От сега ви заявявам,че на следващата изложба ще бъда с пистолет не ме проверявайте...нямам думи..
Не ме нападайте-бой и е...е не се връщат...
Ако вече по изложбите ще се бием, казвайте...ако съдиите ще се определят по левите крошета, искам да знам...
Всеки хендлер с торбичка за лакомства от ляво на кръста, а отдясно с метален бокс за по-качествени крушета...
А най-добре вместо мек памучен изложбен повод, да се използва тънка тел, с която да се одуши "съперника" (както се изрази една жена с чест).
Мили приятели, вярвам, че що се отнася до дадена порода, по изложбите не трябва да има съперничество. Трябва да има обективна оценка от съдиите кой къде се намира и дали работи в правилна посока за породата или в неправилна.
В БККАСТ (няма да цитирам имена) винаги съм мислела, че има достатъчно хора с акъл, положение, пари, възможности и връзки, за да не се налага да опират и до други методи като физическата саморазправа. За мен изблиците на агресия са резултат от проява на слабост, разклатени нерви и нямане какво друго да се направи. Безсилието поражда агресия.
Искам специално да поговоря за честта като измерение на характера. И веднага в паметта ми изниква една случка от Регионалната специализирана изложба на АСТ през Юни 2009 със съдия Антонио ди Лоренцо. Мъжко куче с име Adonis of Angel's staff бе представено в ринга от съпруга на въпросната г-жа с ЧЕСТ. След като кучето се представи недостатъчно добре и му беше присъдено второ място, не защото е по-лошо, а заради липсата на ринг дресура, съпруга на въпросната дама с чест срита кучето в ребрата с кожената си обувка и то подскочи във въздуха и се прегъна от болка! Съдията беше естествено потресен...
След този случай не искам никой да коментира и да се бие в гърдите, че има чест, след като елементарният начин за решаване на всички проблеми според него е БОЙ. Това е първобитно, незряло и обществено опасно мислене.
Благодаря за вниманието - Весела Видева