Dog.bg Форуми : ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (155 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

#2221 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 May 2009 - 11:52 PM

Показване на мнениетомалка_Рокси, в May 20 2009, 08:09 PM, написа:

Здравейте,приятелчета на йоркитата.Вчера видях че на моето бебе са му паднали 8 зъбчета(5 долни и 3 отгоре)а преди няколко дни,ако не се лъжа 5 дена я заведохме на ветеринар и всички зъбчета и бяха на мястото.Може ли да ми кажете дали е нормално да и падат толкова много зъбчета наведнъж,а тя е на 5 месеца(ако трябва да сме честни 4 месецаа и 28 дни)?
е мерси предварително,цунки :wub:

Това е индивидуално за всяко куче. Добре, че падат, защото може да се случи новите да израстват, а млечните не само да не падат, но дори да не се клатят. Важното е на мястото на падналите да израстнат постояните.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2222 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 May 2009 - 07:43 PM

Показване на мнениетоlidiya, в May 21 2009, 12:52 AM, написа:

Показване на мнениетомалка_Рокси, в May 20 2009, 08:09 PM, написа:

Здравейте,приятелчета на йоркитата.Вчера видях че на моето бебе са му паднали 8 зъбчета(5 долни и 3 отгоре)а преди няколко дни,ако не се лъжа 5 дена я заведохме на ветеринар и всички зъбчета и бяха на мястото.Може ли да ми кажете дали е нормално да и падат толкова много зъбчета наведнъж,а тя е на 5 месеца(ако трябва да сме честни 4 месецаа и 28 дни)?
е мерси предварително,цунки :wub:

Това е индивидуално за всяко куче. Добре, че падат, защото може да се случи новите да израстват, а млечните не само да не падат, но дори да не се клатят. Важното е на мястото на падналите да израстнат постояните.

Мерси,Лидия.Да те вече доста зъбки вече са и избили :af_089: чао :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#2223 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 01:50 PM

Здравейте :re_037:
Има ли някой притежател на йорки, който го извежда като мен по няколко пъти на ден на разходка? Моля ви ако има такива, кажете с какво обезпаразитявате кученцето? Ние сме във Варна и обезпаразитяваме с Фронтлайн Комбо всеки месец. Обаче ... не действа добре. Бълхи не сме имали, обаче 3-ти кърлеж вече пада от кучето тази седмица. Не знам с какво да обезпаразитя вече, много хора се оплакват. Някакви идеи за по-ефективен противопаразитен препарат :zz_193:
User's Signature

Качена снимка

#2224 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 04:19 PM

Показване на мнениетоViera, в May 27 2009, 12:50 PM, написа:

Здравейте :re_037:
Има ли някой притежател на йорки, който го извежда като мен по няколко пъти на ден на разходка? Моля ви ако има такива, кажете с какво обезпаразитявате кученцето? Ние сме във Варна и обезпаразитяваме с Фронтлайн Комбо всеки месец. Обаче ... не действа добре. Бълхи не сме имали, обаче 3-ти кърлеж вече пада от кучето тази седмица. Не знам с какво да обезпаразитя вече, много хора се оплакват. Някакви идеи за по-ефективен противопаразитен препарат :zz_193:

С ампулите на Virbac, но не се препоръчват за малки кученца, за бременни и кърмещи, кучки
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2225 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 10:01 PM

Лидия, благодаря Ви!
Много сте отзивчива. Сигурно за Вас това са изтъркани въпроси, на които отговаряте по 100 пъти на ден, но за мен отговорите са много ценни. Остава само да открия къде има такива ампули, защото ветеринарите са се юрнали да рекламират и продават Фронтлайн и Адвантикс.
П.П. Съжалявам. Не съм видяла, че във "Фотогалерия" вече е коментирана темата...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2226 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 10:58 PM

Показване на мнениетоViera, в May 27 2009, 08:01 PM, написа:

Лидия, благодаря Ви!
Много сте отзивчива. Сигурно за Вас това са изтъркани въпроси, на които отговаряте по 100 пъти на ден, но за мен отговорите са много ценни. Остава само да открия къде има такива ампули, защото ветеринарите са се юрнали да рекламират и продават Фронтлайн и Адвантикс.
П.П. Съжалявам. Не съм видяла, че във "Фотогалерия" вече е коментирана темата...

Да нй-големия ни проблем е ветринарите, които са станали такива само единствено за да изкарват пари. При двата продукта отстъпките които получават са просто по-големи, може би, или ги мързи да четат, да ходят на специализации и на семенари. Ако сте от София ще ви дам адрес от къде можете да вземете.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2227 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 12:01 AM

Показване на мнениетоlidiya, в May 27 2009, 08:58 PM, написа:

Показване на мнениетоViera, в May 27 2009, 08:01 PM, написа:

Лидия, благодаря Ви!

Да нй-големия ни проблем е ветринарите, които са станали такива само единствено за да изкарват пари. При двата продукта отстъпките които получават са просто по-големи, може би, или ги мързи да четат, да ходят на специализации и на семенари. Ако сте от София ще ви дам адрес от къде можете да вземете.

От Варна съм. Ще потърся във вет клиниките. И БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!
User's Signature

Качена снимка

#2228 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2009 - 04:42 PM

Здрайвете йорки фенове!
Аз от скоро се сдобих с това прелестно създание.
Много ми помага този форум, защото съдържа определено ценна информация.
Исках просто да ви поздравя :ae_085:

Ето го и моят малчо! Казва се Терри, момченце е и е само на 52 дни :wub:
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2229 Потребителят е офлайн   CaRrY Икона

• Крадец на души
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 12 June 2009 - 07:28 PM

Привет от морето! От вчера сме на къмпинг Градина с малкото диване Рони и той вече се чувства у дома си! Много му е гот, влиза си сам в моренцето! :wub: Специални поздрави на кака му Поли и неговата любов - Дарката. :wub: :wub: Без тях той сега щеше да е на огромни възли. :ab_041: :ea_103:

Виждам, че всички сте добре, а си имаме нов приятел във форума! Терри е прекрасен, много е сладък! :wub:

П.с. Ради прати някакъв тел. твой на лични, че сме ти близо тука може да се видим някой ден. :smile:
Поздрави на всички!!!!
Снимки - като се приберем в София :smile:

#2230 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2009 - 07:35 PM

Кари браво, че сте на море, да ми съберете мидички и рапанчета, но си малко несериозна, ти си знаеш защо.

Добре дошли на Терри и неговата стопанка в нашето малко йорки общество
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2231 Потребителят е офлайн   CaRrY Икона

• Крадец на души
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2009 - 07:49 PM

Лиде веднага се заемам със задачата. Трябва ти така или иначе да наминеш през нашия квартал - 3 в 1 - хем ще се видиш с Поли и с мен, хем ще видиш Дарката и Рони, пък и ще си вземеш мидичките.
А аз шамарите си ги чакам кротко - поне ще се видим тогава :ab_041:

#2232 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2009 - 08:38 AM

Благодаря за топлото послещане!
Много сте готини!
CaRrY, готино изкарване на морето и много забавления за малкото диване Рони :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2233 Потребителят е офлайн   secinski Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 11:56 AM

Здравейте на всички любители на йоркширските териери и на всички кучета!
Отдавна следя форума и много полезни неща съм научила от него, за което благодаря на всички. Досега не ми се е налагало да търся помощ, но ето че и това се случи. Имаме прекрасно, мило и здраво кученце йорки (или поне за такова сме го купили :smile: ), което е вече на 6 месеца и както можете да се досетите е любимка на цялото семейство. Та... предстои ни море и искаме да я вземем с нас. Вече сме питали я хотела и от тази гледна точка няма проблем. Обръщам се към всички вас за съвет как трябва да се подготвя - има ли някакви специални грижи, от какво трябва да я пазя, трябва ли да се запася с нещо за всеки случай и на първо място дали е подходящо да вземем с нас такова малко кученце.
Специални благодарности на Светла от Варна за ценните съвети (тя еджа ли си спомня за мен, но наистина много ми помогна в началото).

#2234 Потребителят е офлайн   secinski Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 03:56 PM

А, и още един въпрос - тъй като кученцето ми е вече на 6 месеца имам намерение да го кастрирам, но не ми се ще да го правя преди морето, защото не знам колко време ще се възстановява и дали няма да е зле за здравето му (макар котката ни да се възстанови на третия ден - всяко животно си е разлочно). А от друга страна ме е страх да не се разгони междувременно и да изпуснем подходящия момент. Някои лекари казват, че малките породи се разгонвали по-късно, но дали е така... бихте ли ме посъветвали как да постъпя? Заминаваме в началото на юли - дали времето е достатъчно?

#2235 Потребителят е офлайн   maria11111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 June 2009 - 04:33 PM

Zdraveite,secinski smqtam,4e ku4eto e vse o6te malko da se razgoni,a do uli mesec ima o6te 20 dni edna takava operaciq v nai lo6iq slu4ei sled 10 dni ku4eto trqbva da e Ok,no za da ste spokoini q napravete sled po4ivkata

#2236 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 05:58 PM

Здравейте!-спомням си за вашите приключения.Радвам се,че сте живи и здрави,но кастрацията при женските кучета не е препоръчителна преди първото разгонване,както при котките.Това е мнението на лекар.Хормоните са важни за завършването на растежа на кученцето и оказват влияние върху костите,кожата,козината и въбоще за цялостното укрепване на организма.Препоръчителна възраст за кастрация дават най-рано 15 месеца,както за мъжкото така и за женското куче.Така че първото разгонване просто трябва да се случи и след това вече в подходящ момент можете да я кастрирате.
СЕГА ЗА ВСИЧКИ СТОПАНИ,КОИТО ИСКАТ ДА ПОЧИВАТ С ЙОРКИТО СИ НА МОРЕ!
1.Не забравяйте водата!
2.Не пускайте кучето без каишка да бяга плажа и по хавлиите на хората!
3.Избягвайте силното слънце,дори и под чадър!(миналата година имаше три колабирали йоркита)
4.Медузите са много опасни-пазете си кучета.
5.Задължително третирайте кученцето за бълхи и кърлежи най-малко три дни преди да тръгнете за морето.
6.На морето освен бълхи и кърлежи има и комари и пчели-носете си и репелент.
Това са нещата,за които се сещам веднага-сигурно има и още,но това го казвам на базата на всички случаи,на които станах свидетел само за миналото лято.
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ПРИЯТНА ЛЯТНА ПОЧИВКА! :md_064:
User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#2237 Потребителят е офлайн   secinski Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 08:35 PM

Благодаря ви за бързите отговори. А защо на мен лекар ми каза, че кастрацията е препоръчително да се направи преди първото разгонване, подобни неща пише и тук във форумите и то твърде категорично. Цитирам: Кастрацията преди първо разгонване води до незначителен риск - само около 0,5% при кастрираните животни за развитие на тумори на млечната жлеза.Само след едно разгонване рискът се увеличава на 23% или 40 пъти - причина за това са високите нива естрогени , които се отделят по време на разгонването.Трябва да се знае , че 90% от туморите при котките и 60% при кучетата са злокачествени и могат да дадат метастази в бял дроб или костите. Вие какаво знаете по въпроса?

#2238 Потребителят е офлайн   secinski Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 08:39 PM

все пак и да се представим - това и Дори, няколко дни след като дойде при нас и 2 месеца по-късно - на около 3 и половина месеца

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2239 Потребителят е офлайн   secinski Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 08:58 PM

И с днешна дата :smile:

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#2240 Потребителят е офлайн   yorkozavar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 15 June 2009 - 11:34 AM

Здравейте! Отдавна не сме писали, моята калпазанка Рита (или на галено Шуши) вече е на две годинки:). Бих искала да попитам дали някой може да ми даде координати на фризьор в Бургас? Така се случи, че доста време ще сме в Бургас и трябва да се подстрижем.
User's Signature

http://www.ezticker.com/ticker/110/200/20070418/Rita[br]

• (155 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема