Търся накой да ми подари ДОго аржентино
Публикувано: 16 July 2009 - 09:09 AM
Ами не всеки може в това време да отдели на раз дадената сума,а всички знаем че тя не е малка !
А за това че как ще го гледа после ....хайде моляте.........
Не всички представители на тази порода похапват "скъпите" хранички,за които пишете или сте чували от някой... или всичките сте с супер доходи,и отделяте за храна на домашният ви любимец по-200 кинта на месец??? така че полека колеги!
Всичко е желание

Написах това ,защото момчето явно не се е поинтересувало от сумата която трябва да даде за представител на тази порода , а изявления от сорта на 2иря пост са излишни

Пожелавам ви лек и слънчев ден !!
ps:
Не се заяждам,просто лично мнение!
Публикувано: 16 July 2009 - 09:51 AM

Маи не си разбрал какво пиша ?
изобщо нямам намерение да споря с теб!
Мисълта ми беше,че можеше да се отговори нормално на момчето без такива подигравки.
Но явно сме забравили добротата си някъде в миналото ни !
Публикувано: 16 July 2009 - 10:16 AM
stanislav0103, в Jul 16 2009, 08:51 AM, написа:

Маи не си разбрал какво пиша ?
изобщо нямам намерение да споря с теб!
Мисълта ми беше,че можеше да се отговори нормално на момчето без такива подигравки.
Всекидневно се пускат теми "Подарете ми". Било то за дого или за йоркшир. Представи си ако трябваше да се отговаря на всеки мило и/или с да. Какво щеше да стане? Нямаше да има същесттвуващи развъдници, поради фалит. Все пак това е прехраната за развъдчиците. Не може така. Ако развъждаше пудел (например) и всеки ден ти звъняха хора с думите "ПОДАРИ МИ!" на всички ли щеше да казваш да?! Ако е така съжалявам, няма повече да пиша, но ми писна и на мен от такива глупости.
Публикувано: 16 July 2009 - 10:19 AM
stanislav0103, в Jul 16 2009, 10:51 AM, написа:
Хммм, нормално казваш! Е аз му отговорих нормално, защото ми писа на лични. Обясних му що е кинология и има ли почва у нас и му казах, че кучето е голяма отговорност и скъпо удоволствие (не само купуването, а главно отглеждането). В отговор получих това от момченцето:
Цитат
Е, днес му писва от влечуги, утре от "развъдството" на кучета... Подареното не се цени! На българина трябва да му бръкнеш дълбоко в джоба, за да се усети за какво иде реч!!!
ПС: stanislav0103 много интересно подхождате в първите си постове тук! Форума е за всички, но Вие спорите с хора, които имат много по-богат опит в кинологията (не визирам себе си)...

Публикувано: 16 July 2009 - 10:41 AM
ти от къде знаеш аз какъв опит имам с отглеждането на кучета ,можеби ме познаваш ?????????
Аз съм Ванга да знам какво сте си писали с момчето нали !!!
А относно постовете ми ,не мисля че по-някакъв начин съ обидил който и дае било,ако е така ИЗВИНЯВАМ СЕ!
Стана ми кофти че по-този начин се отговаря на толкова обичаен въпрос,в този сециализиран форум,а за това че искал да развъжда...хехехехехе това не е за всеки НАЛИ ?!
И последно кои сме ВИЕ ??ние сме като вас ,един народ,една държава...ЕДНО ХОБИ !
С този коментар се почуствах малко изолиран от теб!Да и аз отглеждам Дого , но нямам амбицията да ходя по-изложби и тн..не търся известност ок !
Публикувано: 16 July 2009 - 10:50 AM
CaRrY, в Jul 16 2009, 11:16 AM, написа:
Само едно уточнение - това НЕ Е ПРЕХРАНАТА НА РАЗВЪДЧИЦИТЕ. Това Е прехраната на търговците.
п.п. - Подарили сме достатъчно кучета, но не на непознати или по обява.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 16 July 2009 - 11:00 AM
Съгласен съм с всичко казано от теб.
ОК вие си знаете как отговаряте на подобните питанки,
написах първият си пост защото не мисля,че това е начина да се развива манталитета на Българина,а до това дали някой да му даде....
Да съм казал нещо???
Някаква агитация от моя страна ..Да дайте му???
Всичо за което пиша в тази тема е за това че трябва да се уважаваме малко повече,дори и наличието на такива хора за които говориш .
Публикувано: 16 July 2009 - 11:02 AM
DessyD, в Jul 16 2009, 09:50 AM, написа:
CaRrY, в Jul 16 2009, 11:16 AM, написа:
Само едно уточнение - това НЕ Е ПРЕХРАНАТА НА РАЗВЪДЧИЦИТЕ. Това Е прехраната на търговците.
п.п. - Подарили сме достатъчно кучета, но не на непознати или по обява.
ОК, извинявам се

Публикувано: 16 July 2009 - 11:16 AM
stanislav0103, в Jul 16 2009, 11:41 AM, написа:
ти от къде знаеш аз какъв опит имам с отглеждането на кучета ,можеби ме познаваш ?????????
Аз съм Ванга да знам какво сте си писали с момчето нали !!!
А относно постовете ми ,не мисля че по-някакъв начин съ обидил който и дае било,ако е така ИЗВИНЯВАМ СЕ!
Стана ми кофти че по-този начин се отговаря на толкова обичаен въпрос,в този сециализиран форум,а за това че искал да развъжда...хехехехехе това не е за всеки НАЛИ ?!
И последно кои сме ВИЕ ??ние сме като вас ,един народ,една държава...ЕДНО ХОБИ !
С този коментар се почуствах малко изолиран от теб!Да и аз отглеждам Дого , но нямам амбицията да ходя по-изложби и тн..не търся известност ок !
Ами не Ви познавам! Обикновено когато някой нов потребител се регистрира представя кучетата си, за да може и другите да разберът какъв е и за какво се бори. Не съм целяла да Ви обидя, просто това не е начина на писане тук!
Що се отнася до подаряването на кучета - другите потребители са писали по този въпрос. Искаш да ти подарят куче, но от такава и такава порода, по възможност и още да е кутре! Обикновенно такива обяви "подарете ми" се пускат от деца, чиито родители не позволяват да имат куче или не им се дават пари за животното.

М/у другото - Вие е учтиво обръщение в книжовния български език. И преди да ме попитате и Ви е такова!!!

Публикувано: 16 July 2009 - 11:28 AM

Публикувано: 16 July 2009 - 12:05 PM
ако искаш да показваш само кучето си тук,то няма да за какво да му викаме ФОРУМ,a персонален уебсайт !
Интерестно ми е ти за какво се бориш тук

Начина за писане тук...А кой налага начина ?
Това не е изложба,нали тук всички могат да отправят въпросите си спрямо породите и да получават отговор от хората които имат опит в отглеждането,или греша ?
Наистина нека спрем!
Че стана латно сериал

Лек ден...И НИЩО ЛИЧНО !!!
Публикувано: 16 July 2009 - 12:18 PM
stanislav0103, в Jul 16 2009, 01:05 PM, написа:

Аз съм представила себе си, идеите си и кучето си във форума, както и на доста потребители от Дого групата извън него, лично. А това, че ти не желаеш, си е лично твой проблем!
stanislav0103, в Jul 16 2009, 01:05 PM, написа:
Само и единствено правилата на форума, които надали си прочел!!!
Приятен ден на всички!
Публикувано: 19 July 2009 - 07:21 PM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 19 July 2009 - 08:06 PM
Мисля си,повечкото от темата си я минал доста набързо!
Съгласен съм с написаното от теб за почистването на проблемите ,но то не е по-темата!
Да споменавам моята позиция отностно развъждането ?????????????
Хайде пак да кажа,че всичко е за отношението , а не за толкова наболелите проблеми !
PS :
Повярвай ми ,милосъдието не ми е силната страна

И лично аз не развъждам !
Публикувано: 20 July 2009 - 06:53 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 20 July 2009 - 08:50 AM
Вие ще се изпокарате за някакъв тийнейджър който се чуди къде аджеба да си "вложи ужасно голямото богатство от 1000 лева". Както стана ясно, момчето намира за "доходна" тая работа и пита - евентуално за да спести от първоначалните вложения. Я не му се връзвайте и не се заяждайте за нещо вече изяснено. В другия раздел на 100 страници се обяснявахме кое е търговец и кое не, какво е развъждане и т.н. ... пък има и още такива теми ... няма смисъл... предлагам направо да се дава линк към такива теми. Ако искат - да четат. То човек може да получи мазоли от писане на едно и също и през два месеца се появява някакъв такъв хитрец.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi