Котенце в нужда голяма нужда!
Публикувано: 21 January 2010 - 09:39 AM
Станала е невероятно добра и гальовна, вече го няма онзи стрес и резки движения, от които ръцете ми бяха като бродирани :)
Продължаваме си лечението. Прозява се ( е, не като истинско коте, но почти), това е добър знак, че нещо, някъде се е пораздвижило.
Публикувано: 23 January 2010 - 05:59 PM
Росла или Рослина ( както тук я наричат, защото си нямат "Ш"

Няма как, иначе вървим назад със страшна сила.
Продължаваме със старите задачи, но включваме и урока "как се дъвче вкусно саламче" - тя идея няма как се дъвче истински, била е още на мляко , когато е пострадала.
Доктора ми обясни как да го правим, аз съм в лека чуденка, ако успеем - много ще се хвалим.
Вчера по някакви неведоми пътища беше "захапала" едно ластиче за коса и тичаше като конче из хола. Дали съзнателно го държеше със зъби, или то се бе някак закачило, но ни докара до умиление и просълзение тази картинка.
Такива работи при нас, тя е добре, но колко много още ранени и изтерзани са сами и навън...
Публикувано: 29 January 2010 - 10:18 PM

Публикувано: 01 February 2010 - 09:19 PM

Няма някаква съществена промяна в ежедневието - живеем си мирно и кротко, уча я да хапва от ръка, сама едва ли ще може да си взима парченца, но с моя помощ си похапва пилешко и се тупа по тумбачето щастлива.
Рехабилитацията ще продължи още два месеца, и в къщи и в клиниката. Дано всичко върви както досега, нормално.
Започна все по съзнателно и старателно да се почиства, спи спокойна през нощта, с кучето е мила.
Дори и само консерва пате да яде и с моя помощ малко месо на парченца - пак би доживяла до 80 г , примерно

Публикувано: 01 February 2010 - 09:38 PM
А Росла е късметлийка със стопани като вас! Така ми се иска тази история да се разпространи. Какъв по-добър пример и начин за увличане на народа от тази история черно на бяло.
Сара Марина, ъпдейтни историята й в бездом.инфо и дирския клуб, макар и да няма такава читаемост като тук.

Публикувано: 09 February 2010 - 08:00 PM
Аз бях писала наскоро, че ще продължим с терапията още поне два месеца. Последният път хирургът каза, че това, което постигнахме май ще е всичко - целта е да задържим състоянието стабилно.
До момента:
- умее вече да се почиства сама, всеки ден става все по-добра
- храни се с консерви ( мус, пате ) без да избутва храната извън паничката и без да цапа цялата баня
- хапва пилешко месо ( то й е най-лесно), но само ако аз й го подавам с ръка и придържам
- прозява се :)
Няма да може сама да си взема храна на парченца, респективно - гранули. Долната челюст е деформирана.
С моя помощ обаче, ще си хапва и това. Аз съм й като патеричка :)
Много е добра, много е нежна, мъничка. Направи малко мускули и качи половин кг, но пак е твърде финна.
Чакам да си оправи кожухчето след операцията и ще й направя хубави снимки за форума.
Публикувано: 09 February 2010 - 08:07 PM
Публикувано: 10 February 2010 - 12:20 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 10 February 2010 - 12:36 AM
Може ли още отсега да си поръчам снимки на прозяващата се Рошла :)? Наистина много искам да я видя :). Продължаваме да ви стискаме палци. Това което направихте за малкото Рошле е наистина голям подвиг и само много благороден човек е способен на такива грижи и обич! Възхищавам ви се! И на вас и на Дени за посредничеството и тичането по лекари, и на момичето, което се беше смилило над малкото ранено коте и го беше приютило в дома си!
Публикувано: 13 February 2010 - 11:50 AM
Знаехме, че може да се случи, но до тук имаше невероятен напредък. Стана почти изведнъж.
След 2-3 месеца, да порастне малко, да укрепне костната й система и ще продължим лечението. Вероятно с втора операция. Единственото хубаво в момента е, че долната челюст е блокирала в една позиция, която позволява да се храни сама. При повече късмет, няма да се затвори постепенно както преди.
Имахме дълъг разговор с лекарският екип, убедиха ме, че по никакъв начин не страда котето, че нищо за нея не се променя ( за момента, разбира се) и не бива да страдам от мисълта, че тя живее с болка. За мен това е много важно.
Рошла е добре, изяде си закуската, играе си, спокойна е.
Не успяхме този път...всъщност - успяхме ! Защото не само оцеля ( преди операцията бавно си отиваше),хапна си месце на парченца, сега се храни сама пак.
Дени и хората от Стара Загора я видяха в Скайп да се храни сама, с месце и с апетит !
Искам да завърша позитивно - котето е добре за момента, надявам се да успеем по-натам.
Известна станах с лошите снимки, добре, че тя поне е чаровна :)
Публикувано: 16 March 2010 - 02:08 AM
Добре е Рошла, върнахме се почти на изходна позиция с храненето, но се справяме ( общо).
Иначе е същото добро момиченце, любопитно, игриво. Не расте много, миньонче сладко е.
След Великден сме на преглед, да кажат какво ще правим. Аз на своя глава продължих с малко гимнастика, едва ли има значение, по-скоро психологически ефект - да знаем и аз и тя, че не сме се отказали.
Но Сара е вече зле, тя има тумор. Искам да ви покажа една снимка и на нея.
Изоставена, тъжна и много ранена я взех и беше моето второ "аз" през всичките близо 10 г. вече.
Толкова бих искала да имаме поне още едно лято заедно.
Така сме ние в момента, бяха бездомни и наранени, но толкова обич ми дадоха и ми дават, такъв силен дух показват, че правят и моят живот различен и по-добър !