Dog.bg Форуми : Болно сърчице

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Болно сърчице Мини пинчер с проблеми със сърцето

#1 Потребителят е офлайн   Адриана Станчева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 26 July 2009 - 07:34 AM

Здравейте и от мен!
Искам да се обърна към ветеринарните специалисти в този сайт и към хората,чиито кученца са имали сходния проблем като на моето.Имам куче на 14 години и половина порода мини пинчерче.Преди година беше настинал и като го заведохме на ветеринар ни каза,че малкият има разширено сърце и трябва да пие лекарства до края на живота си.Тъй като той беше добре или поне ние мислехме така не сметнахме за необходимо да го тровим излишно и решихме да изчакаме и когато болестта започне да дава симптоми тогава да предприемем нещо.От 2 месеца сърцето му започна да не се справя със задълженията си.Преди 4 месеца тъкмо облечен за разходка той падна вкъщи.Ние си помислихме,че сме го стегнали прекалено силно с дрешките,но след няколко седмици падането се повтори.Отидохме на лекар и той ни каза,че сърчицето не успява да изтласка достатъчно кръв до мозъка и не може да го ороси.Затова и се получавали тези припадъци.Предписа ни Енал Април и Флорантрил/извинявам се,ако не съм ги написала правилно/.Започнахме да му ги даваме и той като че ли се стабилизира.След време обаче отново припадна.Просна се на земята и получи нещо като гърч-изпъна се назад и започна да плаче.После се отпусна,полежа малко и стана все едно нищо не е станало.След тази случка се появи и кашлица.Не е давене каквото се появява при повечето кучета,а по-скоро хрипове идващи от сърцето.Когато започна да кашля му разтриваме гушката и се опитваме да му опънем жлезите и му минава,но от снощи кашлицата взе да става все по-честа,на по-кратки интервали и много по-продължителна.От зор чак от очичките му започнаха да капят сълзички.Много ни е мъчно на всички и не знаем как да му помогнем.Той е мъниче-само 2 килограма-и не знам още колко ще издържи.Нашият ветеринарен лекар ни каза,че останалите хапчета за сърце са само заместителки на Енал Априла,а това хапче очевидно не успява да му помогне щом за 1 месец той вместо да се подобри се влоши.
Ще съм ви безкрайно благодарна,ако ми дадете някакъв съвет.Какъвто и да е той е добре дошъл.Чувството,че съм безсилна да му помогна ме убива.

#2 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 09:55 PM

dh_188.gif Няма ли кой да помогне dh_188.gif
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   NiKoLcHeToOo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 August 2009 - 11:03 PM

Не може ли някак да му се помогне на пинчерчето.Ветеринаря не каза ли нещо друго. rf_011.gif

#4 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 August 2009 - 11:36 PM

Цитат(Адриана Станчева @ Jul 26 2009, 08:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Тъй като той беше добре или поне ние мислехме така не сметнахме за необходимо да го тровим излишно и решихме да изчакаме и когато болестта започне да дава симптоми тогава да предприемем нещо.

Не искам да ви карам да се чувствате зле, но това ваше решение е било доста глупаво. Това не е излишно тровене. Можели сте ако не да спрете развитието на болестта, то поне да го забавите значително.
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2009 - 06:42 AM

Цитат(Норита @ Aug 21 2009, 09:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Тъй като той беше добре или поне ние мислехме така не сметнахме за необходимо да го тровим излишно и решихме да изчакаме и когато болестта започне да дава симптоми тогава да предприемем нещо.

Не искам да ви карам да се чувствате зле, но това ваше решение е било доста глупаво. Това не е излишно тровене. Можели сте ако не да спрете развитието на болестта, то поне да го забавите значително.

Аз си мисля,че точно заради това никой не ви отговори преди.Знаете ли колко хора биха искали да са научили за болеста на любимеца си по рано и навреме за да могат да му помогнат? А вие сте имали тази златна възможност и не сте я използвали..Ако беше човек и разбере че има тежка болест но е хваната навреме и има шанс да се спаси или поне да я забави,дали щеше да чака болеста да се развие за да почне да се лекува?
Може да звучи грубо,но просто не мога да се въздържа този път да не напиша това,защото съм била в ситуация в която бих дала какво ли не да съм знаела за болеста на котарака ни навреме и да му помогна когато е имало шанс.
Въпреки всичко се надявам да се оправи кученцето.

#6 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2009 - 02:56 PM

Цитат(Лола @ Aug 22 2009, 05:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Норита @ Aug 21 2009, 09:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Аз си мисля,че точно заради това никой не ви отговори преди.Знаете ли колко хора биха искали да са научили за болеста на любимеца си по рано и навреме за да могат да му помогнат? А вие сте имали тази златна възможност и не сте я използвали..Ако беше човек и разбере че има тежка болест но е хваната навреме и има шанс да се спаси или поне да я забави,дали щеше да чака болеста да се развие за да почне да се лекува?
Може да звучи грубо,но просто не мога да се въздържа този път да не напиша това,защото съм била в ситуация в която бих дала какво ли не да съм знаела за болеста на котарака ни навреме и да му помогна когато е имало шанс.
Въпреки всичко се надявам да се оправи кученцето.

Като начало се върнете при лекарите на кучето си и нека те да актуализират лечението.

#7 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 22 August 2009 - 09:13 PM

Адриана Станчева Честито! и не се шегувам- идвай да направиш малка тортичка за твоето куче! Той има какво да празнува и ти също. 14 години кучешки живот може да се сравни с 100 години чевошски живот. Твоето куче има 100 годишен юбилей и да живее още толкова! wub.gif

Ти си чудесна стопанка щом кучето ти прекара страхотен живот и само след като стана сениор има проблеми с сердцето. С възраста сердцето се не става по младо... За съжеление расширено сердеце не се лекува, няма начин. Има само подържащи терапии. Хапчета кои стимулират сердцето, здравословно хранене и умерено движение. Разбирам теб, много е мъчно. Моето куче има вродено уголемено сердце. Знам какво е да се събудиш посред нощта за да провериш дали кучето ти още диши. Понякога го събуждам да проверя че всичко е наред.

1. трябва да намериш кучешки кариолог и направиш ЕКГ- иследване на сердце и следваш негови препърики
2. ние още правиме упражнения- дават добър резултат при нас. Не е задължително да учиш куче на нови команди, твоето куче е малко може да го сложиш на колене и малко да го "помачкаш":
- "люление" с угъл 30-40 градуса глава на долу- дупе на горе и глава на горе-дупе на долу
- обръщание на страни куче е легало и ти ги слагаш на лява страна след това на дясна.
- даване на лапички
всичко по 3-4 пъти някъде за 2 минутки. Всичко да плавно бавно с задържка в крайни точки.

Ние така се "люлеем"

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#8 Потребителят е офлайн   Адриана Станчева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 25 August 2009 - 09:55 PM

Цитат(Apso @ Aug 22 2009, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Адриана Станчева Честито! и не се шегувам- идвай да направиш малка тортичка за твоето куче! Той има какво да празнува и ти също. 14 години кучешки живот може да се сравни с 100 години чевошски живот. Твоето куче има 100 годишен юбилей и да живее още толкова! wub.gif

Ти си чудесна стопанка щом кучето ти прекара страхотен живот и само след като стана сениор има проблеми с сердцето. С възраста сердцето се не става по младо... За съжеление расширено сердеце не се лекува, няма начин. Има само подържащи терапии. Хапчета кои стимулират сердцето, здравословно хранене и умерено движение. Разбирам теб, много е мъчно. Моето куче има вродено уголемено сердце. Знам какво е да се събудиш посред нощта за да провериш дали кучето ти още диши. Понякога го събуждам да проверя че всичко е наред.

1. трябва да намериш кучешки кариолог и направиш ЕКГ- иследване на сердце и следваш негови препърики
2. ние още правиме упражнения- дават добър резултат при нас. Не е задължително да учиш куче на нови команди, твоето куче е малко може да го сложиш на колене и малко да го "помачкаш":
- "люление" с угъл 30-40 градуса глава на долу- дупе на горе и глава на горе-дупе на долу
- обръщание на страни куче е легало и ти ги слагаш на лява страна след това на дясна.
- даване на лапички
всичко по 3-4 пъти някъде за 2 минутки. Всичко да плавно бавно с задържка в крайни точки.

Ние така се "люлеем"

Apso,искрено ти благодаря за милите думи и подкрепата.С всеки изминал ден се убеждавам,че хора като теб са огромна рядкост и коментарите преди твоите го потвържвадат.В изблик на мъка и тъга,докато сълзи се стичаха по лицето ми аз споделих с вас проблемите на кученцето ми,защото то е всичко за мен,а вие се нахвърлихте и ме обиждахте.Не за това ви молех и повярвайте ми,ако очаквах такава реакция нямаше никога да напиша историята си в този сайт.
Питате ме какво стана ли?Ха,ами оправихме кучето и то не благодарение на "великите ветеринари" с техните брилянтни идеи,а благодарение на моята обща култура и тази на родителите ми.Знаете ли какво се оказа,че е?Чисто и просто бронхитче,което се е развивало и е натоварвало сърцето му.Както е известно лекарите в България/независимо дали лекуват хора или животни/дават лекарства не за причината на болестта,а за следствието.Нито скъпите Ви лекарства за сърце,нито рентгените му помогнаха,а простият антибиотик. ud_009.gif ab_041.gif Бихме му инжекции в продължение на 5 дена,а от няколко седмици му даваме на хапченца и кучето е убиец.Тича,скача,лае,радва се и вече няма помен от кашлицата или от припадъците.Ново момче е af_089.gif
Е,мили умни ветеринари,които сте учили медицина години наред.Едно момиче на 21 години се справи по-добре от вас и за съжаление това не е първият случай,в който кучето ми е лекувано за нещо съвсем друго,а не за това,от което страда.Кажете ми пак,че не обичам кучето си достатъчно!Кажете ми пак,че съм безрасъдна стопанка!Не бихте успели да ме обидите,защото знам,че грешите.Защото,ако бяхте вие сляпо щяхте да вярвате на това,което ви казват лекарите и щяхте да уморите животинчето.А аз застанах срещу тях и за пореден път спечелих.А вие си ме хокайте.Какво ми пука на мен,след като всяка сутрин виждам гръбчето му до моята възглавница и вече не чувам раздиращата кашлица.
Хубав ден и искрено желая на вашите домашни любимци стопани като мен и семейството ми,които не ходят като мухи без глави и не правят като роботи това,което им каже ветеринаря,а мислят с главите си и могат да общуват с кучето си както ние правим. ba_025.gif beer.gif

#9 Потребителят е офлайн   Адриана Станчева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 09:56 PM

Цитат(Apso @ Aug 22 2009, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>

- даване на лапички

Ние така се "люлеем"

Apso,искрено ти благодаря за милите думи и подкрепата.С всеки изминал ден се убеждавам,че хора като теб са огромна рядкост и коментарите преди твоите го потвържвадат.В изблик на мъка и тъга,докато сълзи се стичаха по лицето ми аз споделих с вас проблемите на кученцето ми,защото то е всичко за мен,а вие се нахвърлихте и ме обиждахте.Не за това ви молех и повярвайте ми,ако очаквах такава реакция нямаше никога да напиша историята си в този сайт.
Питате ме какво стана ли?Ха,ами оправихме кучето и то не благодарение на "великите ветеринари" с техните брилянтни идеи,а благодарение на моята обща култура и тази на родителите ми.Знаете ли какво се оказа,че е?Чисто и просто бронхитче,което се е развивало и е натоварвало сърцето му.Както е известно лекарите в България/независимо дали лекуват хора или животни/дават лекарства не за причината на болестта,а за следствието.Нито скъпите Ви лекарства за сърце,нито рентгените му помогнаха,а простият антибиотик. ud_009.gif ab_041.gif Бихме му инжекции в продължение на 5 дена,а от няколко седмици му даваме на хапченца и кучето е убиец.Тича,скача,лае,радва се и вече няма помен от кашлицата или от припадъците.Ново момче е af_089.gif
Е,мили умни ветеринари,които сте учили медицина години наред.Едно момиче на 21 години се справи по-добре от вас и за съжаление това не е първият случай,в който кучето ми е лекувано за нещо съвсем друго,а не за това,от което страда.Кажете ми пак,че не обичам кучето си достатъчно!Кажете ми пак,че съм безрасъдна стопанка!Не бихте успели да ме обидите,защото знам,че грешите.Защото,ако бяхте вие сляпо щяхте да вярвате на това,което ви казват лекарите и щяхте да уморите животинчето.А аз застанах срещу тях и за пореден път спечелих.А вие си ме хокайте.Какво ми пука на мен,след като всяка сутрин виждам гръбчето му до моята възглавница и вече не чувам раздиращата кашлица.
Хубав ден и искрено желая на вашите домашни любимци стопани като мен и семейството ми,които не ходят като мухи без глави и не правят като роботи това,което им каже ветеринаря,а мислят с главите си и могат да общуват с кучето си както ние правим. ba_025.gif beer.gif

#10 Потребителят е офлайн   Адриана Станчева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 10:13 PM

А,да.И да не забравя.Когато животното ви е болно не се молете на ветеринарите,а на Бог.Само Той наистина би могъл да ви помогне md_064.gif

#11 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 25 August 2009 - 10:26 PM

От всички постове в темата е писал един ветеринарен лекар-mommo-и не мисля че е казала нещо подобно.Нападките срещу вас не са от ветеринарни лекари. ae_085.gif Успех!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#12 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 25 August 2009 - 10:39 PM

Пропуснах и едно уточнение-ако прочетете правилата на форума ще видите,че тук не се лекува.Дават се само насоки и съвети.Темата беше поставена директно-че става дума за болно сърчице.Разберете,че на такова място можете да получите само насока и съвет.Насоките,които вие сте получили са за стандартни изследвания,които се правят при съмнение за заболяване на дихателната система или сърцето.Никой от нас тук не е видял тези изследвания.Така че не се сърдете на нас.Все пак не сме врачките от канал 2001.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#13 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 11:01 PM

Уважаема госпожице /госпожо/ Станчева,

Бог помага и на ветеринарните лекари понякога. Дори и на атеистите като мен.  .
Хора като Вас са полезни, защото поставяйки под съмнение нашата работа ни помагат да преосмисляме диагнозите си, да четем повече, да търсим всякаква информация и много често оценяйки недостатъчните си възможности да търсим консулт с колеги специалисти които за съжаление в България са рядкост все още.

Да предположим, че диагнозата на вашето кученце е сгрешена. Това съвсем не значи, че всички предполагаемо сърдечно болни трябва да минат на антибиотици. При някои болни /включително и хора/ еналаприла може да доведе до засилване на кашлицата или до поява на такава. За сега не е ясно защо, но и това не значи, че еналаприла трябва да бъде избягван.

Малкото пишещти тук ветеринарни лекари не видяхме рентгенови снимки на вашето кученце, не видяхме резултати от изследвания на кръв, не чухме да е правено ЕКГ и ехография на сърце. Дори обикновена слушалка понякога е достатъчна за откриване на ненормални шумове от клапи например.Тези неща поне могат да се направят в България а и има макар и малко колеги които разбират от ехо, повече колеги които биха коментирали рентгенови нимки и т.н. Колкото до бронхоскопия, култура от бронхиален секрет, ангиография и други полезни неща поне за сега не знам някой да ги прави тук. Може би и причина за нашето изоставане да е и традиционното недоверие на българина към всички и всичко.

Бъдете здрава, все така непримирима и не бързайте с обобщенията.

#14 Потребителят е офлайн   Адриана Станчева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 11:02 PM

Цитат(tey4e @ Aug 25 2009, 11:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Пропуснах и едно уточнение-ако прочетете правилата на форума ще видите,че тук не се лекува.Дават се само насоки и съвети.Темата беше поставена директно-че става дума за болно сърчице.Разберете,че на такова място можете да получите само насока и съвет.Насоките,които вие сте получили са за стандартни изследвания,които се правят при съмнение за заболяване на дихателната система или сърцето.Никой от нас тук не е видял тези изследвания.Така че не се сърдете на нас.Все пак не сме врачките от канал 2001.

1.Научете се да четете.Не съм визирала всички лекари в този сайт.Факт е обаче,че всички,които ми писаха тук ми даваха един и същ отговор,а някои от тях посетих лично и след посещението ми те предприеха лечението,което ме съветваха и в интернет.След което кучето вместо да се оправи се влоши.
2.Драскачите в интернет и хората с прекалено голямо свободно време,което прекарват в обиди и нападки не биха могли да представляват опасност за мен или кученцето ми.Опасност са ветеринарите,които пишат убедени в правотата си рецепти и които за рецептата,която довлоши и щеше да умори животното ми взеха 5 лева без дори да го преглеждат.
3.Темата се казва така,защото всички ветеринари ме уверяваха,че това е проблема.Признавам си,че в началото бях наивна глупачка и им повярвах,но като се замислих за симптомите,които споделих и тук без да имам образованието свързах 2 и 2 и разбрах,че проблемът не е в сърцето и че всичко идва от кашлицата и по-специално от дробовете.
4.Ветеринарите не са врачки,така е.Но и аз не съм врачка,tey4e.Аз знаех това,което и разказах в историята си.Всички тръгнахме от едно и също стъпало с тази разлика,че те говореха инертно без да вникнат в същността на проблема,а аз,тъй като съм пристрастна взех живота му в мои ръце и на сила накарах лекуващият го ветеринарен лекар да му даде антибиотик.
И 5.В моят коментар аз не се обръщам към ветеринарите,а към собствениците на животни като ги съветвам да слушат ветеринарите си,но не на 100 %,защото се случва така,че понякога бъркат и дори да им казваш,че от лекарствата животното се влошава те да не реагират,да продължават да го тъпчат с тях и дори да го отписват.Кучето ми е на 14 и половина и ако Бог е решил ще живее поне още 2;3,че може и 5 годинки благодарение на простичкият Антибиотик :)

#15 Потребителят е офлайн   Адриана Станчева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 11:31 PM

Цитат(д-р Коджабашев @ Aug 26 2009, 12:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Уважаема госпожице /госпожо/ Станчева,

Бог помага и на ветеринарните лекари понякога. Дори и на атеистите като мен.  .
Хора като Вас са полезни, защото поставяйки под съмнение нашата работа ни помагат да преосмисляме диагнозите си, да четем повече, да търсим всякаква информация и много често оценяйки недостатъчните си възможности да търсим консулт с колеги специалисти които за съжаление в България са рядкост все още.

Да предположим, че диагнозата на вашето кученце е сгрешена. Това съвсем не значи, че всички предполагаемо сърдечно болни трябва да минат на антибиотици. При някои болни /включително и хора/ еналаприла може да доведе до засилване на кашлицата или до поява на такава. За сега не е ясно защо, но и това не значи, че еналаприла трябва да бъде избягван.

Малкото пишещти тук ветеринарни лекари не видяхме рентгенови снимки на вашето кученце, не видяхме резултати от изследвания на кръв, не чухме да е правено ЕКГ и ехография на сърце. Дори обикновена слушалка понякога е достатъчна за откриване на ненормални шумове от клапи например.Тези неща поне могат да се направят в България а и има макар и малко колеги които разбират от ехо, повече колеги които биха коментирали рентгенови нимки и т.н. Колкото до бронхоскопия, култура от бронхиален секрет, ангиография и други полезни неща поне за сега не знам някой да ги прави тук. Може би и причина за нашето изоставане да е и традиционното недоверие на българина към всички и всичко.

Бъдете здрава, все така непримирима и не бързайте с обобщенията.

Г-н Коджабашев,аз не бих могла и не искам да казвам или да откривам тепърва,че лекарството за всички сърдечно болни трябва да е антибиотика.Напротив.Просто всяко куче както и при хората има различен организъм и му понасят различни видове лекарства.Моят домашен любимец има проблеми със сърцето отпреди припадъците.Това ме наведе на мисълта,че не сърцето ги предизвиква,а недостига на кислород в дробовете му.Съответно обаче лекарят му прецени да му даваме Еналаприл,който подсили кашлицата и не спря припадъците.Отидохме при друг ветеринар,който просто смени Еналаприла с друг вид април/не си спомням в момента името на лекарството/,който довлоши момчето ми и с родителите ми започнахме да му търсим място за гроб,тъй като всички ветеринари,които посетихме дори не споменаваха идеята,че е възможно да не е сърцето,а кучето да развива бронхит.Това се зароди в моята и в главите на родителите ми.В такива моменти сякаш мозъкът на човек започва да работи на 100 % и му хрумват идеи,които преобръщат нещата на 180 градуса.
Вижте,ако си мислете,че вкъщи под леглото си крия най-модерната апаратура на света за изследване на сърце,кръв и дробове,за която даже САЩ биха ми завидели и че чрез нея съм установила каква е причината на болестта му и сега обвинявам в некомпетентност ветеринарите през които минах,просто жестоко се лъжете smile.gif Това го реших без дори да имам слушалки в ръцете.Ушите ми и очите бяха единственото средство.Не може винаги да установявате точно болестта на животните.Не мислете,че това на мен не ми е пределно ясно.Просто вече за кой ли път ми се случва да му грешат диагнозата и заедно с моето семейство да му мислим сами лечението,с което да го оправим.
Непримирама съм,така е.Боря се до край и се надявам да си остана такава,за да не съжалявам после.А относно обобщенията-очите и вирнатата опашка на кучето ми ги направиха,не аз md_064.gif

#16 Потребителят е офлайн   catanddog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 10:49 AM

Здравейте.Макар. че е вече окт.2009г прочетох всичко което сте писали за вашето кученце и страшно много се радвам че сте успели да го излекувате от кашлицата и задущаването му.МНОГО СЕ РАДВАМ че кучето Ви е живо на тази ъзраст.защото моето беше също на 14 и 5 месеца- също така кашляше и се задъхваше и му изписаха също така Еналаприл след това Дегиарин и накрая когато кашлицата се усили и започна да диша много тежко-му дадоха ПРИЛАКТОН за сърдечна недостатъчност и инжекции две но на втория ден то почина.Казаха че е емболиябможе и да сте го прочели публикувах за това по - горе - ... ЗАЩО си отиде моето ангелче... и ... кучето ми почина от емболия\.АЗ НЕ УСПХ ДА СЕ преборя със сърдечната недостатъчност. както казаха лекарите че има а толкова много се надявах то да си поживее ощемалко. не бях готова да го издгубя изведнъж. Още веднъж желая кученцето да Ви радва дълго време.

#17 Потребителят е офлайн   catanddog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2009 - 11:35 AM

ЗДРАВЕЙТЕ. вече Ви писах ньяколко реда за моето кученце. което имаше болно сърчицеАз не успях да го спася - послушах двамата ветеринарни лекари на които го водих и които предписваха почти същите лекарства както и на вашето кученце- ЕНАЛАПРИЛ с ДЕХИДРИН но напротив кученцето вместо да се подобри -то се влоши още повече и дишането и кашлицата се влошиха с накрая ПРИЛАКТОН-на другия ден то почина на 12.окт.2009г и до момента не преставам да се упреквам- какво не направих за него. какво пропуснах. Сигурно трябваше още много по рано- когато започна кашлицата веднага да го заведа на лекар-ние пропуснахме един месец-тогава нашият лекар отсъстваше и може би е трябвало да направим консултация с други лекари - това ние го пропуснахме и не спирам да се обвинвам- защото то можеше още да е живо. ТО БЕШЕ на 14 и половина година и много ведро.много живо-и изведнъж след 2 месечно лечение с горните лекарства- се задуши и почина. Все се питам-дали не започнахме късно лечението или пък лекарите го объркаха повече-няма кои да ми отговори. Накрая лекарят каза че е починало от тромбоемболия-но не обясни от какво се е получила- и никой до момента не е отговорил на темата ми във ВЕТ.КАБИНЕТ -КУЧЕТО МИ ПОЧИНА ОТ ЕМБОЛИЯ.
Ако прочетете това -пишете ми поне да знам - добре лие вече напълно вашето кученце и успя ли напълно да се пребори със сърдечните проблеми.

#18 Потребителят е офлайн   m1ma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 08:19 PM

Здравейте!Много се чудех,дали да пиша в тази,леко отежнена от негативни страсти ,тема ,или да отворя нова.В крайна сметка,реших да питам тук,още повече,че проблемът ни е сходен.
Става въпрос за около 13 годишен пинчер,много слаб.За да заживее при нас ,преживя доста дълъг транспорт в снежно време.Не знам ,дали за това ,или поради друга причина,но след 3 дена изкара вирусна инфекция с 2 повръщания е лека диария.Заведох го на ветеринар и той приложи терапия с АБ и витамини.След това се повъзстанови,но се появи нещо средно между кихане,сумтене и кашлица с леко задавяне като от храчка.Отново на вет-каза нищо му няма сърцето е добре.После при друг-само на слушалка,каза ,че дробът му е чист,но има екстрасистоли и трябва незабавна терапия с Енап,10 мг.-1/3 от хапчето на ден (кучето тежи 2 кг.).При консултация по телефона с трети ветеринар се оказа,че такава диагноза сама със слушалка не се поставя.
В момента съм тотално объркана какво да правя-то не останаха ветеринари.С намерение съм към сряда да ида до СТ. Загора за поредното мнение,но дотогава какво да правя?Вариантът да не давам терапия за сърцето по-добре ли е ,или да почна с препоръчаната доза Енап.Какви са рисковете,още повече,че кучето е много слабо и с ужасно влошен апетит.В момента пак е на АБ и рехидриращ разтвор през устата заради липса на апетит и леко разстройство.
P.S.Извинете ме за объркания разказ.

#19 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 13 February 2011 - 09:36 PM

И аз имам куче с увеличено сърце още от бебе. Явно дефекта е вроден. Но не чаках положението да се влоши, а веднага го заведох на лекари и след всякакви изследвания и снимки, му назначиха терапия - Предуктал MR и Антистенокардин, на която е вече пета година и има сърдечна кашлица само при смяна на сезоните, когато винаги се обострят проблемите и на хората със сърдечни заболявания. Когато обърнах внимание на проблема, беше именно заради тази кашлица. Водя го всяка година на контролни изследвания и всяка сутрин и вечер му давам сърдечните хапчета. Щом трябва ще ги пие сокато е жив. Той вече е свикнал и дори си ги чака.
Предишното ми куче на 10 години си отиде за 3 месеца както при catanddog. Всичко започна от същата кашлица.
Но не искав да обидя ветоввете, защото и двамата ми родители са със сърдечни проблеми и на хуманните лекари им отне доста време докато подберат подходящата терапия.
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни