До Доктор Коко
Публикувано: 15 July 2009 - 08:38 PM
Позволявам си да се обърна отново към Вас(вчера писах за 15 год куче с повръщане и Вие ми отговорихте)Днес го водих отново до Враца направиха му изследвания сложиха му бариева каша-има проводимост-това показва рентгеновата снимкаНаправиха и кръвни изследвания.Показателите са следните:ГЛЮКОЗА-7.0 КРЕАТИНИН-1017.6 УРЕЯ-4.41 ЧЕРНОДРОБНИ ЕНЗИМИ АСТ(ГОТ)-105.6 АЛТ(ГПТ) -62.0 ГАМА-ГТ-20.034 АЛКАЛНА ФОСФАТАЗА-370.0.Направиха му отново вливания като се смени ГЛЮКОЗАТА с НАТРИЕВ ХЛОРИД АКТАВИС и РИНГЕР и му биха всички инжекции за които писах в предишния пост-КАТОСАЛ.вит.С.инжектавит.Бусколизин.Аналгин.ГЛЮКОКОРТИН.добавиха от днес и ФУРОСЕМИД плюс КВАМАТЕЛ(той е от вчера)Диагнозата-старчески болести.Кучето е зле.залита.но става да пишка.Казаха да не му давам вода.отмениха и чая от лайка.а то търси вода.Дали да му давам?След вливането и инжекциите е повръщало веднъж пак жълто.Инжекциите са за три дни още.Докторе.моля Ви да ми отговорите има ли смисъл да му се слагат всичките тези инжекции (купила съм ги и ще ги слагат тук -живеем на 50 км от Враца и не мога да го водя всеки ден до там.но това е най-близката клиника)Дали има нужда от всички тези инжекции при горните показатели.или допълнително от тях ще е по зле и ще му се натовари организма.за да се мъчи повече.Бяхте много отзивчив вчера.за което съм Ви много благодарна.Моля.отговорете ми пак.
Публикувано: 16 July 2009 - 09:50 AM
С тези показатели(които пак не са всичките, които исках) и с тази клиника на тази възраст бих ви посъветвал да се замислите за евтаназия. Ако дотогава глюкокортина или Катозала не са си свършили работата.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 16 July 2009 - 11:47 AM
Благодаря ви за бързите отговори и за подкрепата Кучето е около 30 кг не са го мерили в клиниката-а показателите са-КРЕАТИНИН-1017-6(хиляда и седемнадесет и шест десети)и урея 4-41(четири цяло и четиридесет и една десета)Кучето днес е още по-зле-започна и да диша много тежко-а и продължава да повръща жълто без да е пило или яло нещо
Публикувано: 16 July 2009 - 12:40 PM
Може да не съм медицинско лице,но четете и двамата лекари,какво пишат "да се замисли за евтаназия".Аз също съм претърпяла раздяла с домашен любимец,така че знам какво е,но това,че обичаме едно животно не ни дава право да го мъчим,защото не сме на негово място.И не знам откога само ветеринари може да изказват мнението си във форума.Аз мога само да изкажа подрепа и съчувствие
Страница 1 от 1