разтегнато сухожилие
Публикувано: 06 October 2009 - 09:14 AM
още в събота сутрин ходихме на лекар и казаха , че имало разтегнато сухожилие и му изписаха кетофен за 2 дни по 3 хапчета, но вчера куцаше още повече и като утидохме отново при вета ни изписа превикокс за 7 дни по 3 хапчета.
въпросът ми е трябва ли аз да направя още нещо допълнително или е достатъчно това, че му ограничихме движенията само от дивана до спалнята и обратно или има и друго което може да се направи за да спре да го боли по скоро и да ходи на нормални разходки защото се вижда ,че на животинчето му се излиза за да потича
Публикувано: 08 October 2009 - 08:21 AM
Много ще съм благодарна ако някой поне ми каже за колко време горе долу отшумява това разтежение и дали трябва да се направи нещо допълнително за кучето като стегната превръска или нещо друго
Благодаря ви предварително
Публикувано: 08 October 2009 - 12:45 PM
още в събота сутрин ходихме на лекар и казаха , че имало разтегнато сухожилие и му изписаха кетофен за 2 дни по 3 хапчета, но вчера куцаше още повече и като утидохме отново при вета ни изписа превикокс за 7 дни по 3 хапчета.
въпросът ми е трябва ли аз да направя още нещо допълнително или е достатъчно това, че му ограничихме движенията само от дивана до спалнята и обратно или има и друго което може да се направи за да спре да го боли по скоро и да ходи на нормални разходки защото се вижда ,че на животинчето му се излиза за да потича
Веднага да се инжектират противовъзпалителни е нежелателно . Възпалението е естествена реакция която помага за заздравяването на засегнатите тъкани . След време ако възпалението остане тогава вече се взимат . Болко успокояващи също за такава травма на кучето не са му нужни според мен .
Намаленото движение на кучето е най-доброто (което сте направили) . Куче е няма как да не стъпва на този крак . Не знам дали може да се обездвижи при стъпване още лапата с ластични чорапчета или шини или нещо подобно . Самовъзтановяването предполагам ще мине до месец .
Публикувано: 08 October 2009 - 12:48 PM
Ако е сухожилие то рентгеновите снимки няма нищо да покажат .
А между другото диагноза "разтегнато сухожилие" трудно може да се даде с точност ако не е направен ядреномагнитен резонанс . Така че има шанс да е друго .
Публикувано: 08 October 2009 - 05:26 PM
Публикувано: 09 October 2009 - 02:00 PM
ако проблема е все ощеналице направете ретгенова снимка и в зависимост от резултатите физиотерапия - противовъзпалителните препарати не са най- добрия избор при травма
Публикувано: 10 October 2009 - 08:02 PM
ако проблема е все ощеналице направете ретгенова снимка и в зависимост от резултатите физиотерапия - противовъзпалителните препарати не са най- добрия избор при травма
Здравейте кучето все още накуцва горкото и сме решили в понеделник да направим рентгенова снимка, но искам да попитам относно снимката на човешки рентген ли трябва да се направи или има и такива за ветеринарна употреба
Публикувано: 10 October 2009 - 08:27 PM
Снимка може да направите при вашия ветеринар, в много кабинети имат рентгенови апарати. Няма "човешки" и "кучешки" рентген, има данни, които се задават на апарата при правенето на рентгеновата снимка.
Преди да търсите рентгени, нека вашият вет- лекар пак да го прегледа и да я назначи, ако е необходимо. Той ще знае къде да ви изпрати. Всичко ще мине добре, кураж!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 13 October 2009 - 12:10 PM
Свързах се с доцента и се уговорихме за прегледа
ПП- искам да попитам ако някой е правил такава или подобна операция на своя домашен любимец колко горе долу може да струва
Публикувано: 17 October 2009 - 08:41 AM