Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#981 Потребителят е офлайн   windcoast Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 September 2010 - 03:52 PM

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 12 August 2010 - 04:56 PM, написа:

Добре,нали затова искам съвет...за да предотвратя някоя лоша случка в бъдеще.Това,че обяснявам как стоят нещата и,че Барт не е агресивен към животните,а си играе с тях..(имам и плъхче в къщи което му се катери по главата и на село котката го поставя на мястото му)смятам,че като обясня ситуацията ще получа по адекватен отговор и ще разберете по точно проблема...на който не му се чете,нека не чете.Но който има мнение с което да ми помогне с възпитанието на кучето по поставения въпрос,нека пише.Но засега никой не даде съвет как точно да го отуча...някой щели да се самоубват,други незнам си какво.

Мога да ти кажа решението на проблема, но те съветвам да намериш време и да изгледаш TV сериите с един от признатите специалисти по кучета ( от няколко години и филмиран) - "Говорещият с кучета"/ "The Dog whisperer". Изтегли си сериите от Интернет, изгледай ги - има какво да научиш!

Според мен разрешението на проблема е следния - трябва да се разграничават две неща:
1.Разходка на куче - винаги с повод; винаги следва стопанина до него. Ако стопанина спре - кучето спира до него само. Ако стопанина стои малко по-дълго на едно място - кучето сяда до него. Ако стопанина тръгне - кучет тръгва до него. Кучето трябва да се възпита така, че всичко това, което по-горе изброих да се случва без да е необходимо да се подават команди.
2.Самостоятелна разходка (игра на кучето) - винаги без повод. Това да се прави в оградено достатъчно голямо място, където има само кучета и техните стопани или сред природата, където няма други хора и домашни любимци.

Постарай се да довъзпиташ кучето!!! Забранителната заповед трябва да се спазва винаги! Следи по-добре емоционалното състояние на кучето и издавай заповедта много преди кучето да стигне до превъзбудено състояние. Опитай се да му отклониш вниманието преди да е стигнало до възбудено състояние, това трябва да има доста добър ефект, тъй като кучетата не могат да мислят за две неща едновременно. В много от случаите отклоняването на вниманието за момент, помага да не се фокусира кучето само в преследването и по този начин се прекъсва лавинообразното нарастване на превъзбуждане, а от там и на липсата на реакция относно издаваните впоследствие команди.

Надявам се да съм помогнал.

#982 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 September 2010 - 07:02 PM

:ba_025: напъло действа това което си написал
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#983 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 08:16 PM

Когато аз видя котката първа е лесно-подавам команда и кучето спира на място.Тогава вече или го връзвам или подавам команда "ред"и той върви до мен без да се затичва по нея.Но когато котката се затича тогава и той тръгва....засега има малко подобрение и се спира,но не всеки път.Все още работим.Иначе "Говорещия с кучета"го гледам често.Вчера даваха случай на куче,което преследва и хапе гумите на автомобилите(кучето живее в нещо като ранчо и е винаги пуснато).Та собственика като започнел да кара колата си или дори трактора:)кучето нападало гумите и дори три пъти го бил блъскал.Кучето беше само с едно око от такъв инцидент.Сложиха му електронашийник и с две корекции кучето вече не припарваше до автомобил, а гледаше спокойно от безепасно разстояние:)уникален ефект само с две корекции:)

#984 Потребителят е офлайн   windcoast Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 02:45 PM

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 11 September 2010 - 06:21 PM, написа:

Когато аз видя котката първа е лесно-подавам команда и кучето спира на място.Тогава вече или го връзвам или подавам команда "ред"и той върви до мен без да се затичва по нея.Но когато котката се затича тогава и той тръгва....засега има малко подобрение и се спира,но не всеки път.Все още работим.Иначе "Говорещия с кучета"го гледам често.Вчера даваха случай на куче,което преследва и хапе гумите на автомобилите(кучето живее в нещо като ранчо и е винаги пуснато).Та собственика като започнел да кара колата си или дори трактора:)кучето нападало гумите и дори три пъти го бил блъскал.Кучето беше само с едно око от такъв инцидент.Сложиха му електронашийник и с две корекции кучето вече не припарваше до автомобил, а гледаше спокойно от безепасно разстояние:)уникален ефект само с две корекции:)

Хммм...
Разбирам доводите ти, но нещо липсва в тази комуникация между нас. Както написах по-горе, строго разграничавай двата вида разходки - ""Когато аз видя котката първа е лесно-подавам команда и кучето спира на място.Тогава вече или го връзвам или подавам команда "ред"и той върви до мен без да се затичва по нея"".
Това или е разходка с повод или е свободна игра - не би трябвало да смесваш нещата (поне до момента в който си абсолютно сигурен в кучето си). По този начин правиш така, че за кучето е още по-трудно да разбере какво му е позволено и какво не е (да тича свободно, да души и преследва, или само да се разхожда).

#985 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 03:33 PM

Еми при нас всяко излизане на вън е тип "игра".Става въпрос,че Барт е през цялото време пуснат.Точно срещу блока ни минава река Арда и там има много широк и спокоен черен път и ходим там на разходки и през цялото време е пуснат.На повод е когато се разхождаме из центъра например или някаде на кафе,но тогава той върви плътно до мен.От малък си го свикнах така.Та целта ми е когато е пуснат и върви напред и види котка да мога да му викна и да спре и да ме изчака.Засега имаме напредък (тренирам го с дълго въже и като види нещо и се затича му давам команда и дърпам рязко въжето).Ще видим дали изцяло ще успеем да се справим.

#986 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 05:06 PM

Повече пот в учението,по малко кръв в боя...Суворов,Александър Василиевич.

#987 Потребителят е офлайн   kamazadjiq Икона

Публикувано: 22 September 2010 - 09:51 PM

Здравейте! Решил съм да си взема кученце и съм се спрял на ротвайлер. В момента правя така да се нарече предварително проучване за да разбера ще успея ли да осигуря пълноценен живот на мъника. Тук са се събрали доста почитатели и собственици на породата, та ще имам възможност на мнения от първа ръка. Прегледах доста теми като съвсем не мога да кажа че съм прочел всичко тук. Основните въпроси в момента, които искам да задам са в какви граници варира месечната издръжка на едно кученце-хранене, аксесоари, играчки, лакомства, здраве и всичко друго което се включва и по колко време отделяте на кученцето си, смисъл такъв, че няма да мога да бъда с него постоянно, през деня ще е само по 8-9 часа, а нез знам дали това ще е проблем.

#988 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 September 2010 - 11:21 AM

Здравейте и добре дошли при рот-феновете,
Такива постинги като вашия са рядкост във форума и е удоволствие да се види, че все още се срещат хора, които първо мислят, после действат, а не обратното..., защото взимането на куче е отговорност, която човек трябва да поеме, а не моментна прищявка.
Ще се опитам да ви отговоря на въпросите според моите виждания:
Храната - ако храните с гранула висок клас, цената на различните марки варира средно от 80 до 130лв. за чувал от 15кг., които ще стигнат за едномесечна дажба на кучето.
*Можете да храните и с готвено, но предвид, че ще вземете кучето от малко (предполагам), е желателно храната да е силна - от чисто месо смесено с ориз или макарони и много зеленчуци, което би ви излязло доста по-скъпо и като пари и като време. Отделно, че ще трябва да добавяте към сготвеното витамини и калций, които от своя страна трудно се дозират от любител "диетолог".
Ветеринарни - Имате няколко ваксинации на едно пале през първата година, след това е веднъж годишно и надежда, да нямате непредвидени разходи по здравето на куч.
*Тук не мога да не ви обърна внимание, че взимайки кутре от легитимен развъдник, ще вземете кутре с поставени ваксини за съответната му възраст, направени обезпаразитявания и имплантиран микрочип, което би ви спестило не малка сума и в същото време ще имате ротвайлер с доказан произход и сигурност, че взимате куче в добро здраве.
Аксесоари - Не можете без купа за храна, купа за вода, постелка, на която кучето да лежи или почива и някоя друга играчка. Клетка също е нужна. Нашийник и повод за разходка. Всякаква друга покупка е разход по вашата преценка. :md_064:
Време - Хубаво е човек да е повече време заедно с кучето си, но тук всички ходим на работа или сме ангажирани по някакъв начин през деня. За себе си мога да кажа, че правя големи и продължителни разходки сутрин и вечер, както и правя така, че гледам тогава да се занимавам само с кучето си - това е времето само за мен и него. :wb_052:
Ако се решите и си вземете ротче, ще трябва да се занимавате малко повече време с него, за да го научите и изградите в него трайни положителни навици, което отнема много търпение и упоритост, но пък след това е сладко, когато човек види резултата от "труда си".
Това е основното. Надявам се, съм помогнала малко и пожелавам успех в решението!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#989 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 October 2010 - 07:03 PM

Ние даваме извара,варено яйце,варени моркови и картофи,ориз,гранула висок клас ,кисело мляко,понякога и консерва.Купувам и кучешки салам,гръкляни,дробчета и сварено пилешко месо,понякога слагам и хляб.Дали е достатъчно и правилно?Кучето е на 10 месеца високо е 66см,тежи 47 кг.-мъжко.Все още давам калций ,казаха до година според килограмите-на 10кг по 1 таблетка.Гледам всеки ден да яде нещо различно,като му замразявам във фризера в пластмасови купички порции и всеки ден давам различно от предния.Някакви препоръки какво да добавя или махна от менюто му?
Иначе е весел,игрив и козината му е лъскава.
:rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#990 Потребителят е офлайн   MuJIuHka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 07:28 PM

Искам да попитам относно дали хладка или студена вода да сипвам на 2 месечно роти? Същото се отнася и за бульона, в който сварявам ориз, картоф и месо.

