Здравейте, от няколко дни съм собственик на почти 3 месечно женско дого аржентино - Тера. Много ще се радвам ако по опитните собственици на представители на породата ми дадат някой и друг съвет :)
Имам си Дого
Публикувано: 14 October 2009 - 08:45 AM
Майката и таткото са "българчета" и нямат някакви кой знае какви постижения на изложби. Иначе е голямо диване ;) вече се поскарахме няколко пъти - изясняваме кой е шефа. Малко ми капризничи с яденето и е доста разсеяна, но тва е разбираемо все пак бебе е още, на 80 дни е само. В къщи имам още едно куче - немска овчарка, с която се разбират перфектно и предполагам че така и ще остана защото ако не друго то поне ще свикне с нея.
Искам да попитам сега като е студено времето и тя като е толкова мъничка няма ли да и е студено и трябва ли да и измисля някви жилетчици и такива работи, защото когато ходя на работа я оставям на остъклен балкон. Има си одеалце и всичко там, но пак се притеснявам да не настине нещо.
Искам да попитам сега като е студено времето и тя като е толкова мъничка няма ли да и е студено и трябва ли да и измисля някви жилетчици и такива работи, защото когато ходя на работа я оставям на остъклен балкон. Има си одеалце и всичко там, но пак се притеснявам да не настине нещо.
Публикувано: 14 October 2009 - 03:33 PM
Дайте ми и мнение как ви се вижда мадамата. ако може и някакво инфо горе долу какви размери трябва да има 2-3 месечно кутре, защото мойта ми се вижда дребничка в сравнение с другите които разгледах из форума. Благодаря предварително на отзовалите се ;)

Публикувано: 16 October 2009 - 02:51 PM
Цитат(Tera09 @ Oct 14 2009, 04:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Дайте ми и мнение как ви се вижда мадамата. ако може и някакво инфо горе долу какви размери трябва да има 2-3 месечно кутре, защото мойта ми се вижда дребничка в сравнение с другите които разгледах из форума. Благодаря предварително на отзовалите се ;) 
Здравей и аз от скоро имам дого мъжко почти на 4-месеца и яде всичко,ала сестра му е като твойта претенциозна и се опитва да не чува като и се карат за дадено нещо.
Има и разлика в клиограмите,Лари е 16кг,а сестра му едва 9кг.
По принцип се родиха 4 по-голями и 4 по-малки можеби и от там идва разликата.
Иначе каква храна и давате да яде?
Публикувано: 16 October 2009 - 03:08 PM
Цитат(Larry Kingsley @ Oct 16 2009, 03:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Tera09 @ Oct 14 2009, 04:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравей и аз от скоро имам дого мъжко почти на 4-месеца и яде всичко,ала сестра му е като твойта претенциозна и се опитва да не чува като и се карат за дадено нещо.
Има и разлика в клиограмите,Лари е 16кг,а сестра му едва 9кг.
По принцип се родиха 4 по-голями и 4 по-малки можеби и от там идва разликата.
Иначе каква храна и давате да яде?
и мойта е такава мъничка 7-8 кила е а ей сега на 20ти прави 3 месеца. Иначе и давам суха храна за малки кучета и и я разбърквам с какво ли не. варя и и пилешки фенери като и при тях режа всичко което преценя че би и било полезно. Лошото е че с тва неядене не спазва никакъв режим и не успявам да си я храня по 4-5 пъти на ден, а в повечето случай просто и досипвам. Ако успееш да се пребориш с тая "злоядост" при твойта, казвай как е станало :)
Публикувано: 29 October 2009 - 10:12 AM
[\quote]... Иначе и давам суха храна за малки кучета и и я разбърквам с какво ли не. варя и и пилешки фенери като и при тях режа всичко което преценя че би и било полезно. Лошото е че с тва неядене не спазва никакъв режим и не успявам да си я храня по 4-5 пъти на ден, а в повечето случай просто и досипвам. Ако успееш да се пребориш с тая "злоядост" при твойта, казвай как е станало :)
[/quote]
Опитай, с по-качествена гранула! Например Eukanuba Puppy, Advance puppy, и други храни по-висок клас! Недостатъка им е че са малко скъпи(110 - 120лв. за чувал) но си струва, важен е добрият старт на кученцето през тая ранна възраст! А, ако храниш с по-никък клас и фенери вземи си SA-37, това е хранителна добавка с много полезни вещества, хубаво е да има правилен баланс м/у калция и магнезия в храната! Но според мен кученцето трябва да се храни с високо-качествена храна поне докато навърши годинка( ако нямаш време за 3 пъти на ден да я храниш, храни сутрин и вечер) .
! Иначе е голяма сладурана, да ти е жива и здрава :) много приятни моменти заедно
[/quote]
Опитай, с по-качествена гранула! Например Eukanuba Puppy, Advance puppy, и други храни по-висок клас! Недостатъка им е че са малко скъпи(110 - 120лв. за чувал) но си струва, важен е добрият старт на кученцето през тая ранна възраст! А, ако храниш с по-никък клас и фенери вземи си SA-37, това е хранителна добавка с много полезни вещества, хубаво е да има правилен баланс м/у калция и магнезия в храната! Но според мен кученцето трябва да се храни с високо-качествена храна поне докато навърши годинка( ако нямаш време за 3 пъти на ден да я храниш, храни сутрин и вечер) .
! Иначе е голяма сладурана, да ти е жива и здрава :) много приятни моменти заедно

Страница 1 от 1