Dog.bg Форуми : "ЗАБРАНЕНО РАЗХОЖДАНЕТО НА КУЧЕТА!"

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"ЗАБРАНЕНО РАЗХОЖДАНЕТО НА КУЧЕТА!" не ви ли писна и на вас да четете това навсякъде?!

#21 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 September 2009 - 02:42 PM

Аз съм от Габрово. И както се сещате, в детските градинки и дворове на училища е забранено да се разхождат кучета. А КЪДЕ тогава ако мога да попитам?!? Нямаме нито ЕДНО мини паркченце или просто заграждение, където да пусна кучето си да потича! И една полянка няма, където спокойно да я откопчая и да усети малко свобода, без да я карам да върви подир мен, за да не довтаса някое дете и после аз да отговарям за последствията .. Като измислят закон, поне да бъдат загрижени за потърпевшите!

Принудена съм да излизам на разходка късно, за да я пусна в градинките, когато няма деца! Само събота и неделя е малко по-спокойно, но и тогава се навъртат разни ... Няма спокойствие за кучета и стопани тук!
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   micha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 September 2009 - 05:30 PM

не само там няма.ние уж сме във варна(по-голям град е все пак),а и тука няма ни6то.поне не регламентирано и на всяко едно място може да ти направят проблем.а да не говорим наистина какво е около кош4етата и пейките в град,където разхождат деца.ние съ6то излизаме след 10-11 ве4ерта,за да може да поти4аме и пак внимаваме,4е да не мине някой и дак-обяснения,рев,сополи и т.н.!!!

#23 Потребителят е офлайн   Heltah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2009 - 09:36 AM

Я да се цопна и аз в тази тема да ви разкажа за кучешките си драми. Живея в София, в Борово. До блока ми има една стара детска площадка, ама соц-стайл: с една счупена пързалка и пейки, от които бяха останали само металните рамки. Събираха се наркомани и пияници, а хората от блока си хвърляха бутилките през балконите, за да се чупят в асфалта. Та взех си аз куче, бях първата от блока и почнах да разхождам златото там. Да спомена само, че пред блока ми общината направи и нова детска площадка- с пейки, пързалки, люлки и т.н. Друг е въпроса, че е отвратително мръсно там. Пейките са изпочупени и надраскани, абе свинщина с една дума. Та да се върна на кучешката площадка. Лека-полека започнаха да идват и други кучета и накрая в момента сме състав от 9 кучета, които всяка вечер сме там. Направихме пейките, начертахме волейболно игрище, купихме мрежа, мете се всеки ден, няма стъкла, изникналите треволяци ги пръскаме, пръскаме си срещу кърлежи, засадихме дръвчета, носим си пликчета за акита. Въобще площадката заприлича на нещо след като ние започнахме да излизаме там. Наркоманите спряха да идват, вече не намираме спринцовки. Естествено, когато всичко това стана, дойде съседското войнство да каже, че това е детска площадка и да сме се махали оттам. А къде бяха, когато ние чистехме и оправяхме? На този въпрос не ми отговориха. Стояха зад ъгъла и ни обсъждаха докато чистихме, и не си помръднаха и малкия пръст. Пускат жалби срещу нас, проверка ни идва. Заплашиха ни с отрови, зли питбули, които да разкъсат кучетата и така. И аз не знам защо ви го пиша това. Може би защото ме е яд, че когато някой се опитва да направи нещо хубаво и добро, се намира друг, който да му направи мизерията. Ей така, щот си няма друга работа или защото простотията е състояние на духа.

#24 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 07:29 AM

Heltah за това си има едно много подходяща поговорка -"Не гледам аз да съм добре, гледам Вуте да е зле"
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#25 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 08:30 AM

Цитат(Heltah @ Sep 29 2009, 07:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Я да се цопна и аз в тази тема да ви разкажа за кучешките си драми. Живея в София, в Борово. До блока ми има една стара детска площадка, ама соц-стайл: с една счупена пързалка и пейки, от които бяха останали само металните рамки. Събираха се наркомани и пияници, а хората от блока си хвърляха бутилките през балконите, за да се чупят в асфалта. Та взех си аз куче, бях първата от блока и почнах да разхождам златото там. Да спомена само, че пред блока ми общината направи и нова детска площадка- с пейки, пързалки, люлки и т.н. Друг е въпроса, че е отвратително мръсно там. Пейките са изпочупени и надраскани, абе свинщина с една дума. Та да се върна на кучешката площадка. Лека-полека започнаха да идват и други кучета и накрая в момента сме състав от 9 кучета, които всяка вечер сме там. Направихме пейките, начертахме волейболно игрище, купихме мрежа, мете се всеки ден, няма стъкла, изникналите треволяци ги пръскаме, пръскаме си срещу кърлежи, засадихме дръвчета, носим си пликчета за акита. Въобще площадката заприлича на нещо след като ние започнахме да излизаме там. Наркоманите спряха да идват, вече не намираме спринцовки. Естествено, когато всичко това стана, дойде съседското войнство да каже, че това е детска площадка и да сме се махали оттам. А къде бяха, когато ние чистехме и оправяхме? На този въпрос не ми отговориха. Стояха зад ъгъла и ни обсъждаха докато чистихме, и не си помръднаха и малкия пръст. Пускат жалби срещу нас, проверка ни идва. Заплашиха ни с отрови, зли питбули, които да разкъсат кучетата и така. И аз не знам защо ви го пиша това. Може би защото ме е яд, че когато някой се опитва да направи нещо хубаво и добро, се намира друг, който да му направи мизерията. Ей така, щот си няма друга работа или защото простотията е състояние на духа.

Значи вие реставрирахте площадката,и готованците които я бяха осрали с бутилките и боклуците си, взеха да пускат жалби срещу вас.Баааахти простотията цари в нашето общество.Смело мога да заявя че над 60% от българите са пълни ологофрени и селяндури.Толкова са вкоренени селяндурските им навици и нетърпимост към по-интелигентните от тях,че нямат изкореняване поне с2-3 поколения.Мързеливи,прости,селяндури.Три думички които характериризират бошинството от нас.Е как да ни приемат насериозно в развитите държави като сме десетилетия назад.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#26 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 08:42 AM

Цитат(Tara.. @ Sep 27 2009, 12:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм от Габрово. И както се сещате, в детските градинки и дворове на училища е забранено да се разхождат кучета. А КЪДЕ тогава ако мога да попитам?!? Нямаме нито ЕДНО мини паркченце или просто заграждение, където да пусна кучето си да потича! И една полянка няма, където спокойно да я откопчая и да усети малко свобода, без да я карам да върви подир мен, за да не довтаса някое дете и после аз да отговарям за последствията .. Като измислят закон, поне да бъдат загрижени за потърпевшите!

Принудена съм да излизам на разходка късно, за да я пусна в градинките, когато няма деца! Само събота и неделя е малко по-спокойно, но и тогава се навъртат разни ... Няма спокойствие за кучета и стопани тук!

Според мен точно детските градини и дворовете на училищата трябва да са последното място където човек може да си помисли да си води кучето.Пък камо ли да го откопчава от повода да си потичка. В градовете кучетата трябва да се пускат от повод само в обособени затова места.Ако няма такива места,няма да си пускаш кучето от повода.Това че липсват обособени места не е оправдание да го правиш. Ще ме попиташ ами къде тогава да го пусна?Ами ще излизаш извън града.От Габрово си,нямаш право да се оправдаваш че няма гори и полянки наоколо,тъй като сте точно в подножието на Стара Планина.
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 30 September 2009 - 10:09 AM

"Според мен точно детските градини и дворовете на училищата трябва да са последното място където човек може да си помисли да си води кучето.Пък камо ли да го откопчава от повода да си потичка." /Обърках нещо и затова пускам така цитата./
Точно това е проблемът на гр. София. Няма зелени площи вече! Всичко се застрои! Малкото запазени тревни площи /които са далеч от идеята за паркове и детски плащадки/ са окупирани от баби, майки, деца всякаква възраст и велосипедисти всякаква възраст. Както никога досега. Това положение няма нищо общо с повишаването на раждаемостта. Като заговориш майките ти става ясно, че са скоро пристигнали от друга част на България. Като прибавиш и няколко собственика, които не се съобразяват с никого и с нищо и кучетата им търчат из цялата тази бъркотия. И всички пищят и крещят!
Тези местенца наричам кога "гранично", кога "диспансера". Хората там, ако нямат вече поставена диагноза, то им предстои. Или поне приличат на такива!
Страшен сблъсък на манталитет и интереси при "въпиюща" липса на пространство!
Никой не споменава за създаването на алеи за кучета. То алеите за велосипедисти ще минават през остатъчните зелени площи и напълно ще ги унищожат, та за нас ще мислят.
Останаха детските градини и дворовете на училищата, докато не ги реституират или продадат. И всеки държи кучето му да потича.
Моят съм го ограничила на повод и ми е жал, но си пазя спокойствието. Е, налитат ни всякакви ... Всички пуснати да си потичат.
Тия, малките, въпрос на време е да ги докопа моичкият. На големите къде успея да отклоня атаката, къде пусна и моя да си "потичат заедно". После ме заобикалят отдалече. Това е. И все ме питат имам ли проблем като минавам през "диспансера", щото там имало много истерични майки. Досега никакъв! Просто си държа кучето строго.

#28 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 10:28 AM

Цитат(alexy @ Sep 30 2009, 08:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Heltah @ Sep 29 2009, 07:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Значи вие реставрирахте площадката,и готованците които я бяха осрали с бутилките и боклуците си, взеха да пускат жалби срещу вас.Баааахти простотията цари в нашето общество.Смело мога да заявя че над 60% от българите са пълни ологофрени и селяндури.Толкова са вкоренени селяндурските им навици и нетърпимост към по-интелигентните от тях,че нямат изкореняване поне с2-3 поколения.Мързеливи,прости,селяндури.Три думички които характериризират бошинството от нас.Е как да ни приемат насериозно в развитите държави като сме десетилетия назад.

Абсолютно сте прави!!! За голямо съжаление това е факт, който обаче явно никого не притеснява... ba_025.gif
User's Signature

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.

#29 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 September 2009 - 10:31 AM

Цитат(alexy @ Sep 30 2009, 09:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен точно детските градини и дворовете на училищата трябва да са последното място където човек може да си помисли да си води кучето.Пък камо ли да го откопчава от повода да си потичка. В градовете кучетата трябва да се пускат от повод само в обособени затова места.Ако няма такива места,няма да си пускаш кучето от повода.Това че липсват обособени места не е оправдание да го правиш. Ще ме попиташ ами къде тогава да го пусна?Ами ще излизаш извън града.От Габрово си,нямаш право да се оправдаваш че няма гори и полянки наоколо,тъй като сте точно в подножието на Стара Планина.

Aз съм напълно съгласна с този пост. Нормално е да е забранено да си пускам кучето в дворовете на детските градини, детските площадки и училищата, пък дори и най-кроткото куче на света да е. Това не е правилно и никога няма да бъде. Замислете се има деца с алергии и куп други неща. Разбирам напълно, че не е нормално да няма градинки за кученцата ни, но все пак това не означава, че трябва да поставяме на опаснот децата ни. Щом сме решили да гледаме куче, значи трябва да осигурим времето необходимо за неговите разходки и да намерим подходящо за това място, щом то не ни е осигурено. До тогава - куч на повод, ако трябва и с намордник, торбичката в джоба и много много внимание.
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 10:36 AM

Цитат(ssiberia @ Sep 30 2009, 11:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
"Според мен точно детските градини и дворовете на училищата трябва да са последното място където човек може да си помисли да си води кучето.Пък камо ли да го откопчава от повода да си потичка." /Обърках нещо и затова пускам така цитата./
Точно това е проблемът на гр. София. Няма зелени площи вече! Всичко се застрои! Малкото запазени тревни площи /които са далеч от идеята за паркове и детски плащадки/ са окупирани от баби, майки, деца всякаква възраст и велосипедисти всякаква възраст. Както никога досега. Това положение няма нищо общо с повишаването на раждаемостта. Като заговориш майките ти става ясно, че са скоро пристигнали от друга част на България. Като прибавиш и няколко собственика, които не се съобразяват с никого и с нищо и кучетата им търчат из цялата тази бъркотия. И всички пищят и крещят!
Тези местенца наричам кога "гранично", кога "диспансера". Хората там, ако нямат вече поставена диагноза, то им предстои. Или поне приличат на такива!
Никой не споменава за създаването на алеи за кучета. То алеите за велосипедисти ще минават през остатъчните зелени площи и напълно ще ги унищожат, та за нас ще мислят.
Останаха детските градини и дворовете на училищата, докато не ги реституират или продадат. И всеки държи кучето му да потича.
Моят съм го ограничила на повод и ми е жал, но си пазя спокойствието. Е, налитат ни всякакви ... Всички пуснати да си потичат.
Е добре,и аз съм съгласна,че на детските площадки няма място за кучетата-така и трябва да е,но все пак кучетата съществуват и съвсем не мисля,че имат по малко права от което и да е същество на планетата.Ама ние хората сме страшна работа,мислим се за богове и сме решили,че каквото кажем това ще стане с тази планета.Ако ни пречат мишките-ще ги избием,ако ни пречат котките-и тях ще избием,и кучетата ни пречат....и така до безкрай!!!След като кучето е неразделна част от живота на човека от хилядолетия мисля,че сме длъжни да им осигуряваме обособени места за разхождане(да не говорим,че си плащаме и данък за това)Ако пък на държавата не и пука за това,аз ще продължа да си разхождам кучето където намеря за добре(това не означава детски площадки разбира се,аз умишлено ги избягвам)
Тия, малките, въпрос на време е да ги докопа моичкият. На големите къде успея да отклоня атаката, къде пусна и моя да си "потичат заедно". После ме заобикалят отдалече. Това е. И все ме питат имам ли проблем като минавам през "диспансера", щото там имало много истерични майки. Досега никакъв! Просто си държа кучето строго.

User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 10:38 AM

Цитат(ssiberia @ Sep 30 2009, 11:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Е добре,и аз съм съгласна,че на детските площадки няма място за кучетата-така и трябва да е,но все пак кучетата съществуват и съвсем не мисля,че имат по малко права от което и да е същество на планетата.Ама ние хората сме страшна работа,мислим се за богове и сме решили,че каквото кажем това ще стане с тази планета.Ако ни пречат мишките-ще ги избием,ако ни пречат котките-и тях ще избием,и кучетата ни пречат....и така до безкрай!!!След като кучето е неразделна част от живота на човека от хилядолетия мисля,че сме длъжни да им осигуряваме обособени места за разхождане(да не говорим,че си плащаме и данък за това)Ако пък на държавата не и пука за това,аз ще продължа да си разхождам кучето където намеря за добре(това не означава детски площадки разбира се,аз умишлено ги избягвам)
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   micha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 September 2009 - 03:04 PM

какво 6те ре4е "децки пло6тадки"?!има мн малко такива,които са регламентирани!буквално,където не е паркинг или 4астна собственост,има ли тревна пло6т от обяд до 9 ве4ерта е пълно с деца и майки сее6ти мизериите си нявсякъде!кажете ми,нормално ли е,ко64ета до всяка пейка,да са полу-празни,а в радиус от 1 метър-свин6тина,памперси и опаковки!от др сртана на пло6тадката(която между др,се намира около една църква и би изглеждала мн добре,ако бе6е 4иста ) -кло6ари,а те не правят по-малко мизерии!аз за тях ни6то не казвам,горките хора,покрив нямат,но мисълта ми е,4е няма никакъв ред и когато видят някой с ку4е се хва6тат за него да си изливат гнева(в най-добрия слу4ай само 6у6укат като минаваме).изглежда така,сяка6 се обединяват,за да злорадстват,Бог знае за6то и какво сме им направили!дори когато го вържа до мен на пейката за малко,децата имн идват,запо4ват да ти4ат край ку4 и да му кре6тят,а той в желанието си да си играе,запо4ва да лае и да поска4а,а 4увайки го,разярени баби и майки се нахвърлят в/у мен от др край на парк4ето!какво,да ходя всеки ден по 2-3 пъти извън града на 15-20 км от вкъ6ти,за да се изпикае ли?!стига с тази прекомерна толерантност,за6тото никой не е толерантен към нас.на онези,които се опитват да ми се карат заради 4у4ето ми,бих им казала,4е моето поне е вързано и не се занимава с децата им!и на тях им пука за моето злато колкото на мен за техните деца.знам,4е подпалих,вероятно пове4е,отколкото трябва,но ве4е се ядосвам мн! eg_033.gif съзнавам и,4е децата са на първо място и не искам сега да ми пи6ат разярени майки,за6тото аз не склагам вси4ки под об6т знаменател,а става дума за безотговорните такива(които не са хи4 малко),които пу6ейки и клюкарствайки на пейките,децата им през това време се бият край нас,излизат на улицата и правят все опасни не6та!4е аз ку4ето си пазя пове4е!егати народа!се6тат се за децата си,само ако 4уят ку4 да лае или отидат при тях разревани,6тото иван4о ги ударил!!! tb_195.gif ........

#33 Потребителят е офлайн   Heltah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 12:29 PM

Да добавя, че нашето място е наричано за кратко детската площадка, макар че от 15 години въобще не функционира като такава и там майки с деца не идват. Или поне доскоро не идваха, когато беше мръсно и опасно за хлапетата. Още повече, че се съобразяваме и когато все пак дойде майка с дете, връзваме песовете. И на мен като родител няма да ми е приятно кучетата да ближат детето, примерно.

#34 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2009 - 12:56 PM

Цитат(Heltah @ Oct 1 2009, 01:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да добавя, че нашето място е наричано за кратко детската площадка, макар че от 15 години въобще не функционира като такава и там майки с деца не идват. Или поне доскоро не идваха, когато беше мръсно и опасно за хлапетата. Още повече, че се съобразяваме и когато все пак дойде майка с дете, връзваме песовете. И на мен като родител няма да ми е приятно кучетата да ближат детето, примерно.

Аз съм съгласна с вас,ако аз бях майка също нямаше да ми е приятно на площадката за деца да се разхожда глутница кучета,но през това време така и неможах да разбера защо някои майки зорлем се бутат при кучкарите?????????Край Марица където ние с моите познати си разхождаме кучетата е позволено за кучета,а срещу нашата алея е забранено,защото там има детска площадка като слънце-съвсем новичка,с парзалки,с катерушки,с барче....каквото и трябва на една майка,но въпреки това продължават да идват и то точно там където сме си пуснали кучетата,при което някое куче се разлайва(не от агресия разбира се)и се почват едни скандали,че кучето било агресвино,че ги нападнало-еми много ясно,че ще лае кучето като не може да говори-то лае,само така може да общува,ама на кой му пука.Та ето,въпросът ми е към всичко майки с деца-Защо при наличието на детски площадки(става въпрос когато има такива)вие продължавата да идвате при кучкарите????????
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   :)) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 02:10 PM

Ние се разхождаме на поляна до един блок(от който редовно хвърчат торби за смет)
Преди се събирахме в близкото училище, но от там ни изгониха, а сега започнаха и да идват на кучешката поляна
Вчера жена решила да потича при нас, с детето си, което доста го беше страх
И постоянно се пазеха, много ми е чудно защо са дошли точни там..

Редовно идват и хора, които са решили да ритат топка с децата си, ама пак при нас tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 05:58 PM

Започват да ни отесняват градовете.И за съжаление нашите кучета ще са първите лишени от правото на разходка на малкото останали подходящи места.Тъжно но неизбежно.Аз за това ходя извън града и си тичаме на воля.А зимата се командироваме на село за да започнем обучение в защита.Там на село никой не те "стяга".
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2009 - 07:01 PM

Цитат(alexy @ Oct 1 2009, 06:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Започват да ни отесняват градовете.И за съжаление нашите кучета ще са първите лишени от правото на разходка на малкото останали подходящи места.Тъжно но неизбежно.Аз за това ходя извън града и си тичаме на воля.А зимата се командироваме на село за да започнем обучение в защита.Там на село никой не те "стяга".

Май наистина е неизбежно,но все пак не всеки има възможност да си разхожда кучето извън града,а някои като мен си нямат и село:((
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Heltah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 08:25 AM

Цитат(rage1 @ Oct 1 2009, 10:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Heltah @ Oct 1 2009, 01:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Аз съм съгласна с вас,ако аз бях майка също нямаше да ми е приятно на площадката за деца да се разхожда глутница кучета,но през това време така и неможах да разбера защо някои майки зорлем се бутат при кучкарите?????????Край Марица където ние с моите познати си разхождаме кучетата е позволено за кучета,а срещу нашата алея е забранено,защото там има детска площадка като слънце-съвсем новичка,с парзалки,с катерушки,с барче....каквото и трябва на една майка,но въпреки това продължават да идват и то точно там където сме си пуснали кучетата,при което някое куче се разлайва(не от агресия разбира се)и се почват едни скандали,че кучето било агресвино,че ги нападнало-еми много ясно,че ще лае кучето като не може да говори-то лае,само така може да общува,ама на кой му пука.Та ето,въпросът ми е към всичко майки с деца-Защо при наличието на детски площадки(става въпрос когато има такива)вие продължавата да идвате при кучкарите????????

Мога да ти кажа защо, но се опасявам, че ще звуча доста грубо.:)
В крайна сметка важното е да пазим животинките, защото злобата на доста хора може да доведе до фатални последици.

#39 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 04:42 PM

Съгласна съм с вашите мнения, че просто НЯМА къде да се разхождат нашите любимци. И двете ми кучета са от дребни породи и не им трябва много тичане. Булдога го пускам само сутрин на поляната да потича малко, а след обяд е на кайшка, защото е пълно с деца. За щастие не са от тези родители, който гледат като булдоци и чумосват, а ни се радват и няма проблеми.
Нещото към което искам аз да призова ВСИЧКИ собственици на кучета е:
Моля почиствайте след домашните си любимци!!!!
С гордост заявявам, че си почиствам след кучетата, и ме е срам да кажа, че ми са се подигравали за това. dry.gif
Не мен, а хората който не вършат тази работа трябва да ги е срам. Моля ако се намери един човек, на който да му е приятно да настъпи кучешко а*о на тротуара, или по лошото докато примерно три годишното му детенце си играе с кофичка и лопатка, да си играе и с кучешко а*о ud_009.gif ud_009.gif ud_009.gif ще ми промени целия мироглед. Сигурна съм че няма такива хора.
Положението с полянките и парковете е трагично, но нека не бъдем и ние толкова безотговорни колгото общоните. Както предполагам доста от вас са наясно, в тази държава ако сами не си помогнем.... малък е шанса за нашите кучета да се загрижи някой. То за децата никой не се грижи dh_188.gif
Та според мен, затова не сме желани в парковете, заради многото безотговорни собственици.

#40 Потребителят е офлайн   lozev_1976 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 04:58 PM

Здравейте , ние с разхождането нямаме проблем даже си имаме място където се събираме кучкарите !
Sparky_TabY аз също почиствам след моето куче, започнах от скоро/юли месец / и мен като ме видят кучкарите и ме бъзикът, а бабичките много се радват !
Местноста където разхождаме кучета се нарича "Ямача" и там ходят много хора, надявам се да успея да повлия на другите кучкари ! ae_085.gif

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни