"ЗАБРАНЕНО РАЗХОЖДАНЕТО НА КУЧЕТА!" не ви ли писна и на вас да четете това навсякъде?!
Публикувано: 27 September 2009 - 02:42 PM
Принудена съм да излизам на разходка късно, за да я пусна в градинките, когато няма деца! Само събота и неделя е малко по-спокойно, но и тогава се навъртат разни ... Няма спокойствие за кучета и стопани тук!
Публикувано: 27 September 2009 - 05:30 PM
Публикувано: 29 September 2009 - 09:36 AM
Публикувано: 30 September 2009 - 08:30 AM
Значи вие реставрирахте площадката,и готованците които я бяха осрали с бутилките и боклуците си, взеха да пускат жалби срещу вас.Баааахти простотията цари в нашето общество.Смело мога да заявя че над 60% от българите са пълни ологофрени и селяндури.Толкова са вкоренени селяндурските им навици и нетърпимост към по-интелигентните от тях,че нямат изкореняване поне с2-3 поколения.Мързеливи,прости,селяндури.Три думички които характериризират бошинството от нас.Е как да ни приемат насериозно в развитите държави като сме десетилетия назад.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 30 September 2009 - 08:42 AM
Принудена съм да излизам на разходка късно, за да я пусна в градинките, когато няма деца! Само събота и неделя е малко по-спокойно, но и тогава се навъртат разни ... Няма спокойствие за кучета и стопани тук!
Според мен точно детските градини и дворовете на училищата трябва да са последното място където човек може да си помисли да си води кучето.Пък камо ли да го откопчава от повода да си потичка. В градовете кучетата трябва да се пускат от повод само в обособени затова места.Ако няма такива места,няма да си пускаш кучето от повода.Това че липсват обособени места не е оправдание да го правиш. Ще ме попиташ ами къде тогава да го пусна?Ами ще излизаш извън града.От Габрово си,нямаш право да се оправдаваш че няма гори и полянки наоколо,тъй като сте точно в подножието на Стара Планина.

Публикувано: 30 September 2009 - 10:09 AM
Точно това е проблемът на гр. София. Няма зелени площи вече! Всичко се застрои! Малкото запазени тревни площи /които са далеч от идеята за паркове и детски плащадки/ са окупирани от баби, майки, деца всякаква възраст и велосипедисти всякаква възраст. Както никога досега. Това положение няма нищо общо с повишаването на раждаемостта. Като заговориш майките ти става ясно, че са скоро пристигнали от друга част на България. Като прибавиш и няколко собственика, които не се съобразяват с никого и с нищо и кучетата им търчат из цялата тази бъркотия. И всички пищят и крещят!
Тези местенца наричам кога "гранично", кога "диспансера". Хората там, ако нямат вече поставена диагноза, то им предстои. Или поне приличат на такива!
Страшен сблъсък на манталитет и интереси при "въпиюща" липса на пространство!
Никой не споменава за създаването на алеи за кучета. То алеите за велосипедисти ще минават през остатъчните зелени площи и напълно ще ги унищожат, та за нас ще мислят.
Останаха детските градини и дворовете на училищата, докато не ги реституират или продадат. И всеки държи кучето му да потича.
Моят съм го ограничила на повод и ми е жал, но си пазя спокойствието. Е, налитат ни всякакви ... Всички пуснати да си потичат.
Тия, малките, въпрос на време е да ги докопа моичкият. На големите къде успея да отклоня атаката, къде пусна и моя да си "потичат заедно". После ме заобикалят отдалече. Това е. И все ме питат имам ли проблем като минавам през "диспансера", щото там имало много истерични майки. Досега никакъв! Просто си държа кучето строго.
Публикувано: 30 September 2009 - 10:28 AM
Значи вие реставрирахте площадката,и готованците които я бяха осрали с бутилките и боклуците си, взеха да пускат жалби срещу вас.Баааахти простотията цари в нашето общество.Смело мога да заявя че над 60% от българите са пълни ологофрени и селяндури.Толкова са вкоренени селяндурските им навици и нетърпимост към по-интелигентните от тях,че нямат изкореняване поне с2-3 поколения.Мързеливи,прости,селяндури.Три думички които характериризират бошинството от нас.Е как да ни приемат насериозно в развитите държави като сме десетилетия назад.
Абсолютно сте прави!!! За голямо съжаление това е факт, който обаче явно никого не притеснява...

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.
Публикувано: 30 September 2009 - 10:31 AM
Aз съм напълно съгласна с този пост. Нормално е да е забранено да си пускам кучето в дворовете на детските градини, детските площадки и училищата, пък дори и най-кроткото куче на света да е. Това не е правилно и никога няма да бъде. Замислете се има деца с алергии и куп други неща. Разбирам напълно, че не е нормално да няма градинки за кученцата ни, но все пак това не означава, че трябва да поставяме на опаснот децата ни. Щом сме решили да гледаме куче, значи трябва да осигурим времето необходимо за неговите разходки и да намерим подходящо за това място, щом то не ни е осигурено. До тогава - куч на повод, ако трябва и с намордник, торбичката в джоба и много много внимание.
Публикувано: 30 September 2009 - 10:36 AM
Точно това е проблемът на гр. София. Няма зелени площи вече! Всичко се застрои! Малкото запазени тревни площи /които са далеч от идеята за паркове и детски плащадки/ са окупирани от баби, майки, деца всякаква възраст и велосипедисти всякаква възраст. Както никога досега. Това положение няма нищо общо с повишаването на раждаемостта. Като заговориш майките ти става ясно, че са скоро пристигнали от друга част на България. Като прибавиш и няколко собственика, които не се съобразяват с никого и с нищо и кучетата им търчат из цялата тази бъркотия. И всички пищят и крещят!
Тези местенца наричам кога "гранично", кога "диспансера". Хората там, ако нямат вече поставена диагноза, то им предстои. Или поне приличат на такива!
Никой не споменава за създаването на алеи за кучета. То алеите за велосипедисти ще минават през остатъчните зелени площи и напълно ще ги унищожат, та за нас ще мислят.
Останаха детските градини и дворовете на училищата, докато не ги реституират или продадат. И всеки държи кучето му да потича.
Моят съм го ограничила на повод и ми е жал, но си пазя спокойствието. Е, налитат ни всякакви ... Всички пуснати да си потичат.
Е добре,и аз съм съгласна,че на детските площадки няма място за кучетата-така и трябва да е,но все пак кучетата съществуват и съвсем не мисля,че имат по малко права от което и да е същество на планетата.Ама ние хората сме страшна работа,мислим се за богове и сме решили,че каквото кажем това ще стане с тази планета.Ако ни пречат мишките-ще ги избием,ако ни пречат котките-и тях ще избием,и кучетата ни пречат....и така до безкрай!!!След като кучето е неразделна част от живота на човека от хилядолетия мисля,че сме длъжни да им осигуряваме обособени места за разхождане(да не говорим,че си плащаме и данък за това)Ако пък на държавата не и пука за това,аз ще продължа да си разхождам кучето където намеря за добре(това не означава детски площадки разбира се,аз умишлено ги избягвам)
Тия, малките, въпрос на време е да ги докопа моичкият. На големите къде успея да отклоня атаката, къде пусна и моя да си "потичат заедно". После ме заобикалят отдалече. Това е. И все ме питат имам ли проблем като минавам през "диспансера", щото там имало много истерични майки. Досега никакъв! Просто си държа кучето строго.
Публикувано: 30 September 2009 - 10:38 AM
Е добре,и аз съм съгласна,че на детските площадки няма място за кучетата-така и трябва да е,но все пак кучетата съществуват и съвсем не мисля,че имат по малко права от което и да е същество на планетата.Ама ние хората сме страшна работа,мислим се за богове и сме решили,че каквото кажем това ще стане с тази планета.Ако ни пречат мишките-ще ги избием,ако ни пречат котките-и тях ще избием,и кучетата ни пречат....и така до безкрай!!!След като кучето е неразделна част от живота на човека от хилядолетия мисля,че сме длъжни да им осигуряваме обособени места за разхождане(да не говорим,че си плащаме и данък за това)Ако пък на държавата не и пука за това,аз ще продължа да си разхождам кучето където намеря за добре(това не означава детски площадки разбира се,аз умишлено ги избягвам)
Публикувано: 30 September 2009 - 03:04 PM

Публикувано: 01 October 2009 - 12:29 PM
Публикувано: 01 October 2009 - 12:56 PM
Аз съм съгласна с вас,ако аз бях майка също нямаше да ми е приятно на площадката за деца да се разхожда глутница кучета,но през това време така и неможах да разбера защо някои майки зорлем се бутат при кучкарите?????????Край Марица където ние с моите познати си разхождаме кучетата е позволено за кучета,а срещу нашата алея е забранено,защото там има детска площадка като слънце-съвсем новичка,с парзалки,с катерушки,с барче....каквото и трябва на една майка,но въпреки това продължават да идват и то точно там където сме си пуснали кучетата,при което някое куче се разлайва(не от агресия разбира се)и се почват едни скандали,че кучето било агресвино,че ги нападнало-еми много ясно,че ще лае кучето като не може да говори-то лае,само така може да общува,ама на кой му пука.Та ето,въпросът ми е към всичко майки с деца-Защо при наличието на детски площадки(става въпрос когато има такива)вие продължавата да идвате при кучкарите????????
Публикувано: 01 October 2009 - 02:10 PM
Преди се събирахме в близкото училище, но от там ни изгониха, а сега започнаха и да идват на кучешката поляна
Вчера жена решила да потича при нас, с детето си, което доста го беше страх
И постоянно се пазеха, много ми е чудно защо са дошли точни там..
Редовно идват и хора, които са решили да ритат топка с децата си, ама пак при нас

Публикувано: 01 October 2009 - 05:58 PM

Публикувано: 01 October 2009 - 07:01 PM
Май наистина е неизбежно,но все пак не всеки има възможност да си разхожда кучето извън града,а някои като мен си нямат и село:((
Публикувано: 05 October 2009 - 08:25 AM
Аз съм съгласна с вас,ако аз бях майка също нямаше да ми е приятно на площадката за деца да се разхожда глутница кучета,но през това време така и неможах да разбера защо някои майки зорлем се бутат при кучкарите?????????Край Марица където ние с моите познати си разхождаме кучетата е позволено за кучета,а срещу нашата алея е забранено,защото там има детска площадка като слънце-съвсем новичка,с парзалки,с катерушки,с барче....каквото и трябва на една майка,но въпреки това продължават да идват и то точно там където сме си пуснали кучетата,при което някое куче се разлайва(не от агресия разбира се)и се почват едни скандали,че кучето било агресвино,че ги нападнало-еми много ясно,че ще лае кучето като не може да говори-то лае,само така може да общува,ама на кой му пука.Та ето,въпросът ми е към всичко майки с деца-Защо при наличието на детски площадки(става въпрос когато има такива)вие продължавата да идвате при кучкарите????????
Мога да ти кажа защо, но се опасявам, че ще звуча доста грубо.:)
В крайна сметка важното е да пазим животинките, защото злобата на доста хора може да доведе до фатални последици.
Публикувано: 05 October 2009 - 04:42 PM
Нещото към което искам аз да призова ВСИЧКИ собственици на кучета е:
Моля почиствайте след домашните си любимци!!!!
С гордост заявявам, че си почиствам след кучетата, и ме е срам да кажа, че ми са се подигравали за това.

Не мен, а хората който не вършат тази работа трябва да ги е срам. Моля ако се намери един човек, на който да му е приятно да настъпи кучешко а*о на тротуара, или по лошото докато примерно три годишното му детенце си играе с кофичка и лопатка, да си играе и с кучешко а*о

Положението с полянките и парковете е трагично, но нека не бъдем и ние толкова безотговорни колгото общоните. Както предполагам доста от вас са наясно, в тази държава ако сами не си помогнем.... малък е шанса за нашите кучета да се загрижи някой. То за децата никой не се грижи

Та според мен, затова не сме желани в парковете, заради многото безотговорни собственици.
Публикувано: 05 October 2009 - 04:58 PM
Sparky_TabY аз също почиствам след моето куче, започнах от скоро/юли месец / и мен като ме видят кучкарите и ме бъзикът, а бабичките много се радват !
Местноста където разхождаме кучета се нарича "Ямача" и там ходят много хора, надявам се да успея да повлия на другите кучкари !