Dog.bg Форуми : Бела - желязната лейди

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бела - желязната лейди

#81 Потребителят е офлайн   julenceto_juji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2009 - 02:05 AM

Много, много се надявам това да е последната и операция...
Милата, толкова много неща е изтърпяла, че заслужава вече всичко да се оправи

#82 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 September 2009 - 11:42 PM

При Бела няма промяна. Добре е като за след операция. В петък й махнаха дренажа, продължават промивките. Операцията е зашита с някакъв шев, който не я затваря напълно, та ако се наложи нещо, да не се реже пак, а да може да се отвори. Днес свиждането мина при почти "зимни" условия, понаваля ни и дъжд, но успяхме да постоим навън. Аз измалях да стоя клекнала край нея и седнах в колата, а Бела като ме видя, стана, извървя няколкото крачки до мен и седна срещу вратата, разбрахме,че иска да си тръгне с нас, но кога ли ще стане това?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#83 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2009 - 04:13 PM

Как е Бела?

#84 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2009 - 11:15 PM

Бела продължава да се бори с инфекцията. Днес, при промивката, шевовете са свалени и са промити всички образували се "джобове". В един от тях се е била събрала течност и заради това е вдигала температура. Всичко това е без упойка, с нещо като успокоителни/ не запомних точно наименованието/. Сега операцията е само прихваната на две места, да може всичко, което се образува да изтича, гледката е...Как търпи горкото, как?! Утре пак...
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#85 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 09:23 AM

Нямам думи какво направиха с това куче!
Отдавна всичко да сте забравили, ако беше оперирана тук. Жалко за мъките, които търпи заради вет, който явно не си е преценил възможностите.

#86 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2009 - 09:30 AM

и при положение, че се предложи да се оперира в софия
...

#87 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 02:58 PM

Е хайде сега, това е живо същество, винаги може да има усложнения, освен това травмата е комплексна. Не е задължително докторът да е виновен за всичко. Всички сме имали кучета които от една болежка на друга се прехвърлят или излизат някакви проблеми. Важното е че върви, макар и бавно и славно :(
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#88 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 09 September 2009 - 06:00 PM

Хайде стискам палци и дано тръгне на добро вече...

#89 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2009 - 12:43 AM

Аз сигурно не съм обяснила добре, че на този, проблемния крак, фрактурата беше открита. Бела не е блъсната от кола, тя е била премазана, по крака й имаше следи! Ние я намерихме около едно денонощие след като се е случило това, в събота вечерта, в неделя не намерихме клиника, в която да я оперират, звънихме в Ст. Загора и Пловдив. не сме и помисляли за София, защото нямахме представа дали не е засегнат и гръбначния стълб, не беше разумно да я транспортираме на голямо разстояние. Веднага започнахме да слагаме антибиотик. Откритата фрактура се е инфектирала още тогава, мускулите са били страхотно разкъсани, имаше и огромен хематом. Между разкъсаните й мускули е възможно да са останали миниатюрни фрагменти от счупената кост, а те не могат да останат там, не може и да се рови да се търсят, не се виждат на рентгенова снимка. Обяснявам всичко това, за да стане по-ясно, че положението не се е усложнило в следствие операцията, а си е било сложно още преди нея. Гарантирам, че се прави всичко възможно, не е моя работа да коментирам професионалната компетентност на лекарите, но половинката ми е хуманен лекар, него не могат да го заблудят, отнасят се отговорно, но за съжаление, въпреки това се получиха усложнения. Аз съм безкрайно благодарна на Пърси и на Соня, че ми предложиха пълно съдействие и подкрепа, ако доведа Бела, но си мисля, че следоперативния период е толкова важен, колкото и самата операция. Тя се нуждае от ежедневни процедури, поръчваме по куриер лекарства, ходим през ден до Ст. Загора да я храним по-специално, да постоим с нея. Това не бихме могли да го правим в София, да я оставим някъде на стационар, изключено! Виждате какво се е случило с дядо Найден! Ако сме сгрешили, то е било още преди първата операция, че сме решили така. Сега остава да се надяваме на благоприятен изход и да чакаме.
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 10 September 2009 - 01:05 AM

tuty, следя темата и наистина се възхищавам на положените ви грижи и всеотдайност, от които се нуждае Бела! А и тя го вижда! smile.gif
Моля се, момичето да си "стъпи на краката" час по-скоро!
Не искам да омаловажавам добронамереността на Митрева и Пърси, но на ваше място и аз не бих разнасяла куче в това състояние и да го подлагам на този стрес и риск.
Моля ви всички,... смятам за ненужно да се коментира повече това и да се вменява вина за недовършена работа.
Стискам палци скоро всичко да се оправи и да видя, че Бела потичква по зелената шир.

С много виртуален позитивизъм ... ba_025.gif
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#91 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 10 September 2009 - 11:00 AM

Цитат(dmm @ Sep 10 2009, 02:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tuty, следя темата и наистина се възхищавам на положените ви грижи и всеотдайност, от които се нуждае Бела! А и тя го вижда! smile.gif
Моля се, момичето да си "стъпи на краката" час по-скоро!
Не искам да омаловажавам добронамереността на Митрева и Пърси, но на ваше място и аз не бих разнасяла куче в това състояние и да го подлагам на този стрес и риск.
Моля ви всички,... смятам за ненужно да се коментира повече това и да се вменява вина за недовършена работа.
Стискам палци скоро всичко да се оправи и да видя, че Бела потичква по зелената шир.
С много виртуален позитивизъм ... ba_025.gif

На същото мнение съм !
tuty rc_036.gif

User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#92 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2009 - 12:19 AM

Благодарна съм за всички изказани мнения, знам, че са от загриженост за доброто на Бела. В началото дори не бяхме сигурни, че ще издържи първите операции, имаше реална опастност да я изгубим. Сега страховете ни са други, но не мислим за тях, а за възможността да се оправи. Днес беше добре, нямаше температура. Дано и утре да е така.
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url=&quot;http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ&quot;][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 11 September 2009 - 09:09 AM

От сърце и желая да е все така и вече да тръгне към подобряване.

#94 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2009 - 01:41 PM

Как е Бела днес?
Много й стискам палци!

#95 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2009 - 06:22 PM

Вчера Бела за трети ден беше без антибиотик и без температура! Сутринта, след процедурите, я извели и я вързали за едно дърво пред клиниката. Нашата кукла, обаче не била доволна от това положение, два пъти си късала синджира и на два крака се изнасяла към близките храсти. Накрая на дежурния лекар му омръзнало да я гони и я прибрал. Оплака ни се човекът, но мен ситуацията ме развесели, че е имала толкова сили да прави и бели. С нас си постоя още 4часа навън, но вече беше кротка. Редовната ни котешка компания беше там, в очакване да си похапне от Белиния обяд.
Стискайте палци да не вдига вече температура!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#96 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url=&quot;http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ&quot;][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 13 September 2009 - 06:56 PM

Браво Таня, да сте живи и здрави и да се оправи и Бела. Снимките са много хубави и тя изглежда добре, а и това коте само развеселява ситуацията.

#97 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2009 - 12:26 AM

Да се похвалим! И днес Бела няма температура! Добре е/ако може да се каже за едно много потрошено куче/. Днес постоях много за кратко, колкото да хапне и хайде обратно,че времето ми беше ограничено. Но нали се видяхме, това беше по-важно. Поздрави за всички от Бела!
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 September 2009 - 08:21 AM

Браво на момичето.Погледът и вече е по-весел,вижда се,че е по-добре кучето.

#99 Потребителят е офлайн   julenceto_juji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 02:45 AM

Многооо се радвам за нея!!!
Дано да продължава все така и да тръгнат нещатата за нея към добро... ДАНО!

#100 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2009 - 04:20 PM

Днес при Бела беше "половинката", а аз - на работа. Добре била, засега задържаме положението. Следващият критичен момент ще е когато спрат да слагат антибиотик при промивките. Още не е решено кога ще е това, но моментът наближава, а на мен все ми се свива сърцето!
User's Signature

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни