Dog.bg Форуми : WORLD DOG SHOW BRATISLAVA 2009-10и 11 10.09 Немски дог

Към съдържанието

БНК Немски дог

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

WORLD DOG SHOW BRATISLAVA 2009-10и 11 10.09 Немски дог

#21 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Секретар на Български национален клуб Немски дог & Модератор на Клубния форум за породата немски дог.

Публикувано: 15 October 2009 - 07:43 PM

Ето и победителката, за която писа Гушков...

Kamea KrainaHDanes

Да...алраунд съдия със сигурност би предпочел куче "с по-малко кожа", както обичат непочтително да се изразяват, тези, които не са специализирани съдии...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#22 Потребителят е офлайн   Gu6kov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2009 - 02:07 AM

Здравейте,
Мисля си ,че г-н Донати добре си беше наредил пъзела и тука не ставаше дума за каквито и да е "кожи". Съдията в ринга давайки първото място на Валкирия в шампионския клас на три езика обясни , че това е идеала му за дог- глава, структура,пропорции и т.н.. При никое друго отсъждане не постъпи така . После необяснимо даде шампионската титла на Камеа ab_041.gif -пъзел- съдията като че не искаше да сравнява Валдес и Валкирия.
Истината е , че и двете женски са красиви.
Снимки съм публикувал в общия форум за WDS .
Иван Гушков
P.S.: Една шега от договите среди в Европа " Милан Кринке с право е дал "пясъчно - тигровия " ВОВ на Зеуди - просто това е куче с пясъчна и тигрова половини" ab_041.gif
Не съм го измислил това аз /нямам толкова акъл/ ама има доза истина.Убедете се сами.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#23 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip
  • Interests:Секретар на Български национален клуб Немски дог & Модератор на Клубния форум за породата немски дог.

Публикувано: 16 October 2009 - 06:40 PM

Цитат(Gu6kov @ Oct 16 2009, 01:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,
Мисля си ,че г-н Донати добре си беше наредил пъзела и тука не ставаше дума за каквито и да е "кожи". Съдията в ринга давайки първото място на Валкирия в шампионския клас на три езика обясни , че това е идеала му за дог- глава, структура,пропорции и т.н.. При никое друго отсъждане не постъпи така . После необяснимо даде шампионската титла на Камеа ab_041.gif -пъзел- съдията като че не искаше да сравнява Валдес и Валкирия.
Истината е , че и двете женски са красиви.

Точно...обяснявам ти "необяснимото"....просто има повече кожа, отколкото може да понесе един алраунд съдия....хахахахахахахахахахаа...

А колкото до повсеместните успехи на della Baia Adzzurra и шегите...ами хората просто им завиждат...чета го по всичките форуми. ab_041.gif

Аз видях Зеуди на EuDDC-то...поразително правилна...

Той и Caruso des terres de la rairie е пясъчно-тигров...но това не му пречи да печели почти навсякъде...Цветът е последното нещо, което се гледа, ако е в рамките на Стандарта.

Зеуди...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Gu6kov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2009 - 10:08 PM

Oпределено Зеуди е по-красива на живо отолкото на снимки . Но все си мисля , че новият стандарт по-скоро ще клони към Зеуди и Sun , a кожата ще си остане приоритет на мастифите ab_041.gif . Че току виж се наредили разни тибетци и неаполитанци в ринга при сините. ab_041.gif
Колкто до съдиите и едните и другите имат своите плюсове и минуси, и тесния специалист / развъдчик !!! / и олраунд съдията гледат едни и същи работи, ама с различни очи.
Иван Гушков

#25 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2009 - 06:13 PM

Цитат(Gu6kov @ Oct 16 2009, 09:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oпределено Зеуди е по-красива на живо отолкото на снимки . Но все си мисля , че новият стандарт по-скоро ще клони към Зеуди и Sun , a кожата ще си остане приоритет на мастифите ab_041.gif . Че току виж се наредили разни тибетци и неаполитанци в ринга при сините. ab_041.gif
Колкто до съдиите и едните и другите имат своите плюсове и минуси, и тесния специалист / развъдчик !!! / и олраунд съдията гледат едни и същи работи, ама с различни очи.
Иван Гушков

Да, беше интересно да се прочетат мненията на руския форум /там рускините непрекъснато се карат чие куче е най-велико и обикновено това са техните/. И мисля, че мнението им че Валдес и Валкирия Дела Байа Адзура приличат на мастифи е плод само на завист. Надявам се не споделяш изцяло тяхното мнение, което отрича по този начин всички титли, получени от тези кучета на различни и много клубни, специализирани, международни и т.н. изложби ...

Също така ми е интересно да науча как вашата SILVER STEEL ATHENA стана вече - паствам го от сайта на развъдчика

BG, MNE, MCD, Blk JCH, BG , BG Grand, BLK CH

това значи два пъти шампион на България, шампион на Макадония, Монтенегро, Български Гранд Шампион, Балкански шампион и т.н., когато още се състезава в младши клас??? А сестричките й са едва само Руски Джуниър Шампиони... И дали това е "грешка" на развъдчика или на собствениците, тоест вие...Не е приятно хората да ни се смеят, че в България кучетата стават шампиони още в невръстна възраст, което всъщност не е така... eg_033.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#26 Потребителят е офлайн   maya.maisky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Great Dane

Икона за мнението  Публикувано: 17 October 2009 - 07:49 PM

Цитат(slaviad @ Oct 15 2009, 08:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dog.bg @ Oct 15 2009, 06:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
rc_036.gif ba_025.gif

dog, благодаря за страхотната снимка!! rc_036.gif
А ти - щастливец - да я видиш и снимаш за втори път.
Скоро ще те каним на среща да разказваш!! db_046.gif

ДА ДА!!!
Само подай сигнал че си отдъхнал от пътуването и емоциите и ще се сврем някъде на топличко с питиета, с комп - за снимките и сладки приказки!!!
User's Signature

Geenie Goldfire Liberte

#27 Потребителят е офлайн   maya.maisky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 17 October 2009 - 07:58 PM

Цитат(slaviad @ Oct 17 2009, 07:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Също така ми е интересно да науча как вашата SILVER STEEL ATHENA стана вече - паствам го от сайта на развъдчика

това значи два пъти шампион на България, шампион на Макадония, Монтенегро, Български Гранд Шампион, Балкански шампион и т.н., когато още се състезава в младши клас??? А сестричките й са едва само Руски Джуниър Шампиони... И дали това е "грешка" на развъдчика или на собствениците, тоест вие...Не е приятно хората да ни се смеят, че в България кучетата стават шампиони още в невръстна възраст, което всъщност си е лъжа... eg_033.gif

А такаааа....хубава работа.... ud_009.gif ud_009.gif току що го видях и аз с очите си на сайта!!!
Гушков, какви са тези обърквации???....вземи мерки!
Това наистина си е излагация - кучето още няма възраст за такива титли даже - нека не ни се смеят хората! ea_103.gif
User's Signature

Geenie Goldfire Liberte

#28 Потребителят е офлайн   michael Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2009 - 09:15 PM

Хммммм, като стана дума за руските форуми - аз лично им нямам голямо доверие.
Много често темите имат вместо информационен чисто дезинформиращ характер, тъй като коментарите са твърде пристрастни. Естествено, всеки има лично мнение, аз също, но при тях понякога от излишно пристрастие се описват кучетата по твърде недостоен и неприемлив за мен начин, или пък в другата крайност - то не са суперлативи не е чудо за някое съвсеееееем простичко куче....
Още по-странно е, че много от пишещите по руските форуми развъдчици, уж професионалисти, все още не могат да се оттърват от комплекса "руският дог". Не е тайна за никого, че до скоро, а и все още в Русия се развъждаха доста старотипни кучета. Слава богу, доста развъдчици в момента са правилно ориентирани към европейския тип, но все още има и такива, които защитават странно защо стария тип. Лошо няма по принцип - това имат, това развъждат. Но не мога да разбера слепотата им, ограничеността и бесните битки и междуусобици за неща, които са очевидни... Нужно ли е да наричаме черното бяло и да твърдим, че "нащо гардже е най-хубаво", като същевременно заливаме с помия всички останали, различни от "нащо". Пресен пример - Валдес и Валкирия, които били мастифи ab_041.gif То това прилича на "гроздето е кисело" наистина...
Що касае титлите... Те и това го обичат руснаците. Не знам защо, но при тях (а напоследък и в България явно ги копираме) титли от сорта на Мулти, Ултра, Супер, всякакви там интерконтинентални и междугалактически (простете иронията ми) са на мода. Та с две думи - титли от този сорт принципно нямат никаква тежест! Това е просто рекламен трик.
В по-западно ориентираните страни не се срещат. Титлите с тежест са САС, CACIB, ВОВ ... (брой), Шампион на дадена страна, Клубен Шампион, Шампион на породна международна асоциация (EuDDC в случая с немски дог), Интер Шампион, Европейски, Световен Шампион. Мулти Шампион се използва, когато кучето е Шампион на много страни, за да не се изброяват всичките. Руснаците водят и в друга област - брой грешни или фалшиви титли. Има доста случаи при които в рекламата на дадено куче да е написано, че е Шампион на дадена държава, а се оказва, че то никога дори не е било там, дори не и на измислена "промоционална" изложба, на която с една изложба става Шампион на 5 страни (отново простете иронията ми) dry.gif
Още нещо относно типовете, провокирано от коментара на Гушков "Но все си мисля , че новият стандарт по-скоро ще клони към Зеуди и Sun , a кожата ще си остане приоритет на мастифите". Да започна с това, че в съвременното развъждане по принцип сивите са най-тежки като тип кучета, затова при тях по-често се срещат кучета със скъсени глави и повечко кожа. Но типът не се определя от количеството кожа ea_103.gif Има доста други приоритети при оценяването. И ако тези приоритети са налице... vc_038.gif

#29 Потребителят е офлайн   maya.maisky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 17 October 2009 - 11:21 PM

Честно да си призная не съм най-компетентния относно "типовете и формите" , но самия факт че има "руски тип дог", който явно е с нещо си по - различен от немския дог rc_036.gif ,ми говори достатъчно.
От друга страна, аз съм почитател на неаполитанските мастифи и много ще ме извиняват, но освен в цвета - друго много общо не виждам тук...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Geenie Goldfire Liberte

#30 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 12:20 AM

Цитат(maya.maisky @ Oct 17 2009, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Честно да си призная не съм най-компетентния относно "типовете и формите" , но самия факт че има "руски тип дог", който явно е с нещо си по - различен от немския дог rc_036.gif ,ми говори достатъчно.
От друга страна, аз съм почитател на неаполитанските мастифи и много ще ме извиняват, но освен в цвета - друго много общо не виждам тук...

Ами нека аз обясня за "руския тип" дог и защо ние в България се отказахме да го развъждаме и внесохме кучета с кръв от Западна Европа...Руснаците дълго време живяха в изолация по време на тоталитарните режими /както междувпрочем и ние/. По време на тоталитарния режим техните догове доста се отдалечиха от типа развъждан в Европа и понеже руснаците са маниаци да изтъкват превъзходството си спрямо другите нации дори решиха да експериментират с много породи - спомнете си "високите" руски колита...породите "московска стражевая", кръстоска на санбернар с кавказец- еквивалент на санбернара, "московския водолаз", кръстоска на нюф с кавказец - еквивалент на нюфаундленда, Източно-европейската овчарка / и защо ли още преди 1989 г. й викахме "вучка порода"??!! ab_041.gif / и т.н. Догът слава богу не го прекръстиха и не му посегнаха чак толкова много, но му вляха доста кръв от руските борзои, щото руският дог ТРЯБВА да е най-висок. Също така правиха доста експерименти с кръстосване на цветовете, което в Зап. Европейските страни отдавна вече не се правеше. Та само преди 10-на години Татяна Озерова, р-к "Озерной сторожки" беше се похвалила в тяхното списание какви добри кучила е получила от арлекини и жълти /!!!/. И не им стигна това...Те и помежду си не могат да се разберат. Една част от тях се ориентираха към американския тип на дога, който пък е съвсем различен. И стана при тях миш-маш и манджа с грозде.

Всеки що годе грамотен развъдчик знае, че типът при развъждането на дога е най-важният / и при други породи е така/. Когато у нас започнахме да развъждаме руските догове с наши или с европейски, винаги получавахме разнотипни кучета, някои от тях дори не си приличаха достатъчно . И затова се отказахме...Европейският дог клуб отдавна вече се стреми да уеднакви типа - за това се създаде и EuDDC всъщност. И след като типа вече го има, ние взехме правилното решение. Внесохме го наготово. В края на крайщата, ще се възполваме, че някой вече е открил Америка, вместо да си заровим главите в пясъка и да си въобразяваме, че ние ще я открием.

А рускините / странното е, че повечето развъдчици там са жени / продължават упорито да се придържат към стария си тип догове. Внасят нова кръв и я кръстосват /доста точна дума/ с техния си тип. И не получават еднотипни кучета, което е проблем. Ако се загледате в родословията на печелещите им и хубавите им кучета, ще видите, че повечето предци са от западния тип родители. В Русия днес разумните и невлияещи се от руската грандомания и шовинизъм развъдчици се броят на пръстите на едната ми ръка. Тия хора просто са обременени от своята мания за величие. Чета непрекъснато форума им и ме потриса направо фактът как е възможно такова дебелоочие и тесногръдие. Освен всичко продават на нахално скъпи цени тази не особено качествена продукция.

И в друго са нагли - не могат да ни простят факта, че вече не сме им сателит и всячески го използват, за да привлекат наново не дотам компетентни в породата и развъждането български клиенти за техните.... мдааа. Защо да не използват някои типично български черти, като например неумението ни да се доверяваме на специалисти и навика ни да "слушкаме" по-големия брат руснак...и да не ни направят на балъци...Всичко е политика и пропагнда, което е още по-тъжно в цялата история на нашата 15 годишна борба да променим типа на произвежданите в България кучета.

#31 Потребителят е офлайн   michael Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 01:24 AM

Така е, slaviad, права си. Хахахахах, сега се сещам за лафа "руският дог - най-високият дог" или "съветският болен - най-здравият болен" ab_041.gif
Едно не може да им се отрече на руснаците - умението да правят реклама на кучетата си и пробивността. Навсякъде са ab_041.gif.
Спор няма, грамотните руски развъдчици доста понаучиха и напреднаха. Тези, които решиха да не откриват топлата вода и да използват вече закрепения европейски тип имат доста добри резултати. Лошото е, че другите, привържениците на стария тип, тъпо и упорито се опитват да хвърлят прах в очите на хората, пропагандирайки и рекламирайки "своите рожби" понякога по не съвсем коректен и честен начин. Чела съм какви ли не смехотворни изказвания, включително че били по-здрави, по-дълго живеели заради олекотения си тип и костна система, дори и това, че по-малко лиги имали, защото нямали бърни се изтъква като огромно предимство. Смешно е, наистина. Ок, нека си ги развъждат, след като им харесват - техен избор и тяхно решение. Лошото е, че умишлено заблуждават хората, че ТОВА е правилният тип немски дог, правейки на кучетата си "ударна реклама" и разчитайки, че незапознатите с породата "клиенти" за малки догчета ще клъвнат на формулата "добра реклама+висока цена=добро качество".

#32 Потребителят е офлайн   Gu6kov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 10:44 AM

Здравейте,
Това ,че не е афиширано във форума , че Атена се е явявала в клас "интермедия" на CACIB изложби в България не означава , че не е така. Щом сте гледали сайта сигурно в раздел news можете да преброите и изложбите на Атена. Те са колкото на всички останали догове в БГ взети заедно. Ако Атена е станала шампион с промоция - такива са били тогава правилата. За всяка от тези титли , които правилно сте забелязали има сертификати , а ако някой оспорва тяхната легитимност, то излиза че оспорва легитимността ,както на БРФК , така и на Македонското и Черногорското киноложки дружества . Айде не ме карайте да се чувствам виновен ,че кучето ми ходи по изложби.
Относно т. н. заводчици в Русия могат да се кажат много работи, но не обичам да говоря за хора които не познавам. В интерес на истината поне за мене Вита Киданова /която между другото не е от Русия/ е развъдчик от най-висок клас. И между другото нейния ник в sherik.eu e Platinum. Направете си труда да прочетете нейните постове - винаги премерени и позитивни . Никога не съм я чул да казва , че нейните кучета са най-добрите и нечии са лоши. Резултатите на световното го показват кой какъв е: Микеланджело-Банга дел Плаза - ВОВ на словашката специалка на 09.10 и Световен вицешампион на 10.10. Това куче е полубрат на Атена / от една и съща майка/ и е произведено от Вита Киданова- поинтересувайте се кой е баща му. ab_041.gif За какви старотипни кучета ставаше дума ? Ходил съм в развъдника на Вита там не можах да видя такива, просто жената произвежда шоу клас кучета . Не виждам причина да се слагат всички под един общ знаменател. А като плюеме всичко и наред не заприличваме ли на онези, от които се възмущаваме?!?
Както обичам да казвам "айде сега да си гледаме в нашата кошара". ab_041.gif
С уважение , Иван Гушков

толкова са сега!

