Френчсрещи
Публикувано: 28 August 2009 - 11:02 AM
Как благородно ви завиждам за тези срещи.Аз не смея даже и да
помисля.Много ми се иска да я срещам мойта с други, но този
звяр не подлежи на социализация така да се каже.В началото тръгва
добре подуши, подуши и се започва един лай, не помага дърпане
на повода и НЕ- то.Та не знам ако я заведа на 06.09. при гледката
на толкова много кучета какво ще прави.Страх ме е да не се изпохапят.
Публикувано: 28 August 2009 - 11:26 AM
Marfieta,когато четох тази тема "Да разшифроваме кучето..." се сетих точно за Мърфи.Доколкото си спомням ви я бяха дали много малка.Там се крие проблема с нейното дьржане -вероятно вьобще не се вьзприема като куче - до 3 месец(май беше и повече) е била само в обкръжението на хора.Обяснено е добре и са правени изследвания с малки отделени от майката рано и отгледани изолирано от други кучета.
Има и нещо друго -поведението им е различно когато са вьрзани на каишка и когато са пуснати,но това за социализирани кучета.
Има и нещо друго -поведението им е различно когато са вьрзани на каишка и когато са пуснати,но това за социализирани кучета.
Публикувано: 28 August 2009 - 11:47 AM
Чийта много си права и аз си мислех за същото.Наистина беше много малка на един месец, после
докато направим всички ваксини не излизаше.Сега на морето я пуснах веднъж, но гледах
да няма други хора и кучета, беше послушна.Като я повикам идва, като кажа седни сяда, но
види ли друго куче забравя всичко.Прочела съм сумайти неща по въпроса, но май
проблема идва малко и от мен, много ме е страх да не я захапе някое куче или тя него.
Не съм се отказала, ще продължавам да опитвам.
докато направим всички ваксини не излизаше.Сега на морето я пуснах веднъж, но гледах
да няма други хора и кучета, беше послушна.Като я повикам идва, като кажа седни сяда, но
види ли друго куче забравя всичко.Прочела съм сумайти неща по въпроса, но май
проблема идва малко и от мен, много ме е страх да не я захапе някое куче или тя него.
Не съм се отказала, ще продължавам да опитвам.
Публикувано: 28 August 2009 - 12:17 PM
Цитат(magiz @ Aug 26 2009, 03:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ами френчитата ще са само : Джими,Джако,Хиро и Данте...
ще бъде супер...
ох само да не излезе някакъв ангажимент че ще се пукна от яд..
нямам търпение да запознаем буболечовците..
ама много ме притеснява поведенето на Джими ама...ще видим.. 

нямам търпение да запознаем буболечовците..

И ние с Фу ще се опитаме да дойдем, поне за малко, обаче и аз се притеснявам че и Фу е малко нахален, няма да хапе ако никой не му се звери, ама се опитва да качва всичко живо

Публикувано: 28 August 2009 - 04:39 PM
Цитат(Marfieta @ Aug 28 2009, 09:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Как благородно ви завиждам за тези срещи.Аз не смея даже и да
хоо Джими е същият....ама напоследък взе да свиква.....ама нали има повод...няма как да се здавят...
Публикувано: 28 August 2009 - 08:37 PM
Марфиета, заведете я по - добре на изложбата. Отразява им се добре, определено. Моя калпазан се нахвърля като срещне друго куче на улицата или просто отива и умишлено дразни дворното куче. На изложбата в панаира (трябва през март да е било, не помня) заведохме Спайк като очаквах страшно много проблеми, да дразни всичко наред, да се хвърля, да се ерчи... А той, хайвана, се стъписа. Не беше виждал толкова много кучета на едно място. Дори когато едно ловджийско куче тръгна заплашително към него се скри зад мен, изобщо не си и помисли да ръмжи или да лае. Съветвам ви да я водите колкото може по - често на места където има други кучета за да свиква. И не забравяйте, че кучето попива вашите емоции и ако сте несигурни го предавате и на него и това става предпоставка за проблеми.
За Кристалната изложба.... по традиция всяка година съм там и нямам намерение да пропускам точно тази. Вече дали ще съм с куче или без още е под въпрос.
За Кристалната изложба.... по традиция всяка година съм там и нямам намерение да пропускам точно тази. Вече дали ще съм с куче или без още е под въпрос.

Публикувано: 28 August 2009 - 10:21 PM
haide, v plovdiv subota da se vidim niakade .koito e saglasen da kaje kade i koga mu e udobno i az 6te sum tam