На вашето внимание Чипи едно енергично и любеобвилно куче
Публикувано: 11 August 2009 - 09:39 AM
Истината е, че д-р Станкова я спаси. Когато я видях за пръв път при нея, Чипи беше с почти отсечен от брадва крак, раната беше гадна за гледане, тя дълго време не стъпваше на лапата. Дори с ужасната рана пак беше весела, жизнерадостна и винаги целите бяхме в нейните кални лапички. Обожаваше да скача по нас. Пожелавам и на двамата щастлив живот на европейци!

Публикувано: 13 August 2009 - 12:58 PM
Миро е пълен със съчми. Има съчми в - в и около гърдите, преходните лумбални прешлени, на гръбначният стълб и в лявото коляно. За него има осиновители и ще си го вземат така.
Чипи - има съчми около гръбначният стълб и в корема, които според хирурзите им трябва да бъдат остранени оперативно защото сигурно й причиняват болка. За нея осиновяването временно се отлага. Когато я галят по гърба се обръща и иска да захапе. Семейството, което я иска е с малко дете и за сега ще изчакат за да не ухапе детето.
Хората са потресени и бесни от това, какво се прави тук с кучетата. А ние въобще не сме очудени....това си е нашето ежедневие.....
Публикувано: 13 August 2009 - 11:28 PM
В нормалния свят хората изпитват съвсем обикновено човешко удовлетворение, че са помогнали на животно в беда.
В нашия (не желая да го определя какъв)свят, за съжаление нормална практика е да се създават беди на животните...
.... "Разни хора, разни идеали"
Публикувано: 14 August 2009 - 10:11 AM
На мен ми е странна тази работа със съчмите...веднъж само съм я виждала и беше толкова енергична...по нищо не личеше да я боли, за посягане да хапе пък съвсем...
Луда работа - рани, съчми, какво ли не е преживало горкото момиче.
Публикувано: 22 August 2009 - 04:19 PM
Бъдете живи и здрави и нека всички животни в нужда имат подобен късмет!
Публикувано: 25 August 2009 - 07:16 PM

Толкова много се радвам за Мирко, и за Чипи разбира се, но с Миро бяхме лични познати.Няма второ куче като него, толква добър и послушен

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 26 August 2009 - 04:07 PM
Чипи сега се казва Джипси. По-добре е , но трябва да се оперира, защото има съчми в корема и в гръбначния стълб и изпитва болки от това. Ще оперират само простреляните места, които й причиняват болка, в момента взима обезболяващи. След това ще лекуват паразитите.
Хубавото е, че има интересуващи се от нея хора, които ще и дадат хубав и изпълнен с любов дом веднага щом е добре. Те са били там днес и са се разхождали с нея. Тя се радва като ги види и обича да се разхожда с тях. Те са заявили желание да я вземат. Сега уточняват кога да им я дадат, защото Бригите иска първо да се справят със съчмите и паразитите. Трябва да се направи и пълен преглед. Но е хубаво да се знае отсега, че Чипи/Джипси ще има хубав дом.
Ще ти пиша веднага щом мине операцията и изпратят Чипи в новия й дом.
Публикувано: 26 August 2009 - 04:22 PM
Това с паразитите обаче нещо не го разбрах - от написаното звучи като нещо сериозно, а обезпаразитяването е най-лесната работа... и толкова много да я боли, че чак обезболяващи да й дават... това нямаше ли да го забележим в България... абе сигурно мен ме гони кукуто вече, сънувах някакви гадости

Публикувано: 26 August 2009 - 04:35 PM
За паразитите и аз не разбрах - вътрешни паразити ли са открили или външни ?
Каквито и да са - фактът, че ги има е смущаващ.
Публикувано: 26 August 2009 - 04:46 PM
Публикувано: 26 August 2009 - 04:57 PM
Тя все по принцип подскача, често и на два крака, но не е скимтяла при всеки подскок.
Все пак в някакви моменти, при определена позиция на тялото е изскимтявала.