#991 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 07:57 PM

Показване на мнениетоMuJIuHka, в 20 December 2010 - 06:33 PM, написа:

Искам да попитам относно дали хладка или студена вода да сипвам на 2 месечно роти? Същото се отнася и за бульона, в който сварявам ориз, картоф и месо.

Водата да не е студена, бульона може да е топъл, но не и горещ. Това е моето мнение. Иначе преди няколко дни реших да дам на моята кучица гореща вода (по бавно да измръзва :flagbg: ) тя пък реши да пие веднага и изквича така все едно се... изгори. :smile: Сигурно още го помни горката.... :dh_188: Така е, като съм галфон... :ab_041: :ab_041:

#992 Потребителят е офлайн   tedi1231 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2011 - 03:49 PM

Здравейте!
Имам малко запитване моята гордост(Кари) е на близо 7 месеца сутрин и се дават гранули( не мн висок клас) , а вечер готвена храна(пилешки шйики варени с ориз или др дреболий ,риба ) правя и попарка .Та запитването ми е това което и давам нормално ли е за нея и по колко пъти да й давам на ден 2 или 3 ?

#993 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2011 - 06:04 PM

Показване на мнениетоtedi1231, в 02 February 2011 - 02:54 PM, написа:

Здравейте!
Имам малко запитване моята гордост(Кари) е на близо 7 месеца сутрин и се дават гранули( не мн висок клас) , а вечер готвена храна(пилешки шйики варени с ориз или др дреболий ,риба ) правя и попарка .Та запитването ми е това което и давам нормално ли е за нея и по колко пъти да й давам на ден 2 или 3 ?

Според мен това, което давеш на кучето си не е добрo, ако искаш да имаш хубаво куче, смени гранулите с такива от по-висок клас и махни пилешките шиийки Качена снимка
User's Signature

Aleksandar

#994 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2011 - 05:30 PM

бих искала да знам каква храна мога да дам на мойта принцеса за да наддаде малко.Говорете ми конкретно за марки храни ако може и каква специфика трябва да съдържа храната.Че трябва да е висококалорична ок в момента яде такава но няма ефект.Готвя й какви ли не вкусотийки като ориз с месо и ориз със зеленчуци.
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#995 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2011 - 09:24 AM

Каквото и да й даваш... при по - голяма дажба ще наддаде, стига да няма глистоци. :ab_041:

#996 Потребителят е офлайн   kari__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 08:28 AM

добро утро :) някои случайно да се е сблъсквал с проблема падане на козината,на мойта ротка вмомента и пада адски много,никога не е била така.незнам вече какво да правя,витамини ли да взимам храната ли да сменям.до сега бяхме на пурина dog chow,но мисля днеска на мина да и взема nutra nuggets черна,хората са много доволни от нея. :md_064:

#997 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 12:07 PM

Показване на мнениетоkari__, в 30 June 2011 - 08:28 AM, написа:

добро утро :) някои случайно да се е сблъсквал с проблема падане на козината,на мойта ротка вмомента и пада адски много,никога не е била така.незнам вече какво да правя,витамини ли да взимам храната ли да сменям.до сега бяхме на пурина dog chow,но мисля днеска на мина да и взема nutra nuggets черна,хората са много доволни от нея. :md_064:

С началото на жегите е нормално да падне повечко козина,за няколко седмици,главно подкосъм.Да не е това?

#998 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 02:01 PM

Purvo da obqsni6 kak i pada kozinata ,na mesta kato ekzema ili prosto si pada kato pri smqna na kosama,vtoro hranata s koqto si hranil do sega e meko kazano sme6na ,4ernata nutra e dosta po ka4estvena .I ako ne se opravi s hranata i malko dobavki(biotin naprimer)togava nqma da e lo6o da i pusne6 kravni izsledvaniq,uspeh.
ps:izvinqvam se no v momenta nqmam kirilica ne me ubivaite:-)))))
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#999 Потребителят е офлайн   kari__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 12:26 PM

пада адски много.и преди си е сменяла козината и не е така.сега и взех хранителни добавки въпреки че я храня с хубава храна и дано да отмине скоро че е много гадно и се притеснявам вече :dh_188:

#1000 Потребителят е офлайн   kari__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 12:28 PM

Показване на мнениетоsergeevrott, в 01 July 2011 - 02:01 PM, написа:

Purvo da obqsni6 kak i pada kozinata ,na mesta kato ekzema ili prosto si pada kato pri smqna na kosama,vtoro hranata s koqto si hranil do sega e meko kazano sme6na ,4ernata nutra e dosta po ka4estvena .I ako ne se opravi s hranata i malko dobavki(biotin naprimer)togava nqma da e lo6o da i pusne6 kravni izsledvaniq,uspeh.
ps:izvinqvam se no v momenta nqmam kirilica ne me ubivaite:-)))))

сега минахме на черната нутра :) :ba_025:

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема