Dog.bg Форуми : Външна херния ... ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Външна херния ... ? възможно ли е (от пъпчето) ...

#1 Потребителят е офлайн   Alek* Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 September 2009 - 06:02 PM

Здравейте приятели!
Водя аз малкото ми кученце (немска овчарка на 2 месеца) на втора ваксина и докато хората му се радват, изразиха следната диагноза (мнение): Кученцето имало външна херния sad.gif
Пъпчето на кученцето е леко изпъкнало - стои като малко топченце. Така си го взех още на 30тия ден от раждането. Казаха, че вероятно майка му е прехапала пъпната връв по-дълга. Поради това се е образувало масно топче под кожата, което било въпросната външна херния ...
Моля за Вашето мнение, възможно ли е това и доколко е опасно? Изказаха се мнения, че трябва да се оперира, но преди да предприема такива сериозни стъпки искам да съм сигурен ...
Моля, помогнете ми със съвет (ако трябва ще снимам коремчето на кученцето за да видите)
Поздрави!

#2 Потребителят е офлайн   Georgi-Kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Спорт,Кученца:D

Публикувано: 22 September 2009 - 06:46 PM

Здравей,аз имах същия проблем с НОК.Това не е фатално,лекува се!
Дори и да го оставиш няма да застрашиш живота на кучето си освен ако не е женско и не забременее,в този случай или то или кучилото му ще загинат.За този проблем се прави операция,която на мен ми излезе 80 лева (което е нищо за здравето на кучето)но се прави след 3-4 месец след като укрепне кученцето:) Така че не се плаши,ако имаш въпроси или ме питай на ЛС или пиши тук.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Alek* Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 09:30 AM

Ох, благодаря Ви много - успокоихте ме smile.gif
Бях се притеснил с тези хернии - като знам какъв проблем са при хората - ако и при животните е същото. Иначе кученцето е мъжко, точно на два месеца (днес, 23ти ги навършва). Освен това тези мнения за херния не бяха изказани точно от лекуващия лекар (той нищо не каза по въпроса), който му прави ваксината а от други хора, затова реших да се консултирам първо тук преди да предприема нещо радикално. Иначе разбира се, ако е необходима операция, ще бъде направена.
Поздрави и отново благодаря! Ако има нещо ще пиша отново!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни