Прекрасната Филомена бебче коте на 20-25 дни
Публикувано: 29 November 2009 - 12:10 AM
Публикувано: 29 November 2009 - 02:28 AM
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 December 2009 - 11:37 PM
Хора, много ви благодарим за милите думи и за доверието, надявам се Фили да се чувства добре при нас и да е толкова щастлива, колко тя нас направи (е, определено не е така вманиачена в нас, както съм аз в нея, ама ме търпи :)
преди:
сега:
Публикувано: 01 January 2010 - 07:45 PM
Публикувано: 04 January 2010 - 01:16 PM
Когато си признах на myron, че гугъл и уикипедия са ме информирали, тя добави, че означава също и любвеобилна.
И да, Фили си отговаря на името- и в буквалния (познава си го) смисъл и в преносния (много е гушлива :). Мисля, че тук някъде четох, че котките по-лесно запомняли имена с 'и', така че нейната фея-кръстница и затова се е погрижила :)
И да се присъединя и аз към имащите коте-куче, като Lubka Christova: освен изброените Китини приключения, добавям и едно Филоменско: тази сутрин ме събуди по следния начин - идва и ме близва по носа, аз се обръщам, тя пак идва, и така накрая станах, тя ме заведе в кухнята и естествено - получи закуска :) Все съм си мислела, че тези номера само кучетата ги прилагали, ама нейсе, явно Фили и Кити с техните еднакви лудории доказват, че не съм права
Публикувано: 02 February 2010 - 12:00 AM
В неделя Фили беше на втора ваксина, никак не се оплака, ами най-геройски понесе всичко: и пътуването с колата, и боцването, и премерването (тежи цели 2,5 кг, но вече не е ниска за килограмите си ).
Ето още малко снимки, на които претендира за първата котка преминала отвъд обектива:
Публикувано: 02 February 2010 - 01:00 AM
Добре, че ви има вас, да ви спамя на воля :)
Публикувано: 24 February 2011 - 01:11 AM
Филс е добре, малко недоволства от хобито на съквартирантката си, особено като мъкне някакви други котки, и то без разрешение! Показва неодобрението си с ръмжене на всичко и всички, включително и дълго след като обектът/ите на омразата са си заминали. При възможност се стига и до шамари и саморазправа. Виене - обезателно.
Иначе като цяло е снизходителна към нас. И търпелива - като се има предвид поведението ни...
Малко е дундеста - тежи около 5 кг, а трябва да е малко на 4 кг. Та е на диета вече месец. Фатално за фигурата й се оказа нашето гостуване при майка ми по Коледа, където Фили беше звездата и съответно, постоянно тъпкана с храна зад гърба ми.
Успяхме да я кастрираме преди първото разгонване и сме много задължени на добрите доктори от Добро Хрумване.
Скоро й предстои годишна реваксинация и пак ще ги посетим. Дано я влезнала във форма дотогава, че ще ме е срам :(
Малко е мързеливичка (казват, че животните приличат на стопаните си), та повечето й снимки са предимно спящи или разплути на дивана. Какво да се прави, такава ни е :)
- така пише във форума
- така се възмущава от съквартирантите
- така я тормозим
Публикувано: 19 October 2011 - 06:01 PM
И вече се сещат да я снимат или да й актуализират темата само покрай Досадниците.
А най-ужасното... най-ужасното е, че е на диета! Била 6 килограма и трябвало да отслабне... И като стана 5 кг, какво? Да не мислите, че почнаха повече храна да й дават? Мнее!
Ето, вижте! Има и снимкови доказателства за унижениято и тормоза над Филомена!
Публикувано: 20 October 2011 - 10:46 AM
Прекрасна Филиииии!
Ели, нищо че е мома, нищо че е трицветна, ама досущ като наш Риш, по прякор (защо ли) Дебелия. И той така като Фили пише във форума. Само да го разбера с какъв ник е...
Куесчън. Как оцелява всичката тая зеленина у вас?!
I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 12 November 2011 - 03:11 PM
Та и аз като един провалил се приемен дом към друг: това е прекрасно. Егоистино, но прекрасно :) Много хора тук са го познали
Зеленината е отговорност на мъжо. Той там си прави някакви магийки, ние с Фили и подопечните не сме особено заинтересовани (за общо щастие на зеленината и мъжо).
Малко снимки: значи това мръснищкия поглед го владее перфектно. Патент има, май. И забелязвате ли как се е изфинила? Ммм? Това е от злоба и покрай гонениците с Торе.
Публикувано: 12 November 2011 - 03:19 PM
А, патент за физиономията, сори, ама ще се срещаме в съда заради тоя патент ми се струва :Р
П.п. Нека се гонят с Торе, полезно е.
П.п.2 Моля те, помоли Фили да напише едно обяснително писмо на Уини и да й обясни, че растенията не са интересни, че мен не ме слушат у дома!
Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 12 November 2011 - 04:54 PM