Лучия - парализирано коте със силна воля за живот и надежда да се излекува
Публикувано: 24 November 2009 - 10:20 PM
Днес с детето бяхме на рентген и на преглед. Прекарахме два часа по задръстванията из София, но това ни най-малко не я впечатли. През цялото време се кокори в ръцете на мъжа ми на предната седалка. Много интересно цъка мигача, брей, беше цялата в слух, щом го включа.
На рентгеновата снимка няма данни за диафрагмална херния (голямо облекчение). Вижда се, че има травма на гръбначния стълб, вероятно счупен прешлен и засягане на нервите, заради което лявата й страна не е достатъчно подвижна и стабилна. Предстоят допълнителни консултации за уточняване на диагнозата и евентуално операция на гръбнака.
Но едно е важно - малката има добри изгледи за живот.
На рентгеновата снимка няма данни за диафрагмална херния (голямо облекчение). Вижда се, че има травма на гръбначния стълб, вероятно счупен прешлен и засягане на нервите, заради което лявата й страна не е достатъчно подвижна и стабилна. Предстоят допълнителни консултации за уточняване на диагнозата и евентуално операция на гръбнака.
Но едно е важно - малката има добри изгледи за живот.
Публикувано: 26 November 2009 - 11:54 PM
Пак съм аз, да докладвам.
Допълнителната консултация за котето показа, че не неврологично увреждане е причина за състоянието на малката. Рефлексите й са запазени добре. Травмата на гръбнака я има, но според доктора не е решаваща. Препоръча физиотерапия на предния крак. За задния каза, че ще се оправи.
Новото е, че котараната вероятно е с паразитна пневмония. На рентгеновата снимка се вижда белодробен рисунък, характерен за паразитоза. Дадохме копропроба и след 24 часа ще имаме сигурност какво е. Засега започнаха терапия срещу паразити с Панакур.
А пък аз съм обсебена от нея. Душата ми трепери -какво ще й се случи, какво й предстои. Побърквам докторите с въпроси, добре, че те са търпеливи. Тази вечер малката се навечеря добре, изяде две пълни хамстерски панички плюс една оставена за нощес. Не се чудете - яде в хамстерска паничка, защото в по-големите купички влиза с две лапи, заровени в манджата.
Допълнителната консултация за котето показа, че не неврологично увреждане е причина за състоянието на малката. Рефлексите й са запазени добре. Травмата на гръбнака я има, но според доктора не е решаваща. Препоръча физиотерапия на предния крак. За задния каза, че ще се оправи.
Новото е, че котараната вероятно е с паразитна пневмония. На рентгеновата снимка се вижда белодробен рисунък, характерен за паразитоза. Дадохме копропроба и след 24 часа ще имаме сигурност какво е. Засега започнаха терапия срещу паразити с Панакур.
А пък аз съм обсебена от нея. Душата ми трепери -какво ще й се случи, какво й предстои. Побърквам докторите с въпроси, добре, че те са търпеливи. Тази вечер малката се навечеря добре, изяде две пълни хамстерски панички плюс една оставена за нощес. Не се чудете - яде в хамстерска паничка, защото в по-големите купички влиза с две лапи, заровени в манджата.
Публикувано: 27 November 2009 - 12:02 AM
Докладвай, докладвай..
Ние пък се радваме да четем.. и на снимчици няма да откажем
На такава разкош не се устоява лесно

Публикувано: 29 November 2009 - 08:27 PM
Диагнозата паразитна пневмония се потвърди от положителната копропроба. Вече четвърти ден сме на Панакур.
Иначе сме добре, папкаме, мяукаме, глезим се. В момента ми се е настанила в скута и не ми позволява да пиша. Щом си вдигна ръцете от нея, почва да мяука настойчиво.
Иначе сме добре, папкаме, мяукаме, глезим се. В момента ми се е настанила в скута и не ми позволява да пиша. Щом си вдигна ръцете от нея, почва да мяука настойчиво.
Публикувано: 01 December 2009 - 10:33 PM
Не мога да опиша колко ме радваш с тези новини
! Давай и снимчици на момичето, когато ти остане време :). И когато имаш време казвай да се видим да ти предам и остатъка от Панакура.

Публикувано: 02 December 2009 - 05:36 PM
Спомням си първия път когато видях Джак качен на леглото. Мръсен, мръсен и въргалящ се в чаршафите. Не можех да направя нищо друго, освен да прихна в смях и да хукна за фотоапарата. Тези специални същественца носят много радост.
Наистина пуснете повече снимки.
Наистина пуснете повече снимки.

Публикувано: 06 December 2009 - 12:25 AM
Ляля-ляля-ля! Лучия прогресира с всеки изминал ден. Вече се движи из къщи, съпротивлява се, когато е недоволна от нещо, днес при опита ни да я заведем на вет, се скри светкавично под леглото. Може също сама да се качва на него, макар че го прави рядко. Вече контролира чудесно ходенето си по нужда и си пишка по два пъти на ден за разлика от преди. За една седмица е наддала със 150 грама.
А новините от тази вечер са още по-обнадеждаващи. Аз й правя масаж на предната лапичка, която е силно контрактирала към тялото. По принцип тя много се съпротивлява на разпъването на ставата, така беше и тази вечер. Обаче по едно време нещо прещрака и разгъването на лапата стана по-лесно, а малката спря да пищи. Контрактурата чувствително се отпусна. Реших да я раздвижа с малко игра с котешка въдичка и резултатът беше чудесен - Лучия гонеше въдичката с болната си лапа, протягаше се, хващаше с нея дори. Вижте фотосесията ни от "лечебната" игра. После пък я пуснах на земята да походи и тя ме следваше из цялото жилище, защото в мен беше подрънкващата въдичка. При ходенето използваше и предната си лапичка - с трите други пристъпваше, а на предната лява се подпираше и плъзгаше напред.
Вярвам, че ще се оправи и ще може да се движи пълноценно!
А новините от тази вечер са още по-обнадеждаващи. Аз й правя масаж на предната лапичка, която е силно контрактирала към тялото. По принцип тя много се съпротивлява на разпъването на ставата, така беше и тази вечер. Обаче по едно време нещо прещрака и разгъването на лапата стана по-лесно, а малката спря да пищи. Контрактурата чувствително се отпусна. Реших да я раздвижа с малко игра с котешка въдичка и резултатът беше чудесен - Лучия гонеше въдичката с болната си лапа, протягаше се, хващаше с нея дори. Вижте фотосесията ни от "лечебната" игра. После пък я пуснах на земята да походи и тя ме следваше из цялото жилище, защото в мен беше подрънкващата въдичка. При ходенето използваше и предната си лапичка - с трите други пристъпваше, а на предната лява се подпираше и плъзгаше напред.
Вярвам, че ще се оправи и ще може да се движи пълноценно!
Публикувано: 06 December 2009 - 09:20 PM
Браво за всичко,което правите за Лучия,страхотни сте!Радвам се много на прогреса и,знам какво е да гледаш такова животинче и как всяка стъпчица те радва безумно!Пожелавам и много късмет и пълно възстановяване!!!

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 06 December 2009 - 10:56 PM
Благодаря за похвалите
, те са преди всичко за Лучия. ТЯ е невероятно коте и не ми създава никакви проблеми. Пие си лекарствата без възражения, търпи масажите без протести, хапва си добре. Изключително спокойна е като темперамент. Не се плаши от сешоара, а постоянно го следи с поглед, защото й е интересен.
Днес имахме Никулденски рибник и тя предяви известни претенции към него.
Рибникът си е мооой..... До кога чинията ми ще стои празна, бързо ми сипвайте ...

Днес имахме Никулденски рибник и тя предяви известни претенции към него.
Рибникът си е мооой..... До кога чинията ми ще стои празна, бързо ми сипвайте ...