Фотошопизмама-Кич-Топ фото
Публикувано: 18 July 2009 - 11:49 AM
Публикувано: 19 July 2009 - 09:14 PM

Публикувано: 19 July 2009 - 09:36 PM
не разбирам какво те притесняват снимките на Софи и Радис? котките са си това и на живо. не са представени по заблуждаващ начин. вижда се всичко. цветовете са леко променени на някои снимки, но то си личи че са пипани. има си снимки на които се виждат реалните цветове, доколкото е възможно това на снимка. най добре винаги на живо. няма как фотошоп да скрие дефекти по котката в различни пропорции да речем. е... има си фотографски трикове за всичко, но те далеч не се състоят във фотошопиране. мнението ти за тези трикове какво е?
ето и една снимка, така както е излезнала от фотоапарата за сравнение. какво би коментирал по нея?

Публикувано: 20 July 2009 - 08:01 AM
1.
котенце снимано от развъдчика и с за справка как изглежда сега: http://pagesperso-or...ales/males.html
2. Снимки на котенце за продажба и след това - вече в новия развъдник - няма нищо общо нали?!
Прикачени снимки
Публикувано: 20 July 2009 - 08:08 AM
Публикувано: 20 July 2009 - 06:40 PM
Публикувано: 20 July 2009 - 08:05 PM

Сега, Ago05 (анонимен), когато искаш да кажеш нещо, на някого, чрез силата на словото е хубаво да се подготвиш преди това. При положение, че разговора НЕ е tet-a-tet / face to face / ins Gesicht sagen или просто лице в леце, трябва да пишеш граматически правилно и да поставяш препинателните знаци там където им е мястото. В противен случай рискуваш да останеш неразбран. Виж, приятелски разговор е едно, там не е нужно да официалничим. Но съвсем различно е създаването на тема, пък била тя и за фотошопа.
Ако трябва да го напиша разбираемо, бих казала:
-" К'во си писал бе човек ? Аз чета, чета и нищо не разбирам! "

Фотосесията със сфинкса е жестока, естествено там се акцентира на бижутата, а не на котката. Именно те се продават. Как искам да съм сфинкс в този момент...

Публикувано: 20 July 2009 - 09:58 PM
ago05 не е познат на форумистите, но и Вие не сте. Това, че някой е купил 2 котки от Перси де Гал в Пловдив не го прави неанонимен. Този развъдник имаше навик да слага снимка на купувачите на своите котенца допреди 2-3 години. Хубава практика бих казала.
Едно изказване на очевидно много млад човек в рамките на известна липса на граматически познания, сленг, пък и младежите така чатят в нета. Не е особено привлекателно езиковедски, не ги защитавам и оправдавам, но така правят младежите по форумите. Ако ще се присмиваме ще ръфна!
Да преминем на друга тема. Както сте чували, а някои са и виждали, истината е някъде Там. Там, където за да се спечели се боядисват котки, префасонират се, правят им се операции на опашките и още много други неща. Затова хората уважават развъдници, за които се знае повече, чиито котки са познати от поколения и имат ДМ! Котенца от родители с ДМ са изключително ценни за развъдна програма.
Може да се заблуди един купувач, двама, много за кратко време, но не може да се излъжат всички завинаги. Фотошоп, имало и по-сложни и трудни за разконспириране начини ми казаха... Какво от това, нали като го вземеш ще му лъсне истината.

Публикувано: 20 July 2009 - 10:23 PM
ago05 не е познат на форумистите, но и Вие не сте. Това, че някой е купил 2 котки от Перси де Гал в Пловдив не го прави неанонимен. Този развъдник имаше навик да слага снимка на купувачите на своите котенца допреди 2-3 години. Хубава практика бих казала.
Едно изказване на очевидно много млад човек в рамките на известна липса на граматически познания, сленг, пък и младежите така чатят в нета. Не е особено привлекателно езиковедски, не ги защитавам и оправдавам, но така правят младежите по форумите. Ако ще се присмиваме ще ръфна!
Да преминем на друга тема. Както сте чували, а някои са и виждали, истината е някъде Там. Там, където за да се спечели се боядисват котки, префасонират се, правят им се операции на опашките и още много други неща. Затова хората уважават развъдници, за които се знае повече, чиито котки са познати от поколения и имат ДМ! Котенца от родители с ДМ са изключително ценни за развъдна програма.
Може да се заблуди един купувач, двама, много за кратко време, но не може да се излъжат всички завинаги. Фотошоп, имало и по-сложни и трудни за разконспириране начини ми казаха... Какво от това, нали като го вземеш ще му лъсне истината.
Понеже сте по-възрастна, а аз уважавам възрастните хора, ще бъда кратка:
Първо - аз не претендирам с моите котки;
Второ - не ми е приятно да ме асоциирате с други хора и да намесвате техните имена;
Трето - не се присмивам, а Вие ако искате ръфайте, щом Ви харесва - bon appétit!
Четвърто - Вие не знаете с кого се познавам и с кого не, както и обратното;
Пето / последно - не търсете скандала там където го няма!

Публикувано: 20 July 2009 - 10:58 PM

Публикувано: 21 July 2009 - 11:52 AM
Публикувано: 21 July 2009 - 04:23 PM
Аз смятам, че няма нищо лошо в използването на Фотошоп, за да се подобри качеството на дадена снимка, но без да се променя нещо съществено по самата котка. Когато човек смята да се занимава по-сериозно с фелинология то трябва да има добре направен сайт и качествени снимки отразяващи реалния вид на котките. Множеството от хора разчитат на сайтовете, за да се запознаят с даден развъдник, все пак не можем да обиколим цял свят и всички изложби само и само да разгледаме котките на дургите развъдници.
Винаги съм се възхищавал на професионалните снимки в сайта на Fantik, за качеството на котките му няма да говоря, в това вече никой не се съмнява!

Публикувано: 21 July 2009 - 06:01 PM
Снимките не впечатляват, за разлика от катерушките.

Ago05, явно си познавач на Фотошопа, покажи нещо твое, след като говорим за умения в тази област, нека видим и БГ постижения.
Публикувано: 21 July 2009 - 08:16 PM
Аз смятам, че няма нищо лошо в използването на Фотошоп, за да се подобри качеството на дадена снимка, но без да се променя нещо съществено по самата котка. Когато човек смята да се занимава по-сериозно с фелинология то трябва да има добре направен сайт и качествени снимки отразяващи реалния вид на котките. Множеството от хора разчитат на сайтовете, за да се запознаят с даден развъдник, все пак не можем да обиколим цял свят и всички изложби само и само да разгледаме котките на дургите развъдници.
Винаги съм се възхищавал на професионалните снимки в сайта на Fantik, за качеството на котките му няма да говоря, в това вече никой не се съмнява!

Публикувано: 21 July 2009 - 09:07 PM
много ми е странно, че се говори за фотошоп при котки които нямат нужда от него
предпочитам да направя безброй снимки докато ми хареса една или изобщо да не публикувам снимка (дори имам такава котка, която на мнозина би харесала много)
време е Ивайло да свали маската и да ни каже кой е всъшност, защото аз лично не вярвам човек с такива познания да е бил инкогнито
Публикувано: 21 July 2009 - 10:32 PM
Публикувано: 21 July 2009 - 10:53 PM
Публикувано: 21 July 2009 - 11:15 PM
Аз отговарям само за своя сайт и за снимките на него и бих реагирал ако някой коментира тях.
Радо си ми е приятел и ако има нещо да ми каже едва ли ще е точно тук.