Dog.bg Форуми : Непрестанно чесане

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Непрестанно чесане

#1 Потребителят е офлайн   Heltah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 July 2009 - 10:00 PM

Първо Здравейте:)
Надявам се някой да е имал сходен проблем с домашния си любимец, та да сподели ноу-хауто. От две седмици насам кучо се дръгне като ненормален по корема/хълбоците. Направо като тик му е станало. Само да го пипнеш там и почва едно чесане непрестанно. Никога не е бил така. Няма зачервяване, обрив или нещо подобно. Просто си се дръгне. Но не е типично за него. Има каишка Килтикс и Адвантикс. Няма бълхи, преглеждам го всяка вечер за кърлежи - и тях ги няма. Някакви идеи от какво може да се чеше така?

#2 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 30 July 2009 - 10:04 PM

Айде да го заведете на лекар.
Имаме няколко идеи - алергия към растения/треви, хранителна алергия, възпалени жлези, хормонални проблеми.... Няма как през интернет някой да разбере какво е. САМО лекар може да постави диагноза и правилно лечение.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 30 July 2009 - 10:06 PM

Отиваш на вет да направи изследване. Може да са микроскопични кърлежчета, като тези на демодекозата или саркоптозата (краста). Щом няма обриви, не губи време, нещата могат да се хванат в зародиш. Ако не се потвърди че е едно от тези неща, значи може да е алергия към нещо, но отговорът няма да намериш във форум?

#4 Потребителят е офлайн   Heltah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 10:12 PM

ba_025.gif Дадено.

#5 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 10:31 PM

Какви изследвания да направи?
Моето куче има такъв проблем и като исках да го изследват какво му е , ми казаха че кожата му е спокойна и нямало смисъл !
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2009 - 10:26 AM

Моите и двамата са така. Всички кучета в квартала също. Чешат се до рани без причина. По краката и главата. Кожата им е чиста - нямат нито зачервяване, нито обриви. Аз писах в темата за пъпки под мишниците при НОК за нашия проблем, но не получих адекватен отговор. Стопанина на две хъскита от квартала ги е водил при дерматолог в Лозенец - д-р Александров. Дебна го сега да ми даде адрес или телефон на доктора да ходим и ние. Вета му казал невродермит ( безпричинно чесане), дал му някакво лекарство приличащо на бучки захар, което се пие 8 дни по схема и на втория ден спряли с чесането. Казал, че тази година на ден по 5-6 кучета с този проблем ходят на преглед при него. Друго лято не е имало такъв бум.
Ако някой може да ми даде някакви координати на този дерматолог да ми каже. В нета нищо не намирам за него.

#7 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2009 - 01:38 PM

Възможно е да има проблем с жлезите.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#8 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2009 - 01:44 PM

И ние имахем проблем с чесането. Бяхме на лекар, алергия се оказа, пием хапчета, жлезите скоро са чистени и чесането по тялото значително намаля, ама по муцуната продължава зверското чесане. По - точно долната челюст. Не знам к'во да го правя вече. Уж все се карам кат' почне, ама то явно си го тормози.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 04 August 2009 - 12:44 AM

Цитат(Хърс @ Jul 31 2009, 08:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Моите и двамата са така. Всички кучета в квартала също. Чешат се до рани без причина. По краката и главата. Кожата им е чиста - нямат нито зачервяване, нито обриви. Аз писах в темата за пъпки под мишниците при НОК за нашия проблем, но не получих адекватен отговор. Стопанина на две хъскита от квартала ги е водил при дерматолог в Лозенец - д-р Александров. Дебна го сега да ми даде адрес или телефон на доктора да ходим и ние. Вета му казал невродермит ( безпричинно чесане), дал му някакво лекарство приличащо на бучки захар, което се пие 8 дни по схема и на втория ден спряли с чесането. Казал, че тази година на ден по 5-6 кучета с този проблем ходят на преглед при него. Друго лято не е имало такъв бум.
Ако някой може да ми даде някакви координати на този дерматолог да ми каже. В нета нищо не намирам за него.

д-р Методи Александров, Лозенец Якубица 11 телефона ако е верен е 8689329. Дано да съм ти полезна.

#10 Потребителят е офлайн   Heltah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 06:55 AM

И при нас вета каза невродермит. Даде на Канина някакви хапове и сега дръгненето значително понамаля. Ще видим като изкарам цялата опаковка.

#11 Потребителят е офлайн   beachdog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 10:03 AM

Познат проблем. Нашето куче преди няколко дни също започна да се чеше така.Обезпаразитихме го от тогава няколко пъти,но без резултат.Вече е време за доктор....

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни