Застраховка домашен любимец
Публикувано: 28 August 2009 - 04:17 PM
Да ние сме запознати с условията на останалите застрахователи, но се спряхме на предложените Виктория, защото считаме че са най-добри.
Освен това, аз тук виждам хора, които не ги е домързяло да изровят сайтовете, да декларират желание и отговорност към членовете на семейството си, но... нито един от тях не каза: ДА АЗ ДНЕС НАПРАВИХ ЗАСТРАХОВКА НА КУЧЕТО СИ!Защото го обичам, защото мисля за него.
Това е факт, който ще се съгласите е неоспорим.
Никой не ви задължава да работите с мен и моите колеги. Никой не ви задължава да работите с Виктория. Вие хора имате избор. Но всичко приключва до една безмислена полемика и спорове.
Аз пуснах темата и ви припомних, че имаме отговорности към животните, които обичаме. Че понякога ветеринаря ни струва, колкото заплата за 2 месеца и ви посочих моя опит и моя мързел и мисъл, че на мен няма да се случи в този месец и може да изчака. Та ка сигурно щеше да чака докато е жива хрътката. Аз се поучих и съм взела решение за себе си.
Какво ще правите вие и ще стигнете ли по-далеч от чесането на езици си е ваша работа.
Застрахователите са много, Хенди е брокер, а изборът е ваш.
Публикувано: 29 August 2009 - 09:24 AM
Публикувано: 29 August 2009 - 10:44 AM
По Специални условия, които са неразделна част от Общите условия се застраховат:
кучета;
елитни и състезателни коне;
патици и гъски за производство на черен дроб;
екзотични животни;
животни за ценни кожи, отглеждани при интензивни условия.
Специални условия за застраховка на кучета домашни, ловни, луксозни и използвани за охрана на обекти и други със специално предназначение, които са паспортизирани и ваксинирани на възраст от 1 до 8 години включително. За кучета за охрана на обекти се изисква да са преминали съответен курс на обучение и дресура.
Застраховката покрива смърт или убиване с писмено нареждане на ветеринарен лекар в резултат на:
Основна група рискове - пожар, експлозия, имплозия; природни бедствия буря, ураган, удар от мълния; заразни и незаразни болести, установени или потвърдени лабораторно от ветеринарните органи.
Допълнителна група рискове - смърт или травми вследствие удар от МПС; кражба чрез взлом отнемане на куче посредством влизане чрез взлом в трайно направени помещения (апартамент, къща), които то обитава постоянно; убиване или травми при охрана на обекти; нападение на диви животни и птици за ловни кучета.
При спазени всички изисквания по тези Специални условия, които са неразделна част от Общите условия, застрахованият получава застрахователно обезщетение при смърт или убиване по писмено нареждане, както следва:
пожар, природни бедствия или убиване при охрана на обекти в размер до 100 % от застрахователната сума;
експлозия и имплозия, заразни и незаразни болести, нападение от диви животни за ловни кучета, "Кражба чрез взлом" и "Смърт или травми вследствие удар от МПС и при ПТП в МПС в размер до 70 % от застрахователната сума.
за травми вследствие удар от МПС и при ПТП в МПС се изплаща еднократно обезщетение за медицински разходи в размер до 10 % от застрахователната сума.
Публикувано: 31 August 2009 - 12:07 PM
Публикувано: 31 August 2009 - 12:24 PM
И аз както hwarang чакам това иначе не виждам смисъл в моя случай.
Публикувано: 05 September 2009 - 04:32 PM

Публикувано: 05 September 2009 - 05:05 PM
Сериозно ли така са му казали от ДЗИ? Баси гадовете! То тогава наистина се обезсмисля въобще да се застраховаш,ако при свършен факт застрахователя си "измисля" всевъзможни причини за да не изплати обезщетението.Да ти вземат парите пък след това чувай ....... .

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 05 September 2009 - 07:39 PM
Публикувано: 07 September 2009 - 02:24 PM
Мога да си представя как работиш, като виждам с каква ненавист говориш за работата си. Освен това, ако твоите шефове те карат да работиш с компании, чиято цел винаги е била да приберат парите на клиента, нямаш право в това число да слагаш всички застрахователни компании, особено пък тези, с които не си имала допирни точки. Не е коректно да говориш вкупом за застраховката "Пълно автокаско", след като много добре знам, че ако избереш една компания, при щета ще ти изплати цялата стойност на МПС-то, а при друга може горчиво да съжаляваш, че си ги финансирал, а насреща не получаваш нищо. Същото ще се получи и със застраховките на домашните любимци - българинът просто не е възпитан да харчи пари, за да предотврати някакъв риск. Същите пари ще ги даде, ако му обещаят, че ще може повече да мрази и плюе, но за нещо градивно - не! Ще се радвам да оборите мнението ми с факти.
Публикувано: 07 September 2009 - 02:49 PM
А сега по темата - застраховката домашен любимец има и плюсове и минуси. Най-лошото е, че не всичко е изяснено и не всички критерии са посечени. Може би за това е малко несугрно... Аз не знам дали бих си засраховала кучето...
Само едно нещо не разбрах - как застраховката предотвратява злополука? Не ме разбирайте грешно - састраховали сме си почти всичко, но за кучето ми се струва малко странно, от гледна точка на това, че има много начини да откажат да платят, което носи само ядове...
Публикувано: 07 September 2009 - 05:41 PM
[/quote]
Работя си много добре. Фирмата си е моя и аз взимам еднолично решенията. И на базата на дългогодишния си опит съм стигнала до заключението, което изказах в предишния си пост. Само хора, които не са чели общите условия на различни застрахователни компаниии за различните видове продукти или силно заинтересован брокер може да казва, че в България условията в различните компании са различни. Различно е само тарифното число. А това, че всички ги слагам под един знаменател, мидля, че имам право, тъй като "Закона за застраховането" е един и всички получават лиценз, ако отговарят на изискванията на този закон и го спазват.
Публикувано: 07 September 2009 - 06:17 PM
Следващото,което издава високата ви компетентност е тоталната ви незапознатост със застрахователните продукти!
И понеже говорите за "Автокаско",то като човек работещ със ЗД би трябвало да знаете,че дори и тарифните числа да са еднакви,то това,което тези дружества изплаща,а то е по-важно от тарифните числа (лимит на отговорност)е много различно!
За да ви стане по-ясно и за да не се изказвате повече неподготвена ще ви го обясня така:
Автомобил на 1 година,застрахователна стойност 75 000 лв.,ЗД1 при кражба поема отговорност до 50%,ЗД2 поема отговорност поне 85% (1.25%,овехтяване на месец,т.е.15% за цялата година,т,е, в най-лошия,ако откраднат скъпия ви автомобил ще ви изплатят 85% от застрахователната стойност)
В примера който съм дала стойностите,са абсолютно реални,които го интересуват кой са дружествата,може да го разбере на ЛС!
Всички ЗД подробно са описали в "Общите си условия" тези неща-премии,отговорности,права,задължения и т.н.!
Публикувано: 08 September 2009 - 01:03 PM
и ония ми вика , има нова наредба това ще ти е втора щета ако я заведеш и полицата ти става автоматично +50% , т.е. от 200лв. годишно ще стане на 300 за 10годишна кола... а за калника ми каза , че няма да ми дадат повече от 60-80лв..
ебал съм ги в дупето и лев инс и генерали съкс..

Публикувано: 12 January 2010 - 08:25 AM
Мерси предварително.
Публикувано: 12 January 2010 - 08:52 AM
Мерси предварително.
Няма разлика!
Публикувано: 21 April 2010 - 09:48 AM

На мен ми предстои да стана стопанка на малко кученце след 2 седмици и моля за съвет кога е най - добре да го застраховам : Веднага след като го взема,или като порасне малко? Виждам, че темата е от почти една година, но ако някой междувременно е застраховал кучето си и му се е наложило да използва услугите на компанията може ли да каже как е минало и спазват ли си обещанията? Защото ако само им се плаща, а после нищо не вършат какъв е смисъла да им се пълнят джобовете, знам, че тук не е като в Америка където всичко ти се поема и нямаш проблеми със застраховките..
Мерси
Публикувано: 21 April 2010 - 10:03 AM