Помощ! Бебенца в кашон!
Публикувано: 26 September 2009 - 07:36 PM

Публикувано: 26 September 2009 - 08:00 PM
Публикувано: 26 September 2009 - 08:02 PM
Както и да пишат сами ако се сложат в тоалетна?!
Публикувано: 26 September 2009 - 08:02 PM

Дай Боже, просто да не им е предложено още подходящия деликатес. А за тоалетната също би трябвало вече да се справят сами...
Стискам палци! Най-важното е да са здрави и да имат късмет!
Публикувано: 27 September 2009 - 12:17 PM

Публикувано: 27 September 2009 - 04:30 PM

Публикувано: 27 September 2009 - 07:20 PM
Като се изакат слагай акото в тоалетната и ще разберат, че там е мястото за тези работи.Или като видиш някое в поза го вдигаш и го носиш в пясъка.Къснетъ с дребосъците.

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 27 September 2009 - 07:40 PM

Публикувано: 27 September 2009 - 08:00 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 September 2009 - 08:08 PM
Иначе котетета са ужааааасно гладни. Това е добър признак.

Публикувано: 27 September 2009 - 08:42 PM
Според мен е много важен този период за приучаване и не трябва да се допуска изобщо да вършат каквото и дае извън. Защото така в малките им главички се появява опцията, че все пак е възможно да се пишка и на друга повърхност и място, освен в тоалетната.
С Делхи и Ганди много внимавах за това. Нямаха нито една беля в това отношение. Надявам се, че им е от полза на тях и стопаните им за в бъдеще.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 September 2009 - 01:00 PM
С най-обикновен кашон можеш да ги заградиш. Или с няколко "сглобени". Малки са още и ще им е трудно да прескочат. После може да надграждаш - т.е. от друг кашон режеш парчета и лепиш, за да стане по-виското.
Напълно съм съгласна с това предложение. Аз така отгледах 5-те малки котенца от 2-дневната им възраст това лято. Отначало стояха само в затворена транспортна клетка за котки с горен люк, докато прогледнат и почнат да лазят. След това сложих клетката в голям и висок кашон, чиято повърхност покрих с абсорбиращи чаршафи за възрастни. На 4 седмици котетата вече излизаха от клетката сами, за да се изпишкат и изакат навън на чаршафа. Като поотраснаха още малко, на мястото, където ходеха всички, поставих котешка тоалетна с бенто. Въобще не съм им показвала къде да ходят и да заравят. Те сами се научиха и никога не са ходили на друго място, ако тоалетната им е чиста. Що се отнася до храната, аз ги захраних с Baby Cat 34. Накисваш гранулките в гореща вода, за да омекнат. Престояват, докато поемат изцяло водата. След това ги развъркваш на каша, добавяш малко разтворено котешко сухо мляко (за вкус) и им поднасяш сместа в голяма плоска чиния, в която те първоначално ще лазят и ще се плескат, но с времето ще се научат да ядат от нея цивилизовано. Няма как да ги научиш да не плескат, това е неминуемо, докато отраснат. От пастетите моите котета получиха разстрайство, затова не ти ги препоръчвам. Най-вече трябва да са на топло (с грейка по възможност) и не на течение. Храни ги по възможност по 4 часа на ден, без нощно хранене. Не им давай цели гранули, защото могат да се задавят. Пилешкото се оказа, че дразни стомахчето и може да предизвика повръщане и разстройство. При мен така се получи. Успех ти желая и ако имаш някакви въпроси по отглеждането, с радост ще отговоря. За вътрешно обезпаразитяване можеш да дадеш течна паста.
Публикувано: 28 September 2009 - 01:32 PM
За външното обезпаразитяване: На тапилана пише, че се прилага за котки над 2 месеца. Внимавай. Аз ползвам фронтлайн шпрей. По-скъп е.
За вътрешно обезпаразитяване: Според доктора - на 15-ия ден. Мен ме достраша и го направих като навършиха 1 месец.
Публикувано: 28 September 2009 - 02:01 PM

Публикувано: 28 September 2009 - 11:06 PM
А момичето от преди малко са с разстройство. Утре по време на работа няма да им оставя пастет, само гранули, ако искат да ги ядат.

Публикувано: 29 September 2009 - 09:59 AM
Вало, знам, че беше измислила имена на котетата, но снощи като го гледах белушко толкова оклюмал и дишащ тежко, реших, че ако оцелее ще се казва Ори. Ори беше един котарак от моето детство, който както повечето мъжки котараци през 90-те завърши живота си на село. Той беше досущ като този нашия сега. Ори беше невероятно умен и грижовен. На село най-много обичаше малките пиленца. Ходеше при тях и по цял ден висеше там. Пазеше ги и гонеше другите котки от тях. Още го помня лежащ с накацали пилета върху него.
Довечера се надявам малкият Ори да прояде и дано да е нещо временно.