...трябва да ти се покаже наживо за да не бъркаш нещата. ако си от сф ела в събота или неделя зад музея "Земята и хората" да ти покажа за какво иде реч...
Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 30 March 2010 - 10:23 PM
...трябва да ти се покаже наживо за да не бъркаш нещата. ако си от сф ела в събота или неделя зад музея "Земята и хората" да ти покажа за какво иде реч...
Публикувано: 31 March 2010 - 02:35 PM
Не знаех, че сме колеги, но щом е така, можеш да потърсиш професионална помощ ето тук:
SERGEEVRott
Развъдник за ротвайлери
обл. Варна
с. Приселци
Валерий Сергеев
моб. тел.: О888 9О1 879
е-mail: sergeevrott@gmail.com
Публикувано: 31 March 2010 - 03:00 PM

Публикувано: 09 April 2010 - 07:54 PM
Ако твоят ветеринар е поел отговорността да вади заседнали кости от гърлото на кученцетo - давай ... поне ще си имаш неотложна медицинска помощ под ръка...и да не забравя: месото и костите на бройлерите, отглеждани за месо или яйца, наричани още "кокошки", са пълни с химикали, антибиотици и др. Ти сам си прецени, дали да даваш тази отрова на животното.
Публикувано: 10 April 2010 - 05:24 PM
Публикувано: 12 April 2010 - 04:24 PM
На времето, докогато не бяха навлезли още така изобилно гранулираните храни, хранехме с прясно приготвена храна и кучетата ни се развиваха отлично!
В момента лично аз храня с гранулирана храна, като единствената причина за това е, че е много по-лесно..., не се занимаваш да приготвяш, отваряш чувала, сипваш по купите, осигуряваш само вода и - готово! ...успокоявам се с мисълта, че им осигурявам и храня само със супер премиум храна! Във всички случаи, ако имах свободно време, бих ги хранила както по-рано, с прясно приготвена храна, но за съжаление времето ми е "кът", кучетата доста като бройка и съм избрала по-лесният вариант. Въпреки това и до сега им купувам някакъв вид мръвка, най-често пилешки глави и им добавям към гранулата, определено го изяждат с по-голям апетит..., направо омитат чиниите, за отрицателно време!!!
Публикувано: 12 April 2010 - 05:37 PM
Става дума конкретно за опасността от костите...аз също давам от време на време неща, различни от гранула...ефектът с паницата е такъв, но доколко е хранително, знам ли...май не бих изказвал категорично мнение...
Публикувано: 12 April 2010 - 08:03 PM

Не зная дали си спомняш годините, когато се налагаше да ги храниме с приготвена от нас храна..., доста по млад си..., не зная дали си хванал този период, но моите кучета се развиваха чудесно, бяха в отлична кондиция, като разбира се им добавях витамини, калций и т.н. Тогава хранех предимно с бяла риба, пилешко, агнешки гръкляни с ориз и зеленчуци..., други години бяха, рибата беше евтина и ядяха по кг на ден плюс останалото..., нямах забележки!
Колкото до пилешките шийки, веднъж съм давала, но определено не им понесе, получиха остър гастрит, с повръщане, от тогава не съм давала никога. Да се храни с кокали не е добре - мое мнение!
Публикувано: 12 April 2010 - 08:08 PM
Благодаря все пак ... нямаше нужда сега тук пред хората :)

Публикувано: 12 April 2010 - 09:27 PM
Благодаря все пак ... нямаше нужда сега тук пред хората :)

...но все пак няма лошо де, скромността е хубаво нещо...

Публикувано: 12 April 2010 - 09:56 PM
A какво ще кажете за гранулирана храна с 30% протеин и 16 % мазнини...като има добавки за кости,зъби,козина,очи...как ви се струва за малък ротвайлер.Не споменавам марки,защото искам безпристрастно мнение.Мерси
Публикувано: 13 May 2010 - 07:28 PM
500 гр.сварен ориз
200 грама пилешки дроб или шийки
1 яице
кофичка кисело мляко
200 гр.извара или прясно сирене(без сол)
Той се чувства доста добре...облизва купичката си до блясък,но искам все пак да ви попитам тези неща и в тези количества достатъчни ли са или трябва да направя някакви корекции.Давам му като добавки рибено масло на перлички(то съдържа витамини и минерали)и едни други витамини на Beaphar.
Публикувано: 14 May 2010 - 08:39 AM

Публикувано: 14 May 2010 - 11:01 AM
Публикувано: 14 May 2010 - 12:03 PM
ShiBumi_GirL, в 14 May 2010 - 11:06 AM, написа:
Свинските гръкляни могат да са изключително опасни ако преди хранене с тях не се отстрани щитовидната жлеза ...