Спаси ме! Каракачанец в ада
Публикувано: 22 September 2009 - 08:36 PM
Днес следобед при Пирин ще отиде човек, който от малък се е занимавал, първо заедно с баща си, а после и самостоятелно, с обучение на полицейски и граничарски кучета. В момента работи като полицай в екип с куче.
...
Чудни новини, приятели

Неговото наблюдение е следното. Пирин се подчинява на сегашния собственик достатъчно, за да има според него до 1 година голям напредък. Главната цел ще е да бъде воден на повод, за се поддаде на контрол. Днес са го запознали с новия му повод и за огромна радост момчето е махало радостно с опашка, което според него означавало, че кучето е водено на повод и го свързва с положителни емоции. Сега повода е сложен при него, за да свиква и да не се страхува. Утре ще му бъде занесен и намордника. Изготвил е също така план със всекидневни допълнителни стъпки до заветната цел-водене на повод и за моя голяма радост

Много съм щастлива

Ще ви информирам до няколко седмици какво са постигнали

Публикувано: 22 September 2009 - 10:01 PM
Поздравявам стопаните за проявеното търпение и отговорност, желая им успех в спасителната акция! На Пирин какво да му пожелая - има си всичко, нека съумее да го запази.
Публикувано: 23 September 2009 - 09:17 AM

Публикувано: 23 September 2009 - 10:33 AM
Да, нещо такова исках да кажа и аз, но не се изразих правилно - кой знае как е живял, какво са насърчавали като поведение предишните "собственици". А е толкова красив пустият му Пирин, дано има късмет.
Публикувано: 23 September 2009 - 11:32 AM
Ох, слава богу, нещата се наместват! Голяма мъка ми е това куче - да му се яви такъв златен шанс с такива осиновители, а то да се държи така гаменски - глупаво е.
...
Ох, и на мен ми беше голяма мъка. Заради мен се организира всичко от самото начало, бързешката, слепешката.
Valia And Kara
Аз направо не знам как да се отблагодаря на осиновителите за търпението, за търпението на Норт и всички други, които ходят в Сеславци, на Илит, на Галя, на помощта предложена от Навар.
Благодаря приятели

Публикувано: 06 October 2009 - 11:00 PM
Аз днес много се смях, ама нали отдалеч е най-лесно, че аз затова

От 2 седмици момчето, което се грижи за него, е започнало игра ,през заграждението, с въже, дърпат го, дърпат се, голяма забава пада. Вкарва си цялата ръка вътре и Пирин души, души и после пак въжето. Изобщо супер интересно занимание

Та вчера младежът изчаква Пирин да се нахрани, да се успокои, да види, че няма да си играят повече, при което кучо отива в другия край на заграждението да си почива - лежи. Същият този младеж, екипиран със защитен ръкав, от онези, с които обучават кучетата, навлиза безстрашно в територията на Пирин, въоръжен с лопатка и кофа за акета и съвсем спокойно започва акция почистване. След 15 мин чакане Пирин решава спокойно да се приближи, за да види все пак, няма ли и на него да се обърне внимание, което действие веднага е отбелязано от младежа и той изчезва за по-малко от секунда от заграждението с победоносната плячка в ръце.

Според последните новини това същото действие ще се повтори в четвъртък. Нямам търпение да разбера какво се е случило

Публикувано: 29 October 2009 - 05:51 PM
според последната информация новият собственик на Пирин влиза всеки ден при него, за да чисти и да си играят. Пирин не е вързан и има новоскована професионална къщичка.
Още не се е пробвал да му слага повод, но скоро смята да започне с опитите.
Засега единственото, което се повтаря като действие от страна на Пирин, е следното. Всеки път, когато му е изчистено, той отива и се напъва пак и когато собственикът отива да прибере екскремента, Пирин започва да ръмжи. Въпреки това момчето го прибира.
Досега не се е опитвал да напада, нито е хапал.
Публикувано: 29 October 2009 - 07:34 PM

Предайте целувки на кучо и поздрави на стопаните! И поздравления за всички, които помагат!
Публикувано: 31 October 2009 - 01:12 AM
Хехе... сере на метеното, викаш!
...

Дано бързо да се отпусне съвсем и да минат опитите със слагането на повод успешни, че да го преместят на големия двор. Все пак той е много голям и вече много силен, след обилното хранене, и не може да няма човек респект от него, освен ако не му вярва на 100%.
nort2005,wind,PURSY
и аз като вас искам да споделя радостта си с късмета на Пирин с такъв стопанин и с невероятното му търпение.
П.С.
...
няма такъв красавец като него!
...

Пък и да си кажа честно и аз като го видях, направо онемях.

Ще пиша пак, като има развитие. Благодаря на всички за това, че се интересувате от съдбата на Пирин.