства,след 2-3 месеца пак.Докторите са ,всеки с различно мнение, диагнозите са от суха екзема ,гъбички,кожна инфекция няква , до просто ,по някога така ства и нема оправия.Викат мажи го тука с това ,после с това ,после с това и вече ми писна да ги слушам.Знам че няма как да ми помогнете ,но некой ако има неква идея ,пак ше е полезно.

#92 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 November 2007 - 06:59 PM

Цитат

Кво да правя с тоя пес незнам, 5 ветеринаря смених и никой нищо не може да направи.Накратко проблема - яде си лапата ,ама до кръв, отдолу му става адска рана и после не може да ходи.Понякога и нагоре по крачето същата работа.Нещо като голям екзема.Минава му след време ,всичко зараства,след 2-3 месеца пак.Докторите са ,всеки с различно мнение, диагнозите са от суха екзема ,гъбички,кожна инфекция няква , до просто ,по някога така ства и нема оправия.Викат мажи го тука с това ,после с това ,после с това и вече ми писна да ги слушам.Знам че няма как да ми помогнете ,но некой ако има неква идея ,пак ше е полезно.
На каква възраст е?
Гризе лапата или я ближе-разблизва до кожа?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#93 Потребителят е офлайн   s_i_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 07:12 PM

На 3.6 г. По скоро я ближе до кръв.

#94 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 28 November 2007 - 07:25 PM

s_i_d,
някакви изследвания правени ли са, за да определят, че са гъбички?

И това облизване до кръв може да го прави от скука, ако по цял ден е сам.
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 10:24 PM

м да, питам, защото (ако са првени изследвания и няма гъби) - имам куче - по темперамент нервна кучка. От доста време започна да си ближе едната предна лапа. Правихме снимки - нищо. Единственото предположение беше, че някой си нерв може би се възпалявал и я дразнел и за това се ближе. Предложението беше: инжектира се нещо като дълготраен анестетик до самия нерв. Така той се обезчуства, дразненето намалява. И се чака евентуално като премине действието на лекарството да не се повтори.
Беше твърде рисковано - макар че този лекар имаше опит точно с тази процедура, реших да изчакам, преди да рискувам да се обърка нещо и да засегнат нерва и да окуцее кучето.
След малко време започна да си ближе и другата лапа.
Така че горните догадки отпаднаха - добре, че изчаках.
Това е по-скоро нещо като кофти навик, като при хората - да си гризат ноктите.
Ако има решение - мисля, че това е достатъчно разходки, изморяване - т.е. елеминиране на скуката и изнервящите фактори. При моето куче е точно от нервност.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#96 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2007 - 01:26 AM

Моят Градо беше започнал да се чеше и да си разлизва лапите. За щастие зацепих сравнително бързо каква е работата и минахме само с кори от чесане по бузите и възпалена кожа на лапките. Веднага започнах да се занимавам с него интензивно - обучение за БХ. След седмица нямаше и следа ни от чесането ни от близането.
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 08:35 AM

Цитат

обучение за БХ.

Какво е БХ?

#98 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 29 November 2007 - 12:02 PM

Цитат

Цитат

обучение за БХ.

Какво е БХ?
сигорно балхи

#99 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 12:08 PM

Цитат

Цитат

Цитат

обучение за БХ.

Какво е БХ?
сигорно балхи

Не е лошо да четеш поне 2 поста преди твоя, а не само по един и хоп - веднага да спретнеш отговорче.
User's Signature

#100 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 12:10 PM

Чела съм за проблеми при ротовете с изграждането  на имунитет, след ваксиниране. Може би ще е добре да го има с повече разяснения тук?
User's Signature

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема