Dog.bg Форуми : Фалшива бременност при кучетата???

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Фалшива бременност при кучетата???

#1 Потребителят е офлайн   Vasence Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 July 2009 - 12:50 PM

Имам женско Дого на 1 година,очаквам го есента да се разгони за 2 път.От две седмици има много подути и корави гарди,като ги стисна лекичко и пуска крав.Ветиринаря каза,че е фалшива бременност??А дали е така??Сигорна съм 100%,4е никой не я е качвал много е пазена.
АКО НЯКОЙ ЗНАЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА ТАЗИ ФАЛШИВА БРЕМЕННОСТ ДА ПИШЕ!

БЛАГОДАРЯ!

#2 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 10 July 2009 - 04:17 PM

И на мен ми се е случвало.
Намали храната , и повече разходки .
За да спаднат гърдите.
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#3 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 July 2009 - 04:48 PM

Мнимата бременност е често срещана при Дого, пък и не само при тях. spuni вече е написал какво трябва да се направи, когато забележиш признаците. Но имай предвид, че най-вероятно мнима бременност ще ти прави след всяко разгонване.

Ако кучето няма да се запложда, най-добре е да се кастрира, защото това е единствения сигурен начин да се избегне фалшива бременност, а с това и много усложнения в бъдеще (пиометра, мастит).

И още нещо - едно бъдещо раждане в никакъв случай няма да "излекува" кучето от това състояние, просто това е на хормонално ниво - кучето си мисли и се подготвя за една несъществуваща бременност.

Има доста теми за този проблем, например: http://forum.dog.bg/...?showtopic=4602.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   icodiskos Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 July 2009 - 07:26 PM

Показване на мнениетоVasence, в Jul 10 2009, 10:50 AM, написа:

Имам женско Дого на 1 година,очаквам го есента да се разгони за 2 път.От две седмици има много подути и корави гарди,като ги стисна лекичко и пуска крав.Ветиринаря каза,че е фалшива бременност??А дали е така??Сигорна съм 100%,4е никой не я е качвал много е пазена.
АКО НЯКОЙ ЗНАЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА ТАЗИ ФАЛШИВА БРЕМЕННОСТ ДА ПИШЕ!

БЛАГОДАРЯ!

Намали дажбата с храна на кучето за да спре да отделя тази кърма и ще и мине по бързо.става и с инжекции.

#5 Потребителят е офлайн   el Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 July 2009 - 09:01 PM

преди години имах едно пинчерче, но то си умря от старост. то всяка година си имаше нима бременност и не сме го кастрирали, но пък доста често дядо ми го пускаше да се разхожда само из квартала ии имаше мисля,че около 3 бремености през живота си ,ако не и повече, не помня вече. та то като си имаше нимата се криеше най-често в гардероба или на някакво др скрито място и ставаше леко агресивна,но само ако я безпокоиш на скритото и място. беше малко по особенна също в този период, но си и преминаваше и всичко си беше ок. но при всяко куче е различно. аз например бях малка и не съм забелязала гърдите и да са били твърди и да са пускали кръв , но е възможно. аз мисля,че нямаш основание много да се притесняваш. до колкото знам е добре всяко животинче поне веднъж в живота си да роди, но ако нямаш такова намерение найстина може да го кастрираш,въпреки че аз мисля, че това е много жестоко, освен ако няма основателна причина. не знам - мое мнение :ae_085:

#6 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 July 2009 - 10:15 PM

Показване на мнениетоicodiskos, в Jul 10 2009, 08:26 PM, написа:

става и с инжекции.

Не позволявай да бият инжекции на кучето ти за мнима бременност, това са силни хормони, които наистина карат проблема да отшуми този път, но причиняват голяма вреда на организма!!! :ea_103:

Показване на мнениетоel, в Jul 10 2009, 10:01 PM, написа:

До колкото знам е добре всяко животинче поне веднъж в живота си да роди

Това не е вярно. Кучетата са много различни от хората, но понякога им се приписват чисто човешки чуства, а не е правилно. Преди ветовете също разпространяваха този слух, но за животното няма значение дали ще остави поколение или не. Даже е по-добре да не минава през цялата мъка нараждане и отглеждане на кученца. Пък и в природата само алфа вълчицата ражда, нали? Развъждането на кучета не е за всеки! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Vasence Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 July 2009 - 05:07 PM

Благодаря Ви за отговорите и съветите.Ще я разхождам повече и ще и намаля храната.А относно заплождането,ще стане на третото разгонване.

#8 Потребителят е офлайн   Vasence Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 July 2009 - 05:12 PM

А ето я и въпросната госпожица.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2009 - 05:22 PM

старата ми овчарка правеше фалшива бременност почти на всяко разгонване, макар, че беше раждала на 3 години. До края на живота си /14 години/ не спря, като в крайна сметка направи мастит и още куп поразии - имаше операции и усложнения. А и на чисто естетично ниво не е много приятно - като е по-младо кучето гърдите се прибират, но като поостарее увисват със страшна сила. Като цяло е безкрайна разправия. Ако кастрацията урежда този въпрос - препоръчвам я вместо постоянните проблеми с фалшивата бременност.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   angelcheto Икона

Публикувано: 04 July 2010 - 11:47 PM

trqbva mi pomosht..moeto kuche se darji mnogo stranno..postoqnno nosi igrachki na neinoto mqsto, no ne e bremenna!! ne dava nikoi da se doblijava do tqh..molq nqkoi ako e imal takav sluchai i znae kakvo da napravq ili pak da ne pravq molq da pishe na emaila mi!! Predvaritelno vi blagodarq

#11 Потребителят е офлайн   anya Икона

Публикувано: 16 July 2010 - 04:14 PM

здравейте. Аз имам пинчерче на 4 год. и има 2 раждания, от 2 години не е раждало. при последните си две разгонвания прави мнима бременност, гърдите й са паълни с мляко и са топли. Ходих на ветеринар биха й някакъв антибиотик 2 пъти през 3 дни. Казаха, 1е този път ще й дадат хормонални хапчета от които щяло да повръща. Нямам доверие на лекари да ми тъпчат кучето с хормони. Препоръчаха ми да му правя студени компреси с оцет и вода. Притеснявам се да не се получи така, че да й се пресече кърмата и да направи мастит. Някой ако има опит с компресите или някакъв друг метод на домашно лечение моля да сподели. Повече от половин месец вече е така .

#12 Потребителят е офлайн   daos Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2010 - 10:59 AM

Здравейте,
Нашето куче редовно след разгонване прави фалшива бременност, още при първите признаци намаляме храната и ВОДАТА! Има една мазило Камфор-салицил, лилава тубичка, (продава се във всяка ветеринарна аптека около 5лв.) успокоява гърдите и не допуска да се развие мастит(сутрин и вечер)но все пак се консултирайте с вашият ветеринар. 3-тото много важно нещо е да вземете всички играчки на кучето, абсолютно всички :) и да увеличите разходките на МАX!!! тоест Яко спортна дейност :) много бягане за да се разсее кучето! Изобщо, веднага след като премине разгонването Много бягане!!! Не оставяйте кучето си да се залежи след разгонване!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни