Dog.bg Форуми : Красота VS Здраве

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Красота VS Здраве Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 March 2012 - 11:55 PM

Цитат

Кучетата ги плодят кучета.
- на улицата помежду си - да. А в процеса на селекция кучетата ги плодят точно хората, дори когато женската не харесва подбран за нея мъжкар и се вика инструктор по скачки - нищо общо с естествен процес на възпроизводство няма, за да твърдите че кучета плодят кучета. Човек ги плоди. Когато, както, с когото и ако изобщо реши. Нали за селекция говорим?

А болонките, които трябва да минават бонтировка по пункта с работни качества, плод на чий снобизъм е? На чие въображение? Как ще им се проверяват работните качества? Лов на хлебарки ли ще правите?

Задръжте си лекциите, вие просто не проумявате че в днешното време регистриране на приставка няма отдавна нищо общо с развъдник. Проблема в препроизводство на кучета е отдавна вече социален, и от там става кинологически - защото модата и виждането на хората се отразяват върху породите като цяло.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#82 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 12:02 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 March 2012 - 11:55 PM, написа:

Цитат

Кучетата ги плодят кучета.
- на улицата помежду си - да. А в процеса на селекция кучетата ги плодят точно хората, дори когато женската не харесва подбран за нея мъжкар и се вика инструктор по скачки - нищо общо с естествен процес на възпроизводство няма, за да твърдите че кучета плодят кучета. Човек ги плоди. Когато, както, с когото и ако изобщо реши. Нали за селекция говорим?

А болонките, които трябва да минават бонтировка по пункта с работни качества, плод на чий снобизъм е? На чие въображение? Как ще им се проверяват работните качества? Лов на хлебарки ли ще правите?

Задръжте си лекциите, вие просто не проумявате че в днешното време регистриране на приставка няма отдавна нищо общо с развъдник. Проблема в препроизводство на кучета е отдавна вече социален, и от там става кинологически - защото модата и виждането на хората се отразяват върху породите като цяло.

Достатъчно съм на ясно що е това нещо "развъдник", как се създава, в какво се изразява, как се контролира и т.н. Мисля че още преди година съм го обяснявал в печатните издания, но човек трябва да надскочи "форумната кинология". Колкото до болонката - хайде сега върнете се назад в историята и породоформирането й, абстрахирайте се от това, което се подмята по ринговете на шоата, пък може да продължим и да разговаряме, макар че аз се отегчавам от разговори, които не ме обогатяват особено, когато отсрещната страна в самочувствието си за непогрешимост предпочита повече да пише (говори), отколкото да чете и разсъждава.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 March 2012 - 12:08 AM

Nicholay Atanassov

Цитат

Достатъчно съм на ясно що е това нещо "развъдник", как се създава, в какво се изразява, как се контролира и т.н. Мисля че още преди година съм го обяснявал в печатните издания, но човек трябва да надскочи "форумната кинология".
- да-да-да, и аз така мислих, ама ме светнаха че в 21-ви век всичко това е остаряло, развъдник било мъжко+ женско с рлодословие = кучило. Честито и на мен, също бях изненадана, благодаря че ме светнаха младите:-))))))))))
Така че вие недейте така ведро-бодро да твърдите че сте наясно какво е било развъдник.
И много моля да не ме отпращате към историите на породите, ако искате да приключите един разговор достатъчно е да кажете "До виждане".

Така че до виждане.
User's Signature

#84 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 12:27 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 March 2012 - 12:08 AM, написа:

- да-да-да, и аз така мислих, ама ме светнаха че в 21-ви век всичко това е остаряло, развъдник било мъжко+ женско с рлодословие = кучило.

Е, ето тук е разликата. Защото аз пък никога не съм мислил, че е така.

И ако сте чели материалите ми по развъждане и по-специално за структуриране на развъдник пак трябваше да внимавате да не казвате "хоп" преди да сте скочила.

Аз ви казвам да четете сериозна литература и най-важното да опитате да я схванете. А "довиждането" е просто деликатна форма на измъкване.

Аз не искам да се измъкна тихомълком, но също ще кажа, че се оттеглям. Мисля, че отделих доста от времето си.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 12:56 AM

Освен че съм чела не само литературата ви, но и много сериозни трудове за екстериора, развъждането и поведението на кучето.
Само че за разлика от вас освен многото четене и занятия с кучета наблюдавам хората от които зависи на 99% съвременното развъждане и как го схващат те.
Вие си нямате ни най-малка представа за какво иде реч - и не говоря за България, ние тук сме цвете пред някои шмекерии, лъжи и измами зад граница. Ряпа да ядем в сравнение с някои хора, които си регистрират приставките.

За да съм честна, много бих искала всеки, който иска да има развъдник, да е задължен да мине поне някакъв елементарен курс по кинология, за да има аджеба представа за какво става дума.
Потресох се от думите на един мой познат зад границата:
- Я кажи как се прави развъдник? Дъщеря ми много иска, ще й купя йорки и ще има развъдник. Подарък ще е за рожден ден.

Онемях.
Сега, разбирате ли с какъв мотив хората стават "развъдчици"? Идея си нямате колко често ми се случва да се натъквам на гламурни чалгаджийки с кученце в чантичка, които провлачено блеят че имали били развъдник на...ей...как беше...ми не помня,муци...А! Чихи!

Въобще не ми е смешно в такива моменти.
Че те нямат развъдник - нямат, че те не са си регистрирали кучетата си никъде и не подбират двойки, а за отбраковка не са чували - факт. Ама на, редовен гражданин се подвежда - нали родословни са тези нещастничета? Ми развъдник, не завиждайте. Какво като не им се затварят фонтанелите на тези микроби и няма зъби? какво като правят припадъци? Ми...такива са си.

И друга крайност - гигантизъм. Вие споменавате сенбернарите, удачен пример. Една мила дама, пак "развъдчица" извън България ми се похвали какво прекрасно куче е притежавала цели две години. Кучето почина, при аутопсията се оказа че вътрешните му органи са били на .....даже не знаеха ветеринарите как да го формулират. Чудеха се как това куче оцеля цели две години. Но поколение е дало това инвалидче. гигантско при това.
Поучителна история.

Мъъъкаааа....
User's Signature

#86 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 15 March 2012 - 02:59 PM

Показване на мнениетоWaikikii, в 01 March 2012 - 10:30 PM, написа:

Ако го намеря другаде, ще споделя.

Ето линк с първата и втората част на филма:
Pedigree Dogs Exposed BOTH Movies

Дали в резултат на филма или не, има спорове по въпроса, тази година на Крафтс в Англия, на победителите на няколко породи им беше отнета титлата BOB и не им беше позволено да се състезават за групите си след направени ветеринарни прегледи. Такива прегледи бяха наложени от KC на 15 породи, които са в списък на рискови породи заради здравословни проблеми. Сред тях са:
басетхаунд, блъдхаунд, (английски)булдог, чау-чау, клъмбер спаньол, дог де Бордо, немско овчарско куче, мастиф, неаполитански мастиф, пекинез, шар йей, санбернар, френски булдог, мопс и китайско голо качулато куче.

BOB не беше присъден на английския булдог, пекинеза, клъмбер спаньола, мастифа, неаполитанския мастиф и басетхаунда и в резултат на това, кучетата победители не се състезаваха за BOG. Тези ветеринарни прегледи за първи път се прилагат на изложбите в Англия и дисквалификациите станаха повод за много дискусии в кучешките среди, предстоят и протести. За едната гледна точка по въпроса може да четете тук:
http://pedigreedogse...d.blogspot.com/

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни