Dog.bg Форуми : Коте с избодени очи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коте с избодени очи да живее или не

#1 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 August 2009 - 08:17 PM

Намерено коте с едно извадено и едно възпалено око. В момента е в Антим, ако някой иска да се грижи нека се обади иначе утре предстои евтаназия. Котето е женско трицветно, около 4-6 месеца.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#2 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2009 - 08:38 PM

Извинявай, ама темата е пусната в 9 вечерта, а казваш, че утре ще бъде евтаназирано ca_003.gif
Дали до утре ще се намери някой....
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#3 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 August 2009 - 09:48 PM

Цитат(Lutchezar @ Aug 2 2009, 09:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Намерено коте с едно извадено и едно възпалено око. В момента е в Антим, ако някой иска да се грижи нека се обади иначе утре предстои евтаназия. Котето е женско трицветно, около 4-6 месеца.

Откога слепотата е основание за евтаназия? ud_009.gif

Особено ако възпаленото око може да се пооправи и има запазено зрение, на чия съвест ще лежи смъртта на младото коте?
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2009 - 10:18 PM

Не може ли поне да се задържи там за известно време, докато намери стопани?
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2009 - 10:19 PM

Ако искам да го осиновя как може да стане това и трябва ли да нося някакви пари и др. къде да дойда за да го взема.

#6 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2009 - 10:59 PM

Лъчо ти у ред ли си? Ква евтаназия, кви пет лева ed_142.gif

#7 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2009 - 11:01 PM

Ситуацията според това което разбрах по телефона е следната - "коткарките" са заринати, нямат пари - цитат "дано лечението не излезе прекалено скъпо" - ако никой не го иска и ако е сляпо с 2-те очи - решиха да дадат правото на докторите да решат дали да евтаназират или не.

Ако някой иска да поеме ангажимента да се обади в Антим - 0878 416673 и да каже да не го евтаназират.

Намерих го крещящо на бетонна площадка, щеше да умре от прегряване - не знаеше къде е. Ако се вярва на пазача на близкия строеж сутринта е намерил затворено коте в една стая и го е пуснал навън. Дали е това, в какво състояние е било - не мога да кажа.

Котето е трицветно - значи женско - по размер 4-6 месеца някъде. Само го награбих - хоп в клетката - малко телефони - и в Антим - това знам + не знам колко е засегнато здравото око и какви са шансовете да се възстанови.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#8 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2009 - 11:02 PM

Цитат(СНЕЖАНКА @ Aug 2 2009, 11:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Ако зависи от мене - живот - но поради факта че те поеха грижите - определиха те да решат дали да го евтаназират, трябваше да е днес, отложиха до утре за да видят дали ще яде.

PS Тоест трябваше да е вчера, ще се реши днес - понеделник!
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 August 2009 - 11:13 PM

Цитат(Lutchezar @ Aug 3 2009, 12:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(СНЕЖАНКА @ Aug 2 2009, 11:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Ако зависи от мене - живот - но поради факта че те поеха грижите - определиха те да решат дали да го евтаназират, трябваше да е днес, отложиха до утре за да видят дали ще яде.

PS Тоест трябваше да е вчера, ще се реши днес - понеделник!

Лъчо, горните ти изказвания не съответстват на казаното от коткарките.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2009 - 11:19 PM

Цитат(Fullmoon @ Aug 3 2009, 12:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Лъчо, горните ти изказвания не съответстват на казаното от коткарките.

Ами не знам кое на какво съответства - аз знам на кого съм се обадил и какво са ми казали - от там нататък може и да има развитие, за последно говорих с Антим и Йохана в 19:30.

Защо ли се чудя - "посредникът винаги е лайно" - само че хич не ми пука - просто реших че ако пусна тема някой може да се прежали и да вземе котето...
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 August 2009 - 11:26 PM

Хора, няма значение кой какво е говорил и с кого. И аз днес говорих с Лъчо и го посъветвах да пусне тема тук, поне да се даде шанс на котето. Очевидно е, че няма кой да го прибере и явно в Антим нямат места. Явно това е коренът на проблема евтаназия.

Ако няма друг желаещ, аз мога утре след работа да ида и да снимам котето, за да му се пуснат спешно обяви (един Господ знае колко успешни).
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 August 2009 - 09:03 AM

Котката е умряла от болестта си днес сутринта -не е била евтаназирана ! Така ми обясни любезната жена от клиниката когато звъннах към десет без нещо тази сутрин. Много дни преди клиниката котката е била в лошо състояние и не е могла да бъде спасена въпреки че са и давали антибиотици и необходимо лечение!

#13 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 03 August 2009 - 09:24 AM

А казаха ли каква е била болестта? Жалко за котето.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2009 - 09:31 AM

Котето не е доживяло до сутринта :(
ОПСА, Вие вече знаете.

"Болестта" е "политравма" и посттравматичен стрес - т.е. множество наранявания и стрес от тях. Първите няколко денонощия са критични в такива ситуации
User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни