Dog.bg Форуми : Шая се нуждае от помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шая се нуждае от помощ мама-куче и нейните незнайно колко дечица

#21 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 August 2009 - 03:00 PM

Цитат(Nickey @ Aug 29 2009, 03:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами те са доста големички вече, нормално е мама да няма мляко.
Поне на 2-3 месеца ми изглежат.
Това, означава, че Лиска всеки момент може да се разгони!!! Много бързичко трябва да я кастрираш, а и щом има двор, в който после да се съвземе, това е супер!

Ох,мислех че имам поне месец до следващо разгонване ud_009.gif
Двор има,ама Лиска не се чувства спокойна в него.При всяко появяване на дядото(а той е душа-човек) бъзлата скача и хуква на улицата,пък там я погват на общо основание.И докато има човек наоколо не смее да влезе и обикаля....
Идеята е да се отпусне и да не се страхува от дядото поне.Той днес я погали,ама в мое присъствие,аз като си тръгна и тя бяга...Ама мисля до седмица че ще се отпусне.Сега следва обезпаразитяване.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2009 - 08:16 PM

Малко снимки от вечерната ни разходка.Лиска вече не бяга от мойто куче ae_085.gif Социализираме се с пълна сила.
Външно сме опезпаразитени цялата банда.За вътрешното не посмях,че още не мога много да ги различавам бебетата,да не дам на някое два пъти.И за Лиска имам колебания за дозата- тя е висока малко над коляното ми (около 50 сантиметра до холката)много е слаба.За сравнение - мойто куче е 18 см - 1.415 кг.Колко да дам 1 или 1.5 хапче.
Днес за първи път не пожела да изяде всичката храна.И въпреки че нямаше никой в двора не стои там,пак беше на улицата.Хем не е гладна,нито гонена от двора eg_033.gif А тя седи на отсрешната страна и сякаш чака някой ud_009.gif
Чудя се как мога да я накарам да не излиза от двора.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2009 - 11:01 AM

Тази сутрин раздадох хапчетата на бандата ab_041.gifПак напръсках,тия бълхи не мрат бе.. eg_033.gif Леко ми е притеснено за малчовците,но не мога да стоя много,че докато съм там дворното куче се скъсва да лае и хората ще възроптаят.И умирам от страх да не се скъса веригата,че отидох....Ще четете после за поредния ухапан от домашно куче дето сам си е виновен-намърдал се в охраняван чужд двор ......
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#24 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2009 - 05:31 PM

Цитат(чери1 @ Aug 29 2009, 04:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Nickey @ Aug 29 2009, 03:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами те са доста големички вече, нормално е мама да няма мляко.
Поне на 2-3 месеца ми изглежат.
Това, означава, че Лиска всеки момент може да се разгони!!! Много бързичко трябва да я кастрираш, а и щом има двор, в който после да се съвземе, това е супер!

Ох,мислех че имам поне месец до следващо разгонване ud_009.gif

При всяко куче е различно (бебета на 3мес.+2мес.бременност = 5 месеца, а има и кучета, които се разгонват на 4,5мес!!!), но наистина всеки момент може да я чакаш да "цъфне".
Няма ли как няколко часа да й правиш компания в дворчето, докато се съвземе и да не я пускате навън, тя откъде излиза- не е ли оградено?
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2009 - 06:35 PM

Цитат
При всяко куче е различно (бебета на 3мес.+2мес.бременност = 5 месеца, а има и кучета, които се разгонват на 4,5мес!!!), но наистина всеки момент може да я чакаш да "цъфне".
Няма ли как няколко часа да й правиш компания в дворчето, докато се съвземе и да не я пускате навън, тя откъде излиза- не е ли оградено?

Туко-що се връщам оттам,постоях доста но Лиска я нямаше,чак към края дойде за малко и пак излезе.Поне огледах подробно.Значи има поне 3 места откъдето излиза.Оградата е трийсетина сантиметра бетон и върху него метална решетка с големи разстоанив м/у елементите -оттам си влиза и излиза преспокойно.Отделно има пак някаква такава ограда м/у вътрешните дворове и оттам влиза в съседния.И отделно в дъното на двора има барака,тръби,дърва и др.боклуци - следва паянтава ограда и двора на кооперация от другата улица.Докато бях там се разлая дворното куче,накакъв мъж(сигурно синът) му викна през прозореца "млъквай Макс", Макс млъкна а Лиска се изстреля на улицата.Имах подозрения да не е тяхно куче ама отпадат- тя там се държи като на тръни и ходи само заради кученцата.А тях наскоро са ги видяли-като са зели да щъкат ,иначе не са и разбрали че имат нашественик в двора.
Мисля си,че са на не повече от 50 дена,много са още по бебешки непохватни и с недобра координация.Още на са на три месеца.Та Славка и Софка като се появиха бяха много по-чевръсти и ядяха сухи гранули,пък тези и с накиснати трудно се справят.Мойто куче като го взех беше на 47 дена и същото като поведение и маниери.Днес ги поопознах.Четири мъжки и две женски.С огромни тумбаци,вероятно пълни с глисти.А цицките на Лиска са целите в рани-реве ми се и чак мен ме боли като я гледам.И са пълни с бълхи кученцата,пак ги пръсках.Абе трагедия е.Като се прибера в къщи ще пусна малко снимки и ще пиша за бебетата.

User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2009 - 08:32 PM

Така изглежда двора ,погледнат отвън.В дъното зад колата има кучешка колиба и вързано голямо куче.Надясно след цимента е "багажната част".Лиска без проблем се промъква през оградата и излиза право на оживена улица до централен булевард.Снимките са отпреди час,застанах до оградата,викнах я и тя дойде-метнах малко кренвирш и изчезнах а тя ме последва до къщи eg_033.gif Аз живея в блок гол като пушка -без дворове,без гаражи и никакъв шанс за подслон.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2009 - 08:42 PM

Ето снимки от багажната част където са кученцата

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 August 2009 - 08:51 PM

Милата душица. Предполагам някой гад я е хвърлил щом е забременяла и то точно в района, където обитава сега. Просто все там е чакала и като е дошъл момента за раждане е избрала най - близкото място. Тя сигурно все още чака стопанина си да я прибере. Гадове.
Нямате ли възможност да си я вземете? Най - благородното е, когато дариш с любов, дом и семейство едно нещастно същество.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#29 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2009 - 09:01 PM

А сега да представя бебетата.Спешно търсят дом.Дядото е печен,но не живее сам и не той командва.Страх ме е да не ги изхвърлят междувременно.А са много красиви кученца-представете си Лиска изкъпана,охранена,наперена и щастлива.
Това са Алфи и Бето - и двамата са светли с тъмни муцунки,сигурно са близнаци,аз поне не мога да ги различавам още.
Снимките ги правих след като нахраних бебоците-затова са спящи .Спят кой където намери,най-желано и луксозно е едно картонче под вратата на бараката.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2009 - 09:18 PM

Това е Вълчо -вчера най-страхливия,а днес най-игривия.Обича да го галят,направо се размазва.Голям отворко е,а като порасне ще има строга и респектираща физиономия.Обича да спи проснат като жартиер.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2009 - 09:31 PM

Последен от момчетата е Пухчо.Дългокосмест,пухкав,гушкав и сладък.С Мечо са Съседи "по легло"

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2009 - 09:43 PM

Това е мъничето Мини,най малката,пухкава и кротичка,голяма душичка е,не може да се бори нито за цицка,нито за достъп до паничката.Голяма сладурана е.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2009 - 09:50 PM

Последна остана Дунда.За сега не блести с нищо .Много кротка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2009 - 10:00 PM

Това е положението - отчайващо.Някое беше изакало огромни глисти.Коремите все още са надути.
Дано да ми позволят да се грижа за тях,но дори и да стане не може да продължава дълго.Ако кастрирам Лиска докато кученцата са там,дали няма да и навредят докато цокат.Тя все още ги кърми милата,въпреки раните,ние с дядото я пазим да не я закачат бебите поне докато яде.От три дена я храня само в двора а тя пак седи отсреща и чака...
Поне вече е малко по-весела,видях я да се усмихва и да маха с опашка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2009 - 09:56 AM

Имат ли зъби малките? Нагъсто ли са?
Не можеш ли поне едно да занесеш до ветеринар, за да ти помогне с определянето на възрастта?!

Съвсем отделно, хапчета за обезпаразитявания не се дават на 50-дневни кученца (има паста), но и тези 100% не са на толкова!

Виж сега, безмислено е да отлагаш кастрацията докато се чудиш имат ли или нямат 2 месеца dry.gif Съвсем отеделно, мисли реално - нямаш шанс да махмеш всичките кученца от там в рамките на месец, просто нямаш, за съжаление :(

А за 2-3 часа докато се съвзема, съвсем спокойно можеш да й сложиш каишка и да я държиш или вържеш. Малките, ако са нахранени, няма много да я закачат. Така или иначе, когато стане вече в кондиция да бяга и да излиза, няма нужда да се притесняваш за нея.

Най-лесно (но съвсем не задължително) е да бъде в бокс докато се съвземе, ако има кой да ти заеме такъв.

PS След като определиш поне приблизително възрастта, вероятно отдавна им е време и за ваксина, но преди нея трябва да са чисти от паразити. Говори с вет, мисля че след 14 дни трябва да повториш обезпаразитяването и така докато спрат да изкарват. После им сложи ваксина и пусни индивидуални обяви за всеки - на колкото се може повече места.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 11:13 AM

Nickey,благодаря за подкрепата.И аз мислех да занеса едно кученце за компетентна оценка.Мога най-рано в събота,защото съм на работа.Евентуално ще говоря с ветката ако ме изчака след работно време -още утре.
Подготвила съм снимки на малките.Свързах се и с хората от дружеството да уговорим кастрацията,ако е в събота ще е добре-да мога да седя до нея.Проучвам дали има възможност за стационар поне 1 ден.
За ваксини на малките нямам финансова възможност,храня още едно бездомно куче и 2 котки и дори и с това трудно се справям (ще го мисля по-нататъка)
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2009 - 11:21 AM

За да не го мислиш, ако започнат да измират - поискай финансова помощ тук, от форума - все някакви парички ще се съберат! Говори и с вет дали биха ти направили отстъпка за ваксини на всичките бебета.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2009 - 12:32 PM

Мисля си дали не е по-добре да темата да си остане само за Лиска- на нея и предстои кастрация ,социализиране...за задомяване съм скептична,но с моя помощ и малко късмет тя може да преживява доста добре и така,стига да се подслонява в двора,а аз мога да опитам да сложа каишка и да я разхождам с мойто куче ама това са далечни неща(размечтах се нещо).Да оправим първо кастрацията.
А за малчовците ще отворя нова тема,че на тях времето им изтича много бързо и нямат шанс сами да оцелеят.
Днес снимах Макс-дворното куче,дали е възможно той да е бащата,доста е едър и е вързан постоянно dry.gif ама ми приличат малките и на него някак си...Давам му и на него малко храна и скоро ще станем приятели.Аз съм била скрит талант,чак се учудвам сама на себе си....До миналата година ако видех куче на улицата се връщах и заобиклалях по друга ud_009.gif -а сега влизам сама в чужд двор,охраняван от едро куче ae_085.gif
След работа отивам до ветката да занеса снимки за малките и ще питам за ваксините,за отстъпка или ртазсрочено плащане.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2009 - 02:11 PM

Не носи снимки, а занеси едно от бебетата!
Преценка по снимки за възрастта им не може да се направи! Нито се виждат зъбките им, нито мащабно колко са голени.
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 02:45 PM

Като взема някое от бебетата и Лиска става неспокойна и тръгва след мен.Нямам кола и трябва пеша да ходя и е опасно за нея да ме следва през центъра .По снимки мойта ветка и друг завършил ветеринарна медицина собственик на зоомагазин ги определят към 50 дена,най-много 2 месеца.Това няма много голямо значение,нямам време -това е ясно.Утре имам среща с Илка от дружеството да се уговорим за кастрация,но определено ми се иска да имам поне още седмица за адаптация.Предлагат ми(вета от зоомагазина ) да и направи инжекция против разгонване за да не ме изненада.Това добър вариант ли е.
Все пак ще им разгледам зъбките и ще опитам да ги снимам.
User's Signature

Качена снимка

• (14 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни