Dog.bg Форуми : Фотошопизмама-Кич-Топ фото

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Фотошопизмама-Кич-Топ фото

#1 Потребителят е офлайн   ago05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 July 2009 - 11:49 AM

Здравейте на всички, които искат да разберат какво е фотошоп измама ,кич и топ фото във фелинологията.Измествам горещата тема от форума на персийките,за да не убивам желанието на новите почитатели на тази порода да си пишат свободно и да не "осирам"приятелската атмосвера.Искам просто да разбера какво е фотошопизмама, и как се правят ....някой да ни покаже ,тънката граница между кича и перфектната снимка.Може ли да се постигнат "нереално красиви снимки",без дългогодишен труд- гроуминг- кръвни линии....или всичко това отива на заден план и хващаме първият фотошоп и телефона с 2мегапиксела,,,опъваме копринените пердета и щтракаме до полуда,и ако някой друг направи нещо по добро, да плюем генетиката и труда,а да възхваляваме последните писъци на техниката.Не бих използвал хубави снимки на котки,без разрешение от техните собственици...но тези просто ме изкушават-http://www.nffe-bg.com/forum/index.php?topic=42.30 ,извинявам се на собственика и за последно използвам бг снимка за пример,но което е уникално и за еталон....си заслужава да се види няколко пъти,ако не бъда "жигосан"....ще се радвам тази тема да е полезна как да направим по добри снимки на нашите любими котаци,не бих я използвал за евтина реклама на мои котки или близки до тях кръвни линии.Идеята ми е да "откраднем"нещо от най доброто по света!!!!! Ако някой е гепил "нереално красиви снимки на котаци"....като тези-http://www.devilstone-perser-colourpoint.de/Kitten3.htm ,да пусне да изплакнем очи!

#2 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 19 July 2009 - 09:14 PM

Това в темата за сфинксовете! Указано е, че това са снимки от списание за мода. Естествено са ретуширани, направени за да се демонстрират бижутата. Именно бижутата, а не котките. На много места по света със снимки на сфинксове се рекламират скъпи, ужасно скъпи и космически неприлично скъпи бижута. Ако искате да продадете пръстен, колие и гривна за 24 млн $ всички средства за реклама са позволени. Няма отказал поканен собственик на животинка за подобна сесия. Уви, развъдната дейност не носи печалби, а все пак е добре да се понамалят загубите, освен това се популяризират и котките.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#3 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2009 - 09:36 PM

Цитат(papyy @ Jul 19 2009, 07:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това в темата за сфинксовете! Указано е, че това са снимки от списание за мода. Естествено са ретуширани, направени за да се демонстрират бижутата. Именно бижутата, а не котките. На много места по света със снимки на сфинксове се рекламират скъпи, ужасно скъпи и космически неприлично скъпи бижута. Ако искате да продадете пръстен, колие и гривна за 24 млн $ всички средства за реклама са позволени. Няма отказал поканен собственик на животинка за подобна сесия. Уви, развъдната дейност не носи печалби, а все пак е добре да се понамалят загубите, освен това се популяризират и котките.

не разбирам какво те притесняват снимките на Софи и Радис? котките са си това и на живо. не са представени по заблуждаващ начин. вижда се всичко. цветовете са леко променени на някои снимки, но то си личи че са пипани. има си снимки на които се виждат реалните цветове, доколкото е възможно това на снимка. най добре винаги на живо. няма как фотошоп да скрие дефекти по котката в различни пропорции да речем. е... има си фотографски трикове за всичко, но те далеч не се състоят във фотошопиране. мнението ти за тези трикове какво е?

ето и една снимка, така както е излезнала от фотоапарата за сравнение. какво би коментирал по нея?

#4 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 08:01 AM

Ето ти лек и нагледен пример за пообработени снимки на котета от нашшите географски ширини. Просто 2 много бързи попадение, но доста нагледни.

1.

котенце снимано от развъдчика и с за справка как изглежда сега: http://pagesperso-or...ales/males.html

2. Снимки на котенце за продажба и след това - вече в новия развъдник - няма нищо общо нали?!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#5 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 08:08 AM

Нещо не ми се получи подреждането на снимките, но котето, което е резервирано за Белгия е първият пример, негови снимки в развитие можете да видите в сайта с оказан линк. Останалите снимки са на котето от втория пример - средните две са правени от развъдчика - като малко по-голямо и възрастно от собственика. Та това е то накратко. Примери колкото искаш, сего нямам време, но мога да се постарая и за други нагледни доказателство.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#6 Потребителят е офлайн   ago05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 11:08 AM

много добри примери ....,но твърде стряскащи , качи нещо от най "доброто бебешко фото" според теб ...

#7 Потребителят е офлайн   ago05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 06:40 PM

добре Радо,това е добър пример да ни покажеш нагледно колко си добър с фотошопа,що не барнеш тази снимка както трябва ....и после я сложи до произведение на "твоята любимка",да сравниме разликите.Ако трябва ще помолиме и госпожата да се включи и да коментира "проблема"

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Royal UniCats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2009 - 08:05 PM

Ха-ха-ха-ха, че то какво още да и се бара на тази снимка, освен на котката ........ ab_041.gif

Сега, Ago05 (анонимен), когато искаш да кажеш нещо, на някого, чрез силата на словото е хубаво да се подготвиш преди това. При положение, че разговора НЕ е tet-a-tet / face to face / ins Gesicht sagen или просто лице в леце, трябва да пишеш граматически правилно и да поставяш препинателните знаци там където им е мястото. В противен случай рискуваш да останеш неразбран. Виж, приятелски разговор е едно, там не е нужно да официалничим. Но съвсем различно е създаването на тема, пък била тя и за фотошопа.
Ако трябва да го напиша разбираемо, бих казала:
-" К'во си писал бе човек ? Аз чета, чета и нищо не разбирам! " ud_009.gif

Фотосесията със сфинкса е жестока, естествено там се акцентира на бижутата, а не на котката. Именно те се продават. Как искам да съм сфинкс в този момент... wub.gif
User's Signature

Развъдник за персийски котки Royal UniCats (FFE registered)

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Икона за мнението  Публикувано: 20 July 2009 - 09:58 PM

Като се замисля чие изказване излиза извън bon ton то това е последното на лицето, твърдящо, че е от Бургас.
ago05 не е познат на форумистите, но и Вие не сте. Това, че някой е купил 2 котки от Перси де Гал в Пловдив не го прави неанонимен. Този развъдник имаше навик да слага снимка на купувачите на своите котенца допреди 2-3 години. Хубава практика бих казала.
Едно изказване на очевидно много млад човек в рамките на известна липса на граматически познания, сленг, пък и младежите така чатят в нета. Не е особено привлекателно езиковедски, не ги защитавам и оправдавам, но така правят младежите по форумите. Ако ще се присмиваме ще ръфна!
Да преминем на друга тема. Както сте чували, а някои са и виждали, истината е някъде Там. Там, където за да се спечели се боядисват котки, префасонират се, правят им се операции на опашките и още много други неща. Затова хората уважават развъдници, за които се знае повече, чиито котки са познати от поколения и имат ДМ! Котенца от родители с ДМ са изключително ценни за развъдна програма.
Може да се заблуди един купувач, двама, много за кратко време, но не може да се излъжат всички завинаги. Фотошоп, имало и по-сложни и трудни за разконспириране начини ми казаха... Какво от това, нали като го вземеш ще му лъсне истината.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#10 Потребителят е офлайн   Royal UniCats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2009 - 10:23 PM

Цитат(papyy @ Jul 20 2009, 10:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Като се замисля чие изказване излиза извън bon ton то това е последното на лицето, твърдящо, че е от Бургас.
ago05 не е познат на форумистите, но и Вие не сте. Това, че някой е купил 2 котки от Перси де Гал в Пловдив не го прави неанонимен. Този развъдник имаше навик да слага снимка на купувачите на своите котенца допреди 2-3 години. Хубава практика бих казала.
Едно изказване на очевидно много млад човек в рамките на известна липса на граматически познания, сленг, пък и младежите така чатят в нета. Не е особено привлекателно езиковедски, не ги защитавам и оправдавам, но така правят младежите по форумите. Ако ще се присмиваме ще ръфна!
Да преминем на друга тема. Както сте чували, а някои са и виждали, истината е някъде Там. Там, където за да се спечели се боядисват котки, префасонират се, правят им се операции на опашките и още много други неща. Затова хората уважават развъдници, за които се знае повече, чиито котки са познати от поколения и имат ДМ! Котенца от родители с ДМ са изключително ценни за развъдна програма.
Може да се заблуди един купувач, двама, много за кратко време, но не може да се излъжат всички завинаги. Фотошоп, имало и по-сложни и трудни за разконспириране начини ми казаха... Какво от това, нали като го вземеш ще му лъсне истината.

Понеже сте по-възрастна, а аз уважавам възрастните хора, ще бъда кратка:
Първо - аз не претендирам с моите котки;
Второ - не ми е приятно да ме асоциирате с други хора и да намесвате техните имена;
Трето - не се присмивам, а Вие ако искате ръфайте, щом Ви харесва - bon appétit!
Четвърто - Вие не знаете с кого се познавам и с кого не, както и обратното;
Пето / последно - не търсете скандала там където го няма! ba_025.gif
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2009 - 10:58 PM

крехка и обидчива е фелиноложката душа ab_041.gif
User's Signature

"Success is dependent on effort." ~ Sophocles
www.radocats.com

#12 Потребителят е офлайн   ago05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2009 - 11:52 AM

Цитат(fantik @ Jul 20 2009, 07:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо не ми се получи подреждането на снимките, но котето, което е резервирано за Белгия е първият пример, негови снимки в развитие можете да видите в сайта с оказан линк. Останалите снимки са на котето от втория пример - средните две са правени от развъдчика - като малко по-голямо и възрастно от собственика. Та това е то накратко. Примери колкото искаш, сего нямам време, но мога да се постарая и за други нагледни доказателство.
http://www.bluepoem.ro/cattery.html -дааа този развъдник има и не "лоши снимки",и може само да му чиститиме лично произведен гранд- както и "подарен бебок за слава" в американският развъдник Mipaws ...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#13 Потребителят е офлайн   vagabogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2009 - 04:23 PM

Според моето скромно мнение нито една от снимките, които видях в този сайт, не е на особено високо ниво.
Аз смятам, че няма нищо лошо в използването на Фотошоп, за да се подобри качеството на дадена снимка, но без да се променя нещо съществено по самата котка. Когато човек смята да се занимава по-сериозно с фелинология то трябва да има добре направен сайт и качествени снимки отразяващи реалния вид на котките. Множеството от хора разчитат на сайтовете, за да се запознаят с даден развъдник, все пак не можем да обиколим цял свят и всички изложби само и само да разгледаме котките на дургите развъдници.
Винаги съм се възхищавал на професионалните снимки в сайта на Fantik, за качеството на котките му няма да говоря, в това вече никой не се съмнява! ba_025.gif
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Ofika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2009 - 06:01 PM

Цитат(ago05 @ Jul 21 2009, 09:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
http://www.bluepoem.ro/cattery.html -дааа този развъдник има и не "лоши снимки",и може само да му чиститиме лично произведен гранд- както и "подарен бебок за слава" в американският развъдник Mipaws ...

Снимките не впечатляват, за разлика от катерушките. ab_041.gif

Ago05, явно си познавач на Фотошопа, покажи нещо твое, след като говорим за умения в тази област, нека видим и БГ постижения.

User's Signature

New concept in the dog world http://www.doginfo.info

#15 Потребителят е офлайн   ago05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2009 - 08:16 PM

Цитат(vagabogo @ Jul 21 2009, 02:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Според моето скромно мнение нито една от снимките, които видях в този сайт, не е на особено високо ниво.
Аз смятам, че няма нищо лошо в използването на Фотошоп, за да се подобри качеството на дадена снимка, но без да се променя нещо съществено по самата котка. Когато човек смята да се занимава по-сериозно с фелинология то трябва да има добре направен сайт и качествени снимки отразяващи реалния вид на котките. Множеството от хора разчитат на сайтовете, за да се запознаят с даден развъдник, все пак не можем да обиколим цял свят и всички изложби само и само да разгледаме котките на дургите развъдници.
Винаги съм се възхищавал на професионалните снимки в сайта на Fantik, за качеството на котките му няма да говоря, в това вече никой не се съмнява! ba_025.gif
Добре че вие го казвате,всички знаем че Вагабого и Радо са добри компютърни спецеалисти,и изработват хубави сайтове.Навътре са с "нещата",и когато единият от тях каже"Да живее фотошопа"...,за даден развъдник,обижда неговият труд и труда на "един вагон с американски и руски фелиноложки генетични инженерки".....това в кръга на шегата в стил "Гацо Бацо",Вагабого ако Радо те пусне "по пързалката"за фотошоп измама при De Peyrat и Vom Wernerwald ,как ще реагираш...?

#16 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2009 - 09:07 PM

Цитат
Вагабого ако Радо те пусне "по пързалката"за фотошоп измама при De Peyrat и Vom Wernerwald ,как ще реагираш...?

много ми е странно, че се говори за фотошоп при котки които нямат нужда от него

предпочитам да направя безброй снимки докато ми хареса една или изобщо да не публикувам снимка (дори имам такава котка, която на мнозина би харесала много)

време е Ивайло да свали маската и да ни каже кой е всъшност, защото аз лично не вярвам човек с такива познания да е бил инкогнито
User's Signature

www.radocats.com

#17 Потребителят е офлайн   Royal UniCats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 July 2009 - 09:12 PM

Цитат
време е Ивайло да свали маската и да ни каже кой е всъшност, защото аз лично не вярвам човек с такива познания да е бил инкогнито

Конспирация ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   ago05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2009 - 10:32 PM

http://www.rolandus....ort_100207.html -още една твоя "задачка закачка",покажи ми как Данина е потрошила Ларикс на изложбата в Киев-фефруари 2007,като котаците са били в различен клас ,нещо ме послъгваш...Съни е може би най доброто хималайче произвеждано в БГ,но тя е и кремав пойнт и малко ще е трудно да бие червените пойнтове ,по точковата система на амер.ринг-конкретно някои ги има в 20 сетицата,някои ги няма ,но и шампионските отличия с които се върнахте са доста голямо постижение ,непосилно вече.... в тези финансови нерантабилни времена!?А че съм Ивайло не се чуди чак толкова,имам добра учителка....

#19 Потребителят е офлайн   radocats Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2009 - 10:53 PM

добре, Ларикс са супер развъдник и котките им са супер. извинявам се ако съм нагрубил или засегнал някой
User's Signature

www.radocats.com

#20 Потребителят е офлайн   vagabogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2009 - 11:15 PM

Цитат(ago05 @ Jul 21 2009, 07:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вагабого ако Радо те пусне "по пързалката"за фотошоп измама при De Peyrat и Vom Wernerwald ,как ще реагираш...?

Аз отговарям само за своя сайт и за снимките на него и бих реагирал ако някой коментира тях.
Радо си ми е приятел и ако има нещо да ми каже едва ли ще е точно тук.
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни