Dog.bg Форуми : Боксер с подут корем

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер с подут корем

#81 Потребителят е офлайн   voredeeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2009 - 06:49 PM

Ами точно това казвам - проблема е в черния дроб , стомахът се пълни с течност, преди два дни я източиха, днес забелязах, че наново започва да се пълни...цироза.

#82 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 13 November 2009 - 07:09 PM

При цироза течността е трансудат, а при вас от изследванията на Ривалта личи, че е възпалителна(ексудат), което автоматично изключва цирозата като диагноза. В крайна сметка да не се окаже перитонит със сепсис в следствие на операцията и от там и увеличения далак и течността и останалите проблеми...
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#83 Потребителят е офлайн   voredeeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2009 - 08:48 PM

Аз съм чувала че при перитонит кучето умира за 24 часа, или този е различен?
Лечимо ли е ?

#84 Потребителят е офлайн   Dr.Stefanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2009 - 11:36 AM

Цитат(D-r Koko @ Nov 13 2009, 07:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
При цироза течността е трансудат, а при вас от изследванията на Ривалта личи, че е възпалителна(ексудат), което автоматично изключва цирозата като диагноза. В крайна сметка да не се окаже перитонит със сепсис в следствие на операцията и от там и увеличения далак и течността и останалите проблеми...

Коко не забравяй че е оперирано 2 пъти , пунктиран е корема и е нормално да има левкоцити и еритроцити в течността
User's Signature

Д-р Стефан Стефанов . бул.Пещерско шосе 15 ,гр. Пловдив тел. 032/64-06-06. ; 0888 389857.

#85 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 14 November 2009 - 11:47 AM

При наличие на възпалителен ексудат в коремната кухина,най-вероятно всички проблеми са съсредоточени там.Много е вероятно да е вследствие на операцията или някъде да има тумор.Добре е да се направят допълнителни изследвания и, или диагностична лапаротомия/за съжаление отново отворяне на коремната кухина/,с цел точното изяснаване на причината и ако е възможно нейното отстраняване хирургически.Според мене,ще ви се наложи да посетите още веднъж Тр.университет,но този път се обърнете към д-р Симеонова/к-ра Хирургия/.Успех.

#86 Потребителят е офлайн   Dr.Stefanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2009 - 12:03 PM

Цитат(AXEL Бултериерът @ Nov 14 2009, 11:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
При наличие на възпалителен ексудат в коремната кухина,най-вероятно всички проблеми са съсредоточени там.Много е вероятно да е вследствие на операцията или някъде да има тумор.Добре е да се направят допълнителни изследвания и, или диагностична лапаротомия/за съжаление отново отворяне на коремната кухина/,с цел точното изяснаване на причината и ако е възможно нейното отстраняване хирургически.Според мене,ще ви се наложи да посетите още веднъж Тр.университет,но този път се обърнете към д-р Симеонова/к-ра Хирургия/.Успех.
Аз съм на същото мнение.

User's Signature

Д-р Стефан Стефанов . бул.Пещерско шосе 15 ,гр. Пловдив тел. 032/64-06-06. ; 0888 389857.

#87 Потребителят е офлайн   voredeeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2009 - 05:36 PM

Д-р Стефанов, един път е оперирана (премахване на матка и яйчници), а искаха да правят втора (колегите ви от Ямбол) за премахване на далака , понеже бил подут (за което сега се оказа виновна течността.) Ами ако само операция ще я спаси, ще я направим, но предвид анемията и това, че е слаба... дали ще издържи?

#88 Потребителят е офлайн   voredeeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2009 - 05:39 PM

Иначе, да, имаме уговорка да отидем пак към 21ви, но мисля , че ще се наложи да отидем по-рано, понеже коремът й пак набира течност.

#89 Потребителят е офлайн   Dr.Stefanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 10:48 AM

Цитат(voredeeper @ Nov 14 2009, 05:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Иначе, да, имаме уговорка да отидем пак към 21ви, но мисля , че ще се наложи да отидем по-рано, понеже коремът й пак набира течност.

Извинявам се за неточноста но му загубих края.При следващото ви ходене до Стара Загора защо не помолите колегите да изследват течността от коремната кухина дали има наличие на туморни клетки.Колегите ви питаха правен ли е Диротест, но не разбрах отговора ви.Някой даде ли някъкво мнение, как е сърдечната дейност?
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   voredeeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 01:08 PM

Едната част от изследванията на течността е тази дали е ексудат, другата част (която взеха за микробиологично изследване) ще ни бъде показана на следващия преглед, а за този тест, който ме питате - не зная, всички изследвания съм ги снимала и качила тук, това е което ни дадоха. За сърдечната дейност...долу горе...около сърцето има малко количество течност, откъдето идвала и аритмията, но не било нещо страшно.

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни