Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#1121 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 May 2012 - 01:01 PM

Здравейте! В момента го храним със екопет, давам му и сварено яйце , ориз . Сменихме догчоу с по висок клас храна , хапва я но без особен апетит! Храни се но според мен е малко и не наддава!

#1122 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2012 - 05:15 PM

Много ви благодаря за поправката , която ми направихте , все пак вие сте човек с повече опит, от мен за в бъдеще няма да давам така съвети с лека ръка , а ще си взема поука. Още веднъж благодаря! :)

#1123 Потребителят е офлайн   desidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2012 - 05:39 PM

Моля всички ,които са прочели поста ми за приема на калций , да не го приемат като компетентен . Дадох съвет , но не съм съвсем наясно все още и ще ви помоля да не го взимате под внимание. Извинявам се и благодаря!

#1124 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 19 May 2012 - 06:58 PM

Показване на мнениетоdesidi, в 19 May 2012 - 11:01 AM, написа:

Здравейте! В момента го храним със екопет, давам му и сварено яйце , ориз . Сменихме догчоу с по висок клас храна , хапва я но без особен апетит! Храни се но според мен е малко и не наддава!

Eko pet определено не е добър избор.Сменете с висок клас гранула.Може и затова да не качва кг.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1125 Потребителят е офлайн   jaffara Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2012 - 09:32 PM

Коя марка гранула ще препоръчате за да наддава килограми рота? equilibrium как са?

#1126 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2012 - 10:02 AM

Можете да се поразровите назад в темата има много полезни мнения :ba_025:
Също има тема и за натуралното хранене,може и там да почетете и да си харесате някоя рецепта има и линкове с онлайн калкулатори за калории :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1127 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 01:26 PM

ние сме вече на почти 5 месеца, и съм доста доволен /растеж, козина и тонус/ от роял канин "джуниор" за големи породи.
http://www.royalcani...unior-large-dog
при ветеринаря бе на по ниска цена от това което гледах из нета, и както всички, си има таблица с дневна дажба , съставки и т.н..
та...защо не се консултирате и вие какво има при вет-а ? все пак друго си е човека да види на място животинката, и да препоръча храна

#1128 Потребителят е офлайн   Kadiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 04:21 PM

Показване на мнениетоjaffara, в 19 May 2012 - 09:32 PM, написа:

..... equilibrium как са?

Моя "двер" израстна с тази.....всички останали не ги доближи изобщо

#1129 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 21 May 2012 - 02:37 PM

Показване на мнениетоmiro1a, в 20 May 2012 - 01:26 PM, написа:

ние сме вече на почти 5 месеца, и съм доста доволен /растеж, козина и тонус/ от роял канин "джуниор" за големи породи.
http://www.royalcani...unior-large-dog
при ветеринаря бе на по ниска цена от това което гледах из нета, и както всички, си има таблица с дневна дажба , съставки и т.н..
та...защо не се консултирате и вие какво има при вет-а ? все пак друго си е човека да види на място животинката, и да препоръча храна

вет серийте са на висока цена и за нормално захранване излиза доста скъпо
нормалните серий за развъдници са на по разумни цени
с екалибриото на нашия съфорумец Kadiev ротвайлера е с много добра кондиция :beer:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#1130 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 03:21 PM

ами може, :ba_025:
нямам абсолютно нищо против да споделите откъде, на каква цена, магазини, доставки за страната и т.н. ?
не мисля че ще е някаква реклама или нарушение тук информативно да знае човек къде какво може да купи и на каква цена.
мерси. :)

#1131 Потребителят е офлайн   ivaap Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 02:55 PM

Здравейте! Днес си взех едно бебче на 35 дни и много ме притеснява храненето му. Може би от самия стрес от преместването не иска/или не може, все още и аз самата не мога да разбера, да яде. Купих му от близкия зоомагазин храна папи, продавача каза,че е среден клас и ми каза за килограмите и възрастта му,че на чувала пишеше,че на хранене трябва да поема по 230-50 грама, а той само надъвка две и ги изплю. Не исках да го държа гладен и му донесох две парчета шунка, на които доста се зарадва и пак отиде да спинка. Осъзнавам,че е страшно малък и притеснението ми е дали може да яде твърда храна, другата седмица ще го водя на ветеринар,но до тогава какво да му давам? Моля ви, помогнете ми :(

#1132 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 03:10 PM

Бих Ви посъветвала да смените сухата храна с по-качествена, да размеквате гранулите с вода и да погледнете внимателно таблицата с препоръчителна дневна доза. 250гр на едно хранене за 35 дневно кученце ми се струва страшно много.

#1133 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 June 2012 - 03:15 PM

Предполагам, че кутрето е хранено с попарки от всякакви остатъци и бъркочи и не е помирисвало това нещо, наречено гранула.
Попитайте хората от които сте го взели с какво са го хранили, правени ли му са ваксини, обезпаразитявания и всичко за което се сетите.
Много малко сте го взели. На тази възраст то трябва да е при майка си и да си играе с братчетата и сестричетата си. Сега сте си сложили таралеж в гащите, а кутрака сте лишили от физически и психологически контакт да е до семейството си. Очаквайте безсънни нощи, много притеснения и грижи, които бихте си спестили, изчаквайки кутрето да стане поне на 2 месеца, за да го вземете при вас.

А що касае храненето - най-добре му взимайте най-доброто, т.е. висок клас храна (има предостатъчен избор на пазара) или му гответе основно с месо. Някъде из сайта имаше тема за хранене БАРФ, потърсете я, ако ви интересува. Ако не е вкусвало гранула, в началото трябва да му я смесвате с месце, добре сварено и постепенно намалявате месото, за сметка на гранулата.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1134 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2012 - 03:20 PM

Тези 250гр са дневния порцион,предполагам.
Купете му висок клас храна дневния порцион е на половина по-малък.Ние Макс го захранихме с Роял Канин Макси джуниър и ако не се лъжа дневната дажба беше 130гр.Разделяйте храненето на 4-5 дажби.Накисвайте гранулитев топла вода или бульон без подправки и сол.
Другия вариант сварено месо-телешко,свинско на по-малки хапчици,може да добавите сварени зеленчуци,малко ориз.
Според мен обаче се спрете на висок клас гранула,избягвайте смяната на храната,защото ще му разтроите стомахчето.Не давайте прясно мляко,евентуално кисело може.
Бебока е още много малък за да не реве вечер слагайте му по една бутилка топла вода в леглото да се гуши в нея.
Щом тази ще му е първата вечер при Вас заредете с търпение и знайте,че на-вероятно тази вечер няма да спите,както и вашите комшии :ab_041: ,но бъдете твърда,определете му място за спане и го оставете да спи там колкото и да мрънка през ноща.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1135 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 03:34 PM

Може да пробваш с кисело мляко. Първо му дай малко да видиш дали ще яде. Ако му хареса, размекни гранулите с вода (остави ги цяла нощ накиснати) после слагаш киселo мляко и ги разбъркваш. Имах едно такова кутре (специалната й виках) :ab_041: така я научих на гранули, беше на същата възраст. Ноо, всяко куче е различно... :ba_025:

#1136 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 03:59 PM

Първото ми ротче го взех на 36 дни.Беше захранено с кисело мляко и хляб.И първата му вечер му дадох и аз кисело мляко и хляб.После постепенно замених хляба с накиснати гранулки/ на orijen за много малки кученца под 2 месеца мисля бяха/. И впоследствие остана само на гранулите за около седмица някъде стана цялата смяна.
Цяла нощ мъника така и не се обади , но на сутринта кат отидох да го видя малката пухкава топка ръмжеше и ми се ежеше :ab_041:
Успех с мъника и да ви е жив и здрав.
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

#1137 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2012 - 07:36 PM

Цитат

Уточни си една храна и ако си доволна следвай този път...Избий си от акъла, че животинки имат нужда от разнообразие и каквото може подобно да ти дойде на акъла човешки :md_064:

Чуват се обаче противоречиви мнения:

Показване на мнениетоVesela_5, в 05 June 2012 - 06:03 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 04 June 2012 - 08:53 PM, написа:

тук често срещам,че кучето няма нужда от разнообразна храна:
Написано от mil (всички благодарим!):

''Доста легенди чета тук. Ето какво мога да кажа по темата:
Кучето НЯМА нужда от разнообразна храна в смисъла, в който го разбираме ние, хората. На него няма да му омръзне да яде едно и също всеки ден, години наред...

Това мнение на Мил е отпреди няколко години. Бих искала да я попиташ сега какво мисли и съм сигурна, че мнението й е коренно различно. Логично е при еднообразно хранене години наред организма на кучето да пострада. Изключително важно, както при хората, така и при кучетата, е разнообразието. Различни храни, различни източници на протеин, мазнини и въглехидрати.

Абсолютна истина е, че кучетата които ядат натурална храна, почти нямат зъбен камък.

ПС:Позволявам си да копирам цитат от една друга тема,също за храненето.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1138 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 11:54 PM

Абе, еднообразието под всякаква форма и вид такова туйнака на всичко :ab_041: :ab_041:

#1139 Потребителят е офлайн   ivaap Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 June 2012 - 12:18 PM

Много ви благодаря за отговорите, още снощи му забърках гранулите с кисело мляко и до сутринта беше изял почти всичко,днес даже похрупваше и само гранулки докадо му донеса млякото. Ноща,признава,беше доста трудна, но си струва, все пак е бебе,няма как да не те буди нощем :) Благодаря ви пак за отзивите, още сега отивам до зоомагазина за по-висок клас храна и явно аз не съм разбрала и дневната дажба е 250 :ab_041:

#1140 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2012 - 07:15 PM

Смяната на храната трябва да става постепенно. Първоначално даваш 80% от старата и 20% от новата. След това 60 - 40 и т.н. Преходът е хубаво да продължи седмица до пълното преминаване към новата храна.

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни