ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР
Публикувано: 28 November 2007 - 09:02 PM
четох, четох, но много сте изписали и очите ми станаха на понички. И важното е, че не разбрах мноог това, което ме интересуваше. Искам да си взема йорки и сега съм в процес на проучване, питане, разпитване и предварително се извинявам ако на някой му се сторят глупави моите въпроси, но искам да съм наясно преди да си взема кученцето. Говорите за pet клас и show клас. Разбрах, че последните са изложбени. ВъпросА МИ е каква е разликата (външно) между тях? Попитах в някои от вашите развъдници и ми предложиха домашен клас. Аз лично нямам нищо против, защото по принцип нямам намерение да ходя по изложби, нем и е интересно и не ме влече. Искам кученце, да се гледаме и обичаме. Но също така искам да е хубаво. Не можах да разбера вие против pet клас ли сте? Четох рразни неща, че хем нямат пари хем хубаво куче искАТ. Не говоря сега за пари. Говоря за хубаво куче. Мога ли да разчитам, че вашите кучета(от вашите развъдници) pet клас са хубави и ще си приличат на истински йоркшири и има ли смисъл да давам повече пари за куче, което няма да ходи по изложби?
Публикувано: 29 November 2007 - 10:58 AM
Такова куче с такъв потенцял дори не е правилно да се гледа само за домашен любимец. Нека не забравяме, че изложбените екземпляри са не по-малки любимци.
Връщаме се към така нареченото куче пет клас, което може да е братче или сестриче на по-горе описаното куче то разбира се ще бъде красив представител на порадата, който може да се вземе в по-млада възраст, но за който грижите ще бъдат по-малко отколкото за изложбено куче. В по късна възраст то може да бъде и постригано и т.н!!! Например ето още едно сравнение .... има много красиви момичета но не са модели ... а моделите спазват определен ржим и грижи за да поддържат своята визия.
Не зная дали ви давам отговор на въпроса който ви интересува, но кучета закупени от моя развъдник когато са продадени за изложбени собственика се задължава те да посещават изложби и да се гледат по необходимия начин и режим. Както са отговорни и за бъдещето им развъждане.
Както и кучета закупени за домашни любимци отговарят на стандарта на породата и нямат задължение да посещават изложби и да се гледат по указания начин. Но развъдника ни винаги е в помощ по отглеждането на двата типа!
Успех и приятен ден! ;)

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 04 December 2007 - 09:56 PM

Публикувано: 05 December 2007 - 11:15 PM
С удоволствие ще доидеме и ние следващия път....аиде пишете кога ще бъде,ще направя всичко възможно и ние да сме там ;)
много искам да я срещна с други сладурковци и ние сме на 4 месеца....и не сме имали много контакти с йоркита...днес един сладур и ръмжа.... :huh: ревнуваше от стопанката си :blink:
Публикувано: 07 December 2007 - 05:12 PM
Публикувано: 07 December 2007 - 05:20 PM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 07 December 2007 - 06:40 PM
Цитат
Това драстично отслабване с 400 гр. според мен е по-скоро признак на сериозен здравословен проблем, а не на злоядо йорки. Може да има различни причини - от чуждо тяло в стомахчето, през жестоко опаразитяване - тения или глисти, до чернодробен шунт. Дано да не съм прав, но най-добре потърсете незабавна лекарска помощ.
Публикувано: 07 December 2007 - 07:47 PM
Нашата малка принцеска Шарли,е вече отговорен пазач на беба Елисе,която вече не е и беба де,стана на година и половина ;).Двете много се обичат,е понякога любовта на Елисе е малко група :angry:,и шрали е във въздуха с главата надолу B),но това се случва мнооого рядко.Мислех сега да е заплождам,но нещо не съм много в настроение за бебета,че аз пак съм бременна, :blink:и ми идва доста нанагорнище всичко :rolleyes:.
Ми тва е засега..надявам се да влизам по честичко .. ;)
Публикувано: 07 December 2007 - 09:38 PM
iskax samo da spodelq i az...4e na6ka sladyrka....su6to e mnogo zloqda...ne si iska xranata....samo kato i se dade pile qde..ili ne6to dr.koeto nqma ni6to ob6to s neinata xrana....ako ne i se dade ne6to koeto iska...6te gladyva i vupreki vsi4ko nqma da si izqde xranata...a az kakvo da pravq...ina4e igrae divee...su6tata si e... :rolleyes:
Публикувано: 08 December 2007 - 01:44 AM
Публикувано: 08 December 2007 - 01:35 PM
Цитат
Виж тази тема!
Пожелавам ти успех!
Публикувано: 08 December 2007 - 05:09 PM
Цитат
Да,от бебе са заедно ;),и никога не съм ги разделяла.Дору като излязох от болницата,Елисе беше на 1 ден(тук раждаш и излизаш),и идва акушерка в къщи няколко дни,която да ми помага,и тя лично,качи кучето да е оближе по лицето B),за да се изгради имунитет на бебето :blink:.Та са си заедно от самото начало,после малката като пропълзя,колко гранули от нейните си е хапвала ;D...Шарли все я ближе по лицето :P..,абе няма проблем...
Публикувано: 08 December 2007 - 06:22 PM
Но ти ме обнадеждаваш, а и фактът, че са те изписали толкова бързо ми говори добре за начина, по който се гледа на раждането и отглеждането на дете.
И още един въпрос само, Шарли разхожда ли се навън?