Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#901 Потребителят е офлайн   flasher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 January 2010 - 11:12 AM

Цитат(dmm @ Jan 31 2010, 10:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
как да премина тази пречка?

С търпение. Това е 3 месечно кутре все пак. С тези темпове какво ли ще очакваш да прави като стане на 12м.?!

аз търпение имам... въпроса е как да подходя. той си ги изпълнява нещата със желание и за наградката де :)

мдаа... след малко игра и хапване преминахме през това препятствие :)

#902 Потребителят е офлайн   icemenn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 03:08 PM

Днес се пребирам.Кучо радостно ме чака маха с опашката и подскача.Давам му храната и го пускам.И отивам до комшиите нещо да помагам...идвам гледам кучо в другите комшии.Имаше една малка дупка и се мушнал ,но добре комшиите го обичат (щото е още малък) гледам го прави нещо по тревата,лижи и чат пат ги изкарва с корените.Малкия на Комшията се опита да ми го подаде като го вземе в ръце(на 13Г е момчето)но кучо се опита да го захапи и той се оплаши.Отивам аз да го взимам и на мен същото ми направи...ръмжи опитва се да хапи... и се ядосах ударих му лек шамар по дупето и го пребрах и вързах.Казва се Джеки на 3 месеца и 10 дни е.В понеделник предстои ваксина...аз съм от Варна
Дайте ми съвет да го отуча от навика му като намери нещо да мога да го викна или да му го взема.Ако аз му дам нещо няма проблем взимам го и ми го дава...но той намери ли си нещо из двора край...ще ме изяде(имах подобен случай миналата седмица,налапа една борина и не дава...ще ме ухапе и ще го пребия-шегувам се не мога наистина...не ми дава сърце,само го потупвам с шамар по дупето да се успокои)
Кучето е Ротвайлер>баща с родословие,но майката е без.. е знае му се дядото и бабата ама те от къде произлизат не се знае..

#903 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 03:23 PM

Би следвало веднага,категорично и без страх да тушираш всяка проявена към теб агресия.Похватите си ги избирай ти-строга забрана,същото с крещене или същото с пошляпване.Важното е резултатът да е подчинение,съчетано с поглед ала "бито куче" ab_041.gif

#904 Потребителят е офлайн   icemenn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 February 2010 - 05:36 PM

ако 3 месечно куче иска да ви захапи сериозно,ще ви направи ли нещо на пръстите(има доста остри зъби)Защото мойто като му взема нещо се опитва да ме хапи но не ми прави нищо на пръстите.Само толкова ли може или не иска да ме захапи силно?

#905 Потребителят е офлайн   4Reich Икона

Публикувано: 25 February 2010 - 07:47 PM

Имам 2 ротвайлера. Големия се разви добре. Малката я взех на скоро. Родителите са красиви и големи - има ген. Скоро прави 5 месеца. Има характер, умна е, агресивна е, тича по много, има и стойка. Проблема е че скоро прави 5 месеца е 10 кг. Жнески ротвайлер на 5 месеца трябва да е 23. Посъветвайте ме какво да правя, моля Ви! Благодаря... Снимките са скорошни. Само една е от когато беше на 38 дни.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#906 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 February 2010 - 07:50 PM

кучето има ли родословие?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#907 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 February 2010 - 07:56 PM

Сама казвате, че кучето има ген, дошъл някъде назад в "родата" и на това не можете да повлияете ... макар и да са големи и красиви родителите. Не знаете баба, дядо и още по-назад кои са и какви са, предполагам.
Основното, на което трябва да обърнете внимание е едно добро възпитание, защото агресията не е желано качество, за което и да е куче, гледано за домашен любимец.
Взели сте си куче, оттук насетне от вас зависи до колко то ще е гледано и възпитано добре. Независимо как изглежда. smile.gif
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#908 Потребителят е офлайн   flasher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2010 - 10:12 PM

Имам нужда от малко помощ за храната. както ме посъветвахте в една друга тема мисля да сменя храната на 4 месечния Роко.
та дали да е large breed или medium breed

#909 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2010 - 11:05 PM

Цитат(flasher @ Feb 25 2010, 10:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
large breed

ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#910 Потребителят е офлайн   beckhamniki Икона

Публикувано: 28 February 2010 - 02:39 PM

здравеите!искам да ви попитам за ротваилера какво е най-вайното да занм защото сега искм да си взимам и какво бихте ме посъветвали!мерси предварително!

#911 Потребителят е офлайн   T-Mac Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 08:04 PM

Цитат(beckhamniki @ Feb 28 2010, 02:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
здравеите!искам да ви попитам за ротваилера какво е най-вайното да занм защото сега искм да си взимам и какво бихте ме посъветвали!мерси предварително!

Да не ти е първото куче! smile.gif

#912 Потребителят е офлайн   Radi Stefanov Икона

Публикувано: 09 March 2010 - 08:08 PM

Ротвайлера е женски на 12 месечна възраст ! Тежи 35-36 килограма и е 60 - 61 см. висока !
Искам да попитам дали се развива добре ?

#913 Потребителят е офлайн   Di-Do Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 11:17 PM

Цитат(Radi Stefanov @ Mar 9 2010, 08:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ротвайлера е женски на 12 месечна възраст ! Тежи 35-36 килограма и е 60 - 61 см. висока !
Искам да попитам дали се развива добре ?

За всеки случай погледни поста на dmm във "Важни теми", подтема "СТАНДАРТ на породата и коментари към него", в темата тя е приложила ориентировъчна таблица с всички показатели. ab_041.gif ob_173.gif
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#914 Потребителят е офлайн   icemenn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 07:39 PM

преди малко моя Джеки ме нахапа много сериозно ся тече крав... пребрахме се от разходка която мина напрегната защото срещнахме някъв пикинез който се нахвърли върху моя (на 4 месеца е Джеки)доста злобен беше тоя пикинез чак и мен иска да ме хапе,а е колкото обувката ми.пребрахме се пуснах го да се разхожда из двора и отидох да му сложа да яде.дойдох сложих му почна да яде взе месото да яде,аз го връзвах и галех и видях че е мокар взех парцал да го избърша по корема гледам го пие водата и като го бършех се обърна и ме захапа.кажете как да процедирам към кучето.

и кучето има ваксина за бяс направена преди 10 дни.трябва ли да се притеснявам за раната?да я изчистя ли със спирт(имам ракия 60 градуса) ae_085.gif

#915 Потребителят е офлайн   icemenn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 09:08 PM

без да искам постнах 2 пъти

#916 Потребителят е офлайн   Gutzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2010 - 09:24 PM

Цитат(icemenn @ Mar 28 2010, 08:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
без да искам постнах 2 пъти

Е сигурно заради ракията!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#917 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2010 - 10:29 PM

Цитат(icemenn @ Mar 28 2010, 06:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
преди малко моя Джеки ме нахапа много сериозно ся тече крав... пребрахме се от разходка която мина напрегната защото срещнахме някъв пикинез който се нахвърли върху моя (на 4 месеца е Джеки)доста злобен беше тоя пикинез чак и мен иска да ме хапе,а е колкото обувката ми.пребрахме се пуснах го да се разхожда из двора и отидох да му сложа да яде.дойдох сложих му почна да яде взе месото да яде,аз го връзвах и галех и видях че е мокар взех парцал да го избърша по корема гледам го пие водата и като го бършех се обърна и ме захапа.кажете как да процедирам към кучето.

и кучето има ваксина за бяс направена преди 10 дни.трябва ли да се притеснявам за раната?да я изчистя ли със спирт(имам ракия 60 градуса) ae_085.gif

Според мен трябва сериозно да обърнеш внимание на кучето си особенно когато яде или пие вода то по никакъв начин не трябва да те хапе освен ако не е на игра без да иска.Когато започне да те хапе заради храната или водата трябва да се взимат сериозни мерки, защото утре може да му стане любим друг предмет и да те ухапе и заради него. eg_033.gif
User's Signature

Aleksandar

#918 Потребителят е офлайн   icemenn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2010 - 11:33 PM

Цитат(Баката @ Mar 28 2010, 09:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(icemenn @ Mar 28 2010, 06:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Според мен трябва сериозно да обърнеш внимание на кучето си особенно когато яде или пие вода то по никакъв начин не трябва да те хапе освен ако не е на игра без да изка.Когато започне да те хапе заради храната или водата трябва да се взимат сериозни мерки, защото утре може да му стане любим друг предмет и да те ухапе и заради него. eg_033.gif

да колега трябва.Към мен не трябва да показва никаква агресия.Това ми е целта.Сега се замислям след като ме ухапа му ударих 2-3 шамара по муцуната и изцика,дали сам направил правилно?Ние тренираме с него доста команди и сме усвоили повечето вече,но при силни дразнители все още не ме слуша.Пак искам да отбележа агресията я показва само когато има месо/риба при гранулите си бъркам в паницата взимам си я него го дърпам няма проблеми.

#919 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2010 - 09:44 AM

Правилно си посръпил, но не прекалявай с шамарите. След като му удариш шамарЧЕ пробвай пак да му бръкнеш в чин ииката, и така докато не престане да те хапе. Имай предвид че ако изпуснеш кучето да порасне така, после става много сложно. ea_103.gif
User's Signature

Aleksandar

#920 Потребителят е офлайн   icemenn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 08:42 PM

някой има ли друг метод...защото при моя явно не действа(поне за 2 дена упражнявах го 5 пъти по 10 15 мин ,нямаше подобрение)казвам му НЕ! млъква и като приближа малко и пак се почва отначало

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни