Сешоар !
Публикувано: 27 December 2005 - 07:57 PM
Професионален сешоар за кучета в България е почти невъзможно да се намери. Харесал съм си един 2000 вата, три степени, духа топло и студено, но има йонизатор ... не зная какво е това ? Пробвали ли сте такъв и каква е вашата препоръка ? В смисъл, дали да има йонизатор или не ? Дали има над 2000 вата и къде мога да намеря ?
Публикувано: 27 December 2005 - 08:20 PM
Публикувано: 27 December 2005 - 08:26 PM
Публикувано: 28 December 2005 - 01:50 AM
1. Колкото по-дълга "муцуна" има сешоара, толкова повече ускорява струята;
2. Добре е да има степени за топлина, макар че не вярвам да имаш нервите да сушиш със студена струя;
3. Добрият сешоар е жизненоважен, и ти го знаеш;
4. Разликата между сешоар 1600 и 2000 вата е от земята до небето;
5. Подари си го на себе си, не на Кевин - на теб ще ти помогне, а не на него.
Някой ден ще си купим със Пламен един сешоар на стойка, ей-това ми е мечта... 2500 вата... Дъъълъг, насочващ се "хобот"... И си стои без да го държиш... Ехххх...
Публикувано: 28 December 2005 - 09:48 AM
не съм виждала кучешки сешоар с йонизатор, но не мисля, че ти е необходима тази екстра, защото ползваш кучешка козметика, където има антистатик компоненти... А ако и четката и гребена са качествени, няма откъде да се появи статичност.
Аз лично ползвам два типа сешоари за афганките /3 броя с ежеседмичен груминг/:
единия е за хора - професионален за салони, марка Parlux 3200 /Italy, Milano/ и ми върши страхотна работа от 1 1/2 година. Цената на тези сешоари е от 90 до 180 лева, магазина се намира зад бившата баня, където въртят трамваите. Има 3 опции за температура..
Другият е професионален за кучета, на стойка Edemco марка /USA, 3600 watt/ - той е само за грубото изсушаване /струята му е много силна/ и само, ако си научил кучето да стои на масата. Температурата му е близка до кучешката, и той изсушава предимно със силната си въздушна струя. Но с него не можеш да направиш пълно изсушаване, защото няма как да изсушиш добре животното по корема, под мишниците, ушите и т.н. / освен ако не го тормозиш със сложни стойки, но тогава тябва да го държиш с две ръце и не можеш да изпозваш четка или гребен в същото време/ Затова ако си купиш такъв, задължително трябва да имаш и подвижен за детайлното сушене. Но не мисля, че за едно или две кучета трябва да се дават такива цифри /аз никога не бих дала, този ми е подарък/.
Има и трети вариант, който съм пробвала и мечтая да си купя някой ден, а именно хибрид между едно и две - прилича на прахосмукачка, мощен е колкото статичния, но може да го ползваш и като статичен /има си специална стойка/ и като ръчен. Видях такива на европейското, марки Metro, Edemco, Romani, но са много скъпи за мен. Но с такъв съм сушила и за около 1 час приключвам изцяло... А и този модел се пренася супер лесно /защото статичния освен че е много тежък, е и много обемист и трудно се побира в багажник/.
Надявам се да съм ти била полезна ...
Какъвто и човешки сешоар да си вземеш, опитай се да бъде професионален за салони, защото само те могат да издържат много часове работа и много косми... А и само те могат да се разглобяват и почистват от косми, другите са капсуловани /Philips, Brown, Rowenta и т.н./ и затова изгарят бързо.
Публикувано: 28 December 2005 - 06:26 PM
има 1600 вата професионален, който се разглобява
има 2000 вата, който е с йонизатор, но не се разглобява.
Чудех се доста и нищо не взех. Сега мисля да отида утре и да взема по големия, от 2000 вата. Щом йонизатора не пречи, значи добре. Доколкото за почистването, от Мартин съм запомнил, че е хубаво да се слага една марличка, за да не се събират космите. Така че утре ще отида и ще взема този от 2000 вата, ROVENTA мисля, че беше ...
Публикувано: 30 December 2005 - 04:37 PM
Публикувано: 30 December 2005 - 05:57 PM
Публикувано: 30 December 2005 - 06:08 PM
Щеше ми се поне сешоарче със студена струя (малко) да взема за собствена употреба и за краката на бриарката... обаче най-евтиното и смотано такова: 45 лв bl) , а голям смислен не видях....
worthy I'll kill for a good сешоар в момента worthy
Почивайте в мир, мили ангели!
Публикувано: 21 November 2007 - 06:32 PM
И-хаа, изглежда много хубав. Как се здобихте с него?
И ние ще копуваме сешоар, защото нашият има само топла струя и накрая козината става много суха, а ако не я доизсуша не бухва изобщо и си седим слепнати. Ще гледам да е над 2000 вата или толкова и да има студена струя и издължен "хубот". Повече от това от България не може да се осигури явно.. :-
Публикувано: 21 November 2007 - 09:05 PM
Нашия го купихме на Евродог в Загреб.
Публикувано: 22 November 2007 - 05:01 PM