Намерих птиче
Публикувано: 26 July 2009 - 06:57 AM
Аз лично бих третирала риванол и мехлем. Аз имам един мехлем за рани, домашно приготвен, и с него намазвам раната като изсъхне риванола. Просто избягвам човешките лекарства защото не всички се понасят добре от животните. Може, вместо мехлем, да сложиш някаква антибиотична пудра или паста, но не много силна.
Нямам идея от какво се е получило. Вероятно е от натъртването и после се е увеличило. Може и нещо вътрешно да има. Крачето накриво ли стои? Да не е счупено при опитите за летене, се чудя.
Публикувано: 26 July 2009 - 07:24 AM

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Публикувано: 26 July 2009 - 11:17 AM
Ако имаш възможност, заведи го на вет. Ако не можеш започни с гентамицина да мажеш.
Публикувано: 26 July 2009 - 12:04 PM

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Публикувано: 26 July 2009 - 07:29 PM

Публикувано: 26 July 2009 - 07:40 PM

Публикувано: 26 July 2009 - 09:14 PM
Все пак, ако е счупено, нека направи всичко възможно да го обездвижи с малка превръзка към тялото, но така, че да не му пречи да диша. То е много мъничко крачето, но все пак е възможно, ако се постарае вета. Ако е сложно счупването, нека ампутира крака. Ако нещо не му е ясно медикаменти и други неща, обадете се в Спасителния център колегите да го ориентират относно дозировка и т.н. Мобилните телефони са: 0886 570 053 и 0885 228 486.
Ето и един линк към страхотен сайт, за ветеринарна помощ за бързолети, който открих вчера. Информацията я има на няколко езика.
Публикувано: 26 July 2009 - 10:28 PM

Публикувано: 27 July 2009 - 09:25 AM
sundy, благодаря за подкрепата.

Публикувано: 27 July 2009 - 10:50 AM

Покрий легена с нещо за да не може да излиза и да продължава удрянето на крака, докато е с шината.
Още нещо се сетих, опипай гръдната кост, дали не стърчи прекалено. Ако стърчи като нож, това означава че пилето е слабо и трябва да увеличиш дажбата.
Публикувано: 28 July 2009 - 12:14 PM

Публикувано: 29 July 2009 - 11:45 AM

Публикувано: 29 July 2009 - 02:01 PM
Не можеш да го пуснеш преди да свали вета шината, а той по-добре от нас знае колко време трябва за зарастването на една кост, все пак. Щом е казал 1 седмица, значи 1 седмица. Всее пак нещата трябва да се правят качествено.
Знам, че е мъчително да го гледаш как иска да полети, но ще издържиш. Просто няма как, разбери. А кога е готово да излети, то ще си покаже. Когато свалите шината и се потвърди, че е зарастнал кракът, просто ги изнеси навън на някоя поляна, която има доста свободно пространство около нея. Подръж го малко без да си отваряш ръката, да се осефери къде се намира. После го хвани с двете ръце, съвсем леко замахни от долу нагоре и го подхвърли, но не много рязко. Ако може да лети, то ще полети. Веднъж полетяло, то ще се оправи само и с храненето. Разбира се, има риск пак да падне, ако не е готово, но...
Режимът не е проблем. Бързолетите кацат много много рядко. Реално веднъж на няколко месеца. Така че и да се е привързал няма значение много много. Той просто излети ли няма как да отиде при човек да търси близост с него, защото така е свикнал.
Публикувано: 01 August 2009 - 08:52 AM
falconess, благодаря ти за всички съвети - не знам дали без твоите съвети щях да се справя!
Нека темата бъде преместена в Спасителен център и дано помогне и на други като мен.

Публикувано: 01 August 2009 - 01:26 PM
Невероятно чувство е и пожелавам на повече хора да го изпитат, за да оценят живота!
Поздравления за упорството и всеотдайността, Fi_Re!!! Сега част от теб винаги ще лети...
Публикувано: 01 August 2009 - 02:54 PM
Присъединявам се, страхотно си се справила

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 August 2009 - 04:03 PM

Публикувано: 19 September 2009 - 05:10 PM

Миланов
Публикувано: 22 September 2009 - 09:31 AM
Вие какво смятате да го правите?