#33 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 11:38 AM

Цитат(Gu6kov @ Oct 18 2009, 08:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,
Това ,че не е афиширано във форума , че Атена се е явявала в клас "интермедия" на CACIB изложби в България не означава , че не е така. Щом сте гледали сайта сигурно в раздел news можете да преброите и изложбите на Атена. Те са колкото на всички останали догове в БГ взети заедно. Ако Атена е станала шампион с промоция - такива са били тогава правилата. За всяка от тези титли , които правилно сте забелязали има сертификати , а ако някой оспорва тяхната легитимност, то излиза че оспорва легитимността ,както на БРФК , така и на Македонското и Черногорското киноложки дружества . Айде не ме карайте да се чувствам виновен ,че кучето ми ходи по изложби.
Относно т. н. заводчици в Русия могат да се кажат много работи, но не обичам да говоря за хора които не познавам. В интерес на истината поне за мене Вита Киданова /която между другото не е от Русия/ е развъдчик от най-висок клас. И между другото нейния ник в sherik.eu e Platinum. Направете си труда да прочетете нейните постове - винаги премерени и позитивни . Никога не съм я чул да казва , че нейните кучета са най-добрите и нечии са лоши. Резултатите на световното го показват кой какъв е: Микеланджело-Банга дел Плаза - ВОВ на словашката специалка на 09.10 и Световен вицешампион на 10.10. Това куче е полубрат на Атена / от една и съща майка/ и е произведено от Вита Киданова- поинтересувайте се кой е баща му. ab_041.gif За какви старотипни кучета ставаше дума ? Ходил съм в развъдника на Вита там не можах да видя такива, просто жената произвежда шоу клас кучета . Не виждам причина да се слагат всички под един общ знаменател. А като плюеме всичко и наред не заприличваме ли на онези, от които се възмущаваме?!?
С уважение , Иван Гушков

толкова са сега!

Гушков, наистина не знам защо реши, че ние визираме ТОЧНО Вита Киданова, наистина не знам. Странно, нали?
Колкото до старотипния тип кучета в Русия и Украина, позволи на хората, които от 20-на години се занимаваме с това да знаем малко повече...Ти беше в ЕДИН развъдник и там ти се каза, че в него се произвеждат само шоу-клас кучета, нали?....Е, това ще чуеш във всеки един развъдник...особено в Русия и Украина. Те ВСИЧКИ И ВИНАГИ произвеждат само ШОУ-КЛАС КУЧЕТА...ти сам го каза без да искаш, в подкрепа на нашите постове... ae_085.gif

А колкото до титлите на Атена, обещам да проверя лично в БРФК какви и колко сертификата са й издадени.
На изложбите в Шкорпиловци не е била интермедия - сам си написал, че е спечелила в джуниър клас... tb_195.gif
И освен това, не си ходил на всички изложби, защото през зимата в БРФК ми направиха строга забележка, че член на нашия клуб се записва за изложба, но после не отива и не си плаща таксата, както е според Правилника...което аз от толерантност ти спестих.

#34 Потребителят е офлайн   Gu6kov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 04:19 PM

Здравейте,
Никога не съм спомнавал , че в Шкорпиловци Атена се е явявала в интермедия ea_103.gif . За да не е трудите прекаленно много директно проврете за изложбите в Банско . Ама хората , които ходят по изложби вече добре ни познават . Които не ходят по изложби нямат как да ни видят. ab_041.gif
По въпроса за заявки и платежни - всичко е документално доказуемо- всичко друго е злонамерени подмятания и откровено интригантстване. Като се замисля думичката " клевета " има свое противодействие - поне така е според НПК на РБългария. Когато разполагаш с необходимите платежни не е особено трудно да докажеш правотата си на всяка инстанция. wb_052.gif
Само се замислете щяха ли от БРФК да ни издадат една торба сертификати ако бях нередовен изложител ea_103.gif ?!!!!!?Документите са показани където е необходимо и изложителя няма ядове. ab_041.gif
Започва да ми омръзва от откровеното заяждане и омаловажаване на успехите ни.
Съвсем невинни/ на първо четене / постове целят да настройват едни членове на клуба срещу други.
Според мен съвсем случайно и родословни кучета като Ник, Яра и Атена не фигурират в официалния сайт на БНКНД- само не ни казвайте , че скоро не е осъвременяван. eg_033.gif
Не виждам какво повече имам да напиша в този подфорум!
Оставайки с огромно уважение към всички клубни членове!
С уважение , Иван Гушков

#35 Потребителят е офлайн   maya.maisky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 18 October 2009 - 07:22 PM

Цитат(Gu6kov @ Oct 18 2009, 11:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,
Това ,че не е афиширано във форума , че Атена се е явявала в клас "интермедия" на CACIB изложби в България не означава , че не е така. Щом сте гледали сайта сигурно в раздел news можете да преброите и изложбите на Атена. Те са колкото на всички останали догове в БГ взети заедно. Ако Атена е станала шампион с промоция - такива са били тогава правилата.

ЕЕЕ Гушков ab_041.gif
чак пък колкото на всички догове в БГ ВЗЕТИ ЗАЕДНО - пред вид дори само възрастта на Атена - стига глупости !!! ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

ud_009.gif А колкото до титлите и сертификатите - щом при промоциите отпада изискването за шест месеца между титлите - нищо чудно и наистина да стане шампион на тази крехка възраст...аз лично не съм броила изложбите на Джийни - току виж и ние сме си събрали вече каквото трябва ae_085.gif .А успехите - никой не омаловажава - световното си е световно - правилата са си правила и са за всички!

...А по въпроса за настройването на членовете на клуба един срещу друг - тук имам доста да говоря - кой,кого, срещу кого,кога и защо се опитва да настройва...само дето ние не сме малки деца и такива "настройки" някак не са ни присъщи и не би трябвало да сме толкова податливи и докачливи ea_103.gif .Всеки има право да си харесва каквото пожелае и има право да си сподели личното мнение,не е нужно обаче после да се сърди на мнението на другите ea_103.gif .

..Между другото..пак стана мазано в тема дето "не е по тази тема" - пак може да се преместим в темата за изложбите - която явно си е за уточняване и настройване на верните честоти wb_052.gif
User's Signature

Geenie Goldfire Liberte

#36 Потребителят е офлайн   VitaKidanova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 07:35 PM

Цитат(slaviad @ Oct 17 2009, 07:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Gu6kov @ Oct 16 2009, 09:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Иван Гушков

Да, беше интересно да се прочетат мненията на руския форум /там рускините непрекъснато се карат чие куче е най-велико и обикновено това са техните/. И мисля, че мнението им че Валдес и Валкирия Дела Байа Адзура приличат на мастифи е плод само на завист. Надявам се не споделяш изцяло тяхното мнение, което отрича по този начин всички титли, получени от тези кучета на различни и много клубни, специализирани, международни и т.н. изложби ...

това значи два пъти шампион на България, шампион на Макадония, Монтенегро, Български Гранд Шампион, Балкански шампион и т.н., когато още се състезава в младши клас??? А сестричките й са едва само Руски Джуниър Шампиони... И дали това е "грешка" на развъдчика или на собствениците, тоест вие...Не е приятно хората да ни се смеят, че в България кучетата стават шампиони още в невръстна възраст, което всъщност не е така... eg_033.gif

Цитат(slaviad @ Oct 18 2009, 12:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Gu6kov @ Oct 18 2009, 08:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,
С уважение , Иван Гушков

толкова са сега!

Гушков, наистина не знам защо реши, че ние визираме ТОЧНО Вита Киданова, наистина не знам. Странно, нали?
Колкото до старотипния тип кучета в Русия и Украина, позволи на хората, които от 20-на години се занимаваме с това да знаем малко повече...Ти беше в ЕДИН развъдник и там ти се каза, че в него се произвеждат само шоу-клас кучета, нали?....Е, това ще чуеш във всеки един развъдник...особено в Русия и Украина. Те ВСИЧКИ И ВИНАГИ произвеждат само ШОУ-КЛАС КУЧЕТА...ти сам го каза без да искаш, в подкрепа на нашите постове... ae_085.gif

А колкото до титлите на Атена, обещам да проверя лично в БРФК какви и колко сертификата са й издадени.
На изложбите в Шкорпиловци не е била интермедия - сам си написал, че е спечелила в джуниър клас... tb_195.gif
И освен това, не си ходил на всички изложби, защото през зимата в БРФК ми направиха строга забележка, че член на нашия клуб се записва за изложба, но после не отива и не си плаща таксата, както е според Правилника...което аз от толерантност ти спестих.

Добрый вечер!
Г-н Slaviad - и я Вас не знаю! Не видела в последние годы не на одной крупной выставке по Европе. Жить прошлыми годами и мнить себя крупным специалистом по нынешнему поголовью, петь диферамбы французам и итальянцам по фото в интернете, не видя воотчию - не очень корректно. Есть СТАНДАРТ! Есть тезисы EuDDC. Как же Вы можете вступать в Европейский клуб не зная общих настроев?
Уже не первая тема, где Вы пытаетесь подмять под себя привезенных собак, унижая их хозяев. Просто - не красиво!
Не видно работы клуба! Только сарказм, а не помощь новым кровям и собакам.
Может быть немного резко, но своих детей не дам в обиду! Покажите свое, настоящее, прежде чем хаять других.

Vita Kidanova, Latvia, ES

#37 Потребителят е офлайн   michael Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 07:47 PM

Здравейте,
С уважение , Иван Гушков

толкова са сега!

Еееее, Гушков, май твърде навътре приемате нещата...
Не се засягайте, нищо лично. Титлите на Атена никой не ги оспорва, нито някой Ви спира да ходите по изложби, напротив, каним Ви. Хората искаха елементарно уточнение - получиха го. "Промоциите", които сами по себе си са в противоречие с правилата на БРФК тук няма да коментирам, имаше даже отделна тема за това и за "олекването" на Шампионската титла. Тук на място трябва да дойде лафа за онзи, който яде баницата me_065.gif
Относно коректността на изписването - би трябвало да са изписани така: BGJCH, MNEJCH, MCDJCH, Blk JCH, BGCH , BG GrandCH, BLK CH за да не се получава объркване, че е два пъти Шампион на България, Шампион (а не Млад Шампион)
на Македония и Монтенегро. Просто това. Сори, ама сме се нагледали на какви ли не машинацийки, та затова хората са чувствителни. Ние отдавна не съдим за качествата на кучетата по броя титли, които са получили. Може би затова по-старите клубни членове предпочитат да участват на по-малък на брой изложби, но стойностни. Оставям настрана язвителната забележчица за "Те са колкото на всички останали догове в БГ взети заедно", мисля че разбираш защо. Навремето и ние ентусиазирано и масово ходехме по изложби - каквито и да е, където и да е. С времето започнахме да отсяваме, ще разбереш някой ден защо wink.gif

Сега за заводчиците...
Та кой от нас въобще споменава Вита лично? И въобще за някого лично - всеки да си развъжда това, което му харесва, стига да спазва правилата и изскванията. Стига да не хвърля прах в очите на хората с гръмка реклама и големи обещания.
Понеже спомена Банга - тук е мястото да му честитим големия успех!!! И на Вита като негов развъдчик също. Много добре знаем кой е баща му, това е едно от добрите решения на Вита при избор на мъжки за Платинум, което е видно и в сина - Банга. Сафир ми е освен това и личен любимец ae_085.gif Мисля, че сме слагали на форума негова снимка, но ще сложа и тук:
SAPHYR de l'Orangerie des Perles Rares
Прикачена снимка

Та във връзка с кучетата, които се развъждат в Русия.... ще направя нещо, което по принцип е против моите лични етични норми. Не обичам да коментирам чужди кучета особено по снимки. Но ще сложа няколко, пък всеки да прецени сам!
Набързо попрегледах рекламните обяви за продажба на кученца в Русия и Украина. Ето на какво се натъкнах в бързината:

Баща: Интер Чемпион, Гранд-Чемпион России, Беларуси, Чемпион России, Национального Клуба России, Беларуси, 4*Чемпион РКФ, Кандидат в Юные Чемпионы Клуба, BIS щенков-2 ..... (имената на родители и развъдник пропускам нарочно)
Мать .....
питомник ...... (което ще рече, че кученцата са с родословие, от развъдник все пак)
Все щенки будущие чемпионы!
Прикачена снимка

Една малка селекция на родителски двойки - все кучета с оценки и титли:
Прикачена снимка

Още една селекция - на супер перспективни шоу клас кученца, които се предлагат за продажба. Цените бяха обявени, но няма да ги цитирам, във всеки случай над 1000 евро:
Прикачена снимка

И още една картинка, на кучета, които присъстват в съвременото развъждане на Русия:
Прикачена снимка

Преценките и коментарите оставям на всички вас! me_065.gif wf_039.gif

#38 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 08:12 PM

Г-жо Киданова, нямам честта да Ви познавам, нито Вие мене.
Мисля, че сте подведена от клеветите на г-н Гушков, който явно представя нещата както на него му е угодно.
Защо първо не проверите дали са верни нещата, които Ви е казал, а после да пишете??
Така самата Вие изпадате в неудобна ситуация.
Г-н Гушков вече достъчно интриги и злоба насади на този форум....
Нещата тръгват от неговото арогантно и нагло поведение - да пише с двойна регистрация и той и приятелите му и да дискредитират други 3 клубни кучета - всичко тръгна оттам. Той беше призован да се извини, но не го направи.

По този начин прави много лоша реклама на Атена и на Вас - нито Вие, нито кучето имате нещо общо с нещата, които дискутираме. Не можеш да твърдиш, както прави г-н Гушков, че само неговото куче е хубаво, а всички останали не са хубави и не са шоу-клас, нали? Това противоречи на нормалната етика в един Клуб. И не можеш да влизаш в един Клуб с нахалство и арогантност, като че ти си единствения член, твойто куче е най-хубаво и допреди тебе нищо не е създадено. Нещата не стават така в един Клуб. Ние бяхме достатъчно толерантни да го приемем, да се постараем да го приобщим и да му помогнем да навлезе в Клубния живот. А той беше достатъчно нахален, да отхапе подадената ръка и да обиди всички ни...Не пожела да се извини, защото явно целата му не е да работи с нас, а да покаже колко той е по-велик от другите хора. Отгоре на всичко не се посвени пред Вас да накърни достойнството на Клуба, моето лично и на целия форум.

Оставам с най-добри чувства към Вас, и с пълното съзнание, че Ви манипулират.

Славина Иванова
Секретар на Български национален клуб Немски дог от 1998 година.

#39 Потребителят е офлайн   VitaKidanova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 08:16 PM

Цитат(michael @ Oct 18 2009, 08:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,
С уважение , Иван Гушков

толкова са сега!

Еееее, Гушков, май твърде навътре приемате нещата...
Не се засягайте, нищо лично. Титлите на Атена никой не ги оспорва, нито някой Ви спира да ходите по изложби, напротив, каним Ви. Хората искаха елементарно уточнение - получиха го. "Промоциите", които сами по себе си са в противоречие с правилата на БРФК тук няма да коментирам, имаше даже отделна тема за това и за "олекването" на Шампионската титла. Тук на място трябва да дойде лафа за онзи, който яде баницата me_065.gif
Относно коректността на изписването - би трябвало да са изписани така: BGJCH, MNEJCH, MCDJCH, Blk JCH, BGCH , BG GrandCH, BLK CH за да не се получава объркване, че е два пъти Шампион на България, Шампион (а не Млад Шампион)
на Македония и Монтенегро. Просто това. Сори, ама сме се нагледали на какви ли не машинацийки, та затова хората са чувствителни. Ние отдавна не съдим за качествата на кучетата по броя титли, които са получили. Може би затова по-старите клубни членове предпочитат да участват на по-малък на брой изложби, но стойностни. Оставям настрана язвителната забележчица за "Те са колкото на всички останали догове в БГ взети заедно", мисля че разбираш защо. Навремето и ние ентусиазирано и масово ходехме по изложби - каквито и да е, където и да е. С времето започнахме да отсяваме, ще разбереш някой ден защо wink.gif

Сега за заводчиците...
Та кой от нас въобще споменава Вита лично? И въобще за някого лично - всеки да си развъжда това, което му харесва, стига да спазва правилата и изскванията. Стига да не хвърля прах в очите на хората с гръмка реклама и големи обещания.
Понеже спомена Банга - тук е мястото да му честитим големия успех!!! И на Вита като негов развъдчик също. Много добре знаем кой е баща му, това е едно от добрите решения на Вита при избор на мъжки за Платинум, което е видно и в сина - Банга. Сафир ми е освен това и личен любимец ae_085.gif Мисля, че сме слагали на форума негова снимка, но ще сложа и тук:
SAPHYR de l'Orangerie des Perles Rares
Прикачена снимка

Та във връзка с кучетата, които се развъждат в Русия.... ще направя нещо, което по принцип е против моите лични етични норми. Не обичам да коментирам чужди кучета особено по снимки. Но ще сложа няколко, пък всеки да прецени сам!
Набързо попрегледах рекламните обяви за продажба на кученца в Русия и Украина. Ето на какво се натъкнах в бързината:

Баща: Интер Чемпион, Гранд-Чемпион России, Беларуси, Чемпион России, Национального Клуба России, Беларуси, 4*Чемпион РКФ, Кандидат в Юные Чемпионы Клуба, BIS щенков-2 ..... (имената на родители и развъдник пропускам нарочно)
Мать .....
питомник ...... (което ще рече, че кученцата са с родословие, от развъдник все пак)
Все щенки будущие чемпионы!
Прикачена снимка

Една малка селекция на родителски двойки - все кучета с оценки и титли:
Прикачена снимка

Още една селекция - на супер перспективни шоу клас кученца, които се предлагат за продажба. Цените бяха обявени, но няма да ги цитирам, във всеки случай над 1000 евро:
Прикачена снимка

И още една картинка, на кучета, които присъстват в съвременото развъждане на Русия:
Прикачена снимка

Преценките и коментарите оставям на всички вас! me_065.gif wf_039.gif

Извените, просто эмоции сыграли :)

Согласна с Вами по поводу не обдуманного разведения в России. Но там и и величина страны другая, нам до нее очень далеко.
Я не в Россиии :)
Вот мое разведение в 5,5 недель

И что ж не нравится в щенках из Латвии?

#40 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 08:17 PM

Гушков - не намесвай, ако обичаш в интригите си стопаните на Яра и Ник - те нямат нищо общо с твоя случай.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни