лекарства за отводняване
Публикувано: 12 September 2009 - 04:29 PM
кучето ми е на 11 месеца и страда от сърдечна недостатъчност (коремчето му е пълно с вода).
Давам му ветмедин и фурантрил за отводняване вече 3 месеца.
Казаха ми, че даването на фурантрил ще увреди бъбреците на кученцето и трябва да го сменя със спиронолактон.
Моля за съвет кое от двете лекарства е по-безвредно.
Предварително благодаря.
Публикувано: 14 September 2009 - 08:42 PM
Публикувано: 21 September 2009 - 11:21 AM
Публикувано: 22 September 2009 - 07:41 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 22 September 2009 - 07:43 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
#10 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 15 October 2009 - 11:55 PM
кучето ми е на 11 месеца и страда от сърдечна недостатъчност (коремчето му е пълно с вода).
Давам му ветмедин и фурантрил за отводняване вече 3 месеца.
Казаха ми, че даването на фурантрил ще увреди бъбреците на кученцето и трябва да го сменя със спиронолактон.
Моля за съвет кое от двете лекарства е по-безвредно.
Предварително благодаря.
Как точно е диагностицирана и правена ли му е ехокардиография?
Публикувано: 16 October 2009 - 10:56 AM
Публикувано: 17 October 2009 - 05:25 PM
За съжаление сърцето е голямо......от утре започваме дигитализация с ланитоп, дано помогне.
Благодаря на всички за отговорите и съветите.
#13 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 17 October 2009 - 08:37 PM
За съжаление сърцето е голямо......от утре започваме дигитализация с ланитоп, дано помогне.
Благодаря на всички за отговорите и съветите.
Направете ехокардиография, ренгеновото изследване не може да ви даде много информация, с ехографията сърцето се гледа в реално време, дава инфромация точно какъв е проблема и помага да се назначи адекватна терапия. В нашата клиника имаме специалист кардиолог, работим и с клиники в Италия и Испания в които ако има нужда може да бъде извършена сърдечна операция
Публикувано: 18 October 2009 - 11:04 AM
Спам!!!!!
Д-р Войчев,извинявам се,но бих Ви препоръчал да не рекламирате постоянно вашата клиника.Смятам,че този раздел е създаден не за реклама,а за да помагаме със съвети на притеснени стопани.Нямам нищо против професоналните съвети,давани от вас,но нека те да бъдат без излишна конкретика,освен в случаите,когато даден специалист е достатъчно близко и би помогнал за спасяването на живота и здравето на заболялото животно.Мисля,че ще бъда разбран правилно.
Публикувано: 18 October 2009 - 12:31 PM
Спам!!!!!
Д-р Войчев,извинявам се,но бих Ви препоръчал да не рекламирате постоянно вашата клиника.Смятам,че този раздел е създаден не за реклама,а за да помагаме със съвети на притеснени стопани.Нямам нищо против професоналните съвети,давани от вас,но нека те да бъдат без излишна конкретика,освен в случаите,когато даден специалист е достатъчно близко и би помогнал за спасяването на живота и здравето на заболялото животно.Мисля,че ще бъда разбран правилно.
кучето ми наистина има дилатативна кардиомиопатия, защо мислите обратното?!?
нямам нищо общо с горепосочената клиника, никога не съм ходила и държа да отбележа, че съм доволна от ветеринаря, който посещавам и не мисля за сега да го сменям.
#16 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 18 October 2009 - 05:45 PM
Спам!!!!!
Не не е спам, защото се опитвам да помогна на човека, кажете вие тогава колега би ли помогнала ехокардиографията за поставяне на точна диагноза и съответно провеждане на конкретна терапия? И кажете каде другаде освен в Анимо има специалист по ехокардиография? Колегата Ранко Георгиев е специализирал в Италия и Испания, абонирани сме в професионален международен форум и поддържаме връзка със световно известни кардиолози.
Съжелявам но да пишем тук какво може да е и какво не е меко казано непрофесионално, особено за случай който изисква такова изследване.
Така че ако вие познавате някой друг специалист препоръчайте го.
#17 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 18 October 2009 - 06:04 PM
#18 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 18 October 2009 - 07:23 PM
Публикувано: 19 October 2009 - 08:49 AM
Спам!!! Д-р Войчев, когато казвате специалист кардиолог надявам се имате предвид проведено следдипломно обучение и придобиване специалност Кардиология и съответно PhD. Иначе всичко останало са интереси в дадена насока подкрепени със някаква апаратура. Браво на Ранко, че се интересува, браво и на Анатоли, че му е купил скъпа играчка.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 19 October 2009 - 11:22 AM
Сега да се опитам да обясня-при първичната Дил.кардиомиопатия/ДКМ/ имаме цялостно разширяване на сърцето вследствие намаляване на способността за съкращение на мускулните клетки,тоест сърцето не се свива достатъчно и не може да тласка с нужната сила и налягане кръвта,което пък от своя страна довежда до задържане на остатъчна кръв в сърцето и повишаване на налягането в камерите,довеждащо до тяхното разширяване още повече/примерно обяснение/.
Сега нека се запитаме още нещо:Лявата камера работи с по-високо налягане от дясната/систолично/,защо при кучето ще имаме само течност в коремната кухина/тоест повишаване само на венозното налягане/което е доста по-ниско/ или само дяснокамерна недостатъчност?????/
При ДКМ обикновенно имаме застой и в двете камери/цялостен застой на кръвта/,но обикновенно клиничните признаци се изявяват първо при лява камера/по-високо налягане/ и са:задух,бърза умора,БЕЛОДРОБЕН ОТОК/много опасен/,плеврит и др.,а после се появяват и др, признаци като задържане на вода в корема,но не само там и др.
И последно ДКМ,може да бъде първична/идиопатична/,често генетично унаследяема при някои породи,но и вторична,като допълнение при други заболявания.Надявам се,че съм написал на сравнително разбираем език и не съм досадил с пространното си писание........което съм използвал за обяснение,защо смятам така.