Dog.bg Форуми : лекарства за отводняване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

лекарства за отводняване

#1 Потребителят е офлайн   reggae Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2009 - 04:29 PM

Здравейте,
кучето ми е на 11 месеца и страда от сърдечна недостатъчност (коремчето му е пълно с вода).
Давам му ветмедин и фурантрил за отводняване вече 3 месеца.
Казаха ми, че даването на фурантрил ще увреди бъбреците на кученцето и трябва да го сменя със спиронолактон.
Моля за съвет кое от двете лекарства е по-безвредно.
Предварително благодаря.

#2 Потребителят е офлайн   reggae Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 September 2009 - 08:34 PM

:(

#3 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 September 2009 - 08:42 PM

За хора спиронолактонът е по-добър от фурантрила. Спиронолактона е по-нов клас от фурантрила и като цяло има по-добро влиание и по-малко странични ефекти. Това го знам със сигурност, защото в момента работя в тази сфера, но го знам за хора... за кучета също може да е по добрият вариант. А може да попитате вашият ветеринар за Дехидратин нео. Той е добър тиазиден диуретик...
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 14 September 2009 - 09:06 PM

Имате ли кръвни изследвания?Какви са стойностите на електролитите?Калият е важен.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#5 Потребителят е офлайн   reggae Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 September 2009 - 08:13 PM

благодаря за отговорите....но се оказа, че само спиронолактонът няма да свърши работа, кученцето се изду отново и сега го давам заедно с фурантрил :(

#6 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 11:21 AM

Имаше една мн добра билка за отводняване . Пил съм я но не помня името . Отиди в дрогерия и кажи за какво ти трябва .

#7 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 12:52 PM

не знам доколко е така за кучета, но..

дядо ми имаше сърдечна недостатъчност миналата зима, с плеврит и още куп усложнения.. като поддържаща терапия му предписаха комбинация от фурантрил и диуретидин...
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2009 - 07:41 PM

Моето куче е на фурантрил и енап, лятото заслабна и спряхме фурантрила 3 месеца е само на енап и не се пълни с вода, предополагам че зимата пак ще се наложи фурантрил - като при хората - дозировките на сърдечните лекарства се променят всеки сезон - така би трябвало да е и при кучетата.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#9 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2009 - 07:43 PM

На няколко места правят добри ЕКГ-та и могат да ги разчетата правилно - ние на няколко месеца правиме контролно ЕКГ.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#10 Guest_vet_voychev_*

• Група: Гости

Публикувано: 15 October 2009 - 11:55 PM

Цитат(reggae @ Sep 12 2009, 05:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,
кучето ми е на 11 месеца и страда от сърдечна недостатъчност (коремчето му е пълно с вода).
Давам му ветмедин и фурантрил за отводняване вече 3 месеца.
Казаха ми, че даването на фурантрил ще увреди бъбреците на кученцето и трябва да го сменя със спиронолактон.
Моля за съвет кое от двете лекарства е по-безвредно.
Предварително благодаря.

Как точно е диагностицирана и правена ли му е ехокардиография?

#11 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 16 October 2009 - 10:56 AM

Ако е само на 11 месеца и има сърдечна недостатъчност,трябва да се мисли за вроден сърдечен порок или чернодробен проблем при положение,че прави асцит/събира вода в коремчето/.Задължително ехокардиография,пълни кръвни изследвания и др.Сърдечната недостатъчност не е диагноза,а само симптом на много сърдечни заболявания.

#12 Потребителят е офлайн   reggae Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 October 2009 - 05:25 PM

Диагнозата е дилативната кардиомиопатия. Прояви се (заболяването е по рождение), когато кученцето беше на 5 месец с подуване на корменчето и отслабване за 3 дни. Направили сме всички изследвания, даже днес отново бяхме на ренген.
За съжаление сърцето е голямо......от утре започваме дигитализация с ланитоп, дано помогне.
Благодаря на всички за отговорите и съветите.

#13 Guest_vet_voychev_*

Публикувано: 17 October 2009 - 08:37 PM

Цитат(reggae @ Oct 17 2009, 06:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Диагнозата е дилативната кардиомиопатия. Прояви се (заболяването е по рождение), когато кученцето беше на 5 месец с подуване на корменчето и отслабване за 3 дни. Направили сме всички изследвания, даже днес отново бяхме на ренген.
За съжаление сърцето е голямо......от утре започваме дигитализация с ланитоп, дано помогне.
Благодаря на всички за отговорите и съветите.

Направете ехокардиография, ренгеновото изследване не може да ви даде много информация, с ехографията сърцето се гледа в реално време, дава инфромация точно какъв е проблема и помага да се назначи адекватна терапия. В нашата клиника имаме специалист кардиолог, работим и с клиники в Италия и Испания в които ако има нужда може да бъде извършена сърдечна операция

#14 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 11:04 AM

Според мене не е Дилатативна кардиомиопатия......................................

Спам!!!!!
Д-р Войчев,извинявам се,но бих Ви препоръчал да не рекламирате постоянно вашата клиника.Смятам,че този раздел е създаден не за реклама,а за да помагаме със съвети на притеснени стопани.Нямам нищо против професоналните съвети,давани от вас,но нека те да бъдат без излишна конкретика,освен в случаите,когато даден специалист е достатъчно близко и би помогнал за спасяването на живота и здравето на заболялото животно.Мисля,че ще бъда разбран правилно.

#15 Потребителят е офлайн   reggae Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 12:31 PM

Цитат(AXEL Бултериерът @ Oct 18 2009, 10:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Според мене не е Дилатативна кардиомиопатия......................................

Спам!!!!!
Д-р Войчев,извинявам се,но бих Ви препоръчал да не рекламирате постоянно вашата клиника.Смятам,че този раздел е създаден не за реклама,а за да помагаме със съвети на притеснени стопани.Нямам нищо против професоналните съвети,давани от вас,но нека те да бъдат без излишна конкретика,освен в случаите,когато даден специалист е достатъчно близко и би помогнал за спасяването на живота и здравето на заболялото животно.Мисля,че ще бъда разбран правилно.

кучето ми наистина има дилатативна кардиомиопатия, защо мислите обратното?!?
нямам нищо общо с горепосочената клиника, никога не съм ходила и държа да отбележа, че съм доволна от ветеринаря, който посещавам и не мисля за сега да го сменям.

#16 Guest_vet_voychev_*

Публикувано: 18 October 2009 - 05:45 PM

Цитат(AXEL Бултериерът @ Oct 18 2009, 12:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Спам!!!!!

Не не е спам, защото се опитвам да помогна на човека, кажете вие тогава колега би ли помогнала ехокардиографията за поставяне на точна диагноза и съответно провеждане на конкретна терапия? И кажете каде другаде освен в Анимо има специалист по ехокардиография? Колегата Ранко Георгиев е специализирал в Италия и Испания, абонирани сме в професионален международен форум и поддържаме връзка със световно известни кардиолози.
Съжелявам но да пишем тук какво може да е и какво не е меко казано непрофесионално, особено за случай който изисква такова изследване.
Така че ако вие познавате някой друг специалист препоръчайте го.

#17 Guest_vet_voychev_*

Публикувано: 18 October 2009 - 06:04 PM

Ето малко спам за ехокардиография, и нека някой от колегите каже друг метод за диагностициране на конкретното заболяване: http://www.animobg.c...o...4&Itemid=13

#18 Guest_vet_voychev_*

Публикувано: 18 October 2009 - 07:23 PM

Бях предупреден от модератор да не спамя- мисля че това което сам дал като линкове не е спам, нека хората да видят какво може още като изследване да се прави в България, и че рентгенова снимка и слушалка не са достатъчни за назначаване на адекватна терапия.

#19 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 19 October 2009 - 08:49 AM

Ако проблема е дилатативна кардиомиопатия, пък и какъвто и да е друг сърдечен проблем, смятам че ланитопа няма да помогне кой знае колко. Това не е човек и този медикамент няма голямо отношение при кучето.

Спам!!! Д-р Войчев, когато казвате специалист кардиолог надявам се имате предвид проведено следдипломно обучение и придобиване специалност Кардиология и съответно PhD. Иначе всичко останало са интереси в дадена насока подкрепени със някаква апаратура. Браво на Ранко, че се интересува, браво и на Анатоли, че му е купил скъпа играчка.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#20 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2009 - 11:22 AM

Защото клиниката не отговаря за Дилатативна кардиомиопатия!!!!!!!Не е задължителна най-скъпата апаратутра на света.Просто трябва знание и разсъждение.Не е нужен/д-р Войчев/ дори и най-съпия ехограф,когато има лекар,който знае и търси първопричината.......
Сега да се опитам да обясня-при първичната Дил.кардиомиопатия/ДКМ/ имаме цялостно разширяване на сърцето вследствие намаляване на способността за съкращение на мускулните клетки,тоест сърцето не се свива достатъчно и не може да тласка с нужната сила и налягане кръвта,което пък от своя страна довежда до задържане на остатъчна кръв в сърцето и повишаване на налягането в камерите,довеждащо до тяхното разширяване още повече/примерно обяснение/.
Сега нека се запитаме още нещо:Лявата камера работи с по-високо налягане от дясната/систолично/,защо при кучето ще имаме само течност в коремната кухина/тоест повишаване само на венозното налягане/което е доста по-ниско/ или само дяснокамерна недостатъчност?????/
При ДКМ обикновенно имаме застой и в двете камери/цялостен застой на кръвта/,но обикновенно клиничните признаци се изявяват първо при лява камера/по-високо налягане/ и са:задух,бърза умора,БЕЛОДРОБЕН ОТОК/много опасен/,плеврит и др.,а после се появяват и др, признаци като задържане на вода в корема,но не само там и др.
И последно ДКМ,може да бъде първична/идиопатична/,често генетично унаследяема при някои породи,но и вторична,като допълнение при други заболявания.Надявам се,че съм написал на сравнително разбираем език и не съм досадил с пространното си писание........което съм използвал за обяснение,защо смятам така.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни