Dog.bg Форуми : ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (155 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

#1641 Потребителят е офлайн   n_mut Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2007 - 01:18 PM

Честито ти кученце! Да ви е жива и здрава и много да ви радва! Много целувки на тази сладурка :wub: :wub: :wub:

#1642 Потребителят е офлайн   Valary Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 09:02 PM

Здравейте,
четох, четох, но много сте изписали и очите ми станаха на понички. И важното е, че не разбрах мноог това, което ме интересуваше. Искам да си взема йорки и сега съм в процес на проучване, питане, разпитване и предварително се извинявам ако на някой му се сторят глупави моите въпроси, но искам да съм наясно преди да си взема кученцето. Говорите за pet клас и show клас. Разбрах, че последните са изложбени. ВъпросА МИ е каква е разликата (външно) между тях? Попитах в някои от вашите развъдници и ми предложиха домашен клас. Аз лично нямам нищо против, защото по принцип нямам намерение да ходя по изложби, нем и е интересно и не ме влече. Искам кученце, да се гледаме и обичаме. Но също така искам да е хубаво. Не можах да разбера вие против pet клас ли сте? Четох рразни неща, че хем нямат пари хем хубаво куче искАТ. Не говоря сега за пари. Говоря за хубаво куче. Мога ли да разчитам, че вашите кучета(от вашите развъдници) pet клас са хубави и ще си приличат на истински йоркшири и има ли смисъл да давам повече пари за куче, което няма да ходи по изложби?

#1643 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 10:58 AM

Разликата между пет и шоу клас кучета в БГ е все още трудно обяснима за хората. На мен този въпрос ми го задават твърде често. Аз ще опитам да ви обясня моята позиция по този въпрос.Когато се продава шоу клас куче, според мен то не трябва да бъде под шест месеца. Разбира се, че е от голямо значение е първо генният фонд в родословното дърво на кучето. За този минимален период от време селекционера трябва да види в индивида отлична анатомия, качество и структурата на косъма както и  необходимия цвят за възрастта, отличен темперамент,отлични движения и не на последно място правилната подмяна на зъбите тестиси оформени за възрастта и т.н . Това е най-кратко казано......  Ако кучето отговаря на казаните до тук показатели то е  потенциален изложбен екземпляр.С това обаче все още не е постигнато изложбено куче. Образно казано даден ви е потенциален състезател, който вие трябва да доизградите с ежедневни тренировки груминг, специална козметика и специален хранителен режим. За жалост на всички нас, които се занимаваме с породи кучета ни се ще всяко произведено от нас кученце да е максимално до изложбения екземпряр и състезател  защото това е и добрата реклама и самочуствие на всеки развъдчик, но кинологията и селекционирането е една сложна наука, която ние постоянно изучаваме. След всичко казано до тук сама може да си дадете отговор защо това са скъпи и ценни екземпляри.
      Такова куче с такъв потенцял дори не е правилно да се гледа само за домашен любимец. Нека не забравяме, че изложбените екземпляри са не по-малки любимци.
      Връщаме се към така нареченото куче пет клас, което може да е братче или сестриче на по-горе описаното куче то разбира се ще бъде красив представител на порадата, който може да се вземе в по-млада възраст, но за който грижите ще бъдат по-малко отколкото за изложбено куче. В по късна възраст то може да бъде и постригано и т.н!!! Например ето още едно сравнение .... има много красиви момичета но не са модели ... а моделите спазват определен ржим и грижи за да поддържат своята визия.
        Не зная дали ви давам отговор на въпроса който ви интересува, но кучета закупени от моя развъдник когато са продадени за изложбени собственика се задължава те да посещават изложби и да се гледат по необходимия начин и режим. Както са отговорни и за бъдещето им развъждане.
        Както и кучета закупени за домашни любимци  отговарят на стандарта на породата и нямат задължение да посещават изложби и да се гледат по указания начин. Но развъдника ни винаги е в помощ по отглеждането на двата типа!
Успех и приятен ден! ;)
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#1644 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2007 - 10:44 PM

Тази Неделя или по-точно утре в 3 часа в Борисовата градина отново на обичайното място при езерото с лилиите , всички , които желаят да идват да се забавляват кучетата  :wub: ще има и бая големи  ;D
User's Signature

Качена снимка

#1645 Потребителят е офлайн   jolie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2007 - 08:26 PM

Ох Мика няма никакво желание ъа разходки,Много ми се иска да си поиграе с други бонбони тя всеки път репери като лист когато се покаже на вън.При първата по топла неделя сме там  :wub: 

#1646 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2007 - 09:56 PM

Абе то и ние сме много треперещи , ама обличаме две дрешки и го пускам да тича и така се стопля  :P Иначе и аз много много не го извеждам ако е кално , защото тогава съвсем сме мокри и ужас... Тази Неделя бяхме само аз и Оги с нейният 4 месечен пит Макс....абе все пак падна веселба  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1647 Потребителят е офлайн   ve_roni_ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2007 - 11:15 PM

Здравейте  :blink:
С удоволствие ще доидеме и ние следващия път....аиде пишете кога ще бъде,ще направя всичко възможно и ние да сме там  ;)
много искам да я срещна с други сладурковци и ние сме на 4 месеца....и не сме имали много контакти с йоркита...днес един сладур и ръмжа.... :huh: ревнуваше от стопанката си  :blink:

#1648 Потребителят е офлайн   jolie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2007 - 05:12 PM

Здаравей те,да се оплача от Мика. :'(Тя е много злояда нищо не яде вече близо 3 сед.я имам а изобщо не се храни редовно дори отлабнала е дори с 400грама чесно казано се тревожа какво ли не пробвах всякаква храна почнах с тази която специялизирана за йоркита не я померисва смених с някаква за злояди кучета и нея не помириса почнах с различни от консерва дори котешки ако 1 ден хапне две хапки на др. ден не повтаря :angry: от нея дори и дадох пилешки шийки хапна първия ден и не повтори и оделно че яде според мен по малко количество от необходимото направо съм в потрес :o какво да и давам всеки ден и копувам различна и резултата е нулев.Ако можете да помогне те с съвет ще съм много благодарна :yahoo:

#1649 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2007 - 05:20 PM

Попитаите какво е яла при предишните стопани.  :sos:
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#1650 Потребителят е офлайн   yorkbg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2007 - 06:40 PM

Цитат

Здаравей те,да се оплача от Мика. :'(Тя е много злояда нищо не яде вече близо 3 сед.я имам а изобщо не се храни редовно дори отлабнала е дори с 400грама чесно казано се тревожа

Това драстично отслабване с 400 гр. според мен е по-скоро признак на сериозен здравословен проблем, а не на злоядо йорки. Може да има различни причини - от чуждо тяло в стомахчето, през жестоко опаразитяване - тения или глисти, до чернодробен шунт. Дано да не съм прав, но най-добре потърсете незабавна лекарска помощ.

#1651 Потребителят е офлайн   Megan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2007 - 07:47 PM

Здравейте момичета,аз така лекинко се поизгубих ;D...даже незнам дали си ме спомняте вече. :blink:
Нашата малка принцеска Шарли,е вече отговорен пазач на беба Елисе,която вече не е и беба де,стана на година и половина ;).Двете много се обичат,е понякога любовта на Елисе е малко група :angry:,и шрали е във въздуха с главата надолу B),но това се случва мнооого рядко.Мислех сега да е заплождам,но нещо не съм много в настроение за бебета,че аз пак съм бременна, :blink:и ми идва доста нанагорнище всичко :rolleyes:.
Ми тва е засега..надявам се да влизам по честичко .. ;)

#1652 Потребителят е офлайн   ve_roni_ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2007 - 09:38 PM

sujalqvam 4e pi6a na latinica...ama mi se precaka ne6to...
iskax samo da spodelq i az...4e na6ka sladyrka....su6to e mnogo zloqda...ne si iska xranata....samo kato i se dade pile qde..ili ne6to dr.koeto nqma ni6to ob6to s neinata xrana....ako ne i se dade ne6to koeto iska...6te gladyva i vupreki vsi4ko nqma da si izqde xranata...a az kakvo da pravq...ina4e igrae divee...su6tata si e... :rolleyes:

#1653 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2007 - 09:46 PM

Ами остави я да гладува  щом пък е толкова капризна  :P Слагай и обичайната храна с малко мазнинка - bulion или zehtin и най-вероятно ще прояде...Не може пък само пиле да ядат тея нахалници  ;D И ние днес вечеряхме пиле  :P
User's Signature

Качена снимка

#1654 Потребителят е офлайн   ve_roni_ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2007 - 01:44 AM

yf yjas...yporita e .... moje cql den s edno qdene da izkarai to izqdeno sus zor ...e sega i slojix ne6ti4ko v kypi4kata i go oburkax s neinata xrana...samo nego e obrala i izqla drygoto sedi...namerisvami na pile6ki purjoli :P

#1655 Потребителят е офлайн   Buhti4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2007 - 09:34 AM

Megan, Елисе от бебе ли живее с Шарли? И ако да, държала ли си ги разделени в началото, изобщо как ги гледаше?
User's Signature

Качена снимка

#1656 Потребителят е офлайн   moni_281 Икона

Публикувано: 08 December 2007 - 11:01 AM

pls iskam dsa mi pomognete da namerq yorkshiiski terrrier :'( :'( :'( mn iskam da si kupq

#1657 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2007 - 01:35 PM

Цитат

pls iskam dsa mi pomognete da namerq yorkshiiski terrrier :'( :'( :'( mn iskam da si kupq

Виж тази тема!
Пожелавам ти успех!
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#1658 Потребителят е офлайн   zozolin4eto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2007 - 03:52 PM

Аууу вижте какви сладурски неща намерих в гугъл  :P Надявам се да доставят радост на всики йорко-притежатели  :wub:

http://app.infopia.com/img/image/fp/vpid/1595112

Качена снимка

и още един поздрав  :wub:

Качена снимка

целувки от нас с Реми  :yahoo: :wub: :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#1659 Потребителят е офлайн   Megan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2007 - 05:09 PM

Цитат

Megan, Елисе от бебе ли живее с Шарли? И ако да, държала ли си ги разделени в началото, изобщо как ги гледаше?

Да,от бебе са заедно ;),и никога не съм ги разделяла.Дору като излязох от болницата,Елисе беше на 1 ден(тук раждаш и излизаш),и идва акушерка в къщи няколко дни,която да ми помага,и тя лично,качи кучето да е оближе по лицето B),за да се изгради имунитет на бебето :blink:.Та са си заедно от самото начало,после малката като пропълзя,колко гранули от нейните си е хапвала ;D...Шарли все я ближе по лицето :P..,абе няма проблем...

#1660 Потребителят е офлайн   Buhti4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2007 - 06:22 PM

Това звучи добре. Защото аз рових в интернет и открих, че според част от хората бебе и куче изобщо не бива да се гледат заедно. А според другата част може, но кучето не трябва да има никакъв досег с бебето - да не се пуска в неговата стая, майката да си сменя дрехите, с които стои при бебето и при кучето, облизването от кучето е абсолютно недопустимо. Изобщо голяма сложнотия ми се стори и избщо не мисля, че бих могла да спазвам всички неща :rolleyes:
Но ти ме обнадеждаваш, а и фактът, че са те изписали толкова бързо ми говори добре за начина, по който се гледа на раждането и отглеждането на дете.
И още един въпрос само, Шарли разхожда ли се навън?
User's Signature

Качена снимка

• (155 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема