Корупция в кинологията има и не е тайна.Фалшиви титли може да се купят , но гени - неможе да се фалшифицират)))
Докато има кой да плаща , ще има и кой да дава )))
Така е,но иди доказвай на когото и да било като те набройка,че ти не си от тези.И да му обяснявам,че ми е под достойнството да дам пари за титла няма да ми повярва.Че в повечето случай ме порязват само защото съм българка с оправданието ,,хайде следващият път,че хората идват от чужбина,, не си струва хабенето.Ама нали печелим луди пари от кученцата що да не си ги хвърляме по обречени изложби,щото и без това разходите по една изложба са малко!

За подготовката въобще и да не споменаваме.Спомняш ли си миналата година на морските изложби,когато течеше една от изложбите как се бяха струпали много хора около нас и по едно време една ,,отворена,,тетка взе че като не можа да каже нищо смислено изтърси,че ние тука сме идвали да се фукаме с кучетата си и другото няма да го кажа.Еми как дане я цункаш такава

Ето това е разбирането на хората!Българска работа-фукня и за...ст!Обясних и културно на женицата,че това ни кибичене тук и печелене на някакви оценки и награди е резултат и награда от многогодишният ни труд и въобще не ни е до фукня и мнението на зяпачите.На нея естествено не и хареса и се наду.Професионалното развъждане е страст,стигаща до откаченост,да искаш се повече да се доближаваш до идеалът,който знаеш,че никога не се достига,но това за миг не те спира!Пътят е много труден,но не се отказаш.Приемаш всякакви злословения и неразбирания,но оставаш силен ,защото когато видиш сътвореното от теб как е все по-близко до целта получаваш онова удовлетворение,заради което всичко си заслужава.
Пък това,че повечето хора не осъзнават какво дрънкат когато казват,че ние само печелим пари от това,е жалко само за тях!

А и не иждам нищо срамно и нередно да вземеш пари за труда си и за вложенията си като капитал.Всичко се плаща на тоя свят! То и за това вече повечето които имат нещо, което не може да определи като пинчерче си го кръщават чихуахуа и гледа да избие некви пари от него да не се мине,пък после има такива дето се сърдят че тяхното е нещо по-така...различно.